Kaarsen gebruiken in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Kaarsen gebruiken in Feng Shui
Kaarsen gebruiken in Feng Shui
Anonim
kaars op salontafel
kaars op salontafel

Het vuurelement kan worden geactiveerd met feng shui-kaarsen. Het gebruik van het vuurelement is essentieel voor het activeren van bepaalde gebieden in uw feng shui-huis. Het kiezen van kaarsen is een van de gemakkelijkste manieren om dit te bereiken. Kaarsen kunnen overal worden verplaatst waar een remedie nodig is en worden gebruikt om sectoren en elementen te activeren.

Kaarsen zijn veelzijdige Feng Shui-hulpmiddelen

Vuur wordt erkend als een zuiverende energie. Hoewel u een open haard of vuurplaats kunt gebruiken om het vuurelement in een bepaalde sector van uw huis te introduceren en te activeren, kunnen deze beide een te groot element zijn en het tegenovergestelde effect hebben dat u wenst. Een andere overweging is dat een open haard een permanente structuur is en zich mogelijk niet altijd in de meest wenselijke sector van een huis dat u koopt bevindt. Kaarsen bieden flexibiliteit die open haarden niet kunnen.

Verplaats kaarsen waar nodig

Kaarsen zijn misschien wel de meest veelzijdige en gemakkelijkste manier om het vuurelement in je feng shui-ontwerp te activeren. Een kaars kan van de ene kamer naar de andere worden verplaatst. Dit is vooral handig bij het toepassen van klassieke Feng Shui-principes. Vliegende sterren (zowel gunstige als ongunstige) bewegen dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks, net als hun hemelse tegenhangers.

Gebruik om invloeden van Flying Star tegen te gaan

Een kaars die wordt gebruikt voor een remedie tegen vuurelementen kan in de juiste sector worden geplaatst om de invloed van een vliegende ster tegen te gaan of te vergroten. De kaars kan het vuurelement activeren om veelbelovende energie te genereren, of de ongunstige energie doven die wordt geactiveerd door de vliegende ster die naar die sector beweegt.

Feng Shui-sectoren voor kaarsgebruik

Elke kompassector krijgt een element en een kleur toegewezen. Hoewel alleen elementen de chi-energie kunnen activeren, wordt het bewuste doel versterkt met de juiste toegewezen kleur. Houd er rekening mee dat er specifieke feng shui-sectoren zijn waarin je een vuurelement kunt gebruiken. Deze sectoren beheersen verschillende gebieden van het leven van jou en je gezin.

Kaarsen en bank
Kaarsen en bank

Zuidoost-sector

Het branden van een rode kaars stimuleert rijkdomgeluk. Andere feng shui-kleuren die verband houden met rijkdom zijn goud en paars. Mensen hebben vaak de neiging te geloven dat als één kaars rijkdom of overvloed zal stimuleren, meerdere kaarsen hen grotere zegeningen zullen brengen. Gebruik hier een kaars om de rijkdom-chi-energie te activeren om de welvaart te vergroten, zoals financiën en werkgerelateerd inkomen.

Zuidelijke Sector

De zuidelijke sector wordt beheerst door het vuurelement. Door rode kaarsen in dit gebied te plaatsen wordt het vuurelement geactiveerd. De zuidelijke sector bepa alt ook de roem, erkenning en fortuingebieden van je leven:

  • Assisteren bij baanpromotie en loonsverhoging
  • Bevorder de erkenning van prestaties, zoals school- en carrière
  • Geef uw reputatie een boost

In haar boek Lillian Too's Little Book Of Abundance adviseert de feng shui-goeroe om "ruimte langs de zuidelijke muur te maken voor aangestoken kaarsen, die goede yang-energie creëren waar het hele gezin van profiteert."

Zuidwestsector

Lillian Too bespreekt de verschillende toepassingen van kaarsen in feng shui om veelbelovende energie in verschillende gebieden van je leven te brengen. Ze geeft voorbeelden in haar boek Lillian Too's Easy-to-use Feng Shui: 168 Ways to Success. Eén van deze gebieden is de zuidwestelijke sector.

Als je het gevoel hebt dat je sociale leven eronder lijdt of vrijwel niet bestaat, dan stelt Too voor om het een boost te geven met vuurenergie. Ze legt uit dat deze yang-energie de regerende Zuidwest-sector zal activeren wanneer een rode kaars wordt geplaatst en gedurende een bepaalde periode wordt gebrand.

Activeer alle elementen

Misschien wil je gewoon kaarsen gebruiken in je door feng shui ontworpen huis, maar wees voorzichtig met het creëren van een onevenwichtigheid binnen de elementen en de energieën die elk regeert. Een geweldige oplossing is om een middelpunt te creëren waarin alle vijf de elementen zijn verwerkt.

Drijvende kaarsen
Drijvende kaarsen

Maak een middelpunt van een kaars met vijf elementen

Deze aanpak activeert alle elementen op een gelijkwaardige en evenwichtige manier.

  1. Gebruik een glazen kom.
  2. Leg steentjes (aarde-element) op de bodem van de kom.
  3. Vul de kom voorzichtig met water (waterelement).
  4. Voeg stukjes metaal toe (metalen element), zoals kleine metalen balletjes of klompjes.
  5. Voeg bloemblaadjes (houtelement) toe in elke gewenste kleur om op het water te drijven.
  6. Zet drijvende kaarsen (vuurelement) in de kom en steek deze aan.

Too legt uit dat dit aantrekkelijke kenmerk een representatie geeft van alle vijf elementen en fungeert als een energiestimulator.

Soorten kaarsen

Je kunt bijna elk type, formaat of vorm kaars gebruiken die je maar wilt voor feng shui-toepassingen. Een driehoekige kaars verdubbelt bijvoorbeeld het vuurelement, omdat de driehoekige vorm geassocieerd is met het vuurelement.

Rij kaarsen
Rij kaarsen

Vorm- en maatvoorbeelden

Enkele voorbeelden van vormen en maten waaruit u kunt kiezen zijn:

  • Kaarsen in de vorm van een nieuwigheid, zoals rozen, zijn geschikt voor een kom met drijvende kaarsen of als gewone votieven.
  • Kleine kandelaars met kleurrijke votieven kunnen ook een vensterbank versieren.
  • Plaats kleine, middelgrote en grote kolomkaarsen op een dienblad omringd door kiezelstenen of kleurrijke bloemenglasvullers/edelstenen.
  • Elegante conische kaarsen kunnen worden gebruikt in een enkele houder of kandelaar.

Selecteer kaarsen met voorzichtigheid

Je realiseert je misschien niet dat veel van de kaarsen op de markt, vooral de geurkaarsen, schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Velen stoten gezondheidsbedreigende dampen uit. Sommige kaarsen, zoals paraffine, bevatten schadelijke chemicaliën waarvan bekend is dat ze kankerverwekkend zijn. De meeste geurkaarsenpitten bevatten zware metalen zoals lood, die binnen enkele uren na verbranding in de lucht vrijkomen. Dergelijke gifstoffen zijn niet alleen ongezond, maar druisen in tegen het hele doel van feng shui.

Aantal en kleur van kaarsen

Getallen zijn belangrijk omdat ze allemaal een bepaalde hoeveelheid energie hebben. Kleuren worden ook toegewezen aan kompasrichtingen en kunnen in combinatie met elke sector worden gebruikt.

Gekleurde kaarsen
Gekleurde kaarsen

Getalbetekenissen

Cijfers spelen ook een belangrijke rol bij feng shui-toepassingen. Er worden bijvoorbeeld geluksbamboe-arrangementen gemaakt met verschillende aantallen stengels om de energie weer te geven die de cijfers aantrekken. Hoewel de betekenissen van feng shui-getallen verder gaan dan die van negen, zullen de meeste mensen niet meer dan negen kaarsen gebruiken om vuurenergie op te wekken. Te veel kaarsen zou ongunstig zijn.

De betekenissen van Feng shui-nummers omvatten:

  • 2: Uiting van liefde
  • 3: Geluk, een lang leven en rijkdom
  • 4: Chinees woord voor vier klinkt als het woord voor dood - vermijd
  • 5: Intuïtief, mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel
  • 6: Klinkt als het woord voor geluk
  • 7: Goede gezondheid
  • 8: Groeien en bloeien, vruchtbaarheid
  • 9: Veel succes

Kaarskleuren

Feng shui-kompasrichtingen krijgen ook kleuren toegewezen die bij de verschillende elementen van elke sector passen. U kunt deze toegewezen kleuren gebruiken om uw keuze aan kaarskleuren te beperken.

De kleuren en hun betekenis zijn:

  • Oost: Groene kaarsen
  • Zuidoost: blauw, rood en paars
  • Zuid: rood, roze, bordeauxrood en perzik
  • Zuidwest: rood, roze en wit
  • West: grijs, wit zilver en goud
  • Noordwest: wit, grijs en zwart
  • Noord: blauw en zwart
  • Noordoost: blauw, groen, aqua en zwart
  • Midden van huis: geel, bruin en bruin

Evenwicht is belangrijk

Een woord van waarschuwing is nodig, aangezien feng shui gaat over het balanceren van energieën en het niet overbelasten van één element. Houd het aantal kaarsen dat u gebruikt in directe verhouding tot de grootte van de kamer of ruimte waarin u ze gebruikt. Te veel kaarsen zullen uw doel tenietdoen en een onbalans van energieën veroorzaken.

Aanbevolen: