Kunt u autobekleding zelf repareren?

Inhoudsopgave:

Kunt u autobekleding zelf repareren?
Kunt u autobekleding zelf repareren?
Anonim
Autostoel gescheurd
Autostoel gescheurd

Een lelijke kras of gat in de bekleding van uw auto kan een groot effect hebben op het uiterlijk van het interieur van uw auto; Met een paar benodigdheden en goede instructies kunt u sommige van deze beschadigde plekken echter zelf repareren. Of u nu stoelen van stof, vinyl of leer heeft, u kunt het interieur van uw auto wellicht zelf aanzienlijk verbeteren.

Doe-het-zelfreparaties voor stoffen bekleding

Tegenwoordig is stoffen bekleding gebruikelijk, en gelukkig is deze vaak gemakkelijk thuis te repareren. Als je een beperkt budget hebt en wat benodigdheden bij de hand hebt, kun je een aantal eenvoudige reparaties uitvoeren.

Gescheurde stoelen

  • Kost ongeveer $ 20
  • Duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de grootte van de scheur

Of je nu weet hoe de stoel is gescheurd of dat je een auto hebt gekocht met een scheur in de bekledingsstof, je hebt een lelijk probleem. Bij een scheur ontbreekt de stof niet van de zitting. Het is gewoon gescheurd, waardoor het materiaal eronder zichtbaar wordt. Zo voer je de reparatie uit:

  1. Ga naar de hobbywinkel en koop een gebogen meubelnaald. Met dit type naald kunt u op vlakke bekleding werken zonder dat u bij de onderkant van de stof kunt komen. Je hebt ook extra sterk garen nodig dat geschikt is voor bekleding in dezelfde kleur als je autostoelen, en een fles Fray Check.
  2. Rijg de naald in met een dubbele draadlengte. Schuif de naald aan het ene uiteinde van de scheur onder de stof en breng hem ongeveer een halve centimeter van het begin van de scheur door de stof. Laat een vriend beide kanten van de scheur voor je vasthouden terwijl je werkt.
  3. Gebruik de naald om aan elke kant van de gescheurde stof te naaien, waarbij u uw steken op een kwart inch afstand van de onafwerkte rand houdt. Breng de naald van de ene kant van de scheur naar de andere en gebruik de draad om de gescheurde plek te overbruggen. Ga hiermee door totdat je de scheur volledig hebt gesloten.
  4. Neem ongeveer acht steken op één plek om je draad te knopen, en knip deze dan heel dicht bij de stof af.
  5. Verf Fray Check voorzichtig langs beide zijden van de reparatie, waarbij u speciale aandacht besteedt aan de naaldgaten. Hoewel de stof in dit gebied hierdoor iets donkerder kan worden, helpt dit verdere schade aan uw autostoeltje te voorkomen.

Gaten in stoelen

  • Kost ongeveer $ 15
  • Duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het gat

Kleinere gaten, vooral die met een diameter van minder dan vijf centimeter, zijn gemakkelijk thuis te repareren. Met een eenvoudige pleister kunt u brandplekken van sigaretten, schade veroorzaakt door dieren en andere ongelukken repareren. Als het gat groter is dan vijf centimeter, zult u betere resultaten behalen als u uw auto voor reparatie naar een professional brengt. Zo kunt u zelf kleine gaatjes repareren:

  1. Koop in de ambachtswinkel een pakket Heat N' Bond Ultrahold. Pak vervolgens een stukje stof dat zo dicht mogelijk bij de kleur en textuur van de autobekleding ligt, en een klein stukje katoenen mousseline dat iets groter is dan het gat.
  2. Meet de diameter van het gat op het breedste punt. Knip een stuk stof in een netjes vierkant om als lapje te gebruiken. Gebruik een scherpe schaar om het gat in de bekleding bij te knippen, zodat de randen netjes en gelijkmatig zijn.
  3. Snijd een stuk Heat N' Bond af dat tien centimeter breder en langer is dan het gat. Knip een stuk mousseline van dezelfde maat. Gebruik de zijde-instelling op uw strijkijzer en plak de mousseline op de kleefzijde van de Heat N' Bond, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afkoelen.
  4. Steek de Heat N' Bond in het gat met de kant met de papieren achterkant naar boven en de mousseline-kant naar beneden, waarbij je de randen onder de bestaande bekleding voorzichtig gladstrijkt. Mogelijk hebt u een lang stuk gereedschap nodig, zoals een eetstokje, om u te helpen de juiste positionering te krijgen. Gebruik een pincet om de papieren achterkant voorzichtig te verwijderen zodra de Heat N' Bond op zijn plaats zit.
  5. Steek het stoffen lapje ook in het gat en lijn de randen zorgvuldig uit zodat deze het hele gat bedekt.
  6. Test een klein, onopvallend stukje stoffering om er zeker van te zijn dat de stof de hitte van een strijkijzer op de zijde-instelling accepteert. Als alles goed gaat, plaatst u een persdoek of een dun vel katoen over het reparatiegebied om de stof te beschermen. Strijk het hele reparatiegebied en de omliggende stof zorgvuldig, volgens de aanwijzingen op de Heat N' Bond-verpakking. Laat de reparatie afkoelen.

Doe-het-zelfreparaties voor lederen bekleding

Leer is een heerlijk duurzaam materiaal voor het interieur van uw auto, maar het kan nog steeds door verschillende bronnen schade oplopen. In het geval van diepe krassen, gaten of scheuren moet u uw auto voor hulp naar een professional brengen als u wilt dat de resultaten er aantrekkelijk uitzien. Als de stoelen alleen maar bekrast zijn, kunt u het probleem vaak zelf oplossen.

Slijtplekken op stoelen

  • Kosten onder $ 20
  • Duurt van 20 minuten tot zes uur

Autoleer heeft een beschermende toplaag, waardoor veel krassen en slijtplekken daadwerkelijk worden opgevangen door deze oppervlaktelaag. Met een paar benodigdheden kunt u de toplaag van uw leer thuis repareren. Je kunt zien of de kras in de toplaag is gebleven als niets van de kleur van het leer is verwijderd. Zo kun je dit probleem oplossen:

  1. Begin door te proberen de kras voorzichtig uit te poetsen met leercrème, zoals Frye Leather Conditioning Cream. Gebruik een zachte doek en breng de crème op de kras aan. Polijst het in een cirkelvormige beweging. Dit kan de schade herstellen.
  2. Als dat niet werkt, maak dan voorzichtig het leer rondom de kras schoon. Laat het grondig drogen.
  3. Koop een blikje acryllak bij je plaatselijke bouwmarkt. Kies de glans die past bij uw leren bekleding. Spuit een kleine hoeveelheid van de lak op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat de look passend is.
  4. Vernevel het bekraste gebied heel licht met de lak. Laat de vacht drogen volgens de instructies van de fabrikant. Controleer de kras en breng indien nodig meer lagen aan om de schade te herstellen.

Doe-het-zelfproducten voor het repareren van vinyl

Vinylbekleding is minder gebruikelijk dan vroeger, maar je vindt het nog steeds in sommige moderne modellen. Als u een klassieke auto heeft, is deze waarschijnlijk voorzien van vinylbekleding. Welke schade je ook hebt, voor vinyl heb je speciale producten nodig. Deze producten werken op kleine scheurtjes, scheuren en gaten:

  • 3M Leer- en vinylreparatieset - Dit product werkt het beste op vinyl, hoewel er staat dat het ook leer kan repareren. Je gebruikt het om bijpassend vloeibaar vinyl op je beschadigde stoelen aan te brengen, en dan kun je het speciale korrelpapier gebruiken om de textuur van je bestaande vinyl aan te passen. Je hardt het vinyl uit om het uit te harden als je klaar bent. Deze reparatie duurt een paar uur en het product kost ongeveer $ 17 bij Autopia.
  • Permatex Ultra Series reparatieset voor leer en vinyl - Deze optie, die ook beter werkt op vinyl dan op leer, bevat alles wat je nodig hebt voor kleine reparaties, inclusief het hittegereedschap. U kunt korrelpapier gebruiken om de textuur aan te passen. Dit werkt het beste op zwart vinyl, omdat je minder werk hoeft te doen om de kleur te matchen. De reparatie duurt een paar uur en de kit is te koop voor ongeveer $ 16 op Amazon.com.
  • Vinyl Liquid Patch - Als uw beschadigde gebied erg klein is en geen textuur of stabilisatie nodig heeft, kan dit product helpen. Het hecht zich aan het vinyl en vormt een zeer sterke, heldere oppervlaktepleister. Er is geen kleurafstemming of warmte-instelling vereist. Gebruik dit op gaten met een diameter van minder dan 1/4 inch en scheuren van minder dan 2,5 cm lang. Uw reparatie duurt een paar uur (inclusief droogtijd) en het product is bij PerfectFit te koop voor ongeveer $ 4.

Reparaties die u niet moet proberen

Zelf de bekleding repareren kan veel geld besparen, maar het is niet altijd de beste keuze. Tenzij u veel vertrouwen heeft in uw vaardigheden, moet u in deze situaties altijd een professional bellen:

  • Je wilt dat je auto er zo goed als nieuw uitziet. Al deze reparaties zullen een beetje zichtbaar zijn, hoe zorgvuldig je ze ook uitvoert.
  • Uw auto heeft lederen bekleding en heeft een gat, scheur of diepe kras. Je kunt deze problemen oplossen, maar de resultaten zijn bijna nooit goed genoeg om het uiterlijk van je auto te verbeteren.
  • Uw auto heeft grote schade aan de bekleding. Kleine reparaties kun je zelf uitvoeren, maar grotere reparaties hebben veel minder kans op succes.
  • Uw auto heeft schade aan een veiligheidsgordel of andere veiligheidsuitrusting. Elk type reparatie kan de veiligheid van uw voertuig in gevaar brengen.

Laat uw auto er weer geweldig uitzien

Als u ervoor kiest om de schade aan de bekleding van uw auto te repareren, kunt u veel geld besparen. U kunt ook het interieur van uw auto aanzienlijk verbeteren. Met een beetje tijd, de juiste benodigdheden en een beetje autodetails kun je het interieur van je auto er weer fantastisch uit laten zien.

Aanbevolen: