Hoe u uw kasten in eenvoudige stappen kunt ordenen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw kasten in eenvoudige stappen kunt ordenen
Hoe u uw kasten in eenvoudige stappen kunt ordenen
Anonim
Georganiseerde kast
Georganiseerde kast

Ben je op zoek naar suggesties voor het organiseren van kasten? Elke dag omgaan met een rommelige kast kan zeker veel stress veroorzaken. Het kan echter ook een behoorlijke uitdaging zijn om de ruimte waar je je kledingkast opbergt op orde te houden. Ontdek hoe u uw kleding-, linnengoed- en jaskasten schoon en ordelijk kunt houden.

Georganiseerd worden

Voordat u aan een organisatieproject begint, moet u ervoor zorgen dat u met een nieuwe ruimte begint. Dit betekent dat u alle rommel in de omgeving gaat verwijderen. Als je aan een kleding- of linnenkast werkt, wil je de items beoordelen die er weer in gaan. Als algemene regel geldt dat als je iets meer dan een jaar niet hebt gedragen of gebruikt, je het waarschijnlijk niet zult gebruiken. het opnieuw. Geef het weg, breng het naar een consignatiewinkel of bewaar het in een opbergdoos onder het bed als je het wilt houden. Je kunt oude handdoeken en washandjes ook hergebruiken in schoonmaakdoeken en theedoeken.

Naar een linnenkast kijken

Als je je linnenkast wilt organiseren, wil je eerst je ruimte meten. Dit helpt je niet alleen bij het plannen van de organisatie, maar laat je ook weten hoe groot je bakken of manden moeten zijn. Om te beginnen heb je nodig:

Georganiseerde linnenkast
Georganiseerde linnenkast
  • Meetlint
  • Bakken of manden
  • Etiketten
  • Stellingsystemen of rekken (indien nog niet geïnstalleerd)

Wat te doen

Wanneer je je ruimte aan het ontwerpen bent, kan het handig zijn om een snelle schets te maken van waar je de spullen naartoe wilt hebben en hoe je je planken wilt indelen. Met uw idee in de hand volgt u deze stappen.

  1. Plaats je planken volgens jouw ontwerp.
  2. Pak je grootste spullen, zoals dekens en kussens, of spullen die je niet dagelijks gebruikt, zoals seizoensartikelen.
  3. Vouw ze, voeg ze toe aan de bakken en label ze.
  4. Zet deze op de bovenste plank.
  5. Op de volgende plank lager kun je extra huishoudelijke artikelen en schoonmaakmiddelen toevoegen. Je kunt deze aan de bakken toevoegen en ze labelen of op de plank ordenen.
  6. Op de middelste plank op ooghoogte kun je je badhanddoeken opvouwen en toevoegen. In een mand met label kun je washandjes en handdoeken toevoegen.
  7. Op de laatste plank kun je je lakenset opvouwen, in de bijpassende kussensloop plaatsen en onderaan toevoegen. (Door ze in de bijpassende kussensloop te stoppen, blijft alles bij elkaar.)
  8. Voeg een mand toe aan de bodem voor vuile handdoeken en beddengoed.

Je kledingkast organiseren

Als het gaat om het organiseren van je kledingkast, heeft iedereen zijn eigen organisatiemethoden. Bovendien zal het afhangen van hoe groot je kast kan zijn. De tips voor het organiseren van een grote inloopkast zullen iets anders zijn dan het werken met een kleine slaapkamerkast. Hoe groot je ruimte ook is, er zijn echter een paar dingen die je nodig hebt:

Georganiseerde kledingkast
Georganiseerde kledingkast
  • Hangers
  • Bakken
  • Etiketten
  • Schapverdelers
  • Gestofzuigde zakken
  • Hangrek

Stap 1: Hang soortgelijke items samen

Plaats soortgelijke items bij elkaar in je kast. Hang al je overhemden bij elkaar, bij voorkeur gerangschikt op kleur. Volg het voorbeeld met je jassen, rokken, pantalons en jurken. Misschien wilt u ook casual en geklede items binnen elke categorie groeperen. Probeer alle langste kledingstukken aan één kant van de kast te plaatsen. Dit maakt het gemakkelijker voor je om dingen te vinden en zorgt ervoor dat de hangende items die naast elkaar hangen op ongeveer dezelfde plek hangen.

Stap 2: Vouwen en stapelen

Als je weinig ophangruimte beschikbaar hebt, vouw en stapel kleding dan in kleine stapels op de planken. Je wilt soortgelijke items bij soortgelijke items bewaren, zoals jeans, truien, t-shirts, enz. Je kunt plankverdelers gebruiken om je stapels netjes en georganiseerd te houden.

Stap 3: Benut de vloerruimte en kleine bakken

Als je eenmaal alle kortere items bij elkaar hebt, zou dit wat ruimte op de bodem van je kast moeten vrijmaken, zodat je schoenenopbergers, stapelkratten of zelfs een nachtkastje of een klein dressoir met een paar lades kunt plaatsen. Hierdoor kun je niet-hangende spullen, zoals sokken en stropdassen, op een ordelijke manier in de kast opbergen. Label bakken en voeg items zoals beha's, slipjes, cover-ups, bikini's, leggings en zelfs sportkleding bij elkaar. Hierdoor blijven ze georganiseerd en zijn ze gemakkelijk te vinden.

Stap 4: Zet seizoensartikelen op de bovenste plank

Als je een bovenste plank beschikbaar hebt, wissel je je seizoensartikelen af en plaats je ze in bakken of space bags. Als je kast klein is, haal dan seizoensspullen uit het hangrek en berg ze op in een logeerkamerkast of in opbergdozen onder het bed.

Stap 5: Gebruik de achterkant van de deur

Plaats een hangrek aan de achterkant van je kastdeur. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar. Sommige bieden rijen draadmanden die kunnen worden gebruikt om kleine, niet-hangende spullen op te bergen, terwijl andere bars zijn met badjashaken of rekken die kunnen worden gebruikt om je portemonnees, schoenen of kleding te ordenen.

Stap 6: Maak gebruik van de muurruimte

Plaats haken op toegankelijke delen van je kastwand en gebruik ze om accessoires zoals sjaals, portemonnees, hoeden en andere spullen op te bergen. Als alternatief voor haken kun je misschien gewoon lange spijkers in noppen slaan of een draadkast-organizer aan de muur bevestigen.

Je garderobekast ordenen

Als het om je garderobekast gaat, wordt deze niet alleen in de winter gebruikt. Er zijn geweldige manieren om uw ruimte te maximaliseren en ervoor te zorgen dat uw garderobe klaar is voor elk seizoen. Om alles te organiseren heb je het volgende nodig:

Georganiseerde kledingkast
Georganiseerde kledingkast
  • Klaphaken
  • Plastic zakjes voor boven de deur
  • Zwaar uitgevoerde hangers
  • Stapelbare bakken of korte plastic lades
  • Etiketten
  • Kleefstrip
  • Kleefhaken in verschillende maten
  • Stapelbare schoenenorganizerlade

Hoe te organiseren

Onthoud dat je, voordat je begint, alles eruit moet halen. Vervolgens voltooit u deze stappen.

  1. Hang je jassen op in volgorde van volume, van zware winterjassen tot lichte jassen; je kunt jassen zelfs op maat groeperen.
  2. Vouw de sneeuwbroek op en plaats hem in een speld met een label op de bovenste plank van de kast.
  3. Plaats snowboots op de bovenste plank.
  4. Plaats de haken aan de deur en hang al je sjaals op.
  5. Knip de plastic zakjes op de gewenste maat en voeg pantoffels, slippers, enz. toe. Plaats een plakstrip op de onderkant van het plastic zakje om het tegen de deur te houden.
  6. Voeg aan de onderkant van de deur onder de sjaals een jumbohaak toe en organiseer tassen.
  7. Gebruik zelfklevende haken aan lege zijwanden om paraplu's te ordenen en te plaatsen.
  8. Voeg stapelbare bakken of plastic laden toe aan de onderkant van de kast en label voor hoeden, handschoenen, oorkappen, enz.
  9. Gebruik in de andere helft stapelbare lades voor schoenenopbergers voor het organiseren van elke dag en gastenschoenen.

Algemene tips voor kastorganisatie

Als het gaat om het organiseren van je kasten, zal het afhangen van je ruimte en wat je beschikbaar hebt. Maar er zijn nog steeds een paar tips die je kunt volgen om jezelf georganiseerd te krijgen.

  • Gebruik dezelfde hanger in elke kast. Dit maakt alles uniform.
  • Groepsrokken of pantalons die je bij specifieke jassen draagt.
  • Gebruik gelabelde bakken voor kleine spullen zoals sokken, ondergoed, beha's, stropdassen, enz.
  • Overweeg om casual kleding zoals jeans en truien op te vouwen en te stapelen.
  • Omvangrijke of professionele kleding zoals blazers en pantalons moeten worden opgehangen.
  • Plaats seizoensartikelen of artikelen voor speciale gelegenheden op de bovenste plank.
  • Overweeg om schoenen voor speciale gelegenheden in je kledingkast te bewaren, en alledaagse schoenen in je jaskast.
  • Kijk bij het beoordelen van uw ruimte naar de achterkant van de deuren, de toegankelijke muurruimte, de vloer en het gebied boven de hangstang om te zien of het mogelijk is om haken, planken en kastenorganisatiesets te installeren van het maximaliseren van het gebied.

Tips voor het onderhouden van je georganiseerde kast

Nu je je kast precies hebt zoals jij hem wilt, moet je nadenken over het onderhoud ervan. Iedereen heeft het druk en uw zorgvuldig geplande organisatie kan uit het raam worden gegooid. Probeer deze tips eens om er zeker van te zijn dat je inspanningen niet voor niets zijn geweest.

  • Voeg het opruimen van je kast toe aan je wekelijkse of maandelijkse schoonmaakschema.
  • Ruim op en reorganiseer minstens twee keer per jaar. Dit is gemakkelijk te doen tijdens seizoenskledingwisseling.
  • Breng je wasgoed direct in je kast om het op te bergen.
  • Houd uw organisatie zo eenvoudig dat deze nuttig zal zijn.

Je leven organiseren

Je kasten schoon en georganiseerd krijgen is niet alleen een lust voor het oog, maar zal ook voorkomen dat je gezinsleden iets niet kunnen vinden. Nu je over de knowhow beschikt, is het tijd om te gaan organiseren.

Aanbevolen: