Voorbeelden van sollicitatiebrieven voor universiteitsaanvragen

Inhoudsopgave:

Voorbeelden van sollicitatiebrieven voor universiteitsaanvragen
Voorbeelden van sollicitatiebrieven voor universiteitsaanvragen
Anonim
het schrijven van een sollicitatiebrief voor een universiteitsaanvraag
het schrijven van een sollicitatiebrief voor een universiteitsaanvraag

Wanneer je een toelating tot de universiteit aanvraagt, is het belangrijk om al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat je aanmelding echt opv alt. Het sturen van een begeleidende brief ter ondersteuning van uw sollicitatiemateriaal kan een goede manier zijn om de aandacht van toelatingsfunctionarissen op een positieve manier te trekken, terwijl u hen ook de kans geeft iets te leren over uw persoonlijkheid en unieke omstandigheden.

Voorbeeld sollicitatiebrief-sjablonen voor universiteitsaanvragen

U kunt een begeleidende brief gebruiken, ongeacht of u solliciteert via de gemeenschappelijke aanvraag of als u een individueel toelatingspakket indient. Kies hieronder de voorbeeldbrief die het beste bij uw behoeften past en pas deze aan om de belangrijkste hoogtepunten weer te geven van waarom u in aanmerking zou moeten komen voor toelating. Om toegang te krijgen tot elke letter, klikt u eenvoudig op de afbeelding. Het wordt geopend als een bewerkbaar PDF-bestand dat u kunt aanpassen, opslaan en afdrukken. Deze handleiding voor Adobe-printables kan u helpen als u hulp nodig heeft met de documenten.

Voorbeeld sollicitatiebrief voor universiteitsaanvraagpakketten

Als u een schoolspecifiek aanmeldingspakket indient, voegt u de brief toe met al uw andere materialen (zoals uw aanmeldingsformulier, essay en aanmeldingskosten).

Voorbeeld van een sollicitatiebrief om te koppelen met de algemene app

Als u de Gemeenschappelijke App gebruikt, ook bekend als de Gemeenschappelijke Applicatie, wilt u misschien toch een geïndividualiseerde begeleidende brief sturen naar de scholen waarin u het meest geïnteresseerd bent. Overweeg om uw begeleidende brief naar de toelatingsvertegenwoordiger van elke school te sturen op hetzelfde moment dat u uw algemene app voltooit, of zelfs een paar dagen eerder.

Een sollicitatiebrief voor je universiteitsaanvraag schrijven

Hoewel de voorbeelden hier goede uitgangspunten zijn, zult u ze moeten aanpassen om zich op uw specifieke situatie te concentreren. Je moet het volgende vermelden:

  • Waarom je naar deze specifieke school wilt gaan
  • Wat je academische interesses zijn
  • Hoe de school goed aansluit bij jouw academische interesses en langetermijndoelen
  • Hoe jouw achtergrond en toekomstige interesses jou tot een geweldige kandidaat maken om te overwegen
  • Elke speciale band die je hebt met de school (d.w.z. heb je familieleden die zijn afgestudeerd aan de school?)
  • Details over hoe de andere componenten van uw applicatiepakket zullen worden ontvangen
  • Een specifiek verzoek om u in overweging te nemen voor toelating
  • Details over hoe u contact met u kunt opnemen

Val op bij toelatingsfunctionarissen van de universiteit

Een goed geschreven sollicitatiebrief kan een geweldige aanvulling zijn op je sollicitatiepakket voor de universiteit. Niet iedereen zal er aan denken om dit soort documenten op te sturen, dus het kan je helpen om op te vallen tussen de andere aanvragers. Natuurlijk kan een slecht geschreven brief het tegenovergestelde effect hebben. Zorg er dus voor dat uw brief het juiste zakelijke briefformaat heeft, u echt in een positief daglicht stelt, goed geschreven is en geen fouten bevat.

Aanbevolen: