Hoeveel moet een antieke taxatie kosten?

Inhoudsopgave:

Hoeveel moet een antieke taxatie kosten?
Hoeveel moet een antieke taxatie kosten?
Anonim
Man die antiek beoordeelt
Man die antiek beoordeelt

Taxaties bepalen de geldwaarde van een item op een bepaald moment (de persoonlijke waarde kan van onschatbare waarde zijn, maar dat maakt geen indruk op de IRS.) Omdat er verschillende variabelen zijn, zijn er verschillende soorten taxaties en kosten. lopen sterk uiteen.

Beoordelingsprijsverwachtingen

Wanneer u opdracht geeft tot een taxatie, beta alt u voor de kennis en ervaring van de taxateur tegen het gangbare tarief. Taxaties zijn niet goedkoop en u kunt niet gratis een goede taxatie krijgen. Verwacht enkele honderden tot duizenden dollars te betalen voor een volledige antiektaxatie die bestand is tegen de IRS of voor de rechtbank. Houd er ook rekening mee dat sommige taxateurs advieskosten in rekening brengen om naar uw items te kijken, zelfs als zij de taxatie niet op zich nemen.

  • Uurtarief:De meeste taxateurs rekenen per uur. Het uurtarief varieert sterk van $ 80 tot $ 300 of meer, afhankelijk van de taxateur, zijn of haar vaardigheden en locatie. Een taxateur geeft u misschien een schatting van het aantal uren, maar dat is alles: een schatting.
  • Andere opties: In plaats van te rekenen per uur, rekenen sommige taxateurs per item (zoals het taxeren van drie stukken zeldzaam Georgisch zilver) of via een vast bedrag (zoals taxatie van een grote collectie antieke ansichtkaarten).

Als een taxateur aanbiedt u kosten in rekening te brengen op basis van een percentage van de totale waarde van de getaxeerde objecten, overweeg dit dan niet. Dat is een belangenconflict van de kant van de taxateur, en het kan u op de lange termijn geld kosten.

Factoren die van invloed zijn op de prijs

Het is moeilijk om te weten hoe lang een beoordeling zal duren, omdat zoveel variabelen van invloed zijn op hoe lang het duurt voordat een onderzoeker tot een nauwkeurige waarde komt. Zoals Deborah Thompson, een erkend lid van de International Appraisers Association, al jaren beeldende kunst beoordeelt, zegt: "Ik kan meerdere weken onderzoek doen aan één schilderij of drie uur. Elk item is anders."

Thompson biedt tips om u te helpen bij het plannen van uw taxatie, zodat deze zo soepel en snel mogelijk verloopt. Zij raadt aan:

  • " Bepaal wat u wilt laten taxeren en maak het de taxateur gemakkelijk om er goed naar te kijken."
  • " Weet waarom u uw eigendom laat taxeren. De taxateur is er om u de waarde te geven die u nodig heeft voor specifieke doeleinden zoals verzekering, schenking, wederverkoop of eerlijke verdeling."
  • " Verzamel al het papierwerk, zoals kwitanties en brieven, met betrekking tot het onroerend goed dat u laat taxeren. Al deze items zullen de taxateur helpen sneller en gemakkelijker een waarde te bepalen. Aangezien de meeste taxateurs per uur rekenen, betekent georganiseerd zijn in spaargeld voor u."

Redenen voor taxaties

Er zijn situaties waarin een taxatie gewenst of zelfs vereist is om de waarde van een of meer items vast te stellen. De belangrijkste redenen zijn onder meer de volgende.

Eerlijke marktwaarde vaststellen

Een taxatie op de reële marktwaarde (FMV) bepa alt wat een item waard is wanneer een bereidwillige koper en verkoper binnen een redelijke termijn akkoord gaan met de verkoop.

  • Een vervangingswaarde in de winkel vertegenwoordigt de huidige kosten voor het vervangen van een artikel. Dus hoewel een geëtste glazen vaas van de Iowa State Fair misschien $ 200 kost om te vervangen in Mount Pleasant, IA, zou $ 50 het gangbare tarief kunnen zijn in New York City.
  • Bij een liquidatietaxatie wordt de waarde van de artikelen vastgesteld als u ze onmiddellijk moet verkopen, zoals bij een echtscheiding of faillissement.

Voldoe aan een wettelijke vereiste

Er zijn momenten waarop taxaties vereist zijn door de wet of door verzekeringsmaatschappijen.

  • De IRS vereist bijvoorbeeld een schriftelijke, formele beoordeling wanneer u een item doneert ter waarde van meer dan $ 5.000.
  • Uw verzekeringsmaatschappij kan een taxatie aanvragen als u extra dekking (een ruiter) wilt voor uw zout- en peperstrooiercollectie.
  • Tijdens een scheiding moet u mogelijk de waarde van die antieke schilderijen vaststellen voor de schikking.

Waar u voor beta alt

Wanneer u een volledige taxatie bestelt, kunt u een gedetailleerd rapport verwachten met de reden voor de taxatie en de methoden en redeneringen die zijn gebruikt om de waarde van de items te bepalen. Een gekwalificeerde taxateur volgt de Uniform Standards of Professional Appraisal Practice (USPAP).

Uw taxateur moet de tijd nemen om uit te leggen hoe en waarom ze deed wat ze deed. Wanneer een taxateur op de stippellijn tekent, staat zij achter haar werk. Dat is de reden waarom shows of evenementen zoals Antiques Roadshow geen taxaties bieden, maar in plaats daarvan verbale benaderingen van de waarde geven, die leuk zijn om te horen, maar die niet bestand zijn tegen een juridische uitdaging.

Een taxateur kiezen

Taxateurs van persoonlijke eigendommen (antiektaxateurs) hoeven geen licentie te hebben. Hoewel sommigen van hen certificering krijgen van professionele organisaties door lessen te volgen en tests af te leggen, hebben anderen tijdens hun werk geleerd en zijn ze experts in hun vakgebied, zoals een taxateur die gespecialiseerd is in oude ansichtkaartwaarden.

Het vinden van een taxateur vergt onderzoek. Sommigen zijn generalisten die algemene collecties of huishoudelijke artikelen taxeren. Anderen zijn specialisten die alleen taxeren op specifieke gebieden, zoals boeken of sieraden. Om te beginnen kunt u uw bankdirecteur, een advocaat of uw accountant om advies vragen. Vraag museumdirecteuren of bibliothecarissen om te zien wie ze gebruiken. U kunt ook online kijken op de webpagina van de Appraisers Society of America of op de International Society of Appraisers (ASA), waar u kunt zoeken op locatie en specialiteit.

Zodra u een aantal namen heeft, kunt u bellen en vragen om het cv of de referenties van een taxateur. Zodra je dat hebt gedaan, maak je een afspraak zodat de taxateur de items kan zien en een tijdlijn voor het werk kan opstellen.

Een taxatie is een belangrijke investering

Als u een antiektaxatie nodig heeft, is het zeker de moeite waard om tijd te besteden aan het vinden van een taxateur met referenties en ervaring. Hoe duur ze ook zijn, taxaties kunnen de beste investering zijn die u doet als het om antiek gaat. En als de Antiques Roadshow jouw kant op komt, aarzel dan niet om aanwezig te zijn. De taxaties zijn gratis en het kan zijn dat u erachter komt dat u een van de duurste items in de geschiedenis van Antiques Roadshow heeft. Zou dat niet leuk zijn?

Aanbevolen: