Vervangers voor babyfoons in huis

Inhoudsopgave:

Vervangers voor babyfoons in huis
Vervangers voor babyfoons in huis
Anonim
Baby en monitor
Baby en monitor

Er zijn een paar verschillende items die kunnen worden gebruikt als vervanging voor babyfoons in huis, en hoewel het wat extra tijd kan kosten om ze in te stellen en te verfijnen, kunnen ze zeer effectief zijn. Ze kunnen ook geld en hoofdpijn besparen.

Waarom ouders op zoek zijn naar vervangingen voor babyfoons in huis

Voor sommige ouders lijken babyfoons een wonderoplossing om wat vrijheid te hebben en misschien zelfs wat was te kunnen doen terwijl de baby slaapt. Andere ouders zoeken om een aantal van de volgende redenen naar vervanging voor babyfoons in huis:

  • Kosten-Zelfs de goedkoopste monitoren kosten meestal €40 of meer, en de duurste visuele observatiemonitoren kunnen honderden dollars kosten.
  • Frequentie-interferentie-Het hoge volume van een babyfoon die in de directe omgeving wordt gebruikt, kan interferentie veroorzaken, en ouders kunnen niet zeggen of het hun baby is die huilt of de baby in de hal van hun appartementencomplex.
  • Bezorgdheid over het milieu-De meeste commerciële babyfoons gaan vaak niet langer dan een paar jaar mee en zijn gemaakt van grotendeels niet-recyclebare materialen.

De goedkoopste oplossing

Het goedkoopste (hoewel zeker niet gemakkelijkste) alternatief voor een babyfoon is om je leven en huis zo in te richten dat je eigenlijk geen monitor nodig hebt. U kunt bijvoorbeeld van een inloopkast een kleine kinderkamer maken, zodat u uw baby 's nachts zonder elektronische hulp kunt horen. Je kunt het dutje nog steeds gebruiken als een gelegenheid om klusjes in te halen; breng gewoon wat je nodig hebt naar de slaapkamer. Als je een jonge baby hebt en een wiegje met hoge zijkanten, kun je zelfs een korte rit naar de kelder of de wasruimte maken om de was uit de kast te halen of nog een korte klus te klaren.

Een van de grootste problemen als je zo dicht bij een slapende baby bent, is dat als hij wakker wordt en je ziet, hij hoogstwaarschijnlijk onmiddellijk om je zal huilen en de zeer belangrijke vaardigheid van zelfverzachting niet zal leren. Om deze reden zijn veel ouders van mening dat het het beste is om uit het directe zicht te blijven als de baby slaapt.

Tweerichtingsradio's

Ouders hebben ontdekt dat draagbare portofoons (ook wel walkietalkies genoemd) effectief kunnen worden gebruikt voor babybewaking als de apparaten over een stemactiveringsfunctie beschikken. De voordelen van het gebruik van een draagbare radio boven een babyfoon zijn niet altijd de prijs, omdat portofoons duur kunnen zijn. Omdat ze echter bedoeld zijn voor gebruik in het veld en buitenshuis, zijn de meeste draagbare radio's veel duurzamer en bestand tegen vallen of vallen van een nachtkastje. Sommige portofoons zijn waterbestendig, en sommige zijn zelfs waterdicht, wat van pas kan komen als ze het doelwit zijn van een gegooide sippy-beker met een losse bovenkant en drie ons appelsap.

Webcamoplossingen

Een andere vrij eenvoudige oplossing is het gebruik van een webcam en een videochatservice om continue monitoring te creëren. Dit is een goede keuze voor ouders die de baby willen kunnen zien zonder de kosten van de duurste cameramonitors. Omdat veel huizen al meer dan één draagbare computer hebben (laptop of netbook), is het eenvoudigweg een kwestie van de webcams op beide computers activeren en beide computers aanmelden bij een gratis videochatdienst. Hiervoor moet je wel de tweede computer meenemen, maar de meeste netbooks wegen niet veel meer dan de basiseenheid van een babyfoon.

Geen vervanging voor toezicht

Hoewel sommige van deze oplossingen het leven van ouders gemakkelijker kunnen maken, is elk type babyfoonapparaat geen vervanging voor goed toezicht, aangezien baby's en peuters snel leren en een fysieke vaardigheid kunnen ontwikkelen waardoor ze in de problemen kunnen komen. Anticiperen op de volgende ontwikkelingsfase van een baby is ook een belangrijke vaardigheid voor babymonitoring.

Aanbevolen: