12 ideeën voor de organisatie van kleine kamers om uw ruimte te maximaliseren

Inhoudsopgave:

12 ideeën voor de organisatie van kleine kamers om uw ruimte te maximaliseren
12 ideeën voor de organisatie van kleine kamers om uw ruimte te maximaliseren
Anonim
Gezellige kleine slaapkamer Organisatie-ideeën voor kleine kamers
Gezellige kleine slaapkamer Organisatie-ideeën voor kleine kamers

Kleine kamers kunnen op een totale ramp lijken. Waarom? Omdat er veel spullen in een kleine ruimte moeten worden gepropt. Leer enkele creatieve tips voor het organiseren van kamers voor kleine kamers. Deze werken voor kleine slaapkamers, naaikamers, kantoren en zelfs holen. Maak uw ruimte gezellig, comfortabel en overzichtelijk.

Een kleine slaapkamer inrichten met een beperkt budget

Kleine slaapkamers kunnen snel rommelig worden. Naast het alleen maar gebruiken als opbergruimte onder je bed, kun je nog andere functionele tips en hacks vinden om je kleine kamer op te ruimen. Probeer een paar van deze organisatorische hacks voor de slaapkamer uit.

1. Creëer een functionele kast

Functionele kast
Functionele kast

Een kast kan meer zijn dan alleen een plek om je kleding en schoenen op te bergen. Als je de ruimte op de juiste manier gebruikt, kan het naast het opbergen van je kleding ook een functionele werkruimte zijn. Voeg een klein bureau toe aan de kast en plaats er planken omheen om kleding en benodigdheden op te bergen.

2. Douchegordijnringen om te condenseren

Jeans douchegordijnringen
Jeans douchegordijnringen

Kleding kan veel ruimte in beslag nemen in je slaapkamer. Hoe je het bewaart, kan een verschil maken. Met een paar douchegordijnringen kun je meer kleding op één hanger krijgen. Bij uw shirts en tanktops met korte mouwen steekt u de ring door de mouwen. Je kunt deze ook gebruiken om jeans op te hangen door middel van de riemlussen. Op deze manier kun je meer dan één item per hanger ophangen.

3. Nachtkastje met rollend wagentje

Nachtkastje met rollend karretje
Nachtkastje met rollend karretje

Een rolwagentje heeft veel verschillende opbergruimtes waar je gemakkelijk uit kunt pakken. Je kunt ook extra organisatoren aan de zijkanten van de wagen toevoegen om extra opbergruimte te krijgen. Om het je gemakkelijk te maken, kun je kleine decoratieve manden gebruiken waar je snel je spullen in kunt gooien. Het zijn meubels die ruimte besparen.

4. Decoratieve manden

Stromand op rieten tapijt bij bed
Stromand op rieten tapijt bij bed

Manden kunnen spullen op de vloer houden. Van kleding tot prullaria, je kunt manden gebruiken als overloopopslag op je vloer. Je kunt er een naast je bed plaatsen om extra dekens of boeken in op te bergen. Ze werken ook prima om brillen en andere spullen onder controle te houden.

5. Gestapelde planken

Gezellige en rustieke gestapelde planken in de slaapkamer
Gezellige en rustieke gestapelde planken in de slaapkamer

Je kunt je kleine kamer ook ordenen met gestapelde planken. Deze maken gebruik van de verticale ruimte in uw kamer. Je kunt deze tegen de muur stapelen op een plek zoals je bed of bureau die niet veel wordt gebruikt. Hierdoor wordt gebruik gemaakt van de ruimte op de muur.

6. Hoekrekken

Hoekrekken
Hoekrekken

Een andere verspilde ruimte in je kleine kamer zijn de hoeken. Het toevoegen van hoekplanken kan de broodnodige opslagruimte tot aan het plafond toevoegen. Deze kun je gebruiken voor foto's of om schoenen in op te bergen. Het ha alt ze uit je kast en maakt ze gemakkelijk toegankelijk.

7. Haken om schoenen op te hangen

Kleerhangers hangen aan haken gemonteerd op een witte muur
Kleerhangers hangen aan haken gemonteerd op een witte muur

Door haken te gebruiken om dingen op te hangen, kun je je schoenen opbergen. Plaats de haken op een discrete plek in de kamer aan de muur. Je kunt deze gebruiken om je schoenen, portemonnees, sjaals en meer op te hangen. Het mooie van de haken is dat ze niet permanent zijn. Je kunt ze dus naar behoefte door de kamer verplaatsen.

Hacks voor het organiseren van kleine kamers

Hoewel kleine slaapkamers één ruimte zijn om te organiseren, werken hacks voor alle soorten kleine kamers. Deze omvatten naaikamers, kantoren en holen. Bekijk een paar extra hacks die je uit de slaapkamer kunt halen.

8. Gebruik een opklapbaar bureau

Opklapbaar laptopbureau
Opklapbaar laptopbureau

Kleine kamers hebben doorgaans geen ruimte voor een bureau, maar het is wel nodig. Dan kun je een opklap- of uitschuifbaar bureau gebruiken wanneer jij dat nodig hebt. Maar je kunt hem opvouwen als je hem niet nodig hebt. Dit bespaart u ruimte, maar zorgt ervoor dat de kamer nog steeds functioneel is.

9. Ophangbord om te organiseren

schaar en kleurpennen hangen aan het ophangbord
schaar en kleurpennen hangen aan het ophangbord

Ophangborden zijn niet alleen voor uw garage. Ze kunnen in een kleine kamer worden gebruikt als hangende opbergruimte. Dit is geweldig voor het ophangen van sjaals, sieraden, bureaubenodigdheden en foto's. Je kunt ook kleine planken aan het pegboard toevoegen. Hierdoor kun je kleine spullen toevoegen die niet kunnen worden opgehangen, zoals boeken en klokken.

10. Gebruik deuropslag

vesten op een kledingrek binnen de deur
vesten op een kledingrek binnen de deur

Elke kamer heeft een deur en er wordt ruimte verspild. Door haken aan deuren of zelfs meerdere planken toe te voegen, wordt uw deur de perfecte plek voor het ordenen van uw jassen, schrijfbenodigdheden, knopen, draad en meer. Met deze slaapkamerorganizers benut je alle beschikbare ruimte in je kamer.

11. Hoge planken voor opslag

Modern interieur Design kamer hoge planken voor opslag
Modern interieur Design kamer hoge planken voor opslag

In een kantoor of naaikamer wordt de ruimte bij het plafond doorgaans verspild. Maar niet als u een ruimtebespaarder bent. Door een hoge plank toe te voegen, ontstaan allerlei verschillende soorten opbergmogelijkheden. U kunt al uw overloopmaterialen of papierwerk toevoegen dat u niet regelmatig nodig heeft. En het is helemaal uit de weg.

12. Mason Jar-organisaties

Een leuke manier om je spullen in een kleine knutselkamer of badkamer te ordenen is door het toevoegen van glazen potorganizers. Deze organisatoren zijn gemakkelijk te gebruiken en geven uw kamer een rustieke uitstraling. Afhankelijk van uw behoeften kunt u meerdere maten glazen potten gebruiken en deze zelfs labelen. Op sommige planken kun je gewoon stenen potten gebruiken. Je kunt ook een stenen potplank maken.

De perfecte ideeën voor kamerorganisatie

Als je een kleine kamer hebt, richt deze dan zo in dat deze zowel mooi als efficiënt is. Organiseren vergt enige planning, maar bijna iedereen kan een ontspannende ruimte creëren om de rommel op te ruimen. Of u nu verhuist naar een kleiner huis of appartement of gewoon een kleine kamer heeft, een georganiseerde ruimte is ontspannend en geruststellend.

Aanbevolen: