Soepel door TSA komen

Inhoudsopgave:

Soepel door TSA komen
Soepel door TSA komen
Anonim
Bij de veiligheidscontrole op de luchthaven
Bij de veiligheidscontrole op de luchthaven

Luchthavenbeveiliging is een belangrijk aspect waarmee u rekening moet houden bij het voorbereiden op een vlucht. Het screeningproces van de Transportation Security Administration (TSA) doorlopen hoeft geen gedoe te zijn, maar er zijn wel belangrijke vereisten waarmee u rekening moet houden wanneer u aan het inpakken bent en zich een weg door de rij baant. Dingen kunnen heel soepel verlopen, maar alleen als je de regelgeving en procedures kent en naleeft.

Handbagage en ingecheckte bagage

Als u per vliegtuig reist, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsbeperkingen op de luchthaven voor zowel handbagage als ingecheckte bagage.

Handbagage

De eerste stap bij het doorstaan van de TSA-screening is ervoor te zorgen dat uw handbagage niet te groot is. Elke passagier met een ticket mag maximaal één persoonlijk item (dat onder een vliegtuigstoel past) en één handbagage meenemen in het vliegtuig. Als u met te veel of te grote tassen bij de veiligheidslijn komt, moet u deze controleren.

De exacte maximale grootte van handbagagekoffers varieert enigszins per luchtvaartmaatschappij. Voor reizen naar de VS is de veiligste optie om een handbagage te kopen die niet groter is dan 22 x 14 x 9 inch, aangezien tassen met deze exacte afmetingen (of kleiner) zijn toegestaan bij elke Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

  • Een aantal binnenlandse luchtvaartmaatschappijen staan tassen toe die iets groter zijn dan 22 x 14 x 9 inch. Als de tas die u wilt meenemen groter is, neem dan van tevoren contact op met elke luchtvaartmaatschappij waarmee u gaat reizen om te controleren of deze in aanmerking komt als handbagage.
  • Sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren een limiet voor de totale lineaire afmetingen (doorgaans van 45 tot 46,5 inch) in plaats van exacte afmetingen op te geven.
  • Sommige internationale luchtvaartmaatschappijen hanteren nog strengere maatbeperkingen. Het is mogelijk dat u een tas mag meenemen wanneer u de VS verlaat, maar dat u deze moet controleren wanneer u aan boord gaat van een aansluitende vlucht in een ander land.
  • Voor de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen geldt er geen specifieke gewichtsbeperking voor handbagage; Het formaat van de tas is wat van cruciaal belang is. Sommige internationale vervoerders hanteren gewichtsbeperkingen, variërend van 15 tot 35 pond.

Persoonlijk item

Naast handbagage mogen vliegtuigpassagiers ook een persoonlijk item meenemen aan boord van een commercieel vliegtuig. Er bestaat minder overeenstemming tussen luchtvaartmaatschappijen over de specifieke afmetingen van persoonlijke spullen.\

  • United Airlines beperkt bijvoorbeeld persoonlijke spullen tot 9 x 10 x 17 inch.
  • Alaska Airlines somt eenvoudigweg een paar voorbeelden op van persoonlijke spullen, "zoals een handtas, aktetas of laptoptas."

Zorg ervoor dat u de beperkingen rechtstreeks bij uw luchtvaartmaatschappij verifieert voordat u uw reis inpakt.

Overwegingen bij het vergrendelen van ingecheckte bagage

Elke tas of ander item dat te groot is om mee te nemen in het vliegtuig, moet worden gecontroleerd. Hoewel u uw ingecheckte bagage niet via TSA bij u draagt, wordt deze nog steeds gescreend voordat deze in het vliegtuig wordt geladen. Dit betekent dat u uw koffers vóór het inchecken niet op slot mag doen, tenzij u een door de TSA goedgekeurd slot gebruikt. Deze sloten hebben speciale codes waarmee TSA en andere beveiligingsmedewerkers ze snel en gemakkelijk kunnen openen.

Als u een ander soort slot op uw bagage plaatst, heeft de beveiliging het recht om dit voor inspectie af te sluiten. Dit maakt uiteraard het slot kapot, laat de koffer onbeschermd achter voor de vlucht en kan ervoor zorgen dat je tas vertraging oploopt.

TSA-beperkingen voor handbagage

Wat je in je handbagage stopt, is net zo belangrijk als het kiezen van een tas van de juiste maat. TSA heeft zeer specifieke beperkingen voor verboden artikelen, en u moet weten wat deze zijn voordat u gaat inpakken. Alle tassen worden elektronisch gescreend en veel tassen worden met de hand doorzocht. Probeer niet "weg te komen" met het dragen van verboden voorwerpen. Bezoek TSA.gov voor een volledige lijst met beperkingen voor handbagage en ingecheckte bagage. De belangrijkste beperkingen waarmee u rekening moet houden, zijn onder meer:

  • Vloeistoffen:Je hebt mogelijk een hersluitbare zak van een kwart gallon gevuld met containers met vloeistoffen, gels, spuitbussen of crèmes (zoals tandpasta, shampoo, lippenstift, nagellak, of haarlak), zolang elke individuele container niet meer dan 3,4 ounces weegt. Grotere containers met vloeistof of gel moeten in uw ingecheckte bagage worden verpakt.
  • Geneeskunde: U mag medicijnen meenemen in uw handbagage. Vloeibare medicijnen zijn toegestaan in een redelijke hoeveelheid, afhankelijk van wat de passagier tijdens de vlucht nodig heeft. Als een van uw medicijnen vloeibaar is en u er meer dan 3 bij u heeft.4 ounces, moet u de TSA-agent hiervan vóór de screening op de hoogte stellen. Het zal apart moeten worden vertoond.
  • Handdesinfecterend middel: Vanwege COVID-19 mogen passagiers één container met handdesinfecterend middel van maximaal 12 ounces meenemen aan boord van commerciële vliegtuigen. Dit wordt apart van andere vloeistoffen gescreend. Deze speciale uitkering kan worden opgeschort nadat de dreiging van de pandemie is afgenomen, maar is van kracht vanaf dit schrijven eind 2021.
  • Eten: U kunt een kleine hoeveelheid voedsel meenemen om tijdens uw vlucht te consumeren. Vloeibaar of romig voedsel zoals yoghurt, dipsaus of soep is beperkt tot 3,4 ounces of minder. Vers fruit is toegestaan, evenals taarten en cakes. Houd echter rekening met eventuele importbeperkingen als u internationaal reist. Neem contact op met de voedsel- en veiligheidsregelgevende instantie van uw land van bestemming.
  • Dranken: U kunt geen drankjes meenemen door de beveiliging - geen flessenwater, frisdrank, koffie, etc.zijn toegestaan. De enige uitzondering geldt voor moeders die borstvoeding geven en passagiers die met baby's of peuters reizen, die een redelijke hoeveelheid moedermelk, kunstvoeding en sap bij zich mogen hebben. De vloeistofbeperking van 3,4 ounce is niet van toepassing. Moeders die borstvoeding geven, kunnen borstvoeding geven, zelfs als ze niet met hun kind reizen.
  • Sportartikelen: Sommige soorten sportuitrusting mogen worden meegenomen, maar veel soorten sportartikelen niet. Verschillende soorten ballen zijn toegestaan, evenals voetbalhelmen, schaatsen (roller en ijs) en kunstaas. Je mag geen poolkeus, honkbalknuppels, golfclubs, hockeysticks, vechtsportuitrusting of andere soortgelijke voorwerpen meenemen.
  • Tools: Er zijn strikte beperkingen op het soort gereedschap dat u mee mag nemen op een vlucht. Multitools zijn toegestaan, evenals moersleutels, schroevendraaiers en tangen die niet langer zijn dan zeven centimeter. Hamers en spijkerpistolen zijn verboden, net als de meeste andere gereedschappen.
  • Vuurwapens: Er mogen absoluut geen vuurwapens of schietbenodigdheden in een vliegtuig worden vervoerd. Met specifieke beperkingen mogen passagiers "ongeladen vuurwapens in een afgesloten container met harde zijkanten alleen als ingecheckte bagage vervoeren."
  • Rokersbenodigdheden: Passagiers mogen aanstekers, één container met veiligheidslucifers, sigaren, sigaretten en elektronische sigaretten meenemen in hun handbagage. Elektronische sigaretten en lucifers zijn niet toegestaan in ingecheckte tassen. Aanstekers kunnen alleen worden gecontroleerd als ze geen brandstof hebben of zijn ingesloten in een koffer die is goedgekeurd door het Department of Transportation (DOT).
  • Mesjes: Je kunt een wegwerpscheermesje meenemen, maar geen enkel ander voorwerp met een mesje of scherpe punt mag in een vliegtuig worden vervoerd, hoewel deze voorwerpen wel in de ingecheckte bagage kunnen zitten. Deze beperking geldt voor scharen, stanleymessen, vleesmessen en alle messen (inclusief zakmessen).

TSA PreCheck-lijn

TSA-inchecklijnen
TSA-inchecklijnen

De meeste luchthavens nemen nu deel aan het TSA PreCheck-programma, waarmee mensen die een specifiek screeningproces hebben doorlopen, kunnen profiteren van versnelde instapprocedures. Deelnemende luchthavens hebben aparte lijnen voor reizigers met de TSA PreCheck-status. Deze lijnen zijn doorgaans korter en bewegen sneller, maar u kunt er alleen doorheen als op uw instapkaart het TSA Pre? symbool.

Stap niet in deze rij als je er niet mag zijn, want je mag er niet langs. Reizigers komen in aanmerking voor de TSA PreCheck-lijn als:

  • Ze hebben de screening voltooid en een bekend reizigersnummer (KTN) ontvangen
  • Hun KTN is gekoppeld aan hun vlucht (het nummer staat in het luchtvaartmaatschappijprofiel dat ze hebben gebruikt bij het maken van hun reservering)
  • De luchthaven en luchtvaartmaatschappij nemen deel aan het programma
  • Ze komen binnen via een poort met een aparte PreCheck-lijn
  • De luchtvaartmaatschappij of TSA selecteert ze voor TSA Pre? voor een bepaalde vlucht

Als u vaak reist, kunt u overwegen om het TSA PreCheck-proces te doorlopen, omdat dit zeker kan helpen het inchecken en de beveiliging op de luchthaven te versnellen. Passagiers met deze status hoeven bijvoorbeeld hun schoenen niet uit te doen, hun jas uit te trekken, hun tas met vloeistoffen eruit te halen of hun laptops te verwijderen voor screening.

Instapdocumentatie

Alle reizigers ouder dan 18 jaar moeten een geldig, nog niet verlopen identiteitsbewijs met foto (ID) overleggen voordat ze door een TSA-screeningslijn mogen gaan. Ze moeten ook een instapkaart op hun naam hebben. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen identiteitsbewijs te tonen als ze met een volwassene reizen. Als uw kind alleen reist, dient u vóór vertrek contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij om de documentatievereisten te verifiëren.

Juiste ID voor vliegreizen

Zie de identificatiepagina op de TSA-website voor een volledige lijst met acceptabele identiteitsdocumenten. Voorbeelden van een juiste ID zijn:

  • Rijbewijs
  • Door de staat uitgegeven identiteitskaart (zoals een identiteitsbewijs met foto zonder bestuurder uitgegeven door het Department of Motor Vehicles)
  • Paspoort (uitgegeven door de VS of een buitenlandse overheid)
  • Permanente bewonerskaart
  • VS militaire ID

Verificatieproces

Voordat u naar het eerste TSA-controlepunt gaat, moet u ervoor zorgen dat u uw identiteitsbewijs en instapkaart binnen handbereik hebt. Het is het beste om ze eruit te halen en vast te houden terwijl u in de rij staat, zodat ze klaar liggen als u naar de TSA-agent gaat. Overhandig beide documenten aan de agent zodra u aan de beurt bent, om te voorkomen dat u en de passagiers achter u vertraging oplopen.

Het inchecken versnellen

Houd deze tips in gedachten om uw screen-in-proces bij TSA te versnellen:

  • Controleer de vervaldatum op uw identiteitsdocumenten ruim vóór uw vertrekdatum, aangezien verlopen documenten niet geldig zijn. U mag niet reizen als u een verlopen rijbewijs of paspoort laat zien.
  • Zorg ervoor dat u uw instapkaart krijgt voordat u de TSA-lijn betreedt. U kunt het op uw smartphone ophalen via de app van uw luchtvaartmaatschappij, het thuis afdrukken, afdrukken bij een luchthavenkiosk (op de meeste luchthavens) of ophalen bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij.
  • Als u aansluitende vluchten heeft, hoeft u niet al uw instapkaarten te tonen bij het inchecken. Geef de TSA-agent alleen de instapkaart voor uw eerste vlucht. Op deze manier hoeft de agent niet door verschillende items te bladeren om te vinden wat hij nodig heeft.
  • Zorg dat u een plan heeft om de documenten op te bergen zodra de agent er klaar mee is, zodat u niet aan de lijn blijft door te zoeken wat u moet doen.

TSA-screening

Zodra u toestemming heeft gekregen om door de TSA-screeningslijn te gaan, gaat u verder en begint u met het positioneren van uw items voor het röntgenapparaat.

Items verwijderen voor screening

Verwijder items uit uw tas en persoon indien nodig voor screening, plaats ze in de plastic containers die voor de lopende band zijn gestapeld. Items die moeten worden verwijderd en in een van de meegeleverde plastic containers moeten worden geplaatst, zijn onder meer:

  • Jas of jas (Tip: als je een dikke trui draagt, zoals een hoodie of trui, draag er dan een lichtgewicht shirt onder en verwijder dit nu om het fysieke scanproces te versnellen.)
  • Hoed
  • Riem
  • Alle items in je zakken, inclusief sleutels en munten
  • Schoenen
  • Plastic zak met vloeistoffen
  • Laptopcomputer
  • Tablet
  • Handheld-gameconsole

Er zijn een paar uitzonderingen voor jonge kinderen en senioren. Kinderen onder de 12 jaar en senioren van 75 jaar en ouder hoeven bijvoorbeeld hun schoenen of jassen niet uit te doen.

Screeningproces

Man stopt digitale tablet in lade voor luchthavenveiligheidscontrole
Man stopt digitale tablet in lade voor luchthavenveiligheidscontrole

Plaats uw plastic containers, bagage en eventuele extra grote voorwerpen (zoals autostoeltjes of kinderwagens) op de lopende band en volg de instructies van de TSA-agent. Artikelen die te groot zijn om door de lopende band te gaan, zoals sommige kinderwagens, worden visueel geïnspecteerd door een TSA-agent.

Afhankelijk van wat er op de röntgenfoto te zien is, moeten agenten mogelijk uw koffers openen en doorzoeken. Als u verboden voorwerpen bij u heeft, moeten deze worden verwijderd voordat u aan boord van het vliegtuig kunt gaan. Als de luchthaven over kluisjes beschikt, kunt u er een huren om de spullen in op te bergen tot u terugkomt. Anders moet je alle verboden items weggooien.

Door de scanner gaan

Alle reizigers moeten worden gescreend voordat ze aan boord mogen gaan, inclusief kinderen en senioren. Terwijl uw bagage wordt gescand, moet u door een metaaldetector of een scanner met geavanceerde beeldtechnologie (AIT) lopen. Dit proces verloopt over het algemeen snel.

  1. Wacht tot de TSA-agent je naar binnen wijst en ga dan snel naar het apparaat.
  2. Volg de borden of de instructies van de agent. Je moet op een aangewezen plek gaan staan en dan je handen boven je hoofd uitstrekken.
  3. De machine voert een snelle scan uit en u krijgt de instructie om af te sluiten en te wachten terwijl een agent de resultaten verifieert.
  4. Afhankelijk van de scanresultaten moet de agent mogelijk een toverstaf of pat-down gebruiken voor verdere detectie. Werk mee zoals gevraagd. Maak geen ruzie met de agent en word niet lastig. Dit zal het proces alleen maar vertragen. Houd er rekening mee dat het hun doel is om de veiligheid van iedereen te garanderen, ook die van jou, en dat er procedures zijn die ze moeten volgen.

Zodra u klaar bent, krijgt u de opdracht om naar de bagagelijn te gaan, waar u uw spullen kunt ophalen.

Opmerking: Passagiers kunnen verzoeken om zich af te melden voor de scan ten gunste van een fysieke fouillering. Volgens de regelgeving van het Department of Homeland Security (DHS) worden dergelijke verzoeken niet altijd goedgekeurd.

Het proces voltooien

Zodra u en uw bagage zijn gecontroleerd, kunt u uw spullen verzamelen en naar de gate gaan om aan boord van uw vlucht te gaan. Dat is alles wat er is!

Voorbereiding is de sleutel

Voor mensen die niet goed plannen, kan het TSA-screeningproces een beproeving zijn, zowel voor henzelf als voor iedereen achter hen in de rij. Volg deze tips en u bent niet verantwoordelijk voor het veroorzaken van vermijdbare vertragingen de volgende keer dat u door de veiligheidscontrole op een luchthaven gaat. De andere passagiers zullen je dankbaar zijn!

Aanbevolen: