9 handige alternatieven voor binnendeuren

Inhoudsopgave:

9 handige alternatieven voor binnendeuren
9 handige alternatieven voor binnendeuren
Anonim
Vrouw stond in de buurt van een gele deuropening met gordijnen
Vrouw stond in de buurt van een gele deuropening met gordijnen

Niet iedereen wil binnendeuren, maar de meeste mensen zoeken een manier om toch privacy te hebben in bepaalde kamers. Er zijn alternatieve manieren om deze ontwerpuitdaging te volbrengen met gordijnen, kralen, tinten en andere keuzes.

Gordijndeuropeningen

Een van de oudste alternatieve deuropeningbehandelingen zijn gordijnen. Oorspronkelijk waren gordijnen populair voor buitendeuren om tocht te verminderen. Deze stijl werd vaak toegepast op binnendeuropeningen. U kunt stoffen, rieten of kralengordijnen gebruiken voor een dramatische en onverwachte toets in uw interieur.

Stof

Je kunt gordijnen in de deuropening gebruiken in plaats van een deur. Gebruik hetzelfde materiaal als de gordijnen in de kamer of kies voor stof die de accentkleur van de ruimte overneemt. Net als bij raamgordijnen en gordijnen, kunt u tiebacks of holdbacks gebruiken (niet-stoffen gordijnhouders die aan de muur of het deurkozijn worden bevestigd). Dit is een geweldige eigentijdse, moderne of traditionele keuze die een verfijnd tintje aan uw kamers geeft.

Rieten

Haal een pagina uit de deuropening van een tropische hut met behulp van een rieten gordijn. Deze look kan een leuk alternatief zijn voor een binnendeur. Je kunt deze stijl gebruiken in een decor met een strandthema voor een speciaal exotisch of kustgevoel.

Rieten gordijn in de deuropening
Rieten gordijn in de deuropening

Kralen

Ga voor jaren 60 retro of chique modern met je favoriete kleuren met een kralengordijn. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten kraalvormen en kleuren. Als privacy geen probleem is en u zich open wilt stellen, gebruikt u eenvoudigweg een holdback met een thematisch motief om uw interieurstijl een stap verder te brengen.

Vrouw die gele kralengordijnen opent
Vrouw die gele kralengordijnen opent

Stringlijn

Laag-elastisch garen in kleurrijke koordlijnen creëert een dramatisch statement dat het niet zomaar een deur is, maar onderdeel van een kleurrijk decor. Deze deuropeningbehandeling past bij elke interieurstijl, van rustiek of casual eigentijds tot urban chic of modern.

Vouwscherm

Je kunt kiezen uit verschillende maten, stijlen en kleuren kamerschermen. Kies er een die breder is dan de deuropening, zodat deze voorbij de opening reikt voor maximale privacy. Schermen zijn verkrijgbaar in hout, stof, kralen en glazen panelen. Deze behandeling kan worden aangepast aan vrijwel elke stijl of smaak.

Roman Shades

Niet alleen voor ramen kan een vouwgordijn met een zelfopstaande rand boven een deuropening een uitstekende keuze zijn. Kies uit bamboestijlen tot stof. Als je geen privacy nodig hebt, zet je het scherm eenvoudig omhoog. Velen zijn verkrijgbaar in breedtes van 70 inch of meer. Gebruik deze deuropeningbehandeling voor een meer eigentijdse look.

Shoji-schermen

Het v alt niet te ontkennen dat een shoji-scherm een exotisch tintje aan elke ruimte toevoegt. Wanneer u er één in een deuropening plaatst of een set op een rollenbaansysteem installeert, heeft u ultieme privacy zonder dat u een binnendeur nodig heeft. Een tropisch, kust- of modern thema is ideaal voor deze deuropeningbehandeling.

Aziatisch geïnspireerde roomdivider met shoji-scherm
Aziatisch geïnspireerde roomdivider met shoji-scherm

Decoratief kunstrolscherm

Een rolscherm van decoratieve kunststof is een geweldige manier om privacy en een vleugje kunstwerk te bieden aan een verder puur functionele deuropening. Dit type scherm kan handmatig of met een afstandsbediening omlaag of omhoog worden gebracht. U kunt het ook aanpassen aan uw behoeften. Dit is geweldig voor elke kamer, afhankelijk van de stijl en het kleurenschema.

Gordijnverlichting

Je kunt gordijnverlichting gebruiken over elk type gordijnbehandeling dat je kiest, zoals vitrages of zwaardere stoffen. De meeste gordijnlampen bieden een reeks modi voor hoe de lichten verschijnen, zoals golven, achtervolgde flits of fonkeling. Deze stijl van deuropeningbehandeling is echt sfeerbepalend en ideaal voor een moderne woning of een tiener- of kinderkamer.

Het privé houden

Er zijn veel manieren waarop u nog steeds uw privacy kunt behouden zonder het gebruik van binnendeuren. Het vergt alleen een beetje creativiteit en denken buiten de traditionele woonomgeving.

Aanbevolen: