Yin Yang-meditatie beoefenen

Inhoudsopgave:

Yin Yang-meditatie beoefenen
Yin Yang-meditatie beoefenen
Anonim
Yin yang energie in hoofdillustratie
Yin yang energie in hoofdillustratie

Yin yang-meditatie is ontworpen om de yin-yang-energieën in je lichaam te activeren en in balans te brengen. Er zijn een paar meditatietechnieken die je kunt gebruiken om deze ideale staat van zijn te bereiken.

Mechanica van Yin Yang-meditatie

Het Golden Wellness Centre beschrijft yin yang-meditatie als het verenigen van yin- en yang-energieën. De website legt uit dat yin yang in het lichaam wordt aangetroffen in de bovenste (yang) en onderste (yin) lichaamsgebieden. De yang-energie stijgt bijvoorbeeld op vanuit het hoofd van de persoon, terwijl de yin-energie naar de voeten van de persoon afda alt. Er is een natuurlijke scheiding van deze twee energieën in het menselijk lichaam en een meditatie kan herenigen en een gezond evenwicht herstellen.

Yin en Yang herenigd voor een gezond leven

Voor een gezond leven is het doel om de yin- en yang-energieën in je lichaam te herenigen. Wanneer deze twee tegengestelde energieën van yin (vrouwelijk, passief) en yang (mannelijk, agressief) met elkaar verbonden zijn, kunnen geest, lichaam en ziel samenwerken om uit te blinken en een goede gezondheid te bereiken. Golden Wellness Center waarschuwt dat wanneer de yin- en yang-energieën volledig worden gescheiden, dit de dood tot gevolg heeft. Dit demonstreert het cruciale belang van het opnieuw verbinden van deze twee tegengestelde energievelden in je lichaam en het onderhouden van deze verbinding.

Yin Yang Ademhaling

Yin yang wordt in alle dingen aangetroffen, zelfs in de ademhaling. De adem is een essentieel onderdeel van alle meditaties. Het wordt gebruikt om het lichaam te ontspannen. Drie keer diep ademhalen is het typische begin van de meeste meditaties.

  • Het inademen van adem is yang. Het zet de longen uit en voorziet het lichaam van zuurstof.
  • De uitademing is yin-energie. Het trekt samen en wordt dichter bij het loslaten van de adem.

    Vrouw die meditatieve ademhaling beoefent
    Vrouw die meditatieve ademhaling beoefent

Dit proces van in- en uitademen is vergelijkbaar met het yin yang-symbool van de lichte traan die opstijgt in een bol en vervolgens draait in de uitgezette donkere traan die naar beneden gaat. De cyclus eindigt nooit.

Begin met meditatie

Neem om te beginnen je gebruikelijke meditatiepositie aan, zittend, staand (in de Wuji-houding) of liggend. Haal drie keer diep adem. Adem in en uit door de neus en trek de adem naar het onderste deel van je buik om de wanden van je buik uit te strekken en vervolgens naar de bovenste longen en naar buiten. Deze golfbeweging van het intrekken en loslaten van je adem ontspant je lichaam.

Activeer waterenergie (Yin)

Om de yin-energie te activeren, stel je de yin voor als een donkere, zware energie die zich in het onderste deel van je lichaam bevindt. Met elke inademing stuur je de adem naar de onderbuik en adem je uit langs je benen en naar je voeten. Je gaat door met dit ritme totdat je lichaam zich verzwaard en gegrond voelt door de yin-energie. Wanneer je deze sensaties bereikt, heb je de yin-energie in je lichaam geactiveerd. Je bent nu verbonden met de aarde-energieën.

Vrouw ontspannen in de wellness-lente
Vrouw ontspannen in de wellness-lente

Activeer lichtenergie (Yang)

Het tweede deel van de meditatie richt zich op het binnenhalen van witte lichtenergie via het kruinchakra. Sommige yin-yang-meditaties begeleiden je hierbij via het derde oog (dat zich in het voorhoofd tussen je fysieke ogen bevindt). Het witte licht wordt met de ademhaling naar binnen gezogen en geleidelijk door het bovenste deel van uw lichaam naar de buik verplaatst. Zodra je voelt dat de lichtheid je bovenlichaam vult, heb je de yang-energie geactiveerd. Je bent nu verbonden met de hemel.

Mediterende vrouw verlicht door de zon
Mediterende vrouw verlicht door de zon

Yin- en Yang-energieën combineren

De laatste stap is het herenigen van de twee geactiveerde energieën van aarde en hemel. Dit vereist dat je de yang-energie door je lichaam stuurt om zich te vermengen met de yin-energie door in- en uitademen. Je stuurt de gemengde yin yang-energie door je hele lichaam. Ga door met dit proces totdat je voelt dat beide energieën even gebalanceerd zijn en door je hele lichaam aanwezig zijn.

Voordelen van Yin Yang-meditatie

Het in balans brengen van yin yang-energieën door middel van een meditatie kan verbazingwekkende fysieke, mentale en spirituele voordelen hebben.

  • Volgens het Golden Wellness Center creëer je door meditatie een omhulsel dat bescherming biedt aan je immuunsysteem en je weerstand tegen externe ziekteverwekkers opbouwt.
  • Je hartchakra wordt gezuiverd van negatieve emoties die ziektes en energieblokkades kunnen veroorzaken.
  • Vermindert stress en de impact ervan op uw lichaam en gezondheid.
  • Eco Institute stelt dat de voordelen onder meer het denken over het hele brein en een verbeterde intuïtie omvatten.

Het Golden Wellness Center stelt dat de meditatie "de bloedsomloop naar je perifere microcirculatiesysteem van je haarvaten verbetert, en de spieren verwarmt, waardoor je Luo-Verbindende Qi-meridianen worden gevoed." Luo-verbindingspunten zijn de conjuncties waar kanalen zich vertakken van de hoofdstroom van energie om verbinding te maken met yin-yang-gepaarde meridianen.

Yin-meditatie versus Yang-meditatie

Yin en yang-meditatie is de beste manier om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Er zijn specifieke yin-meditaties en yang-meditaties die beoefend kunnen worden. Elk heeft een specifiek doel dat individuele meditaties rechtvaardigt. Als je bijvoorbeeld specifieke resultaten van de geest wilt bereiken, dan is een yang-meditatie geschikt. Dit kan het zoeken naar verlichting zijn of een poging om je derde oog te openen. Een yin-meditatie zou geschikt zijn als je ontvankelijk moet zijn. Zorg ervoor dat je niet te veel scheiding creëert tussen yin- en yang-energieën in je lichaam, dus beoefen ook yin-yang-meditatie.

Meditatie gebruiken om Yin Yang te activeren

Zoals bij elke meditatie worden de resultaten elke keer dat je deze beoefent versterkt en ben je een stap dichter bij het beheersen van de techniek. Gebruik deze meditatie regelmatig om een gezond leven te bevorderen en te behouden.

Aanbevolen: