Woondecoratie in Indiaanse stijl

Inhoudsopgave:

Woondecoratie in Indiaanse stijl
Woondecoratie in Indiaanse stijl
Anonim
Indiaanse kamerinrichting den
Indiaanse kamerinrichting den

Native American interieurontwerp is een geweldige manier om de inrichting van een enkele kamer of een heel huis te benaderen. De culturele waarden van de Native American Nations worden overgebracht door het gebruik van symbolen en patronen die te vinden zijn in kunst en textiel.

Architectonische kenmerken voor interieurs

Een inrichting in lodge-, zuidwestelijke of bosstijl met grote zichtbare boomstammen die worden gebruikt als steunkolommen en balken zijn geschikte keuzes voor een architecturale benadering van het ontwerpen van een huis in Indiaanse stijl. Adobe-woningen of wandafwerkingen zijn ook goede keuzes. Benadruk architectonische kenmerken of benadruk het volgende in uw huis om een basis te creëren voor de rest van de inrichting:

  • Zuidwestelijke bouwstijl
    Zuidwestelijke bouwstijl

    Profiteer van moderne materialen van lichtgewicht kunsthout als u geld wilt besparen in vergelijking met het kopen van echt hout of het vervangen van uw huidige elementen. Je hebt een hoog plafond nodig om deze ontwerpstijl effectief te maken. Als je met een kleinere kamer werkt, gebruik dan kleinere elementen van imitatiehout voor een esthetisch evenwicht.

  • Ronde kamers zijn vooral ideale ruimtes, omdat deze weerspiegelen hoe ceremoniële bijeenkomsten werden gehuisvest in de tipi (tipi).
  • Adobe-huizen werden ook gebouwd door de Pueblo-indianen. Als u niet in een lemen huis woont, kunt u gips of verf gebruiken om dit ontwerpkenmerk over te brengen. De interieurverven Riviera, Bousillage Rustique, Intuel en Aura werken mogelijk goed.
  • Grote kamers, zoals grote kamers met de keuken, eet- en woonruimtes, zijn perfect voor een Indiaanse levensstijl. Traditionele Indiaanse huizen zijn open en ontworpen om grote aantallen mensen te vermaken.

Inclusief inheemse Amerikaanse culturele elementen

Er zijn enkele gemeenschappelijke elementen die door de meeste Indiaanse clans worden gedeeld en die in deze stijl van interieurdecoratie kunnen worden gebruikt. Een van de beste manieren om te beslissen over kleuren, motieven en stijl is met het heilige Medicijnwiel. Dit heilige wiel kan worden gebruikt als leidraad om ervoor te zorgen dat je trouw blijft aan de Indiaanse cultuur, met specifieke aandacht voor de vier richtingen, elementen, totemdieren, plantenleven en andere aspecten.

Medicinewielvoorbeeld als wegwijzer voor interieurontwerp

Het Medicijnwiel, of de Heilige Hoop, vertegenwoordigt de vier richtingen die als heilig worden beschouwd en worden gebruikt voor genezing en gezondheid, volgens de U. S. Native Voices-tentoonstelling van de Library of Medicine. Het wiel geeft de vier richtingen weer: Noord, Zuid, Oost en West. Elke richting heeft betrekking op een specifieke kleur, plantenleven, totemdier, element, seizoen en attribuut.

Mesa Creative Arts stelt dat "er geen 'juiste manier' is om een medicijnwiel te bouwen". Verschillende clans gebruiken verschillende kleuren, totemdieren, heilige planten, elementen en andere eigenschappen voor de vier richtingen.

Hieronder ziet u een afbeelding van verschillende medicijnwielen die als voorbeeld van een wegwijzer kunnen worden gebruikt. De eigendommen werden voornamelijk gekozen uit de eigendommen die vermeld staan op de Native Voices Exhibition, Mesa Creative Arts en anderen. Als uw medicijnwiel anders is, volg dan dezelfde principes die hieronder worden beschreven.

Voorbeeld van eigenschappen van medicijnwiel

Eigenschappen Noord Zuid Oost West
Kleur Wit Rood Geel Zwart
Plantenleven Ceder Sweetgrass Tabak Sage
Totemdier Buffel Wolf Eagle Beer
Element Lucht Water Vuur Aarde
Seizoen Winter Zomer Lente Herfst
Kenmerk Mentaal Emotioneel Spiritueel Fysiek

Ideeën voor het gebruik van medicijnwiel in interieurontwerp

Zodra u de vier richtingen van uw huis heeft bepaald, kunt u deze gebruiken om kleuren en andere eigenschappen voor uw huis te selecteren. De onderstaande suggesties zijn gebaseerd op de hierboven gebruikte voorbeeldcompilatie.

Noordkamer

Ontwerp een noordelijke kamer die de eigenschappen weergeeft die aan het Medicijnwiel zijn toegewezen. Je bent hiertoe niet beperkt, maar ze vormen een uitstekend startpunt.

  • Kleur: De prominente kleur voor deze kamerrichting is wit. Voeg twee accentkleuren toe om diepte aan je kamer te geven, zoals bruin (buffelkleur) en groen (cederkleur).
  • Grote hoornkom
    Grote hoornkom

    Totemdier- en plantenleven: Het totemdierbuffel en het toegewezen plantenleven van cederhout zijn terug te vinden in ontwerpmotieven voor schilderijen, kunst, kussens, vloerkleden, beddengoed, decoratieve schalen, en sculpturen.

  • Element: Het luchtelement kan worden getransporteerd met een windgong met een buffelontwerp om het element te weerspiegelen.
  • Seizoen: Om het gevoel van de winter vast te leggen, selecteer je een wit pluizig vloerkleed, witte kunstvoorwerpen en schilderijen, of voorwerpen met winterse taferelen. Drapeer een paar iconische plaids over een bank of bed.
  • Attribuut: Voeg een gebogen houten boekenkast gevuld met boeken toe om het diagram voor deze richting te voltooien. Zorg ervoor dat u boeken over de geschiedenis van de Native American meeneemt.

Zuidkamer

Selecteer voor een zuidelijke kamer texturen, kleuren, kunst en meubels om deze eigenschappen over te brengen. Zorg ervoor dat u Indiaanse patronen en stijlen selecteert.

  • Rode Indiaanse hangende deken
    Rode Indiaanse hangende deken

    Kleur:De prominente kleur voor deze kamer is rood. Voeg twee accentkleuren toe om diepte aan je kamer te geven, zoals groen, lichtbruin (sweetgrass) en grijs, of wit en bruin (wolf).

  • Totemdier en plantenleven: De totemdierwolf en het toegewezen plantenleven van Sweetgrass kunnen worden gebruikt als ontwerpmotieven voor stoffen en objecten. Een wolfssculptuur of -standbeeld of een serie foto's/schilderijen zijn een goede keuze voor accentstukken. Sweetgrass en andere grassen worden gebruikt om manden te vlechten, dus zorg ervoor dat je een mooie collectie handgeweven manden met decoratieve patronen meeneemt
  • Element: Het waterelement kan worden gebruikt in foto's of schilderijen. Misschien wil je een gerelateerd waterornament in deze kamer plaatsen.
  • Seizoen: Om het gevoel van de zomer vast te leggen, voegt u bloemstukken en kleurrijke zomerkleuren toe voor stoffering en gordijnen. Gebruik kleurrijke Indiaanse tapijten in traditionele ontwerpen.
  • Kenmerk: Voeg een verzameling ingelijste kunstwerken en foto's toe die de emotionele aard van het leven weergeven. Foto's van volledige regalia-stamkostuums en kunstvoorwerpen, zoals een hoofdtooi-recreatie. Voeg je familiefoto's toe in deze kamer met behulp van lijsten met Indiaanse motieven.

Oostkamer

Ontwerpen voor een kamer in oostelijke richting geeft je veel verschillende keuzes voor kleur- en patroonstijlen.

  • Kleurrijke zuidwestelijke kussens
    Kleurrijke zuidwestelijke kussens

    Kleur:De prominente kleur voor deze kamer is geel. Gebruik voor de andere twee hoofdkleuren groen en bruin (tabak) of ga voor zwart/bruin en wit (adelaar).

  • Totemdier- en plantenleven: De totemdieradelaar en het toegewezen plantenleven van tabak bieden interessante kunstvoorwerpen en motiefideeën. Selecteer een schilderij of een uniek beeld van een adelaardanser. Gebruik verenpatronen in kussenstofkeuzes. Een geel bloemenarrangement en een tabakskleurig vloerkleed zullen elke kamer opfleuren. Houten meubels in een rijke tabakskleur worden het middelpunt van een woonkamerontwerp.
  • Element: Het vuurelement (symbool van de zon) kan worden geïntroduceerd via een open haard met schoorsteenmantel om enkele van deze totemdierkunstvoorwerpen tentoon te stellen. Gebruik het vuursymbool in verschillende ontwerpkeuzes, zoals een zonne-herinneringsdoosje. Een traditionele pijp kan aan de muur worden gehangen of op een standaard worden geplaatst om tentoon te stellen.
  • Seizoen: De lente is het seizoen van vernieuwing, dus zorg ervoor dat je elementen aan je ontwerp toevoegt die vernieuwen, zoals planten en bloemen die betekenis hebben voor de indianen.
  • Attribuut: Gebruik een maanmandala-muursticker of hang een dromenvanger op om de spirituele aard van deze richting weer te geven. Foto's, schilderijen of daadwerkelijke artistieke ceremoniële voorwerpen die worden gebruikt bij verschillende spirituele ceremonies van het Indiaanse leven kunnen in deze kamer worden geplaatst.

West Kamer

Je kunt verschillende iconische stukken aan je bestaande interieur toevoegen als je geen complete kamermake-over wilt ondergaan. Met slechts een paar accessoires kun je nog steeds genieten van de effecten van de Indiaanse stijl.

  • Kleur: De opvallende kleur voor deze kamer is zwart. Je kunt bruin (beer) en groen of blauwgroen (salie) toevoegen. Als je nog een kleur wilt toevoegen, kies dan voor maïsgeel of vuurrood.
  • Totem Dieren- en plantenleven: De totemdierbeer is een leuke aanvulling op elk interieur als decoratieve items, vooral als ze een bos- of rustiek thema hebben. Deze twee stijlen lenen zich voor Indiaanse interieurs. Salie wordt vaak verbrand tijdens heilige ceremonies. Plaats een veegstokje in een keramische veegkom op een tafel, schoorsteenmantel of nachtkastje.
  • Inheems Amerikaans aardewerk
    Inheems Amerikaans aardewerk

    Element:Het element aarde wordt aangetroffen in decoratief Indiaans aardewerk. Voeg diverse gedroogde grassen toe aan de potten en urnen voor een decoratief tintje. Creëer een curiosapresentatie van aardewerk of presenteer een collectie op een tafel, boekenkast of open haard.

  • Seizoen: De herfst is een tijd van oogsten. De Zuidoost-Cherokee waren boeren en vissers. Ze wisten hoe ze zich moesten voorbereiden op de herfst. Voeg herfstkleuren toe met gedroogde oren van kleurrijke maïs, maïskrans of kussen en verschillende Indiaanse ambachten om deze vaardigheid over te brengen.
  • Kenmerk: Deze richting wordt toegeschreven aan fit en sterk zijn. Voeg houtsnijwerk van indianen toe of schilderijen van jachtpartijen of een tentoonstelling van pijlpunten en diverse wapens.

Ideale meubelstijlen

De meubelstijlen die het meest geschikt zijn voor Indiaanse decors weerspiegelen de architecturale stijlen van de oude Spaanse missie, het zuidwesten, het Mexicaanse, de rustieke hut en het bos. Koop stukken bij de volgende winkels om een hele kamergroep te creëren of toe te voegen aan uw huidige inrichting:

  • Hacienda-stijl: Voeg antieke oud-Spaanse meubelstukken in Mission-stijl toe aan uw kamers voor een vleugje geschiedenis.
  • Lone Star Western Decor: Veel van deze westerse meubelontwerpen kunnen worden gebruikt in een huis in Indiaanse stijl.
  • Great Southwest Furniture Design, Inc.: Met deze meubelstukken en accessoires kunt u een authentieke Southwest-stijl bereiken.
  • El Paso Saddleblanket Co., Inc.: Deze winkel van 2 hectare heeft alles wat mogelijk is voor een zuidwestelijke/westerse inrichting.
  • Tres Amigos Furniture: Ga voor een Mexicaanse en rustieke uitstraling met een bijzondere stijl en uitstraling voor een eetkamer, slaapkamer, kantoor en andere kamers.
  • Zwarte Woud Decor: Dit bedrijf biedt verschillende stijlen rustiek meubilair en cabinemeubilair voor woonkamers, slaapkamers en eetkamers, samen met accentmeubilair en kunst aan de muur.
  • Rocky Mountain Cabin Decor: Kies uit rustieke meubelstijlen met haar-op-huid bekleding, schommelstoelen met leren kussens en meer.
  • Woodland Creek-meubilair: voor elke kamer vindt u verschillende unieke houten meubelstukken en andere ontwerpen.

Aanvullende Indiaanse symbolen en motieven

Naast het gebruik van het kleurenwiel om verschillende ontwerpelementen te bepalen, kun je ook een medicijnwiel gebruiken dat in een slaapkamer, studeerkamer of andere kamer hangt. Plaats een medicijnwiel boven een open haard of boven een bank. Dit is slechts een van de vele symbolen die je kunt gebruiken om een Indiaans decor te creëren.

Andere symbolen en motieven die u in uw Native American-decor kunt gebruiken zijn onder meer:

  • Symbolisch Schildpadstandbeeld
    Symbolisch Schildpadstandbeeld

    Schildpadden zijn een heilig symbool zoals verteld in de traditie van de mondelinge geschiedenis. Na de zondvloed creëerde de Grote Geest Noord-Amerika (Turtle Island) op de rug van de schildpad.

  • Cirkelvormen vertegenwoordigen de aarde en kunnen worden benadrukt met verschillende ontwerpelementen, zoals ronde tafels, karpetten, kunstvoorwerpen en stoffenpatronen. Je kunt deze vorm nabootsen met een gebogen bank en halve cirkelstoelen om een woonkamerindeling te creëren.
  • Zandschilderijen worden gebruikt bij Navajo-genezingsceremonies en het kan dagen duren om ze te maken door de medicijnman of sjamaan.
  • Drums spelen een belangrijke rol bij Indiaanse ceremonies en zijn een spiritueel instrument dat met eerbied wordt behandeld.
  • De Dondervogel wordt vaak geassocieerd met oorlogssymboliek, maar is ook een symbool van bescherming, kracht en vastberaden geest. Het wordt gevonden in Indiaanse kunst en textiel.
  • Geometrische patronen komen veel voor in Indiaanse kunst en textiel.

Native American ontwerpkeuzes

Er zijn onbeperkte keuzes als het gaat om het integreren van Indiaanse kunst en textiel in uw interieur. Neem de tijd om authentieke replica's te zoeken of te investeren in antieke artefacten om uw huisontwerp compleet te maken.

Aanbevolen: