31 Steampunk-decorstukken voor de juiste look

Inhoudsopgave:

31 Steampunk-decorstukken voor de juiste look
31 Steampunk-decorstukken voor de juiste look
Anonim
Industriële steampunkkeuken met luchtballon
Industriële steampunkkeuken met luchtballon

Steampunk is een op subcultuur geïnspireerde ontwerpstijl met een eclectische mix van vintage industriële machines, post-apocalyptische sciencefiction en elementen uit het Victoriaanse tijdperk. Denk aan antiek met een wereldse smaak en converteerbare of opgeknapte meubels en accessoires met een 19e-eeuwse mechanische uitstraling.

De Steampunk-look krijgen

Voor de zelfexpressionist die verlangt naar een creatief, out-of-the-box decoratieschema, is steampunk misschien iets voor jou. Begin door de kamer een Victoriaans-industrieel gevoel te geven met gedempte aardetinten op de muren. Voeg accentmuren of delen van zichtbare baksteen, teruggewonnen hout of metalen panelen met een verouderde patina toe.

  • Faux-panelen - Vind antieke bakstenen en hergebruikte schuurplaatpanelen gemaakt van lichtgewicht polyurethaan die u eenvoudig zelf kunt installeren.
  • Zahner - Zahner biedt een grote keuze aan gepatineerde metalen oppervlakken voor interieurtoepassingen.
  • Sherwin-Williams - Kies uit een laat-Victoriaanse kleurenpalet voor het interieur met warme grijstinten, bruintinten en gedempte paarse, rode en groene tinten.
Lederen meubels
Lederen meubels

Zoek naar meubels met een donkere houtafwerking, lederen of metalen bekleding, verroest metaal en bewegende delen zoals wielen of tandwielen. Hergebruikt of opgeknapt meubilair is een schot in de roos met steampunkstijl. Zodra je achtergrond op zijn plaats zit, breng je ongebruikelijke vintage en antieke accentstukken mee, zoals de items die je in de volgende bronnen vindt.

Etsy

Etsy heeft een goudmijn van geweldig getalenteerde ambachtslieden die uitblinken in het opknappen van vintage goodies. Hier vind je ingenieuze brouwsels zoals:

  • Edison tafellamp gemaakt van pijpen
  • Kofferdeksel salontafel, bijzettafel
    Kofferdeksel salontafel, bijzettafel

    Kofferbakdeksel salontafel, bijzettafel gemaakt van een kofferdeksel en grenen planken

Beits de planken op de bijzettafel in een donkerdere kleur, zoals walnoot of mahonie, om de tafel nog meer een steampunk-uitstraling te geven. De lamp gaat aan en uit via een draaibare kraanhandgreep en heeft een met stof bekleed snoer in vintage-stijl. Voeg een paar decoratieve stukken toe om de lamp te accentueren, zoals:

  • Een snuisterijdoosje bedekt met metalen tandwielen
  • Apothekersflessen die je kunt vullen met vintage hardwareonderdelen
  • Vintage kunstafdrukken voor de achtergrond

Maak een steampunk-vignet in je woonkamer door het bijzettafeltje naast een muur te plaatsen. Zet de ingelijste vintage kunstafdrukken tegen de muur en plaats de andere decoratieve objecten ervoor, waarbij u de lamp in een achterste hoek plaatst. Je kunt de tafel ook naast een eigenzinnige stoel met accent plaatsen en de vintage kunstprints aan de muur erachter hangen.

1stDibs

Steampunk-tafel van ijzer en marmer
Steampunk-tafel van ijzer en marmer

Voor een echt authentiek steampunk-decor hoeft u niet verder te zoeken dan 1stDibs, waar u echte antieke en vintage schatten vindt. Een Victoriaanse naaimachinetafel is slechts één voorbeeld. Gebruik hem in een thuiskantoor met met leer beklede meubels en lambrisering van donker hout of schuurkarton. Het kan een op zichzelf staand accentstuk zijn of gebruikt worden om een ander ongewoon item weer te geven, zoals:

  • Rocket Chandelier - Een uitstekend gespreksonderwerp voor een thuiskantoor, ontworpen door Matthew Culbert, de kroonluchter bestaat uit gerecycled ijzer en vintage componenten.
  • Gieterijvorm- Zeer sculpturaal van uiterlijk, deze oude gieterijvorm zou er geweldig uitzien op een schoorsteenmantel of een salontafel. Hoewel het uit de jaren dertig komt, past het precies in elk industrieel kamerontwerp, inclusief de steampunk-stijl.

Bestaat uw kantoor of werkruimte als onderdeel van een grotere kamer? Beschouw de Selection Antieke Kettingen en Katrollen als een industriële roomdivider die je niet snel zult vergeten. Elke lengte zware ketting heeft een verouderde patina die prachtig past bij de steampunk-stijl.

Houzz

Houzz maakt het gemakkelijk om je steampunk allemaal op één plek te krijgen. Hier worden steampunk-decors betrokken bij meerdere leveranciers en als je iets ziet dat je leuk vindt, kun je het ter plekke kopen.

Een goed voorbeeld van wat je kunt vinden is deze geweldige Avia clubfauteuil van topnerfleer. Het geklonken aluminium frame, een eerbetoon aan de vroegste vliegtuigen, maakt het een perfect startersstuk voor de hoofdslaapkamer of woonkamer. Combineer de stoel met:

  • Industriële vloerlamp - Gemaakt van zwart ijzeren industriële buizen, hij is 1,80 meter hoog en beschikt over een Edison-lamp van 40 W, een draaibare kraanhandgreep en een met vintage stof bekleed snoer.
  • Rustieke Loft-bijzettafel - Deze bijzettafel is gemaakt van gebeitst grenenhout en staat op een metalen zwenkwielbasis. Het is de perfecte rustplaats voor een drankje of leesmateriaal.
  • Howard Miller 30" grote wandklok - Gemaakt van warm, grijs ijzer en voorzien van antiek messing afgewerkte tandwielen, deze klok is een perfect muuraccent dat vlakbij de stoel wordt opgehangen.

Gebruik de klok als dit zinvol is voor de architectuur en plaatsing van meubels in de kamer. Anders vormen de stoel, de lamp en het bijzettafeltje een gezellig leeshoekje in elke lege hoek, nis of kleine lege ruimte.

Edison Light Globes

Voor de meest briljante verlichtingsideeën op het gebied van industriële verlichting, bekijk Edison Light Globes. Deze kunstig vervaardigde lampen in vintage-stijl zijn perfect om een steampunk-sfeer in elke kamer te brengen, vooral in keukens en badkamers. Je kunt niet alleen geassembleerde armaturen vinden, je kunt ook lamponderdelen kopen en op echte steampunk-manier je eigen unieke verlichtingsarmaturen ontwerpen.

Badkamerwandlampen

Kies uit tientallen stijlen wandlampen in antiek messing, brons of een aangepaste afwerking zoals gegalvaniseerd, gestript en verroest, of geverfd carbonzwart. Stel je deze armaturen voor boven de ijdelheid of tegen een achtergrond met behang of geschilderde achtergrond in rijke tinten dieprood, bruin of antracietgrijs:

  • Luchtleidingbuiswandlamp E27 en 3 lampen - Gemaakt van stalen buizen en gegoten fittingen, de lamp werkt met een verscheidenheid aan gloeilampen.
  • Messing schepen rond diagonaal kooischotlicht
    Messing schepen rond diagonaal kooischotlicht

    Brass Ships Round Diagonal Cage Bulkhead Light - Deze lampen zijn gemaakt van massief messing en zijn geborgen van schepen uit de jaren 50.

  • Bronzen lange lamp kooi wandhanglamp - Dit rustieke en toch elegante armatuur combineert het uiterlijk van een wandlamp met een hangende hanger, met een op maat gemaakte kooi, gekleurde gevlochten kabel en buisvormige gloeilamp.

Keukenhangers

Van metalen kaphangers tot kwikglas, je vindt tientallen vintage industriële hangers die perfecte accessoires vormen voor de zichtbare bakstenen of verouderde metalen panelen die je zou kunnen vinden in een steampunk-geïnspireerde keuken:

  • Koperspiegel X-Ray Shade Booth Hanger - Deze echte 80 jaar oude antieke röntgenkoperen reflecterende lampenkappen zouden een prachtig accent geven aan een klein keukeneiland of keukentafel.
  • Buiten gegalvaniseerde sanitaire buis serrelamp - Dit drietal industriële hanglampen kan worden besteld in gegalvaniseerde, verroeste of carbonzwarte afwerking en aluminium of messing afwerking op de kooien die de vintage gloeilampen bedekken.
  • Brass Ships Deck Lights - Deze koperen hangers zijn geborgen van enorme sloopwerven en hangen aan grote plafondhaken en roestige kettingen.

Hergebruik een oude kast in een badkamermeubel of een oude fabriekswagen in een keukeneiland. Beiden zullen uw industriële verlichting aanvullen en uw steampunk-thema versterken.

Voorzitter

Vintage consignatiewinkels zoals Chairish zijn een geweldige bron voor het samenstellen van je eigen steampunk-geïnspireerde look. Een ander goed startstuk voor een woonkamer met steampunk-thema is een vintage koffer en Chairish heeft er genoeg te bieden.

De vintage koffer is een uitstekende salontafel, dus nu heb je een bank in Victoriaanse stijl en een leren clubfauteuil (of een paar) nodig om een gezellige gespreksruimte in de woonkamer te creëren:

  • Embossed Alligator Skin Leather Wingback Chair - Deze moderne reproductie van een rustieke lederen vleugelstoel van de Henry Link Trading Co, zou de afgunst zijn geweest van elk welgesteld Victoriaans huishouden met zijn buitenbekleding van in reliëf gemaakte fauz alligator huid en oude koperen spijkerkopversiering.
  • Antieke Victoriaanse notenhouten bank - Deze bank is een klassiek voorbeeld van de Victoriaanse stijl met zijn kameelrugsilhouet, getufte bloemenstof en koperen spijkerkopafwerking. De poten staan op kleine zwenkwielen voor gemakkelijke verplaatsing.

Andere kenmerkende elementen van de steampunkstijl zijn antieke kaarten en aardse globes. Deze coole Italiaanse wereldbol, die de 16e-eeuwse kennis van oceanen, continenten en eilanden weergeeft, doet ook dienst als karretje met rolbeugel, waardoor het een perfect drijvend accessoire is dat je kunt gebruiken in de woonkamer, het thuiskantoor of de slaapkamer. Lijst antieke kaarten in en hang ze op als wanddecoratie.

De finishing touch

Zoek ergens in je kamer met steampunk-thema een rustplek voor een eigenzinnige paardrijhoed, hoge hoed of pilotenpet met bril. Maak het uniek door je eigen versieringen toe te voegen en wees niet bang om het op je eigen hoofd te ploffen als het bij je stemming past tijdens je volgende cocktailparty.

Aanbevolen: