Tips voor het gebruik van de algemene applicatie

Inhoudsopgave:

Tips voor het gebruik van de algemene applicatie
Tips voor het gebruik van de algemene applicatie
Anonim
bezig met app
bezig met app

In veel opzichten maakt de algemene app het aanmelden bij scholen veel eenvoudiger. In plaats van meerdere formulieren in te vullen, gaat u gewoon naar één plek en daar staan al uw formulieren. Hoewel niet elke universiteit de Common App gebruikt, doen velen dat wel, en het gebruik ervan maakt het toelatingsproces voor de universiteit over het algemeen minder stressvol. Met een paar tips in je achterzak, ben je binnen no-time klaar met je aanmelding voor de universiteit.

Maak een account aan als junior

Hoewel de gemeenschappelijke app voor het volgende toepassingsseizoen pas op 1 augustus opengaat, kun je al vroeg een account aanmaken voor een voorproefje. Om een account aan te maken, ga naar de pagina 'Account aanmaken' en kies 'student'. Van daaruit zal het systeem u om een e-mailadres en wachtwoord vragen - en dat is alles. Als je junior bent, kun je nu beginnen met het invullen van de informatie. Volgend jaar wordt deze meegenomen naar je daadwerkelijke aanvraag. Hoewel die onbelangrijke details zoals uw naam, adres en geslacht niet noodzakelijkerwijs belastend zijn voor de hersenen, kost het wel tijd om het in te vullen. Begin vroeg voor een minder stressvol laatste jaar.

Accounts voor ouders

Gemeenschappelijke app-account aanmaken
Gemeenschappelijke app-account aanmaken

Hoewel het echt de student is die de sollicitaties moet invullen en het proces moet doorlopen, is de realiteit dat solliciteren bij hogescholen lang en vervelend kan zijn. Met dat in gedachten kunnen ouders zich ook aanmelden voor een account. Ga naar de pagina 'maak een account aan' en selecteer dat u ouder bent. Hoewel u via uw ouderaccount het account van uw leerling niet kunt zien, ziet u wel de komende nationale deadlines, krijgt u toegang tot de hulpbronnen op de site en andere nuttige informatie terwijl u uw kind ondersteunt bij het aanmeldingsproces voor de universiteit.

Verzamel informatie voordat u begint

Het leuke van de Common App is dat je je voortgang kunt opslaan en kunt terugkeren. Alles kan worden bewerkt totdat u het verzendt, dus zelfs als u een fout maakt, kunt u altijd teruggaan om het probleem te herstellen. Het kan echter nuttig zijn om te weten wat u nodig heeft voordat u begint, zodat u het eenvoudigste deel in zo weinig mogelijk tijd kunt doen. De volgende lijst met informatie is niet volledig; de Gemeenschappelijke App stelt meer vragen over je profiel, je opleiding en buitenschoolse activiteiten. Hieronder volgen echter dingen die u misschien niet weet zonder het aan iemand te vragen.

Basisfamilie-informatie

Screenshot van voorbeeld Common App
Screenshot van voorbeeld Common App

Onder het familiegedeelte (dat je kunt openen door aan de linkerkant op 'familie' te klikken), moet je het volgende weten:

  • Meisjesnaam van moeder
  • Waar je ouders werken
  • De functietitels van je ouders
  • De hoogste graad die elke ouder heeft behaald, de naam van de instelling waar ze hun diploma(s) hebben behaald, en het jaar waarin ze deze hebben behaald
  • Informatie over uw broers en zussen, zoals leeftijd en hoogste opleidingsniveau

Onderwijs

schermafbeelding van onderwijsinformatie
schermafbeelding van onderwijsinformatie

Het onderwijsgedeelte bevat het volgende:

  • De naam en functietitel van je begeleidingsadviseur (die misschien niet echt 'begeleidingsadviseur' is)
  • Het telefoonnummer en e-mailadres van je begeleidingsadviseur (deze informatie zou op de website van de school moeten staan)
  • Je huidige GPA (aan het einde van het juniorjaar), samen met wat de GPA-schaal voor jouw school is en of je GPA al dan niet wordt gewogen
  • Informatie over eventuele prijzen die u heeft ontvangen
  • Toekomstige doelen, waaronder de functietitel die je hoopt te behalen en de hoogste graad die je hoopt te behalen

Testinformatie

Indien van toepassing, zorg ervoor dat u uw scores en testdata bij de hand heeft. Als je het niet zeker weet, ga dan naar het College Board of ACT.org en log in op het account dat je hebt aangemaakt om je te registreren voor de test die je hebt afgelegd.

Gebruik een deadline-tracker

opTrack
opTrack

Natuurlijk, op het dashboard van uw gemeenschappelijke applicatie staan de deadlines allemaal voor u klaar. Je kunt ze zelfs zo sorteren dat de universiteit met een deadline als eerste moet inleveren. Als uw aanvragen bijzonder eenvoudig zijn, is dit waarschijnlijk de beste en duidelijkste manier om te zien wat wanneer moet gebeuren. U kunt uw app echter op uw smartphone bijhouden, of u kunt andere applicaties gebruiken om al die details bij te houden.

Gemeenschappelijke app opTrack

Common App onTrack is een app die online synchroniseert met uw algemene app en waarmee u al die kleine details kunt bijhouden. Het is beschikbaar voor zowel iPhones als Android-telefoons. Met de app kunt u pushmeldingen ontvangen voor aanstaande deadlines, de status van uw sollicitaties bekijken, aanbevelers uitnodigen en meer. De sleutel hier is dat het synchroniseert met wat u op uw computer ziet, en als u zich alleen aanmeldt bij Common App-scholen die geen aanvullende vereisten hebben, zoals een portfolio, is het een geweldig hulpmiddel.

College-applicatiewizard

Het bijhouden van alle deadlines is een fluitje van een cent als uw aanvraag niet meerdere vereisten heeft en als alle scholen waarvoor u zich aanmeldt de gemeenschappelijke app gebruiken. Als je je echter aanmeldt voor aanvullende programma's, zoals een programma voor beeldende kunst of podiumkunsten, een honours college met aanvullende essayvereisten, of een andere school die de gewone app niet gebruikt, zijn deadlines moeilijk bij te houden binnen de app zelf. Probeer dan de College Application Wizard. Het is een website met een database van meer dan 1.500 niet-gegradueerde scholen. U maakt een account aan en kiest de scholen waarbij u zich wilt aanmelden. De College Application Wizard organiseert al uw deadlines. Het is echter een leuk hulpmiddel omdat je deadlines kunt wijzigen of deadlines kunt toevoegen, waardoor het een aanpasbare optie wordt voor studenten die veel te doen hebben.

Je 10 beste buitenschoolse activiteiten

Dat klopt, je kunt slechts 10 buitenschoolse activiteiten aan je aanmelding toevoegen. Er is geen manier om extra extracurriculaire vakken toe te voegen, wat aangeeft dat hogescholen niet noodzakelijkerwijs geïnteresseerd zijn in alles wat je deed - alleen in de 10 dingen die voor jou het belangrijkst zijn.

Maak een lijst buiten de applicatie

buitenschoolse lijst
buitenschoolse lijst

De beste manier om dit gedeelte aan te pakken is door uw lijst buiten de applicatie te starten - vooral als u meer dan 10 dingen heeft en uw lijst moet beperken. Zorg ervoor dat u bij elke activiteit het volgende noteert:

  • Beschrijving van de organisatie en de leiderschapspositie die u bekleedde; houd er rekening mee dat de tekenlengte voor dit deel van de applicatie 50 tekens is
  • Beschrijving van wat je in de organisatie hebt gedaan; let op: de tekenlimiet is 150 tekens
  • Hoeveel uur je denkt te hebben besteed aan de genoemde activiteit
  • Hoe belangrijk deze activiteit is voor wie u bent als sollicitant; (hier is geen plek voor in de applicatie, maar het is de bedoeling dat u uw activiteiten rangschikt op basis van wat voor u het belangrijkst is)

Waar moet u prioriteit aan geven?

Als je erover nadenkt om naar de universiteit te gaan, denk dan in termen van laten zien wie je bent, in plaats van wat je denkt dat het meest indrukwekkend zal zijn. Als je bijvoorbeeld een zomer in het buitenland hebt gestudeerd en van plan bent die taal op de universiteit te blijven studeren, is dat belangrijk. Als u vrijwilligerswerk heeft gedaan bij een dierenasiel om geen andere reden dan dat u vrijwilligersuren nodig had op school, kunt u dat nog steeds vermelden in uw aanvraag, maar het is veel minder belangrijk en zou onderaan de lijst moeten staan - zelfs als u meer uren heeft doorgebracht het doen. Houd er rekening mee dat hogescholen geïnteresseerd zijn in de diepgang van uw toewijding aan een paar dingen, in plaats van in hoeveel dingen u in uw aanvraag kunt proppen.

Schrijf uw essay vooraf

Als het gaat om het schrijven van je essay voor de Common App, zorg dan dat je een voorsprong hebt door het vroeg te schrijven. Dit heeft verschillende voordelen ten opzichte van simpelweg de app openen en wegschrijven.

Essayonderwerpen uitgebracht in februari

Hoewel de onderwerpen van de essays van jaar tot jaar eigenlijk heel weinig veranderen, worden de officiële onderwerpen elk jaar eind januari of begin februari op de blog gepubliceerd. Met andere woorden: als je een junior bent die van plan is om in de herfst te solliciteren naar de universiteit, zijn je onderwerpen al lang beschikbaar voordat de daadwerkelijke aanmelding opengaat. Vroeg beginnen biedt u de mogelijkheid om diep over uw onderwerpen na te denken. Het geeft je ook de tijd om te schrijven, het essay op te bergen en opnieuw te bekijken om te zien of het nog steeds logisch is en nog steeds het beste onderwerp is dat je kunt kiezen.

Kopieer en plak uw essay in de app

essayvragen
essayvragen

Schrijf het essay niet rechtstreeks in de app. Schrijf het essay in plaats daarvan in een tekstverwerkingsprogramma en kopieer en plak het vervolgens in de Common App. Dit biedt verschillende voordelen:

  • Er is geen tool voor spellingcontrole in de algemene app, dus de enige manier om er zeker van te zijn dat je essay geen fouten bevat, is door het te schrijven in een tekstverwerkingsdocument met een tool voor spellingcontrole.
  • Je essay mag niet langer zijn dan 600 woorden. Het is veel eenvoudiger om een woordenteller te gebruiken (en die is er niet in de algemene app.)
  • Je kunt je essay onderweg opslaan en bewerken. Er is echter geen automatische opslagfunctie. Dus als u uw essay in de applicatie schrijft en uw computer crasht plotseling voordat u het hebt opgeslagen, bent u uw werk kwijt.

Ken uw opmaakopties

Je hebt de mogelijkheid om een voorbeeld te bekijken van alles wat je verzendt. Wel is het handig om te weten waar je wel en niet mee hoeft te werken. Met de Common App-tool kunt u vetgedrukt, onderstreept en cursief gedrukt worden. Het staat het volgende niet toe:

  • tekens in vreemde talen- Als je in het buitenland hebt gestudeerd, kun je het beste geen vreemde woorden met accenten of andere karakters gebruiken, omdat deze niet correct worden weergegeven in je essay in de app.
  • Geordende lijsten - Hoewel er geen essay is dat per se om een lijst vraagt, weet je dat als je ervoor kiest om er een te schrijven, je de lijst zelf moet opmaken. (Typ bijvoorbeeld '1' in plaats van de knop in uw procesprogramma te gebruiken om de lijst op te maken.)
  • Indent - Er is geen manier om uw alinea's te laten inspringen. Je kunt een extra regel overslaan of de spatiebalk gebruiken om je alinea's te laten inspringen.

Ontvang uw aanbevelingsbrieven

Veel hogescholen hebben een aanbevelingsbrief van je begeleidingsadviseur nodig, evenals aanbevelingen van academische en andere soorten leraren. Wanneer u aan de linkerkant van uw scherm op 'Aanbevelers en FERPA' klikt, wordt het resulterende scherm automatisch gevuld en ziet u hoeveel aanbevelingen vereist en toegestaan zijn en van wie. U moet weten dat er twee stappen zijn om aanbevelingen te krijgen. De eerste is om aanbevelers uit te nodigen, en de tweede is om ze uit te nodigen voor elke specifieke school. Het spreekt voor zich dat u ruim vóór eventuele deadlines aan iedereen die u wilt aanbevelen, moet vragen.

aanbevelingspagina
aanbevelingspagina

Meerdere aanbevelingen

Je moet weten dat je niet voor alle hogescholen dezelfde adviseur hoeft te vragen (met uitzondering van je begeleidingsadviseur). Als u bijvoorbeeld één school heeft die één aanbeveling toestaat en een andere school die drie aanbevelingen toestaat, kunt u drie academische leraren kiezen, maar er één toewijzen aan de school die slechts één aanbeveling toestaat. Het grote voordeel van de algemene app is echter dat een aanbeveler één brief kan schrijven. Als je dus voor drie colleges je geschiedenisleraar kiest, krijgen alle drie de colleges dezelfde brief. Als ze elke brief wil personaliseren, moet ze deze per post versturen, een optie die ze krijgt wanneer ze zich voor het eerst aanmeldt.

Kies het juiste 'type'

Er zijn vier soorten aanbevelers: je ouders, een studieadviseur, een academische leraar en 'anderen'. Onder andere wordt verstaan iedereen die geen academisch docent is, zoals keuzedocenten die lesgeven in kunst, muziek, winkelen en lichamelijke opvoeding. Hieronder vallen ook mensen zoals uw geestelijken, een werkgever of een mentor. Zorg ervoor dat u het type correct selecteert, want wanneer u aanbevelingen aan uw toepassing gaat toevoegen, kunt u alleen aanbevelingen van een specifiek type aan specifieke secties toevoegen. De New York University vereist bijvoorbeeld een aanbeveling van een academische docent. Wanneer je die aanbeveler gaat toevoegen, kun je je tekenleraren niet aan die sectie toevoegen. Je moet een leraar Engels, Geschiedenis, Wiskunde of Natuurwetenschappen toevoegen. Je tekenleraren verschijnen niet eens als optie. Het selecteren van het juiste 'type' aan het begin wanneer u aanbevelers uitnodigt en beheert, omdat u niet gemakkelijk terug kunt gaan en het type leraar ongedaan kunt maken.

Dingen om te vermelden voor aanbevelingen

Hoewel schoolbegeleiders en leraren goed op de hoogte zullen zijn van hoe ze met de Common App moeten werken, zijn sommige andere soorten aanbevelers dat misschien niet. Zorg ervoor dat je ze het volgende vertelt:

  • Als ze ermee instemmen je aan te bevelen, laat ze dan weten dat ze een link zullen ontvangen. Ze moeten een account aanmaken bij de Common App en dit account werkt voor elke student die hen in de toekomst om een aanbeveling zou kunnen vragen. (Ze kunnen ook niet meerdere accounts aanmaken met hetzelfde e-mailadres.)
  • Vraag of ze je opschepvel willen. Dit kan nuttig zijn voor aanbevelers die een completer beeld willen van wie u bent. Als uw aanbeveler u echter goed kent, heeft hij/zij deze wellicht niet nodig.
  • Ze krijgen de mogelijkheid om dingen via post te versturen. Je moet vermelden dat als ze voor die optie kiezen, ze alles voor alle andere studenten die hen dit jaar misschien vragen, ook per post moeten sturen.

Ontdek verborgen essays en andere vereisten

Niets is erger dan denken dat je klaar bent met je essays en dan beseffen dat je nog een essay van 500 woorden moet schrijven. De essays zijn niet echt verborgen, maar als je een strakke deadline hebt, kun je ze gemakkelijk over het hoofd zien. Controleer alle onderdelen van de applicatie om er zeker van te zijn dat u alles krijgt. Er zijn checklists die je kunnen helpen, maar het is aan jou om ervoor te zorgen dat je niets mist.

Check de website van de universiteit

Kijk op de website van de universiteit om alle vereisten te zien waaraan je mogelijk moet voldoen. Controleer nogmaals of wat u denkt dat moet gebeuren, en wat u ziet dat moet worden betaald in de aanvraag, hetzelfde zijn. Als je denkt dat iets moet gebeuren, maar je ziet het niet in de algemene app, vraag het dan aan de toelatingsfunctionaris van de universiteit waar je solliciteert.

Wat is jouw hoofdvak?

Houd er rekening mee dat, afhankelijk van hoe je deze vraag beantwoordt, je een heel nieuw gedeelte met vragen, essays en aanvullende delen kunt openen die je moet invullen of uploaden. Deze zijn lastig omdat ze niet noodzakelijkerwijs op een van de checklists in uw algemene app verschijnen. De beste manier om hier meer over te weten te komen, is door te kijken naar de vereisten voor je hoofdvak op de website van de hogeschool waarvoor je solliciteert. Op die manier kunt u, als u per ongeluk iets niet invult waardoor de extra aanwijzingen verschijnen, dit probleem oplossen en uw kansen om binnen te komen niet verpesten.

Collegespecifieke vragen

Wanneer u klaar bent met uw algemene app-vragen en op een college in de kolom aan de linkerkant klikt, krijgt u de mogelijkheid om 'vragen' te kiezen. Vaak gaan deze vragen over zaken als of u van plan bent financiële steun aan te vragen en waar u van plan bent te gaan wonen als u eenmaal naar school gaat. Deze sectie bevat echter vaak de aanvullende schrijfsecties die specifiek zijn voor een hogeschool. Controleer deze eerst om te zien hoeveel extra schrijfwerk er nodig is, zodat u niet op het laatste moment moeite hoeft te doen om deadlines te halen.

Gebruik de algemene app-help

De Common App biedt feitelijk verschillende manieren waarop u verbinding kunt maken en vragen kunt stellen of kunt leren hoe u iets moet doen. Dit geldt zowel voor leerlingen als voor ouders, leraren en zelfs begeleiders!

  • YouTube - Dit kanaal biedt tutorials die u stap voor stap door het proces voor het invullen van de algemene app leiden. Daarnaast bieden ze een serie over het heroverwegen van onderwijs gericht op docenten, evenals video's met tips over hoe je de app succesvol kunt invullen.
  • Twitter - Je kunt contact maken met de mensen achter de Common App door de hashtag askvirtualcounselor op Twitter te gebruiken. U kunt alles vragen wat u wilt, van wat u moet doen als uw aanbevelers hun inloggegevens niet hebben ontvangen, tot hoe u omgaat met minder vaak voorkomende aanvraagsituaties, zoals dubbele creditering of overdracht.
  • Facebook - De Facebook-pagina van de Common App is geweldig om te volgen voor bijgewerkte aankondigingen en andere weetjes die relevant zijn voor de behoeften van de begeleidingsadviseur op de middelbare school. Lees meer over nationale deadlines en evenementen zoals de Nationale Schoolbegeleidingsweek.
  • Het Solutions Center - Er is een hele aparte website gewijd aan het beantwoorden van veelgestelde vragen. Dit is een geweldige plek om eerst te controleren voordat je je vraag op sociale media stelt, aangezien hier veel veelgestelde vragen verschijnen.
  • Plan voor de universiteit - Er is een sectie op de Common App-website die u helpt bij het plannen van uw studie. Dit is een geweldige plek om video's te bekijken, tools te gebruiken en advies te krijgen over onderwerpen als waarom een hbo-opleiding belangrijk is, hoe je die opleiding betaalbaarder kunt maken, en secties voor middelbare scholieren om hen te helpen hun weg uit te stippelen naar een hbo-opleiding.

Er moet ook worden opgemerkt dat terwijl u de daadwerkelijke aanvraag invult, er aan de rechterkant van uw daadwerkelijke aanvraag antwoorden staan op specifieke vragen over het deel waaraan u werkt. Daar kunt u het beste terecht als u een vraag heeft over het specifieke onderdeel waaraan u werkt.

De stress wegnemen bij sollicitaties

Solliciteren naar de universiteit kan stressvol zijn. De Common App maakt het echter minder stressvol door uw proces te stroomlijnen. De beste tip is echter om jezelf voldoende tijd te geven, zodat je niet hoeft te worstelen om deadlines te halen. Bekijk een voorbeeld voordat u het verzendt en begin vervolgens met wachten om erachter te komen waar u bent beland!

Aanbevolen: