Wat te serveren met beef Wellington

Inhoudsopgave:

Wat te serveren met beef Wellington
Wat te serveren met beef Wellington
Anonim
Beef Wellington met zijkanten
Beef Wellington met zijkanten

Beef Wellington is een rijk, complex gerecht dat vele smaken en texturen combineert. Het kan een uitdaging zijn om te selecteren wat je ermee wilt serveren; de gerechten moeten het scala aan smaken aanvullen zonder ermee te concurreren.

Richtlijnen voor Beef Wellington-bijgerechten

Bijgerechten kunnen soms het podium delen met een voorgerecht, maar zoals blijkt uit het recept voor Beef Wellington, zal het hoofdgerecht de ster van de ma altijd zijn, ongeacht wat er nog meer naast wordt geserveerd. Traditionele bijgerechten voor eenvoudige rundvleesgerechten zoals chateaubriand of staande ribgebraad zoals romige geschulpte aardappelen, groenten met saus of pasta zijn te zwaar om bij dit gerecht te serveren. Hun smaken zouden concurreren met de rijkdom van het voorgerecht. Zelfs de gebruikelijke kant van brood is overbodig als het wordt geserveerd naast een voorgerecht met korstdeeg.

7 Aanbevolen groentebijgerechten

Groenten kunnen een vleugje kleur toevoegen aan de presentatie van Beef Wellington, wat nodig is om de donkere, aardse kleuren van het rundvlees en zijn coatings te compenseren. Houd eenvoud in gedachten bij het zoeken naar een groentebijgerecht om bij dit gerecht te serveren.

  • Serveer een frisse, frisse salade die voornamelijk bestaat uit bladgroenten en lichtjes is aangekleed met een niet-romige dressing, zoals balsamicovinaigrette.
  • Gegrilde verse asperges op smaak gebracht met niets meer dan zout, peper en boter is een heerlijke optie.
  • Verse sperziebonen zijn een goede optie om bij dit gerecht te combineren, vooral als je kiest voor een eenvoudig recept waarbij sauteren in knoflook en witte wijn nodig is.
  • Broccoli is een uitstekende bijgerecht bij het serveren van Beef Wellington, of je het nu stoomt, bakt of braadt.
  • spruitjes op smaak gebracht met olijfolie, zeezout, peper en een klein beetje Asiago-kaas kunnen een smakelijke keuze zijn.
  • Verse bieten zijn een onverwachte en kleurrijke kant van dit gerecht. Gebruik een basisrecept voor gekookte bieten of overweeg gebraden bieten met balsamicoglazuur.
  • Een wortelpuree zou ook de rijke smaken van de Wellington aanvullen en een vleugje heldere kleur aan de presentatie toevoegen.

7 op zetmeel gebaseerde kanten om te overwegen

Hoewel chique aardappelgerechten te zoet zijn om bij Beef Wellington te serveren, zijn eenvoudig bereide gerechten een perfecte aanvulling op de ma altijd.

  • Geroosterde aardappelen met kruiden zijn een betere aardappeloptie voor Beef Wellington dan aardappelen bereid met een zware saus.
  • In de pan gekookte, gebakken of in de oven geroosterde jonge aardappelen zijn een andere heerlijke aardappelcombinatie.
  • Babyrode of Yukon-aardappelvariëteiten kunnen de smaken van het rundvleesgerecht aanvullen zonder ze te overheersen.
  • Aardappelpuree kan ook goed werken, maar gebruik een lichter dan traditioneel recept met vetvrije en magere roomkaas, zure room en melk.
  • Eenvoudige witte of wilde rijst bereid in een rijstkoker is een eenvoudige, maar smakelijke bijgerechtoptie voor dit rijke hoofdgerecht.
  • Bruine rijstpilaf is een heerlijke en gezonde optie om smaak en vezels aan je ma altijd toe te voegen.
  • Couscous kan op verschillende manieren worden geserveerd, wat goed samengaat met Beef Wellington; misschien wel de beste optie is een basiscouscouspilaf met kruiden.

7 Ideeën voor combinatie bijgerechten

Overweeg om een bijgerecht te serveren dat groenten (of zelfs fruit) combineert met zetmeel. Je wilt geen zware ovenschotel serveren, maar er zijn een aantal combinatiemogelijkheden voor bijgerechten die je kunt overwegen om te combineren met Beef Wellington.

  • Kelderiewortel- en aardappelpuree is een luxere optie dan gewone aardappelpuree. Garneer het met verse bieslook voor een extra vleugje kleur.
  • Cranberryrijst is een interessante combinatie voor dit rijke gerecht, vooral als je het serveert voor een feestdag of oudejaarsavond.
  • Risotto met champignons is een elegant bijgerecht bij dit hoofdgerecht. Maak het af met geschaafde truffels voor een superspeciaal, luxe tintje.
  • Een bijgerecht dat spruitjes combineert met zoete aardappelen is een smaakvolle en voedzame aanvulling op dit hoofdgerecht.
  • Voeg een zoete smaak toe aan je hartige rundvleeshoofdgerecht met een bijgerecht met de unieke combinatie van gebakken zoete aardappelen en rozijnen.
  • Een groente- en rijstmix die witte rijst combineert met wortels, erwten, selderij en uien is een interessante aanvulling op Beef Wellington.
  • Combineer nieuwe aardappelen met paprika, courgette en champignons voor een smaakvolle ovengeroosterde aardappel- en groenteschotel die perfect past bij dit rundvleesgerecht.

Nieuwe ideeën

Als je op zoek bent naar nieuwe bijgerechtideeën voor Beef Wellington, zoek dan online naar een restaurant dat het gerecht serveert en bekijk hun menu om te zien wat ze vermelden of voorstellen om erbij te serveren. Of, als je een breder netwerk wilt werpen en naar nog meer opties wilt zoeken, op zoek naar relatief eenvoudige kanten die effectief zullen samenwerken met de rijke smaak van dit complexe en verrukkelijke gerecht.

Aanbevolen: