5 leuke eettafelspellen voor kinderen

Inhoudsopgave:

5 leuke eettafelspellen voor kinderen
5 leuke eettafelspellen voor kinderen
Anonim
Familie aan de eettafel
Familie aan de eettafel

Familiediners kunnen de band bevorderen en hechte relaties bevorderen. Het kan echter een uitdaging zijn om de aandacht van kinderen vast te houden. Om uw kinderen aan tafel te houden, kunt u een familiedinerspel proberen dat zeker zal bijdragen aan het creëren van gelach en herinneringen voor iedereen.

Het brievenspel

Als kinderen hun letters leren en deze vertalen in leesvaardigheid, kan het heel leuk voor ze zijn om hun liefde voor alles wat alfabetisch is te bevorderen door letterspelletjes aan tafel te spelen. Niet alleen dat, maar het helpt ook om hun focus te behouden terwijl u een familiema altijd deelt.

  1. Kies een letter. Je kunt beginnen met 'A' en je een weg banen door het alfabet, of er willekeurig één kiezen.
  2. Daag elk gezinslid uit om iets in de kamer te vinden dat met die letter begint.
  3. De winnaar van elke ronde is de persoon die als eerste een antwoord vindt.

Bijvoeglijke naamwoorden voor het diner

Je woordenschat opbouwen terwijl je geniet van je ma altijd kan een leuk dinerspel voor kinderen zijn. Hoe gekker de woorden die kinderen kunnen bedenken, hoe leuker. En als u enkele grote en interessante woorden kunt bedenken, kunt u echt helpen de woordenschat van uw kind op te bouwen door spelletjes te leren.

  1. Begin met het kiezen van voedsel dat voor het avondeten is gemaakt, bijvoorbeeld aardappelpuree.
  2. Laat één persoon het eten beschrijven met een bijvoeglijk naamwoord. Ze kunnen alle vijf verschillende zintuigen gebruiken om een woord te vinden (romig, boterachtig, schilferig, klonterig, enz.)
  3. Ga rond de tafel totdat je geen woorden meer kunt bedenken om het eten te beschrijven. Dwaze omschrijvingen kunnen iedereen echt aan het lachen maken.

Beste en slechtste

Tafelspellen voor kinderen moeten leuk zijn voor het hele gezin, zoals deze. Het lijdt geen twijfel dat iedereen delen van de dag heeft die goed waren en delen die niet zo geweldig waren. Omdat kinderen graag delen, is dit een leuk spel om iedereen aan het praten en delen te krijgen. Het is ook een geweldige manier voor het hele gezin om empathie te tonen met de anderen en het zal je ook af en toe aan het lachen maken.

  1. Laat iedereen iets grappigs of spannends vertellen dat gedurende de dag is gebeurd.
  2. Laat iedereen praten over iets dat niet goed was.
  3. Ga dan terug naar de grappige dingen. Je plaatst het slechte tussen het goede en zorgt ervoor dat iedereen zich aan het einde van de ma altijd goed voelt.

Dingen zijn anders

Dit is een leuk tafelspel voor kinderen voor alle leeftijden en geeft je kinderen een aantal probleemoplossende vaardigheden, ook al zullen ze het zich waarschijnlijk niet realiseren. Het is gemakkelijker om te spelen als u uw diners in familiestijl aan tafel serveert in plaats van aan de balie. Kinderen vinden niets leuker dan mama en papa er een te geven, dus dit is een gemakkelijke en leuke manier om ze dat te laten doen. Er kan een winnaar zijn voor elke ronde van dit spel.

  1. Laat één persoon zijn ogen sluiten.
  2. Alle andere spelers verwijderen iets van de tafel. Een servet, zoutvaatje, vork of broodje zijn allemaal geweldige ideeën.
  3. De speler opent zijn ogen en moet raden wat elke persoon heeft verwijderd.
  4. De winnaar is de speler die de items verwijdert die niet kunnen worden geraden.

Rijmen rond de tafel

Leuke, leeractiviteiten aan de eettafel kunnen zorgen voor een geweldige familieband. Een andere manier om kinderen te helpen hun woordenschat op te bouwen en wat gek plezier met je gezin te hebben, is door rijmende woorden. Dit kan erg handig zijn als kinderen alleen op school aan deze vaardigheid werken, maar het kan ook leuk zijn voor oudere kinderen.

  1. Begin met iets op je bord, zoals vlees.
  2. Laat kinderen een woord bedenken dat rijmt op vlees, zoals voeten, peet, enz. Je kunt zelfs verzonnen gekke woorden gebruiken voor kleine kinderen. Geef oudere kinderen een tijdslimiet om een grotere uitdaging te creëren.
  3. Ga rond de tafel totdat ze geen woorden meer kunnen bedenken.
  4. Kies een nieuw eten.
  5. De beste woordenmaker kan een extra dessert of meer tv-tijd krijgen.

Eten maken voor het hele gezin

Er bestaat geen twijfel over dat deze dinerspelletjes je gezin zullen laten lachen en genieten van de ma altijd. Je moet eten, dus je kunt het net zo goed nuttig maken voor je hele gezin. Door wat spelletjes aan tafel te doen, kunt u ervoor zorgen dat uw kinderen in de buurt blijven en samen met u plezier maken. Stop niet met deze spellen. Je kunt ze aanpassen of je kinderen zelfs nieuwe spellen laten verzinnen. Je kunt het plezier zelfs voortzetten tijdens een familiepicknick of de kinderen enthousiast maken voor het avondeten met een leuk bezoek aan de boerenmarkt.

Aanbevolen: