Bohemian Chic Woondecoratie: Kleurrijke inspiratie & Gids

Inhoudsopgave:

Bohemian Chic Woondecoratie: Kleurrijke inspiratie & Gids
Bohemian Chic Woondecoratie: Kleurrijke inspiratie & Gids
Anonim
Creatief boho-gordijngebruik
Creatief boho-gordijngebruik

Boheemse interieurs zijn chic, eclectisch en stijlvol met een verfijnde wereldinvloed die ontwerpen uit Marokko, India en Azië weerspiegelt. De nadruk ligt op kleuren, patronen en texturen, gemengd in een artistieke expressie van het individu. Vintage meubels en objecten zijn belangrijke componenten van het totale ontwerp. De sleutel tot het creëren van deze stijl is om al deze elementen in lagen te plaatsen.

6 lagen voor een Boheems decor

Het is door de gelaagdheid van kleuren, patronen, texturen, meubels en andere ontwerpelementen dat een Boheemse inrichting wordt bereikt. Contrast speelt een belangrijke rol door meer diepte aan elk kamerontwerp toe te voegen. Het is aan jou hoeveel gelaagdheid en diepte aan de kamer worden toegevoegd. Je kunt een eenvoudig interieur creëren of een zeer complex interieur.

1 Kleurenpalet

Het kleurenpalet voor Boheemse decoratie kan elke kleur in het kleurenwiel gebruiken. Deze ontwerpstijl omvat een mix van rijke, levendige kleuren die worden benadrukt door hun gebruik in verf, behang, textiel, meubels en objecten. Kleurencombinaties zijn een goede manier om te beginnen. Kies twee of drie kleuren om in uw interieur te gebruiken.

Gebruik complementaire kleuren

Rijke, levendige kleuren
Rijke, levendige kleuren

Een manier om kleur te gebruiken is door middel van complementaire kleuren. Door deze tegengestelde kleuren te gebruiken, kun je een dramatisch effect creëren. Voeg andere kleuren toe in een gelaagdheid van accentkleuren door verschillende stoffen en objecten. Met een Boheems ontwerp kun je zoveel accentkleuren gebruiken als je wilt, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het ontwerp overbelast raakt. Zorg ervoor dat de kleuren en patronen compatibel zijn en dat het ontwerp op een prettige manier vloeit.

Voorbeeld

Als je bijvoorbeeld kiest voor een rood en groen kleurenschema, wil je misschien felgeel, oranje en zelfs aquablauw toevoegen. Houd de initiële tinten dezelfde intensiteit en peper ze vervolgens met verschillende lichtere en donkere tinten van de hoofdkleuren. Dit kleurgebruik vind je terug in Boheemse textielstijlen.

2 Textiel Voeg texturen en patronen toe

Boheemse decors maken optimaal gebruik van textiel en profiteren van stoffen die niet alleen patronen bieden, maar ook uitzonderlijk tastplezier. Zijde, damast en fluweel zijn enkele favoriete stoffen die worden gebruikt. De zwaardere stoffen kunnen voor meer dan alleen stoffering worden gebruikt.

patronen mengen
patronen mengen

Patronen

Stoffen uit India en Azië zijn rijk aan ontwerpen en patronen die ideaal zijn voor elke Boho-chique kamer. Geometrische, bloemen- en paisleypatronen kunnen samen worden gebruikt, zolang de kleuren maar bij elkaar passen.

Stukjes om te kopen

Spoonflower en Fabrics.com hebben een breed scala aan stoffen, waaronder katoenprints, jersey, fleece en metallic opties. Batikstoffen zijn ook een geweldige keuze.

Koop kant-en-klaar textiel, zoals spreien, kussens, plaids, dekens en gordijnen in verschillende winkels als je de items niet zelf wilt maken of stofferen.

3 Muurbehandelingen

De wand- en vloerbehandelingen die u besluit te gebruiken, kunnen het ontwerp van uw kamer transformeren en er een samenhangende, complete afwerking aan geven. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar waarmee u deze harde oppervlakken kunt laten opvallen.

Begin met muurkleur

De muur is het grootste oppervlak in elke kamer. Profiteer ervan voor het gebruik van kleuren en patronen. U kunt een verfkleur gebruiken, zoals die in producten van BEHR Paints, om contrasterende randen, accentmuren en kleurencombinaties te schilderen.

Muurstencils
Muurstencils

Sjabloneren en behang

Je kunt stencils toevoegen, zoals die aangeboden door Cutting Edge stencils, voor een verbluffende look.

Behang is ook een prachtige manier om textuur, kleur en design aan je kamers toe te voegen. Wallpaper Direct en Wallcover.com bieden verschillende damast- en andere ontwerpen die ideaal zijn voor deze stijl. Brewster Wallcoverings presenteert verschillende paisley-, damast- en bloemenbehang, evenals een vintage veelkleurige Boheemse bloemenmuurschildering.

Hangende stukken

Een geweven of bedrukt wandtapijt dat aan de muur boven een buffet of bed in de eetkamer hangt, is een krachtig en kleurrijk statement voor elke kamer. Canvasschilderijen kunnen in groepen of in een extra grote tentoonstelling worden gebruikt.

4 De vloer is een ander canvas

De vloer is het op een na grootste harde oppervlak, achter de muren.

Vloersjablonen

Perzische tapijten
Perzische tapijten

Er zijn zelfs stencils die speciaal voor uw vloeren zijn ontworpen. U hebt geen nieuwe hardhouten vloeren nodig als u ze kunt schilderen voor meer diepte in uw kamerontwerp. U kunt besluiten dat een verweerde vloerafwerking meer uw smaak is, of eenvoudigweg een rand rond uw bestaande vloeren stencilen.

Tapijten en matten

Tapijten zijn een must voor deze ontwerpstijl. U kunt meerdere karpetten in één kamer gebruiken, waardoor u een laagjeseffect creëert en kleur en textuur toevoegt. De tapijten kunnen zo simpel zijn als een streep of zo ingewikkeld als een tapijt in Perzische stijl of een Dhurrie-tapijt. Matten zijn een andere keuze die je verschillende opties voor vloeren biedt.

Zorg ervoor dat je een deel van de vloer bloot laat om de gelaagde look compleet te maken.

5 kristallen kroonluchters, kralengordijnen en kwastjes

Lichtreflectie is een belangrijk aspect bij het ontwerpen van deze kamerstijl.

  • Haning-lantaarns
    Haning-lantaarns

    Geef de kamer een magische sfeer met sprankelende kristallen kroonluchters.

  • Chinese zijden lampen met lange kwastjes zijn een geweldige manier om subtiel licht, kleur en textuur toe te voegen, er zijn verschillende vormen beschikbaar.
  • Tafellampen met kralenkappen of bungelende kristallen voegen een nieuwe dimensie toe aan de verlichting.

Kleurrijke of goudkleurige kralengordijnen kunnen boven deuropeningen en ramen worden gebruikt. Kwastjes en sierkussens met franjes, loveseats en valletjes geven een vleugje nostalgie aan uw creatie. Voeg een paar kwastjes toe aan ladehandgrepen of deurknoppen van een kast. Vergeet niet een paar sierlijke ingelijste spiegels toe te voegen om uw kleurrijke ontwerp te weerspiegelen.

6 Vintage maakt het authentiek

Vintage meubels
Vintage meubels

Vintage meubels en objecten vormen een nieuwe laag in je chique kamerontwerp, dat meteen als Boheems wordt herkend. Dit kan een ijzeren bed zijn dat je felgeel hebt geverfd, of een erfstuk-ijdelheid compleet met kruk die in vintage staat wordt gebruikt. Je kunt vlooienmarktartikelen upcyclen of ervoor kiezen om ze te gebruiken zoals ze zijn.

Alles past bij vintage items. U kunt besluiten een kast te sjabloneren of een krijtverfafwerking op een nachtkastje te gebruiken. Wees creatief in de manier waarop je vintage items gebruikt, evenals de kleuren die je selecteert om ze in je Boheemse interieur te transformeren.

Ideeën voor kleurrijke Boheemse kamers

Zodra je de techniek van het aanbrengen van laagjes begrijpt, ben je klaar om een Boheemse kamer te creëren. Door deze essentiële elementen te integreren, kun je die speciale look ontwerpen die gemakkelijk te herkennen is als Bohemian. Het is een look die gemakkelijk en leuk is om te creëren.

Marokkaanse geïnspireerde Boheemse Den

Behr tekent toestemming in ons dossier
Behr tekent toestemming in ons dossier

De Marokkaanse invloeden op het Boheemse design zijn terug te vinden in dit interieur. De kleur van de donkerblauwe plafondtegels in de eetkamer wordt herhaald door het gebruik van een blauw Marokkaans armatuur. De overgang van de aquawanden van de eetkamer wordt gemaakt door de kleur te herhalen met een lamp en vaas.

Muurkleur

De muren zijn geschilderd in een medium meloenkleur, in contrast met een mosterdkleurig plafond. De twee kleuren worden geaccentueerd met een donkerbruine vlek die wordt gebruikt voor de kroonlijst. Deze donkere accentkleur komt terug in de dubbele lederen stoelen en de bruin fluwelen lampenkap. Een Dhurrie-tapijt herha alt zowel de plafond- als de muurkleuren en verbindt de kamer netjes met elkaar.

Kamerinrichting

De Marokkaanse invloed is verder te zien in de lichtere glas-in-lood luiken met het klassieke Marokkaanse schermontwerp. Deze decoratieve luiken bieden ook privacy terwijl ze het licht de kamer binnen laten filteren.

Accenten van een metalen vaas, antieke houten vaas en gouden kaarsen langs de vensterbank geven de nodige diepte en textuur. Planten voegen nog een laag textuur toe, net als de grillige platen met papegaaiendesign die alle kleuren weergeven die in beide kamers worden gebruikt.

Een vintage metalen tafel en houten kist maken het ontwerp compleet.

Aqua en limoen Boheemse slaapkamer

BEHR Schildert Boheems chique slaapkamerontwerp
BEHR Schildert Boheems chique slaapkamerontwerp

Een Boho-slaapkamerontwerp kan bestaan uit heldere aquakleurige muren met het houtwerk afgezet in limoengroen, geaccentueerd met een geel plafond. De introductie van een andere kleur, zoals de oranje gordijnen en beddengoed, zorgt voor een rijk palet in echte Bohemian stijl. Dit textiel kan ook worden gebruikt om andere tinten groen en oranje te introduceren.

Beschilderde meubels

Een uitstekende manier om de kleuren in de slaapkamer voort te zetten is met geverfd meubilair. De technieken kunnen variëren van verweerd, krijtverf of antiek. Een limoengroene tafel contrasteert met een olijfgroen blad, terwijl een olijfgroen nachtkastje contrasteert met een oranje blad.

Frame-accessoires

Vintage lijsten kunnen in verschillende kleuren worden geverfd met een paars of roze frame toegevoegd voor meer contrast en interesse.

Mandarijn en zonnebloem woonkamermix

BEHR Schildert Boho woonkamer
BEHR Schildert Boho woonkamer

Je bent niet beperkt tot slechts één stijl als je met Boheemse elementen werkt. Het mooie van dit ontwerp is dat het goed past bij veel andere decors.

Focus op kleuren

Dit Latijnse meubel kan bijvoorbeeld worden verwerkt in een prachtig Boheems kleurenpalet van oranje en geel. De bankkussens zijn verkrijgbaar in verschillende tinten paars, roze, geel en bruin.

Het paarse gordijn over de deuropening herha alt de kussenkleuren. De gang daarachter is middelgroen. In dit kamerontwerp herhalen de hardhouten vloeren de espressokleur van de bovenbalken.

Extra accenten

Planten worden gebruikt om hoeken te verzachten en groen toe te voegen aan de inrichting van de kamer. Een traditioneel Indiaans tapijt past perfect bij dit eclectische kamerontwerp, compleet met een vintage stoel en verschillende kunstvoorwerpen.

Het uiterlijk van een chique Boheemse inrichting

Je kunt de chique uitstraling van een Boheemse inrichting bereiken met een beetje fantasie en liefde voor kleur en textuur. Er is geen goed of fout bij dit type ontwerp. Het hangt allemaal af van uw persoonlijke smaak en het soort objecten waartoe u zich aangetrokken voelt. Laat de kunstenaar vrij en kijk wat voor soort kamer je uiteindelijk creëert.

Aanbevolen: