Soorten landschapswaterpartijen

Inhoudsopgave:

Soorten landschapswaterpartijen
Soorten landschapswaterpartijen
Anonim

Achtertuinoase

Afbeelding
Afbeelding

Waterpartijen voegen een gevoel van kalmte en sereniteit toe als niets anders in het landschap. Ze zijn een rustige plek om na te denken over de dag en een zegen voor de natuur: van badende vogels tot tuinvriendelijke kikkers tot alle libellen die komen drinken.

Houd altijd rekening met de planten die bij uw waterpartij passen, zodat deze naadloos in het landschap passen. Dit kan de vorm hebben van weelderige beplanting eromheen of soorten die daadwerkelijk in het water leven - die veel werk doen om het water schoon te houden. Bekleed de randen met riet, zegge en wilde bloemen in het water en plant drijvende lelies in het diepere water.

Een recht schot

Afbeelding
Afbeelding

In de natuur zijn waterwegen altijd bochtig en kronkelig, maar als je er thuis een aanlegt, hoef je niet altijd dit voorbeeld te volgen. Deze doet denken aan een oud aquaduct, wat ook een prachtige inspiratiebron is voor waterpartijen.

Gladde fontein met weelderige vegetatie

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien rivierrotsen door water altijd glad worden gepolijst, is het logisch dat een waterpartij met een soortgelijke gladheid als deze wordt ontworpen. De setting voor deze fontein met drie niveaus doet ook denken aan de weelderige vegetatie langs natuurlijke waterwegen, nog een kleine tip voor landschapsarchitectuur rond waterpartijen.

Een chaming-trickle

Afbeelding
Afbeelding

Er is niet veel water nodig om te genieten van de rustgevende eigenschappen die het landschap met zich meebrengt. Een kleine fonteinpomp die nauwelijks meer dan een stra altje levert, kan precies goed zijn, vooral in kleine ruimtes waar een ruisende stroom de stilte zou kunnen overheersen.

Verdwijnende fontein

Afbeelding
Afbeelding

Uitzoeken waar het water op deze foto naartoe gaat, kan op het eerste gezicht een beetje moeilijk zijn. Het is zeker niet alleen maar overlopen op de grond en een puinhoop veroorzaken; het stroomt eerder in een verborgen bassin waarin zich een pomp onder de rotsen bevindt. Dit is een geweldige techniek voor kleine ruimtes, vaak een verdwijnende fontein genoemd.

Combineer dramatische kenmerken

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een ongebruikelijke kijk op verschillende formele fonteinmotieven. Leeuwenkoppen zijn slechts een van de vele vormen van beeldhouwwerken die uitgerust zijn met een buis om water uit zijn bek te gieten. De sierlijke urnen, het vierkante bassin en de achtergrond van de marmeren mantel zorgen allemaal voor een unieke formele flair. Kies uit de gepresenteerde ideeën voor een waterornament dat past bij uw eigen gevoel voor eigenzinnigheid.

Zuidwesters chic

Afbeelding
Afbeelding

Droge omgevingen kunnen ook waterpartijen hebben. In dit geval hoeft u dit voorbeeld niet te volgen en weelderige vegetatie te gebruiken. De vetplanten, rotsblokken, grindmulch en terracottakleuren passen allemaal goed bij elkaar in dit voorbeeld van een oase met een zuidwestelijk thema.

Combineer verschillende elementen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel ze misschien niet meteen duidelijk zijn, zijn er in dit ogenschijnlijk alledaagse voorbeeld verschillende interessante elementen die het overwegen waard zijn voor uw waterpartij.

  • Let op de lichten die boven de kleine waterval zijn geplaatst, evenals op het lager gelegen zwembad, dat voor een verbluffende nachtelijke transformatie zal zorgen.
  • Er is ook een steen uitgehakt om te planten aan de linkerkant, wat een mooie manier is om vegetatie rond een waterpartij te integreren.
  • Kijk ten slotte eens naar de oude molensteen - de ronde rots aan de rechterkant met het gat erin - wat een passend architectonisch overblijfsel is om in een waterpartij op te nemen.

Zeewezensbeeldhouwwerk

Afbeelding
Afbeelding

Zwembaden kunnen veel meer zijn dan een tweedimensionaal kenmerk in het landschap. Het integreren van sierwaterpartijen voegt veel sfeer toe aan de zwembadomgeving. Nog een voorbeeld van een beeldhouwwerk dat als fontein is veranderd. Deze zeepaardjes passen uitstekend bij een zwembad met een maritiem thema.

Gestileerde waterval

Afbeelding
Afbeelding

Goed landschapsontwerp imiteert de natuur niet altijd precies - het interpreteert natuurlijke vormen vaak op een gestileerde manier. Dat is het geval met deze kunstmatige waterval die over een reeks treden stroomt als eerbetoon aan de getrapte stenen van een natuurlijke waterval. Bloemenaanplantingen volgen ook.

Waterterras

Afbeelding
Afbeelding

Het getrapte of terrasvormige waterpartijthema kan op veel verschillende manieren worden uitgevoerd. Deze lijkt op een kanaal of aquaduct, maar het idee zou ook kunnen worden omgezet in iets dat lijkt op de terrasvormige rijstvelden van Zuidoost-Azië. Je kunt ook onder water terrasbanken maken om plaats te bieden aan de verschillende soorten waterplanten die verschillende waterdieptes nodig hebben.

Kleurrijke urnen

Afbeelding
Afbeelding

Urnen in alle vormen, maten, stijlen en kleuren kunnen eenvoudig worden omgezet in eenvoudige, elegante waterornamenten. Dit is een ander geval van verdwijnende fonteinen, waarbij de bassins verborgen moeten worden onder de rotsen met een soort rooster om op te rusten. In dit geval zijn de kleine, gladde, veelkleurige rivierstenen gerangschikt in een abstract ontwerp dat lijkt op de beweging van water.

Gewoon elegant

Afbeelding
Afbeelding

Een mooi voorbeeld van het eenvoudigste type waterpartij is er een zonder pomp. Deze kunnen worden behandeld als een vogelbad; ververs het water om de paar dagen voordat muggen de kans krijgen zich voort te planten. Of je kunt muggendunks gebruiken, een geheel natuurlijke manier om muggenlarven in stilstaand water te bestrijden.

Met de stroom meegaan

Afbeelding
Afbeelding

Als je het geluk hebt een natuurlijke watermassa op je terrein te hebben, zijn er veel manieren om er accessoires van te maken, zoals met een authentiek, antiek waterrad. Beeldhouwwerken maken een vrij stromende beek onderdeel van het landschap en bestaande vijvers kunnen worden uitgerust met fonteinen om ze tot leven te brengen.

Zelfs als je geen natuurlijk water hebt om mee te spelen, overweeg dan om je eigen waterpartij te installeren. Of het nu een kleine tafelfontein is of een uitgebreide waterval, het is een zekere manier om frisheid en rust in je leven te brengen.

Aanbevolen: