Op cruise gaan met een baby: tips voor soepel zeilen

Inhoudsopgave:

Op cruise gaan met een baby: tips voor soepel zeilen
Op cruise gaan met een baby: tips voor soepel zeilen
Anonim
Meisje dat met haar vader per schip reist
Meisje dat met haar vader per schip reist

Op vakantie gaan met je baby is honderd procent de moeite waard om je bestemming te bereiken. Natuurlijk zijn de dagen van opstaan en gewoon gaan al lang voorbij, maar in plaats van in een opwelling te reizen, is er een leven vol magische herinneringen voor jou en je prachtige baby. Als een cruise deel uitmaakt van uw gezinsuitje, zorg er dan voor dat u deze reis van uw leven met een baby inpakt, plant en voorbereidt.

Maak je klaar om een babyproofingmachine te worden

Dit geldt voor elke ruimte die uw baby tijdelijk inneemt: vakantie vereist een serieuze babyproofing. De hutten van cruiseschepen zijn klein, maar dat betekent niet dat ze minder ruimte hebben voor de kleintjes om problemen en gevaar op te sporen. U zult spullen willen inpakken waarmee u uw tijdelijke oceaanwoning veilig kunt houden.

  • Verpak stopcontactafdekkingen om stopcontacten af te dekken. Je hebt er niet veel nodig, en sommige zullen buiten het bereik van je kind liggen, maar neem er een paar mee voor het geval dat.
  • Laat kinderen nooit zonder toezicht achter op balkons, en laat nooit stoelen of meubels op het balkon achter, vooral niet als je kleine klimmers hebt.
  • Neem een of twee nachtlampjes mee voor de badkamer en voor de ruimte bij het babybedje.
  • Investeer in een toiletdekselslot.
  • Neem lade- en kastsluitingen mee, zodat kleine vingers niet bekneld raken.

Overweeg verschillende manieren van baden en beddengoed

Scheepshutten zijn notoir klein, en dit kan een goede nachtrust moeilijk maken voor ouders en baby's die allemaal een kleine ruimte delen. Sommige cruisemaatschappijen bieden een scheidingsgordijn aan, zodat u uw slapende kind in een donkere, 'licht-uit'-ruimte kunt houden, terwijl u zelf niet in het pikkedonker hoeft te zitten terwijl uw baby wat zzz's opvangt. Als uw cruisemaatschappij deze voorziening niet heeft, overweeg dan om verduisteringsgordijnen en sterke magnetische haken mee te nemen, of een lijn om door de kamer te rijgen en gordijnen aan op te hangen.

Het is niet ongebruikelijk dat cruiseschepen kinderbedjes of draagbare wiegjes aanbieden aan ouders met baby's. Breng uw eigen hoeslakens mee, evenals een geweldige witte ruismachine als uw peuter een lichte slaper is. Bel de cruisemaatschappij vóór uw vertrekdag en vraag om een wieg te reserveren voor de duur van uw reis.

Hoe kieskeurig ben jij als eter? Controleer het buffet beter

Tots kunnen erg kieskeurig zijn als het om eten gaat. Het goede nieuws voor ouders die per cruiseschip reizen, is dat de ma altijdkeuzes vaak onbeperkt zijn. Maar doe je onderzoek en weet welke voedingsproducten beschikbaar zullen zijn voor je beginnende fijnproever. Een paar op kinderen gerichte cruisemaatschappijen (zoals Disney en Cunard) zullen zelfs hun uiterste best doen om voedsel voor baby's te pureren en te pureren. Als uw baby nog geen vaste voeding eet, wilt u babyvoeding en flesvoeding meenemen voor de hele reis. Misschien wilt u ook gedestilleerd water meenemen en controleren welke soorten melk er op uw schip beschikbaar zijn, vooral als uw baby dieetoverwegingen heeft. Neem contact op met uw cruisemaatschappij en vraag of er kinderstoelen beschikbaar zijn in eetruimtes en vraag naar koeling op de kamer, vooral als u flesvoeding of moedermelk gaat bewaren.

Weet welke medische zorg beschikbaar is en wat niet

Cruiseschepen hebben beperkte medische zorg aan boord om patiënten te behandelen. Dat gezegd hebbende, zullen de aangeboden diensten niet zo uitgebreid zijn als die op het land. Ouders van jonge kinderen moeten precies weten welke medische diensten aan passagiers worden verleend, inclusief baby's. Onderzoek de medische voorzieningen van uw cruisemaatschappij en stel vragen aan het personeel. Als u denkt dat uw kind in geval van nood aan boord van een schip mogelijk niet de juiste zorg krijgt, overweeg dan andere reismogelijkheden.

Hoeveel gaat een baby je kosten? Het hangt ervan af

Afhankelijk van de cruisemaatschappij die u kiest, kan het opnemen van een baby in uw reisplannen u niets of een aardige cent kosten. Bij verschillende cruisemaatschappijen kunnen gezinnen de kleintjes gratis of tegen zeer lage kosten meenemen aan boord. Costa Cruises en MSC Cruise Lines, Cunard en Seabourn Cruises brengen niets in rekening voor het toevoegen van een baby aan een reisgezelschap. Disney Cruise Line en Crystal Cruises rekenen de helft van de prijs van volwassen passagiers voor peuters, en P&O Cruises biedt een gereduceerd tarief voor kinderen jonger dan twee jaar. Carnival Cruise Lines rekent de volledige prijs voor volwassenen voor baby's. Als uw gezin uit drie of vier personen bestaat, bieden sommige cruisemaatschappijen kortingen aan gezinnen. Norwegian en Royal Caribbean Cruise Lines geven bijvoorbeeld vaak kortingstarieven voor gezinnen die met een derde en vierde persoon reizen.

Wat zijn de beste cruisemaatschappijen voor baby's?

Als het om baby's en cruiseschepen gaat, is er geen one-size-fits-all-beleid. Sommige cruisemaatschappijen zijn simpelweg niet gericht op baby's, terwijl andere ervoor zorgen dat het gezin op de eerste plaats komt.

Cruises met beperkingen voor baby's

Hoewel verschillende cruisemaatschappijen specifiek gericht zijn op gezinnen met kleintjes, hanteren sommige cruisemaatschappijen leeftijdsbeperkingen voor kinderen. Veel cruisemaatschappijen vereisen dat baby's op de datum van inscheping zes maanden oud zijn, wat betekent dat ze zes maanden oud moeten zijn op de dag dat u vertrekt. Bij transatlantische, transpacifische of Hawaïaanse cruises moeten baby's vaak minstens één jaar oud zijn om aan boord te gaan. Als uw schip drie opeenvolgende dagen of langer op zee zal zijn zonder in de haven aan te meren, moeten baby's 12 maanden oud zijn. Controleer voordat u boekt de leeftijdsvereisten en beperkingen van uw cruisemaatschappij. Bekijk ook het zwembadbeleid, want bij sommige cruisemaatschappijen zijn niet-zindelijk geworden kinderen niet toegestaan in de zwembaden.

Cruiselijnen die zich richten op de kleintjes

Net zoals sommige cruisemaatschappijen speciaal zijn ontworpen voor volwassenen die op vakantie gaan, houden andere cruisemaatschappijen rekening met kinderen. Verschillende cruisemaatschappijen staan bekend om hun accommodaties en activiteiten gericht op gezinnen met peuters.

  • Disney Cruise Line - Biedt een kinderkamer aan boord, grote cabinekamers met scheidingsgordijnen en scheepswinkels boordevol babybenodigdheden.
  • Royal Caribbean - Grote gezinshutten, peuterspeelzalen voor kinderen en baby's, speelplekken speciaal voor de kleintjes en verhuur van kinderwagens.
  • Cunard Cruises - Een nachtopvang voor kleintjes van zes tot 23 maanden oud, babybadjes en flessenwarmers beschikbaar.
  • MSC Cruises - Biedt gratis oppasdiensten, biedt een programma genaamd The Baby Club, waarmee ouders opblaasbare zwembaden kunnen meenemen voor gebruik met baby's.

Een 'must-have'-paklijst voor baby's voor cruisereizen

Ongeacht het soort vakantie waar u en uw baby zich op voorbereiden, het inpakken zal aandacht en aandacht vergen, en misschien nog meer als u aan een cruise begint. Hoewel elk gezin zijn of haar spullen afhankelijk van hun persoonlijke behoeften inpakt, zijn enkele belangrijke must-haves voor een cruisevakantie met een peuter op sleeptouw:

  • Een kinderwagen als uw cruisemaatschappij deze niet verhuurt
  • Kinderdrager
  • Opblaasbaar bad en babywasbeurt
  • Voldoende luiers, doekjes en flesvoeding
  • Flessen en een schrobborstel
  • Een vloerdeken
  • Zonnebrandcrème en een EHBO-doos voor baby's
  • Paspoort en geboorteakte, als reizen vereist
  • Rugzak of luiertas voor excursiedagen
  • Extra kleding als uw cruisemaatschappij geen wasfaciliteiten of -diensten biedt

Geniet van de momenten

Je weet wat ze zeggen: de dagen zijn lang, maar de jaren zijn kort. Het is zo waar. Je gaat knipperen, en BAM! je baby zal bijna volwassen zijn en klaar om het nest te verlaten. Omarm de vakantiegekte, de rommel, de meltdowns en de herinneringen, want op een dag, geloof het of niet, zul je het allemaal missen.

Aanbevolen: