Voorbeelden van buitenschoolse activiteiten voor tieners

Inhoudsopgave:

Voorbeelden van buitenschoolse activiteiten voor tieners
Voorbeelden van buitenschoolse activiteiten voor tieners
Anonim
Groep tienermeisjes
Groep tienermeisjes

Clubs en activiteiten die je kunt doen om je horizon te verbreden en je aanmelding voor de universiteit een boost te geven, zijn overal om je heen. Veel scholen bieden tientallen verschillende clubs en activiteiten aan die tieners kunnen doen om hun unieke vaardigheden te demonstreren. Vaak zullen deze buitenschoolse activiteiten ook wedstrijden en shows omvatten waarmee je je vaardigheden op grotere schaal kunt demonstreren. Ontdek enkele voorbeelden van buitenschoolse activiteiten die je leuk zou kunnen vinden.

Ga in beweging

Kinderen die zich altijd vervelen, ijsberen of gewoon een natuurlijk vermogen hebben, zullen het heerlijk vinden om in beweging te komen en verbindingen te leggen. Of ze nu als team willen werken via sporten als basketbal en honkbal, of alleen willen strijden in vechtsporten en powerlifting, atletieksporten zullen hen gemotiveerd houden en hen leren hoe ze kunnen samenwerken. Team- en individuele sporten kunnen ook geweldig zijn voor tieners met overmatige energie of ADHD. Ontdek verschillende atletieksporten die kinderen kunnen proberen.

  • Balsporten: teamsporten omvatten voetbal, basketbal, honkbal, softbal, volleybal en voetbal. Tieners leren de waarde van winnen en verliezen, samen met de waarde van samenwerken om een doel te bereiken.
  • Zwemmen: tieners kunnen ervoor kiezen om gewoon voor de lol te zwemmen of kunnen deelnemen aan een competitief zwemteam.
  • Gymnastiek: draai en tuimel je een weg naar kracht en conditie door middel van gymnastiek en tuimelende clubs of teams. Deze activiteiten zullen niet alleen probleemoplossende vaardigheden en fysieke kracht vergroten, maar jongeren leren ook de waarde van vertrouwen.
  • Vechtsporten: naast zelfdiscipline traint deze sport tieners in fysieke kracht en focus.
  • Power Lifting: Powerlifting is een krachtsport die de capaciteit van je lichaam test door gerichte training. Het kan als hobby of competitief worden gedaan. Beurzen worden aangeboden aan uitzonderlijke powerlifters.
  • Cheerleading: dit kan sport-cheerleading of competitief tuimelen omvatten.
  • Skateboarden/Blading: Groepen tieners kunnen samen naar het plaatselijke skatepark gaan om nieuwe trucs te testen of ze kunnen als skate- of bladingteam deelnemen aan competitieve competities.
  • Track/Cross Country: bouw je biografie op door je liefde voor hardlopen te koesteren. Dit zijn ook niet alleen lange afstanden, je bent misschien een sprinter of hindernissenspringer.

Je slimheid gebruiken

Ben je slim? Beschik jij over geweldige overtuigingsvaardigheden? Jongeren die ervan houden om ruzie te maken of zich misschien over te geven aan een vreemde taal, kunnen genieten van meer academische buitenschoolse activiteiten. Deze activiteiten zullen hun denkvermogen verbreden en hun vaardigheden uitbreiden. Tieners die echt van mechanica houden of een liefde hebben voor wetenschap, probleemoplossing en wiskunde zullen gedijen in deze academische clubs.

Tieners werken met een roboticaproject
Tieners werken met een roboticaproject
  • Debatclub: gebruik je overtuigingskracht en onderzoeksexpertise om het publiek te verbazen over een groot aantal debatonderwerpen.
  • Buitenlandse taal: dit kan Frans, Spaans, Chinees en een groot aantal andere talen omvatten. Naast dat ze hun CV kunnen uitbreiden, kunnen ze misschien ook tijd in het buitenland doorbrengen.
  • Ondernemerschap: bouw uw merk op en ontwerp uw eigen idee. Deze tieners kunnen ook leren hoe ze hun eigen producten op de markt kunnen brengen om hun eigen baas te worden, en kunnen daarnaast managementvaardigheden leren.
  • STEM: STEM-clubstudenten kunnen een brug ontwerpen of zelfs wiskunde- en technische problemen uit de echte wereld oplossen. Ze kunnen ook deelnemen aan competitieve STEM-competities.
  • Schaken: je moet de strategie in een schaakclub kunnen begrijpen en uitvoeren. Je hebt niet alleen probleemoplossing en management nodig, maar je moet ook anticiperen op de concurrentie.
  • National Honor Society: leer leiderschap en dienstbaarheid aan uw school en gemeenschap via NHS. Deze club laat ook zien dat je excellentie in deze vaardigheden laat zien aan universiteitsadviseurs.
  • Studentenraad: Verkrijg politiek bewustzijn en begrip van statuten en schoolzaken door deel te nemen aan de Studentenraad. Jongeren zullen leren cultureel bewustzijn en menselijke relaties te bevorderen.
  • Robotica: verwerf probleemoplossende vaardigheden, probleemoplossing en mechanische kennis tijdens het bouwen en soms concurreren met uw robots.
  • Psychologieclub: studenten verkennen psychologische theorieën, bewustzijn over de geestelijke gezondheid en nieuwe theorieën in het veld. Studenten kunnen deelnemen aan veld- en klinische onderzoeken.
  • Creatief schrijven: Schrijven is de essentie van deze buitenschoolse activiteit. Je schrijft niet alleen verhalen over verschillende onderwerpen, maar je kunt ook meedoen aan wedstrijden om prijzen te winnen.
  • Boekenclub: boekenclubs lezen en bekritiseren verschillende boeken, meestal wekelijks of maandelijks.

Het geluid van muziek

Muzikaal begaafde studenten zullen genieten van clubs en squads die draaien om muziek en dans. Of ze nu hun stem, instrumenten of lichaam gebruiken, tieners met een talent voor geluid kunnen in deze clubs geweldige dingen bereiken.

  • Band: Bandclubs kunnen een jazzband, fanfare, etc. zijn. Hoewel je misschien alleen maar instrumenten bespeelt op evenementen, kun je ook deelnemen aan bandcompetities.
  • Chorus: Bij deze club draait alles om zingen in groepen of solo. Het kan een school- of kerkkoor zijn, en je kunt ook shows geven.
  • Ensembles/Orkest: Anders dan bij bands, kan deze club zich op één gebied concentreren, zoals strijkorkest. Je maakt ook contact met andere orkesten om je heen en neemt deel aan activiteiten of wedstrijden.
  • Tri-M Music Honor Society: Dit is een club die is ontworpen voor muzikaal begaafde individuen.
  • Pep Squad: Met behulp van gejuich, dans en gezangen kunnen pep squads optreden tijdens hun schoolfeesten of in de gemeenschap.
  • Dansteam: Of het nu gaat om hiphop of stijldansen, tieners met ritme en bewegingen kunnen succesvol zijn in een dansteam.

Artistiek worden

Oproep aan alle schilders, kunstenaars en ontwerpers. Artistieke clubs laten de creatieve sappen stromen en stimuleren artistieke talenten via kunstshows en wedstrijden. Jeugd die oog heeft voor kleur of een flair voor dramatiek zal plezier beleven in deze verschillende clubs.

Tienermeisje dat een muur schildert
Tienermeisje dat een muur schildert
  • Drama: beginnende actrices of entertainers kunnen vaardigheden verwerven door middel van sketches en shows op hun school en in de gemeenschap.
  • Art Club: Dit kan van alles zijn, van schilderkunst tot multimediakunst. Vaak krijgen kinderen een thema of maken ze originele werken die ze bespreken of laten zien.
  • Metaal/Houtbewerking: Creativiteit is er in alle vormen. In deze club maken tieners kunstwerken van metaal en hout. Door deel te nemen aan een metaalbewerkingswedstrijd kun je ook een studiebeurs verdienen.
  • Naaiclub: Toekomstige fashionista's met oog voor design kunnen alles maken, van kleding tot handtassen, voor zichzelf of om tentoon te stellen.
  • Grafisch ontwerp/animatie: doe mee aan wedstrijden om een origineel merkontwerp of mogelijk een korte animatie te maken. Sommige competities bieden studiebeurzen aan.
  • Krant: Journalisten in de dop kunnen genieten van de creativiteit en het onderzoek dat nodig is om de schoolkrant te maken.
  • Jaarboek: Naast het ordenen van afbeeldingen, ontwerpen tieners in jaarboekclubs de omslag en lay-out.

Neem contact op met uw gemeenschap

Buitenschoolse activiteiten vinden niet alleen plaats binnen jouw school. Als je wilt werken om de wereld een betere plek te maken of als je vrijwilligerswerk wilt doen voor een goed doel, kun je verschillende community outreach-programma's proberen. Bij deze activiteiten kun je van alles doen, van het geven van bijles aan je leeftijdsgenoten tot het bouwen van een huis. Degenen die de wereld een betere plek willen maken, vinden wellicht de meeste voldoening in deze verschillende activiteiten.

  • 4-H: Deze organisatie leert tieners de voordelen van het helpen van hun gemeenschap.
  • Habitat for Humanity: Habitat for Humanity-clubs op scholen besteden vrijwillig hun tijd aan het helpen creëren van huizen voor de minder bedeelden. De club kan iets bouwen of helpen geld in te zamelen.
  • Key Club: In de Key Club maken leerlingen een positieve impact op hun school en gemeenschap door vrijwilligerswerk en dienstverlening. Ze kunnen evenementen plannen om parken schoon te maken, een voedselactie organiseren, in een gaarkeuken werken of kleding inzamelen voor daklozen.
  • Leo Club: een uitloper van de Lions Club, Leo's werk om een behoefte in hun gemeenschap te identificeren en te verbeteren. Ze bouwen niet alleen vriendschappen op, maar verwerven ook leiderschapsvaardigheden.

Je niche vinden

Er zijn allerlei verschillende soorten buitenschoolse activiteiten die tieners kunnen proberen. Van sport tot drama, deze activiteiten en clubs zijn ontworpen om jongeren te helpen groeien en bloeien door middel van leiderschap, probleemoplossing en sociale vaardigheden. Als je geen club of activiteit kunt vinden die bij je past, neem dan het initiatief en begin je eigen club.

Aanbevolen: