Kies de perfecte salontafel met Feng Shui

Inhoudsopgave:

Kies de perfecte salontafel met Feng Shui
Kies de perfecte salontafel met Feng Shui
Anonim
familie speelspel op salontafel
familie speelspel op salontafel

Salontafels spelen een belangrijke rol in een feng shui-woonkamer of studeerkamer. Hoewel sommige feng shui-beoefenaars ronde of ovale salontafels aanbevelen, zijn vierkante en rechthoekige vormen de beste keuzes als je op zoek bent naar een veelbelovend woonkamerontwerp.

Vierkante of rechthoekige salontafels

De salontafel wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van het sociale aspect van een woonkamer. Het is het middelpunt van een woonkamer, vergelijkbaar met dat van een eetkamer. Sommige mensen serveren ma altijden, thee, koffie en desserts vanaf salontafels. Gezinnen verzamelen zich rond salontafels om spelletjes te spelen. De lineaire lijnen helpen de chi-energie door het hele zitgedeelte uit te stralen.

Ronde of ovale salontafels

Hoewel een ronde of ovale salontafel de zorgen over gifpijlen die door de hoeken van de tafel ontstaan, kan wegnemen, zijn beide vormen ongunstig voor een salontafel. Ronde en ovale salontafels kunnen een cirkelvormige beweging van chi-energie genereren die de gunstige voordelen van chi-energie kan verzwakken. Deze wervelende beweging kan in veel gevallen een chaotische energie in de woonkamer creëren, waardoor het een ongemakkelijke en zelfs confronterende energie wordt.

Salontafel in Bagua-arrangement

In het boek Lillian Too's Basic Feng Shui: An Illustrated Reference Manual adviseert de feng shui-goeroe dat het meubilair in de woonkamer zo moet worden gerangschikt dat het de bagua symboliseert. Dit wordt gedaan door de salontafel in het midden van de groep te plaatsen die een bank, loveseat, bijzetstoel en bijzettafels omvat.

Pool van Chi-energie

Door de salontafel direct voor de bank te plaatsen, ontstaat er een verbinding tussen iedereen die op de bank, loveseat en stoel zit. Hierdoor kan de chi-energie uitstralen door de brug die de salontafel creëert. De verbinding stimuleert energie-uitwisselingen, zoals gesprekken tussen degenen die in de veelbelovende bagua-vormige opstelling zitten.

Salontafel voor de bank, loveseat en bijzettafeltje
Salontafel voor de bank, loveseat en bijzettafeltje

Vier hemeldieren

De plaatsing van het meubilair in de woonkamer is het meest veelbelovend wanneer de vier hemeldieren worden geactiveerd. Volgens feng shui-goeroe Lillian Too vertegenwoordigt de salontafel de feniks. Er wordt aangenomen dat het meubelarrangement dat zij voorstelt, naast geluk ook bescherming voor het gezin biedt. Dit wordt bereikt door de salontafel te gebruiken om deze meubelrepresentatie compleet te maken.

De meubelindeling moet als volgt zijn:

  • Zwarte schildpad:Zet een bank met plaats voor drie of vier personen tegen een stevige muur.
  • Witte Tijger: Rechts van de bank staat een stoel.
  • Green Dragon: Links van de bank staat een loveseat.
  • Phoenix: De salontafel staat direct voor de bank geplaatst.

Je kunt de bagua-vorm verder creëren door bijzettafels tussen de bank, loveseat en stoelen te plaatsen.

Herhaal elementen in salontafels

Je kunt profiteren van het element voor een specifieke sector wanneer je het type salontafel voor je woonkamer of studeerkamer selecteert. De vierkante vorm is het symbool voor het aarde-element en de rechthoekige vorm vertegenwoordigt het houtelement. Naast de vormen kun je een materiaal selecteren dat het sectorelement herha alt.

Bijvoorbeeld:

  • Oost- en zuidoostelijke sectoren (houten element): Voeg een houten salontafel toe.
  • Noordwest en west (metalen element): Voeg een metalen salontafel toe.
  • Zuidwest en noordoost (aarde-element): Een stenen of marmeren salontafel activeert het aarde-element.
  • North (water element): Metaal trekt water aan, dus je kunt hier een metalen tafel gebruiken.
  • Zuid (vuurelement): Hout voedt vuur; gebruik in deze sector een houten salontafel.

Tafels met glazen blad zijn ongunstig en zouden de negatieve chi-energie (sha chi) versterken.

Koffietafels Compleet Feng Shui-zitplaatsen

Het toevoegen van een salontafel aan je woonkamer of zitgedeelte in je studeerkamer maakt een feng shui-verzamelruimte compleet. Ongeacht uw inrichting en meubelstijl, feng shui-richtlijnen voor salontafels zullen de chi-energie in deze kamer verbeteren.

Aanbevolen: