Is Sea World in Cleveland, Ohio nog open?

Inhoudsopgave:

Is Sea World in Cleveland, Ohio nog open?
Is Sea World in Cleveland, Ohio nog open?
Anonim
Dolfijn
Dolfijn

Sea World in Cleveland, Ohio, bestaat niet meer. Na een lange strijd om het themapark met zeedieren open te houden, dwongen financiële problemen de faciliteit begin jaren 2000 voorgoed te sluiten.

Over Sea World in Cleveland, Ohio

De eigenaren van de Sea World-keten van themaparken namen een groot risico toen ze in 1970 besloten een locatie in Ohio te openen. Ze wilden echter inwoners van het Midwesten aanspreken, dus deden ze wat onderzoek en besloten dat Aurora, Ohio, de beste plaats zou zijn om zich te vestigen. Aurora ligt ongeveer 30 mijl ten zuidoosten van Cleveland. Gedurende de tijd dat de leidinggevenden van Sea World op zoek waren naar een locatie in het Midwesten, bloeide een populair themapark genaamd Geauga Lake in Aurora. Ambtenaren van Sea World besloten om het mekka voor zeedieren direct tegenover het Geauga-meer te bouwen.

Voordat het zijn deuren opende, had Sea World in Cleveland, Ohio, zijn faculteit gevuld met een schare fascinerende zeedieren, waaronder een orka, dolfijnen, pinguïns en walrussen. De leidinggevenden van Sea World rekenden erop dat de overgrote meerderheid van de mensen die in het Upper Midwest en Northeast woonden gemakkelijk binnen een dag rijden van het park waren, dus het zou geen probleem zijn om daar te komen. Helaas hadden ze het mis.

De ondergang van Sea World Ohio

Hoewel er nog steeds wordt gespeculeerd over de precieze reden waarom Sea World in Cleveland, Ohio voorgoed gesloten is, v alt niet te ontkennen dat het weer een grote rol heeft gespeeld. De strenge winters van de staat Buckeye dwongen Sea World Ohio om op beperkte basis te opereren. Het park was elk jaar alleen geopend van half mei tot half september. Tijdens de wintermaanden werd het zeeleven van het park getransporteerd naar Sea World San Diego, en uiteindelijk naar Sea World Orlando toen die faciliteit in 1973 werd geopend.

Naast het weer was ook de maat een probleem. Sea World Ohio bleef het kleinste park van de keten, zelfs na de toevoeging van Sea World San Antonio in 1988. Het onderhouden ervan was echter een dure onderneming, vooral omdat de faciliteit niet zo veel verkeer kende als de andere Sea World-parken. locaties.

In 2001 verkochten de eigenaren van Sea World Ohio, Busch Entertainment Corporation, het park aan Six Flags. Het idee was om Six Flags Lake Geauga Park te combineren met het ter ziele gegane Sea World om een megapark te creëren dat bekend staat als Six Flags Worlds of Adventure. Terwijl het het pand aan Six Flags verkocht, bleef Sea World eigenaar van het grootste zeeleven. De walvissen en dolfijnen die Sea World Ohio hun thuis noemden, werden naar andere Sea World-parken gestuurd nadat de verkoop was afgerond. Six Flags heeft inmiddels eigen dolfijnen aangeschaft, zodat het bezoekers een live dolfijnenshow kan bieden. Het hield ook andere zeezoogdieren, vissen en vogels uit Sea World als onderdeel van de deal.

Ondanks de uiteindelijke aanschaf van een orka, kon Six Flags niet veel nieuwe bezoekers trekken. In 2004 verkocht Six Flags zijn World of Adventure aan Cedar Fair. Helaas wist Cedar Fair niet wat te doen met het zeelevengedeelte van het megapark, dus sloot het het en gaf het Geauga Lake zijn oorspronkelijke naam terug.

Dat was toen, dit is nu

In september 2007 sloot Cedar Fair Geauga Lake en sloopte het megapark dat ooit bekend stond als Six Flags Worlds of Adventure. In plaats daarvan bouwde Cedar Fair een waterpark genaamd Geauga Lake's Wildwater Kingdom. Sinds februari 2011 blijft Wildwater Kingdom open en kreeg het de bijnaam "Northeast Ohio's Premier Water park." Het park beschikt over een enorm golfslagbad, gigantische glijbanen, verschillende splashpads en een groot peutergedeelte.

Aanbevolen: