Carrières in de paleontologie

Inhoudsopgave:

Carrières in de paleontologie
Carrières in de paleontologie
Anonim
Paleontoloog werkt aan dinosaurusfossielen
Paleontoloog werkt aan dinosaurusfossielen

Een diploma paleontologie biedt verschillende carrièremogelijkheden. De meest voorkomende carrièrepaden zijn lesgeven, werken in een museum of als monitor voor een oliemaatschappij. Het Bureau of Labor Statistics (BLS) noemt paleontologie als een subset van natuurwetenschappen en gecategoriseerd onder geowetenschappen. Er zijn een paar geowetenschappengerelateerde carrières waar je misschien niet aan hebt gedacht voor een diploma paleontologie.

22 Carrières in de paleontologie om te ontdekken

Voor sommige carrières van een paleontoloog is een doctoraat vereist, terwijl voor de meeste alleen een bachelor- of masterdiploma vereist is. Ontdek welk beroep jou het meest aanspreekt. Als algemene regel verdienen paleontologen (inclusief geowetenschappers) een gemiddeld jaarsalaris van $89.000 tot $105.000. Er zijn specifieke carrièregebieden die een lager of hoger verdienpotentieel mogelijk maken.

1. Professor of leraar

De meest bekende positie voor een doctoraat is een universiteits-/hogeschoolprofessor. Er zijn andere onderwijsfuncties waarvoor alleen een bachelordiploma of een masterdiploma vereist is, zoals een leraar op een middelbare school. Het gemiddelde jaarlijkse salaris voor universiteitsprofessoren is $104.000, terwijl een leraar op een middelbare school ongeveer $54.000 bedraagt.

Leraar en leerling werkzaam in natuurhistorisch museum
Leraar en leerling werkzaam in natuurhistorisch museum

2. Onderzoeksspecialist

Misschien geniet u van een carrière als onderzoeksspecialist. Deze functie vereist veldwerk, meestal op dagelijkse basis, gevolgd door laboratoriumanalyses. Je hebt minimaal een masterdiploma nodig en in sommige gevallen een PhD, afhankelijk van het werkgebied en de werkgever. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $ 75.000.

3. Museumconservator

Een veelvoorkomend standpunt voor een paleontoloog is werken in een museum. De beschikbaarheid van deze functie is afhankelijk van de omvang van het museum. Je geeft presentaties aan bezoekers, lokaliseert en verwerft nieuwe toevoegingen aan de museuminventaris en fungeert als adviseur voor nieuwe claims van vondsten. Zoals bij de meeste carrières op dit gebied is de concurrentie hevig, dus het kan zijn dat je een masterdiploma nodig hebt en in sommige gevallen heeft een PhD de voorkeur. Het gemiddelde jaarlijkse salaris is $ 56.000, afhankelijk van de locatie en grootte van het museum.

Museummedewerker met kinderen bij het Natuurhistorisch Museum
Museummedewerker met kinderen bij het Natuurhistorisch Museum

4. Museumonderzoek en collectiemanager

Dit carrièrepad leidt naar een groter museum voor een paleontoloog van gewervelde en/of ongewervelde dieren. Je bent verantwoordelijk voor de collecties van het museum, onderhoudt de digitale collectiearchieven, publieksprogramma's en onderwijs, en traint/supervisie van het personeel. Voor de meeste functies is een masterdiploma vereist, terwijl sommige grotere musea de voorkeur geven aan een PhD. Het jaarlijkse gemiddelde salaris $ 67.000, afhankelijk van de locatie en de grootte van het museum kan het salaris hoger zijn.

5. Goudzoeker

Een goudzoeker-paleontoloog werkt doorgaans voor een oliemaatschappij. Je voornaamste verantwoordelijkheid zal het lokaliseren van oliereservoirs zijn. De benodigde vaardigheden omvatten geologische kennis en specifieke wetenschappelijke apparatuur. Een masterdiploma is meestal voldoende, hoewel een doctoraat vanwege de concurrentie voordelig kan zijn. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $ 106.000.

6. Staats- of Nationaal Park Ranger-generalist

Een paleontoloog kan een carrière als parkwachter kiezen. Sommige parken hebben mogelijk behoefte aan een paleontologische achtergrond, vooral die met een hoge concentratie fossielen. Deze posities zijn minimaal, maar je brengt een extra diepgaande kennis mee waar het park en de parkbezoekers profijt van kunnen hebben. Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $35.000.

7. Paleontoloog of hoofdonderzoeker paleontologie, oproepbaar

Een paleontoloog (PI) van wacht kan werken met een culturele hulpbron en/of project voor een museum of de particuliere sector. Normaal gesproken analyseer en doorzoek je de gegevens van musea/agentschappen, bekijk je geologische kaarten en ander onderzoek. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van rapporten/documenten, zoals de National Environmental Policy Act (NEPA) en eventuele staatsstatuten, zoals de California Environmental Quality Act (CEQA), evenals plannen voor het beperken van de impact. Je kunt ondersteuning bieden voor paleontologiemonitors in het vakgebied. Een bachelordiploma in paleontologie is vereist. Veel kandidaten hebben ook een masterdiploma in sedimentaire geologie of een verwant vakgebied. Het gemiddelde jaarlijkse salaris is $ 125.000.

8. Paleoceanografie/Paleoklimatologie

Paleoceanografie kan zich richten op oceaanklimaten uit het verleden, en paleoklimatologie kan zich richten op biogeochemische cycli. Beide richten zich op de geologische geschiedenis van de aarde. Dit kan het bestuderen van klimaatgedrag, de baan van de aarde, atmosferische en oceaanveranderingen omvatten om een basis te bieden voor voorspellende conclusies. Deze factoren kunnen onder meer sediment van meren en oceanen, isotopische tracers en organische biomarkers omvatten. Je onderzoekt deze en andere soorten gegevens om te analyseren. Potentiële werkgevers zijn onder meer de overheid (EPA, NOAA), particuliere bedrijven, de academische wereld of zelfs enkele liefdadigheidsinstellingen. Je hebt een doctoraat in paleontologie of een aanverwante natuur- of aardwetenschappen nodig. Het gemiddelde jaarlijkse salaris voor overheidsfuncties bedraagt gemiddeld $101.000. Werknemers in de professionele dienstverlening verdienen ongeveer $89.000 per jaar.

Milieuwetenschapper die water onderzoekt
Milieuwetenschapper die water onderzoekt

9. Wetenschapsjournalist

Je kunt ervoor kiezen om je diploma en ervaring als wetenschapsjournalist te gebruiken. U kunt werk vinden bij professionele tijdschriften en wetenschapsgerelateerde publicaties. Als onderzoeker kunt u zich wagen aan nieuwsverslaggeving op televisie. Afhankelijk van de arena heb je een bachelordiploma en mogelijk een masterdiploma nodig. Het gemiddelde jaarlijkse salaris is $ 55.000.

10. Menselijke paleontologen of paleoantropologen

Deze tak van de antropologie richt zich op het onderzoeken van de oorsprong, ontwikkelingen en evolutie van pre-menselijke mensachtigen en prehistorische mensen. Je maakt gebruik van verschillende archeologische en etnologische technieken, zoals vergelijkende anatomie en radioactief verval. Je zult ook natuurwetenschappen moeten kennen. Mogelijke werkgevers zijn onder meer universiteiten, musea, geologische onderzoeken en andere soorten gerelateerde organisaties. Het gemiddelde jaarlijkse salaris voor de academische wereld is $73.000, terwijl het gemiddelde salaris buiten de academische wereld $54.000 bedraagt.

11. Paleontoloog en vergelijkende morfologie

Paleontologie en vergelijkende morfologie is een carrièrepad dat vooral op het gebied van de zoölogie v alt, maar je diploma paleontologie maakt de weg vrij voor deze carrièrekeuze. Je werkt in verschillende functies, de meeste zullen veldwerk zijn op een vorige of nieuwe opgraving. Je krijgt de taak om de ouderdom/oorsprong van fossielen of het zoeken naar fossielen via opgravingen te identificeren en te bepalen. Deze functie vereist onderzoek naar geologische studies, het beoordelen van gepubliceerde artikelen/rapporten en het veiligstellen van financiering/het aanvragen van onderzoekssubsidies. De meeste werkgevers omvatten universiteiten, musea, geologische onderzoeken en andere soorten gerelateerde organisaties. Je hebt een doctoraat in paleontologie nodig. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $85.000, maar kan hoger zijn als je in de olie- of mijnbouwindustrie werkt.

12. Paleontologische veldtechnicus

Je biedt ondersteuning voor veldprojecten. Sommige projecten zullen eenzaam zijn, terwijl bij andere projecten in teamverband wordt gewerkt. Gebieden waarin je zou kunnen werken zijn onder meer opgravingen, bouwmonitoring, onderzoeken, fossiele bergingen, enz. Je verzamelt en registreert lithologische, stratigrafische en paleontologische gegevens terwijl je assisteert bij laboratoriumvoorbereidingen voor fossielen, analyse en gegevensbeheer. Je hebt een bachelordiploma nodig in paleontologie, geologie of een aanverwant vakgebied, zoals biologie. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt tussen $64.000 en $90.000, afhankelijk van de staat en de werkgever.

Twee jonge paleontologen in het veld
Twee jonge paleontologen in het veld

13. Ichnoloog

Ichnologie is de studie van sporenfossielen. In tegenstelling tot lichaamsfossielen zijn dit indrukken die in het substraat zijn achtergelaten en die een biologisch verslag vormen van hun activiteiten. Een goed voorbeeld zijn dinosaurussporen of verschillende fossiele sporen/voetafdrukken. Dit carrièreveld wordt beschouwd als een aardwetenschappen. Deze carrière wordt vaak paleobotonie genoemd. Een masterdiploma in paleontologie, geologie of biologie is vereist. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $ 80.000.

14. Paleobotanist

De functieomschrijving voor een paleobotanist is identiek aan de functieomschrijving voor een ichnoloog, behalve dat je onderzoek gaat doen naar fossiele planten. Dit kunnen schimmels en zelfs algen zijn. Een masterdiploma in paleontologie, geologie of biologie is vereist. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $ 80.000.

15. Paleontologie Lab Manager

Dit carrièrepad neemt je mee naar de industriële kant van infrastructuur. Hoogstwaarschijnlijk zul je werk vinden bij een milieubedrijf of adviesbureau. Deze bedrijven bedienen de verschillende bedrijven die betrokken zijn in sectoren, zoals de aanleg van snelwegen, de productie van olie-/gaspijpleidingen, nutsvoorzieningen (stroom, kabel, telefoonlijnen), boren naar olie en aardgas, mijnbouw, enz. Al deze bedrijven moeten de wetten die het verzamelen/bewaren van fossielen regelen. Als laboratoriummanager ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en prepareren van fossielen. Je hebt een masterdiploma in paleontologie, geologie of biologie en praktijkervaring nodig. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $ 78.000.

16. Gewervelde paleontoloog

Je kunt carrièrepaden vinden bij universiteiten die zich bezighouden met geneeskunde en zelfs tandheelkunde. Paleontologen van gewervelde dieren worden vaak ingehuurd als anatomie-instructeurs. Normaal gesproken is een masterdiploma vereist, hoewel sommige instellingen mogelijk een doctoraat vereisen. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $ 62.000.

Tandarts die een veiligheidsbril draagt en tandheelkundige apparatuur vasthoudt naast schermen met afbeeldingen van tanden
Tandarts die een veiligheidsbril draagt en tandheelkundige apparatuur vasthoudt naast schermen met afbeeldingen van tanden

17. Micropaleontologen

Een carrière als micropaleontoloog of biostratigraaf vind je vaak binnen de gas- en olie-industrie, omdat in deze industrie microfossielen worden gebruikt. Een micropaleontoloog voert paleomilieuanalyses uit om microscopisch kleine fossielen te bestuderen tijdens de olie- en gasexploratie, evenals mineralen en ondergronds water, landaanwinningsprojecten en afvalverwerking. Een bachelordiploma is vereist. Sommige professionals behalen ook een masterdiploma in de geologie en kunnen doorstromen naar een doctoraat in de paleontologie of een gerelateerd vakgebied. Het gemiddelde jaarlijkse salaris is $ 85.000.

18. Paleo-ecoloog

Een paleo-ecoloog doet veldonderzoek om ecosystemen uit het verleden te reconstrueren door ecologieën en klimaten uit het verleden te bestuderen. Dit wordt bereikt door het onderzoeken, bestuderen en vergelijken van dierlijke fossielen, pollen en sporen (microfossielen), flora, chemicaliën in opgesloten luchtzakken en andere factoren. Je vindt werk bij universiteiten, onderzoekslaboratoria en milieuadviesbureaus. Een bachelordiploma is vereist en soms een duale opleiding, zoals paleo-ecologie en geologie. Het gemiddelde jaarlijkse salaris is $ 89.000.

19. Speciale milieumonitor

Een gespecialiseerde milieumonitor kan ook een paleontologische monitor (PRM) of culturele monitor (CRM) worden genoemd. De taken omvatten het monitoren van bouwplaatsen/bemanningen om de naleving van het milieubeleid te garanderen. Meestal is een bachelordiploma vereist, hoewel voor sommige functies een associate degree plus twee jaar veldwerk wordt geaccepteerd. Het gemiddelde jaarlijkse salaris is $ 82.000.

20. Wetenschappelijke illustrator

Als je een kunstenaar bent, kun je je talent combineren met je diploma paleontologie. Dit zeer competitieve veld combineert traditionele kunstformaten met digitale formaten. Je maakt illustraties van verschillende wetenschappelijke onderwerpen, waaronder medische en biologische onderwerpen. U kunt werken voor uitgevers van boeken, tentoonstellingen in musea, wetenschappelijke tijdschriften, verschillende wetenschappelijke websites en andere media. Je kunt ervoor kiezen om te kiezen voor een masterdiploma in wetenschappelijke illustratie als aanvulling op je bachelordiploma paleontologie. Het gemiddelde jaarsalaris $ 52.000.

Illustrator tekenen op papier aan tafel in kantoor
Illustrator tekenen op papier aan tafel in kantoor

21. Palynoloog

Palynologie is een kleine ecologische niche die deze monsters verzamelt en bestudeert om eventuele genetische veranderingen vast te stellen die gedurende specifieke tijdsbestekken hebben plaatsgevonden. De meeste functies die je zult vinden, bevinden zich in de academische wereld, hoewel je af en toe een onderzoekspositie kunt vinden bij een onafhankelijk laboratorium of bedrijf. Het gemiddelde jaarlijkse salaris ligt rond de $ 86.000.

22. Forensische taponoom

Forensische tafonomie is voortgekomen uit de forensische antropologie. Forensische tafonomie is belast met het identificeren, interpreteren en documenteren van tafonomische agenten in de overblijfselen van een lijk. De technicus verzamelt monsters ter plaatse en voert laboratoriumonderzoek uit. Er zal een conclusie worden getrokken op basis van wetenschappelijk bewijs hoe deze middelen de overblijfselen hebben veranderd. Mogelijk vindt u een forensische carrière bij een misdaadlaboratorium, federale, staats- of provinciale instanties, CDC (Centers of Disease Control and Prevention), de academische wereld, wetenschappelijke laboratoria en anderen. Het gemiddelde jaarlijkse salaris is $ 45.000.

Professionele organisaties waarbij u zich kunt aansluiten

Er zijn talloze professionele organisaties waarbij u zich kunt aansluiten. Sommige zijn specifiek bedoeld voor paleontologen, terwijl andere betrekking hebben op geologen en andere aardwetenschappelijke beroepen.

Paleontologische Vereniging

De Paleontological Society is een internationale non-profitorganisatie. Haar missie is het ondersteunen van de vooruitgang van de wetenschap van de paleontologie van ongewervelde en gewervelde dieren, paleobotanie en micropaleontologie. Professionele, gepensioneerde professionals, studenten, docenten, amateur- of professionele paleontologen komen in aanmerking voor lidmaatschap. De nadruk op lidmaatschap voor amateur-fossieleverzamelaars omvat een speciaal gereduceerd lidmaatschapstarief en een speciale categorie. De vereniging publiceert twee tijdschriften, Journal of Paleontology en Journal of Paleobiology, evenals verschillende lidmaatschapspublicaties.

Society of Vertebrate Paleontology (SVP)

De Society of Vertebrate Paleontology (SVP) zet zich in voor het behoud, de ontdekking, de interpretatie en het onderzoek van fossielen van gewervelde dieren. Het lidmaatschap staat open voor wetenschappers, voorbereiders, belangenbehartigers, wetenschappers, studenten en kunstenaars over de hele wereld. Er zijn verschillende lidmaatschapsniveaus waartoe ook professionele paleontologen behoren.

Vereniging voor de Bescherming van Natuurhistorische Collecties

De Society for the Preservation of Natural History Collections (SPNHC) is een internationale organisatie. Haar missie richt zich op het beheer van natuurhistorische collecties door middel van ontwikkeling, behoud en conservering. Iedereen met interesse in natuurlijke historie komt in aanmerking voor lidmaatschap.

Veel mogelijke carrières in de paleontologie

Ondanks wat de meeste mensen misschien denken dat het aantal carrières in de paleontologie beperkt is, heb je veel carrièrepaden in een reeks bedrijfstakken. Het kan zijn dat een combinatie van een dubbele opleiding met andere aardwetenschappen je veel meer carrièremogelijkheden biedt.

Aanbevolen: