Waarom doet mijn borst pijn na het roken van cannabis?

Inhoudsopgave:

Waarom doet mijn borst pijn na het roken van cannabis?
Waarom doet mijn borst pijn na het roken van cannabis?
Anonim

Het roken van marihuana kan verschillende veranderingen in het lichaam veroorzaken die kunnen leiden tot ongemak en andere problemen.

Handen die cannabisgewricht maken
Handen die cannabisgewricht maken

Veel mensen geloven dat het roken van marihuana bepaalde gezondheidsvoordelen biedt. Sommigen gebruiken zelfs cannabis om met een gezondheidsprobleem om te gaan. Anderen gebruiken het misschien gewoon om te ontspannen aan het eind van een lange dag. Maar soms kan roken leiden tot ongemakkelijke bijwerkingen, zoals pijn op de borst.

Als je pijn op de borst krijgt na het roken van wiet, zijn er een paar mogelijke oorzaken. Het roken van cannabis kan een aantal onaangename fysieke en psychologische bijwerkingen met zich meebrengen. Regelmatig gebruik van dit populaire kruid kan uw hart en longen aantasten, en deze effecten kunnen verklaren waarom u bij het roken van marihuana pijn in uw borst krijgt, die enige tijd kan aanhouden. Maar als u pijn op de borst voelt, of u nu cannabis heeft gerookt of niet, is het belangrijk dat u dit symptoom serieus neemt. Neem contact op met een zorgverlener of ga onmiddellijk naar de eerste hulp.

Hoe cannabis het hart beïnvloedt

Volgens de CDC kan het gebruik van marihuana het risico op een beroerte, hartziekte en andere vaatziekten verhogen. Hoewel velen aannemen dat het roken van cannabis veel veiliger is dan het roken van sigaretten, brengt marihuanarook een aantal van dezelfde stoffen als tabaksrook naar je cardiovasculaire systeem en longen.

Potentieel voor een hartaanval of hartincidenten

Een rapport gepubliceerd in de Journal of Emergencies, Trauma, and Shock beschrijft een incident waarbij twee mannen in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege pijn op de borst die optrad kort na het roken van cannabis. Geen van beide mannen had risicofactoren voor hartziekten, maar beiden hadden bloedstolsels in een van de slagaders die de hartspier van bloed voorzien. Eén van de mannen kreeg tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis een hartaanval. De auteurs van het rapport legden verder uit dat marihuana een ernstig effect kan hebben op het hart en de bloedvaten. Andere epidemiologische onderzoeken hebben het gebruik van marihuana in verband gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Ook verhoogt het roken van marihuana, net als sigaretten, de koolstofdioxide in het bloed, wat leidt tot een lagere zuurstoftoevoer naar de hartspier. Dit wordt in verband gebracht met verschillende hartproblemen, zoals pijn op de borst, een hartaanval, vernauwde kransslagaders en hartritmestoornissen.

Verhoogd risico op hartziekten en beroertes

Onderzoekers van Stanford University ontdekten dat mensen die regelmatig cannabis gebruiken een verhoogd risico hebben op hartaandoeningen en een hartaanval. Uit een onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Medicine is gebleken dat regelmatige gebruikers een aanzienlijk hoger risico op hartziekten hebben dan niet-gebruikers. Er is aangetoond dat frequente marihuanagebruikers:

  • Een 88% hoger risico op het ontwikkelen van coronaire hartziekte
  • Een 81% verhoogd risico op een beroerte

Onder degenen bij wie vroegtijdige hart- en vaatziekten waren vastgesteld (mannen jonger dan 45 jaar en vrouwen jonger dan 55 jaar) hadden frequente marihuanagebruikers:

  • 2.3 hogere kans op coronaire hartziekte of hartinfarct
  • 1,9 keer hoger risico op een beroerte

Uit een ander onderzoek bleek dat marihuanagebruik leidt tot een verhoogd risico op cardiovasculaire complicaties en dat cannabisgebruik een mogelijke risicofactor is voor hart- en vaatziekten bij jonge volwassenen.

Voor mensen met een hartaandoening of voor degenen die risico lopen op een hartaandoening (zoals mensen met een familiegeschiedenis), moet cannabis met grote voorzichtigheid worden gebruikt. Het roken van cannabis verhoogt de zuurstofbehoefte van het hart, terwijl de zuurstoftoevoer afneemt. Dit kan pijn op de borst (angina pectoris) veroorzaken en tot ernstige cardiale gebeurtenissen leiden, zoals een hartaanval en beroerte. Als u pijn op de borst heeft na het roken van cannabis, kunt u de effecten van het medicijn op uw hart voelen. Het is essentieel dat u het symptoom serieus neemt en onmiddellijk medische hulp zoekt.

Hoe cannabis de longen en het ademhalingssysteem beïnvloedt

Regelmatig of zwaar cannabisroken heeft invloed op de luchtwegen en de longen, wat kan leiden tot pijn op de borst tijdens en tussen de rooksessies door. Uit bewijsmateriaal van de American Lung Association blijkt dat het regelmatig roken van cannabis kan leiden tot problemen met de luchtwegen en de longen, mogelijk zelfs meer dan het roken van sigaretten.

De manier waarop mensen cannabis roken kan verklaren waarom. Bij het roken van marihuana inhaleren mensen 33% dieper en 66% langer dan mensen die tabak (sigaretten) roken. Uit onderzoek blijkt ook dat marihuana gewoonlijk langer in de longen blijft en dat de effecten ervan langer aanhouden, zodat mensen over het algemeen minder joints roken dan sigaretten.

Langdurig roken van marihuana kan de luchtwegen irriteren en ontstekingen in de luchtwegen en longen veroorzaken. Volgens de American Lung Association kan regelmatig cannabisgebruik het risico op problemen met de luchtwegen vergroten, zoals:

  • Bronchitis
  • Chronische obstructieve longziekte (COPD)
  • Ingeklapte long
  • Beschadigde slijmvliezen
  • Overmatige slijmproductie
  • Longinfecties

Hoe cannabis de borst beïnvloedt

Het roken van marihuana kan een impact hebben op de spieren en gewrichten in je ribbenkast en borstkas.

Pijn door longstress of hoesten

Veel cannabisrokers hebben de gewoonte om lange, diepe trekjes te nemen en deze enkele seconden in hun longen te houden. Herhaaldelijk diep ademhalen en uitzetten van de longen als je marihuana rookt, kan leiden tot irritatie, ontsteking en pijn die de borstspieren, ribgewrichten en ribspieren aantast.

Het roken van wiet kan ook pijn op de borst veroorzaken als gevolg van hoestbuien, waardoor de intercostale spieren tussen de ribben kunnen worden belast, wat wel acht weken kan duren om te genezen.

Pijn door costochondritis

Costochondritis, ook wel borstwandpijnsyndroom genoemd, is een ontstekingsaandoening van het kraakbeen tussen de ribben en het borstbeen. Deze aandoening kan pijn veroorzaken die kan aanvoelen als een hartaanval of een andere hartaandoening.

Het roken van cannabis kan de spieren van de ribbenkast en de kraakbeengewrichten tussen de ribben en het borstbeen (borstbeen) irriteren en ontsteken. Als u costochondritis heeft, kunt u pijn op de borst voelen terwijl u inademt.

Hoe cannabis angst en paniekaanvallen beïnvloedt

Cannabis wordt vaak gebruikt om angst te verlichten. Uit onderzoek blijkt echter dat het gebruik van marihuana gevoelens van angst en paniek kan veroorzaken. Beklemming op de borst en pijn zijn vaak symptomen van angst- en paniekaanvallen. Maar de relatie tussen het roken van marihuana en angst- of paniekaanvallen is gecompliceerd omdat het gebruik van marihuana vaker voorkomt bij mensen die al onderliggende angst- en paniekstoornissen hebben.

De psychoactieve component van cannabis heet tetrahydrocannabinol (THC), wat soms gevoelens van angst en paranoia kan veroorzaken. Een hoog THC-geh alte, hetzij door intensief gebruik van marihuana, hetzij door het gebruik van een soort met een hoog THC-geh alte, kan een high veroorzaken die meer als een stimulerend middel aanvoelt dan het ontspannende kalmerende middel dat veel mensen van cannabis verwachten.

Als u angst ervaart of een paniekaanval krijgt na het roken van cannabis, kan eventuele pijn op de borst veroorzaakt worden door de angst. Hyperventileren als gevolg van angst en/of een paniekaanval kan de pijn op de borst verergeren en een vicieuze cirkel van meer paniek, angst en pijn op de borst veroorzaken. U kunt ook gevoelloosheid en tintelingen opmerken in andere delen van uw lichaam, zoals uw gezicht, handen en vingers.

Andere mogelijke oorzaken van cannabisgerelateerde pijn op de borst

Net als andere planten kan marihuana besmet zijn met pesticiden, bacteriën, schimmels en schimmels. Uit casusrapporten blijkt dat schimmelziekten 3,5 keer vaker voorkomen bij cannabisrokers dan bij degenen die geen cannabis gebruiken. Pijn op de borst kan optreden als gevolg van een infectie of ziekte.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië, Davis onderzochten twintig willekeurig geselecteerde cannabismonsters en ontdekten dat alle monsters detecteerbare niveaus van verontreinigende stoffen bevatten, waaronder veel schadelijke bacteriën en schimmels. De onderzoekers waarschuwden dat deze ziekteverwekkers, vooral schimmels, ernstige of zelfs dodelijke infecties kunnen veroorzaken. Het risico is het grootst voor mensen met een aangetast immuunsysteem, zoals kankerpatiënten, mensen met HIV/AIDS en degenen die immuunonderdrukkende therapieën gebruiken.

Wat te doen als je borst pijn doet na het roken van cannabis

Als je borst pijn doet na het roken van wiet, kan het moeilijk zijn om te bepalen of de pijn wordt veroorzaakt door hartproblemen, je ademhalingssysteem, pijn in de ribben, angst of andere oorzaken van pijn op de borst. Zoek dringende medische hulp als u pijn op de borst heeft die:

  • Gaat gepaard met hartkloppingen, kortademigheid, duizeligheid of zweten
  • Is ernstig of aanhoudend
  • Stra alt langs je linkerarm, naar je linkerkaak of tussen je schouderbladen

Onthoud dat het altijd beter is om voorzichtig te zijn en medische hulp in te roepen om eventuele gezondheidsproblemen die verband houden met het roken van marihuana aan te pakken.

Op de lange termijn is het belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke onaangename bijwerkingen en gezondheidsrisico's die gepaard gaan met cannabisgebruik. Zelfs jonge mensen die verder in goede gezondheid verkeren, kunnen als gevolg van het roken van marihuana een hartaanval of ernstige longziekte krijgen. Het risico is zelfs nog groter als u een hartaandoening, longaandoening of andere factoren heeft die uw risico op ernstige complicaties vergroten.

Als je een cannabisgebruiker bent en terugkerende pijn op de borst hebt, kun je overwegen om te minderen of te stoppen met het roken van cannabis. Vergeet niet om contact op te nemen met uw zorgverlener als u nadelige bijwerkingen ondervindt van cannabisgebruik.

Aanbevolen: