Gratis online plaatsingstests voor thuisscholen

Inhoudsopgave:

Gratis online plaatsingstests voor thuisscholen
Gratis online plaatsingstests voor thuisscholen
Anonim
jongen die plaatsingstest doet
jongen die plaatsingstest doet

Een gratis online plaatsingstest voor thuisonderwijs is een handig hulpmiddel om te bepalen waar uw kind precies in het leerplan past. Deze tests kunnen de onderwerpen aan het licht brengen waarin uw kind uitblinkt, maar ook de gebieden in zijn onderwijs die een tekort vertonen. Voor ouders die net met hun kind aan het thuisschoolavontuur zijn begonnen, is het een verstandige stap om deze reis te beginnen met een plaatsingstest, zelfs als je niet van plan bent een specifiek leerplan te gebruiken.

Algemene beoordelingstest

Als je algemene vaardigheden wilt testen, of een idee wilt krijgen van het algemene niveau van je kind in een specifiek onderwerp, probeer dan een algemene beoordeling te vinden. Een beoordeling geeft u vaak een idee van waar uw kind zich bevindt ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten en kan u helpen bij het selecteren van de leerstofniveaus. Het kan ook worden gebruikt om uw kind te oefenen met het maken van toetsen, vooral als toetsen geen deel uitmaken van uw thuisschool.

Internet4Classrooms

Internet4classrooms beschikt over een schat aan beoordelingsexamens van onschatbare waarde, vooral voor middelbare scholieren. De tests zijn verdeeld per leerjaar voor het eerste tot en met het achtste leerjaar. Beoordelingstests op middelbare schoolniveau omvatten:

  • Algebra I en II
  • Chemie
  • Biologie
  • Engels I en II
  • Natuurwetenschappen
  • VS Geschiedenis
  • Sociale wetenschappen
  • Natuurkunde

De site beschikt ook over een online timer, dus als u zich voorbereidt op een gestandaardiseerde test, kunt u ervoor zorgen dat u de test binnen de toegestane tijd voltooit. Elke reeks tests is verschillend van aard. Sommige zijn meerkeuzevragen, terwijl bij sommige een blanco antwoord met het juiste antwoord moet worden ingevuld. Sommige toetsen worden online afgenomen en andere moeten worden afgedrukt, ingevuld en vervolgens door een ouder worden beoordeeld met de antwoordsleutel. De site biedt zelfs aanvullende bronnen, zoals tips en strategieën voor het afnemen van tests.

Productspecifieke tests

Hoewel de onderstaande tests voor specifieke producten gelden, kunnen ze u een goed idee geven van waar uw kind zich op de plaatsingsschaal bevindt. Veel van de productsites bieden een vergelijking met andere producten of een niveau dat u kunt gebruiken om het leerplan voor uw kind te kiezen, zelfs als het niet dat specifieke leerplan is waarvoor de toets is ontworpen. De producten zijn ook populair in thuisonderwijskringen, dus misschien wilt u er een gebruiken als deze aansluit bij uw educatieve doelen.

Math-U-See

Math-U-See biedt een wiskunde-plaatsingstest voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het overstappen van een traditioneel wiskundeboek zoals Saxon naar het op manipulaties gebaseerde Math-U-See-programma. De gratis plaatsingstoetsen zijn opgesplitst in algemene wiskunde en secundaire wiskunde. Voor de middelbare scholieren sluiten de vakken aan bij Algebra of Meetkunde. Eén ding dat de site benadrukt, is dat studenten wiskunde in hun hoofd moeten kunnen doen. Als de leerling zijn vingers gebruikt om een antwoord te bedenken, is hij nog niet klaar voor dat niveau in Math-U-See. Ouders die niet geïnteresseerd zijn in Math-U-See kunnen de test nog steeds gebruiken om elementaire wiskundige vaardigheden te beoordelen.

Alfa Omega

Alpha Omega biedt plaatsingstests voor vakken als lezen, schrijven en rekenen. Een van de geweldige dingen van Alpha Omega is dat ze testopties bieden voor specifieke curriculumkeuzes, zoals Switched on Schoolhouse, LIFEPAC, Horizons of Monarch-wiskunde. Het is een one-stop-shop voor gratis plaatsingstoetsen en het plaatsen van een bestelling voor het leerplan voor het schooljaar op basis van die toetsresultaten. Als u niet geïnteresseerd bent in het gebruik van het Alpha Omega-curriculum, krijgt u nog steeds resultaten die u kunnen helpen bij het bepalen van het leerjaarniveau voor uw kind.

Zoonlicht lezen

Sonlight biedt een snelle leesbeoordeling om ouders te helpen zien waar hun kinderen zich bevinden in hun leesvaardigheid. De beoordeling is bedoeld voor leerlingen die lezen onder het niveau van het vierde of vijfde leerjaar. De test sluit aan bij het leescurriculum van Sonlight. Omdat Sonlight echter 'handelsboeken' gebruikt, kan uw kind de beoordeling afleggen en kunt u een goed idee krijgen van het niveau van de literatuur dat zij zou moeten lezen door naar de bijbehorende lijst van Sonlight te kijken.

Vereisten voor staatsbeoordeling

Je zult ook zorgvuldig de vereisten voor thuisonderwijs van jouw staat willen bekijken. Sommige staten vereisen jaarlijkse beoordelingstests om ervoor te zorgen dat uw kind academisch bijblijft. Deze tests verschillen meestal van de gratis online beoordelingstests en zijn in plaats daarvan van de gestandaardiseerde variant. Elke staat met wetten met betrekking tot beoordelingstests kan zijn eigen gestandaardiseerde tests aanbieden of op zijn minst suggesties doen over welke tests worden goedgekeurd.

Aanbevolen: