Gratis adoptierecords

Inhoudsopgave:

Gratis adoptierecords
Gratis adoptierecords
Anonim
voogdijpapieren voor kinderen
voogdijpapieren voor kinderen

Adoptie kan veel uitdagingen met zich meebrengen bij genealogisch onderzoek, maar gratis adoptiegegevens kunnen u helpen bij het uitzoeken van uw stamboom.

Welke informatie is beschikbaar?

De houding ten opzichte van adoptie is de afgelopen eeuw dramatisch veranderd. Terwijl adopties ooit zeer geheimzinnig waren, is er een geleidelijke trend gaande naar een betere administratie en meer open communicatie tussen biologische ouders en het adoptiegezin. Hoe recenter de adoptie heeft plaatsgevonden, hoe groter de kans dat u de informatie kunt vinden die u zoekt.

Afhankelijk van de leeftijd van het geadopteerde kind en de locatie van de adoptie, kunnen de documenten de volgende informatie bevatten:

  • De naam en het adres van het ziekenhuis waar de baby is geboren
  • De dokter die het kind heeft afgeleverd
  • De lengte en het gewicht van de baby bij de geboorte
  • De geboortetijd en -datum
  • Achtergrondinformatie over geboorteouders, zoals leeftijd, opleiding, nationaliteit, religie en burgerlijke staat
  • Contactgegevens voor adoptieouders
  • Relevante medische en gezondheidsinformatie

Veel mensen gaan ervan uit dat bij een adoptie met "verzegelde gegevens" geen informatie beschikbaar zal zijn. De wet moet echter specifiek bepalen welke informatie verzegeld is. Alles wat niet als beschermde informatie in de adoptiepapieren wordt vermeld, moet op verzoek openbaar worden gemaakt.

Geadopteerden, biologische ouders en adoptieouders hebben een wettelijk recht op adoptiegegevens, hoewel sommige staten de rechten ook uitbreiden naar biologische broers en zussen.

Bronnen voor het vinden van adoptiegegevens

De eerste plaats waar u naar gratis adoptiegegevens kunt zoeken, is het bureau dat de adoptie heeft afgerond. Als u over deze informatie beschikt, moet de instantie u niet-identificeerbare informatie kunnen verstrekken, zoals de leeftijd en nationaliteit van de biologische ouders en de geboorteplaats van het kind. Aanvullende informatie zal alleen beschikbaar zijn als de biologische ouders op het moment van de adoptie het toestemmingsformulier hebben ondertekend.

Als u naar officiële documenten wilt zoeken, heeft het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services een samenvatting van wetten die nuttig voor u kunnen zijn bij het plannen van uw genealogisch onderzoek. U kunt ook per staat een gids downloaden met beleidsregels met betrekking tot adoptiegegevens.

Adoptieregisters

Als je in eerste instantie niet veel informatie hebt om mee te werken, kan het nuttig zijn om een verzoek in een adoptiereünieregister te plaatsen. Deze gratis hulpmiddelen zijn bedoeld om geadopteerden en hun biologische families te helpen herenigen. Omdat deelname aan het register echter geheel vrijwillig is, is het verstandig om op verschillende sites te zoeken om de kans op het vinden van een match te vergroten.

  • Het International Soundex Reunion Registry zou 's werelds grootste en meest succesvolle reünieregister voor geadopteerde kinderen en hun biologische ouders zijn. Vanwege zorgen over privacy kunt u geen formulieren online indienen en ontvangt u alleen een melding als er een match is gemaakt met de door u verstrekte informatie.
  • TxCARE biedt een gratis database van mensen die in contact willen komen met familieleden die gescheiden zijn door adoptie. Er zijn lijsten geplaatst door adoptiekinderen, adoptieouders, biologische ouders, biologische broers en zussen en andere biologische familieleden.
  • Find Me is een gratis adoptiedatabase die doorzoekbaar is op de geboortedatum van het geadopteerde kind.
  • Adoption.com houdt een adoptieregister bij waartoe u gratis toegang heeft als u ouder bent dan 18 jaar. U kunt records zoeken op naam, jaar, staat, instantie of land.

Namen in gratis adoptierecords

Wanneer u zoekt naar gratis adoptiegegevens, is het belangrijk om te onthouden dat een adoptiekind een geboortenaam en een adoptienaam heeft. Als de biologische moeder ervoor kiest de baby geen naam te geven, zal de originele geboorteakte iets zeggen in de trant van 'Baby Boy Jones' of 'Baby Girl Smith'. De geboortenaam van het geadopteerde kind blijft zijn of haar wettelijke naam totdat de adoptie is afgerond. Dit kan zes maanden tot een jaar duren vanaf het moment dat het kind bij de adoptieouders wordt geplaatst.

Ondersteuning zoeken voor uw zoekopdracht

Het zoeken naar adoptiegegevens kan een ingewikkeld proces zijn, dus het is belangrijk om volhardend te zijn. Gen Forum onderhoudt een bron waar mensen vragen kunnen stellen met betrekking tot genealogisch onderzoek en adoptie. Hoewel de deelnemers aan het forum geen officiële experts op dit gebied zijn, hebben velen wel persoonlijke ervaringen te delen die nuttig kunnen zijn bij uw eigen zoektocht.

Aanbevolen: