De betekenis en het doel van Feng Shui begrijpen

Inhoudsopgave:

De betekenis en het doel van Feng Shui begrijpen
De betekenis en het doel van Feng Shui begrijpen
Anonim
Feng shui hangend ornament
Feng shui hangend ornament

Als u de betekenis van feng shui en het doel ervan begrijpt, kunt u de chi-energie thuis of op kantoor in evenwicht brengen. De basisprincipes van feng shui begeleiden u bij de juiste locatie van uw huis en plaatsing van meubilair.

De betekenis en het doel van Feng Shui in je leven begrijpen

De filosofie van feng shui werd voor het eerst gebruikt als een manier om begraafplaatsen aan te leggen, zodat de energie gunstig zou zijn. Feng shui betekent letterlijk vertaald wind en water.

Definitie van Feng Shui en Chi-energie

In feng shui is chi-energie de levensbron voor alle levende materie. De chi-energie bestaat uit yin (vrouwelijk) en yang (mannelijk). Het doel is om een balans van chi-energie te bereiken. De chi-energie wordt door wind en water door de wereld gedragen. De stroom van wind en water kan worden belemmerd door natuurlijke of door de mens gemaakte structuren.

Wind en water hebben interactie met de omgeving

In feng shui voert de wind veelbelovende chi-energie door de buitenkant en het interieur van je huis. Het water levert positieve chi om uw ruimte nieuw leven in te blazen. Water kan ook worden gebruikt om ongunstige chi-energie te verspreiden.

Basisprincipes van Feng Shui en Chi-energie

De belangrijkste functie van feng shui is het aanpakken van eventuele problemen buiten een huis of gebouw. De omgeving is belangrijker dan het interieur van uw huis of kantoor. Als chi-energie wordt geblokkeerd of veranderd, kan deze niet vrijelijk stromen. In dergelijke gevallen zal geen enkele hoeveelheid behandelingen en remedies die in uw huis of kantoor worden uitgevoerd het probleem oplossen.

Serene Zen-waterstenen
Serene Zen-waterstenen

Feng Shui Doel en Ideaal

Het doel van feng shui is om chi-energie in uw huis, appartement of kantoor te corrigeren, te verhelpen en aan te trekken en deze door het hele gebouw te laten stromen. De chi-energie moet in balans zijn. Dit wordt bereikt door het gebruik van de vijf elementen.

Vijf elementen van Feng Shui

De oude Chinezen hebben de samenstelling van de wereld opgedeeld in vijf elementen, waaronder water, hout, vuur, aarde en metaal. Elk element heeft positieve en negatieve chi-energieën. Het feng shui-doel is om deze elementen in je huis of kantoor te activeren om de chi-energie naar die ruimte aan te trekken.

Feng Shui-beoefenaars

Een feng shui-beoefenaar zal verschillende hulpmiddelen gebruiken, zoals een magnetisch kompas om metingen uit te voeren op een bouwterrein of een bestaand huis of gebouw. Deze metingen zullen de beoefenaar begeleiden bij mogelijke feng shui-remedies om stagnerende of negatieve chi-energie te corrigeren. Feng shui-beoefenaars werken vaak samen met architecten, interieurontwerpers en huiseigenaren om de stroom van positieve chi-energie te maximaliseren.

Feng Shui Bagua

Een ander hulpmiddel dat in feng shui wordt gebruikt, wordt de bagua genoemd. De bagua heeft een achthoekige vorm en is verdeeld in acht wiggen. Deze wiggen vertegenwoordigen de acht belangrijkste kompasrichtingen: noord, noordoost, oost, zuidoost, zuid, zuidwest, west en noordwesten. De kompaswiggen worden sectoren genoemd.

  • Elke sector regeert een specifiek gebied van het leven, zoals carrière, onderwijs, gezondheid, rijkdom, roem/erkenning, liefde/relaties, nakomelingen (kinderen) en mentoren.
  • Elke sector wordt beheerst door een van de vijf elementen.
  • Elke sector wordt weergegeven door kleuren die correleren met het element van die sector.

Hoe de Bagua wordt gebruikt

Een bagua-overlay wordt over de indeling of blauwdruk van uw huis geplaatst volgens de kompasmeting van de feng shui-beoefenaar. De kijkrichting van uw huis is meestal de voordeur.

Kompasrichtingen en de Bagua

De bagua-overlay geeft u een duidelijk beeld van de verschillende sectoren (kompasrichtingen) van elke kamer in uw huis. Deze informatie helpt je te bepalen welke elementen in elke kamer moeten worden geactiveerd om evenwicht te bereiken en de chi-energie aan te moedigen naar dat gebied te stromen.

Feng shui kompas en blauwdruk
Feng shui kompas en blauwdruk

Praktische toepassing van Feng Shui-principes

De manier om het beste te begrijpen hoe feng shui thuis of op kantoor wordt gebruikt, is door de praktische toepassing van feng shui-principes. Feng shui begint buiten in de natuurlijke omgeving van uw huis of kantoor.

  • De inrichting van uw huis of kantoor moet de feng shui-principes volgen voor kompasrichtingen en plaatsing.
  • Feng shui kan nieuwbouw en bestaande bouw begeleiden door de inrichting van kamers en verkeerspatronen.
  • De kunst van het plaatsen van meubels heeft invloed op de hoeveelheid, het type en de energiestroom in elke kamer.

Feng Shui optimaliseert gelukssectoren

De kunst van feng shui wordt gebruikt om de overvloed en welvaart van elke gelukssector te optimaliseren. Het corrigeert onevenwichtigheden die kunnen leiden tot een slechte gezondheid, financiële problemen, mislukte relaties, of gewoon een algemeen gevoel van onwelzijn en ‘vastzitten’ in teleurstelling of tegenslag.

Feng Shui in de praktijk

De beoefening en toepassing van feng shui biedt manieren om elk aspect van je leven te harmoniseren. Elk object, kleur en materiaal in uw omgeving is geselecteerd en gerangschikt om de stroom van veelbelovende chi-energie te vergroten en conflicterende elementen te neutraliseren.

Feng Shui-effecten op jou

De fysieke veranderingen aan een ruimte zijn pragmatisch. De spirituele effecten van veranderingen zijn echter persoonlijk, opbeurend en dynamisch. Je kunt de verschuiving in energie voelen zodra je je nieuw ingerichte feng shui-kamer binnenloopt.

Feng Shui-scholen en -regels

Er zijn verschillende feng shui-scholen of disciplines die hun eigen specifieke regels en principes volgen. Bij het leren van feng shui zijn vaak deze scholen betrokken en worden hun regels in de praktijk gebracht. Klassieke feng shui-scholen zijn onder meer Form School, Compass School, Flying Star (Xuan Kong), Four Pillars (Ba Zi, ook bekend als Birthday), Eight Mansions (Oost / West Groups) en anderen.

Feng shui-waterfontein
Feng shui-waterfontein
  • Formschool richt zich op de natuurlijke omgeving en het landschap feng shui
  • Kompasschool van feng shui maakt gebruik van hulpmiddelen, zoals een magnetisch noordenkompas en de bagua.
  • Flying Star (Xuan Kong) wordt gebruikt om de chi-energie in uw huis of kantoor te vinden en in kaart te brengen.
  • Lo Shu-vierkant of magisch vierkant wordt gebruikt om de vlucht van de sterren in kaart te brengen.
  • Vier Pijlers of BaZi is een soort feng shui-astrologie.
  • Eight Mansions (Oost/West-groepen) is gebaseerd op je Kua-nummer dat bepa alt of je in de Oost- of West-groep zit. Dit levert je vier beste richtingen en je vier slechtste richtingen op.

BTB School van Feng Shui

De Black Hat-sekte Tantrische boeddhistische Feng Shui (BTB) is een westerse feng shui die ergens in de jaren tachtig door de Chinese grootmeester Thomas Lin Yun werd gecreëerd. Deze modernere vorm van feng shui is gebaseerd op het taoïsme, het Tibetaans boeddhisme en delen van de klassieke feng shui. Er zijn andere versies van feng shui die voortkomen uit BTB, zoals Intuïtieve/Moderne Feng Shui die delen van BTB gebruikt en verschillende klassieke Feng Shui en feng shui-symbolen vervangt door westerse.

Feng Shui en jij

Boeken, cursussen en online bronnen zijn allemaal geweldige manieren om meer te leren over feng shui, zodat je je eigen omgeving met nieuwe ogen kunt zien. Een getrainde feng shui-expert kan uw ruimte diepgaand behandelen, u helpen bij het selecteren van de ideale meubelindeling, de juiste inrichting of het berekenen van de beste locatie voor een huis of bedrijf.

De betekenis en het doel van Feng Shui begrijpen

Je kunt feng shui toevoegen aan je arsenaal aan strategieën om geluk, roem en fortuin aan te trekken en ongunstige chi-energie te vermijden. De feng shui-principes die je gebruikt om gunstige chi in je leven uit te nodigen, zijn net zo tijdloos als wind en water.

Aanbevolen: