BBQ Cook-Off-inzamelingsactie

Inhoudsopgave:

BBQ Cook-Off-inzamelingsactie
BBQ Cook-Off-inzamelingsactie
Anonim
BBQ-cook-off
BBQ-cook-off

Ben je op zoek naar informatie over het plannen en organiseren van een BBQ-cook-off-inzamelingsactie? Als je op zoek bent naar een leuke manier om geld in te zamelen voor een non-profitorganisatie, dan is het starten van een BBQ-cook-off wellicht een goed idee. Als het evenement een succes is, kan het een kenmerkend evenement voor uw organisatie worden waar mensen in uw gemeenschap elk jaar naar uitkijken.

Over Cook-Off-inzamelingsacties

Cook-off-inzamelingsacties zijn erg populair. Ze zijn een geweldige manier om het profiel van een organisatie te vergroten in de gemeenschap waarin zij actief is, terwijl ze tegelijkertijd individuele donoren en zakelijke donateurs aantrekken en relaties opbouwen. Cook-offs omvatten de deelname van teams die grote hoeveelheden van hun favoriete recepten bereiden, die aan de juryleden worden verstrekt en aan de deelnemers worden gegeven (of verkocht) om te proberen. Teams betalen om deel te nemen, deelnemers betalen om aanwezig te zijn, er worden prijzen uitgereikt en iedereen heeft een leuke tijd!

  • Als je in een gemeenschap van welke omvang dan ook woont, is de kans groot dat er elk jaar al verschillende grote en succesvolle lokale kookevenementen worden gehouden met lekkernijen als chili, kippenvleugels, gumbo, Ierse stoofpot en natuurlijk barbecue.
  • Als er nog geen lokale BBQ-cook-off is (of als je het niet erg vindt om met wat concurrentie om te gaan), en barbecueën populair is in het gebied waar jouw organisatie gevestigd is, kun je overwegen om een planning te maken een van dit soort evenementen voor jou.

Als u om wat voor reden dan ook denkt dat een barbecue-thema-evenement niet geschikt is voor uw organisatie of als er al een gevestigde BBQ-cook-off in uw omgeving is waarmee u niet wilt concurreren, je kunt informatie over het organiseren van dit soort evenementen toepassen op vrijwel elk soort fondsenwervingsidee voor een kookactie.

Een BBQ Cook-Off-inzamelingsactie plannen

Voordat je besluit een BBQ-cook-off-inzamelingsactie te houden, is het belangrijk om te begrijpen dat dit een aanzienlijke onderneming is die behoorlijk wat planning, marketing en operationele ondersteuning vereist. Het zal enkele maanden duren om dit soort evenementen effectief te plannen en te promoten. Omdat het een nieuw evenement is, zal het in het eerste jaar mogelijk niet veel geld opleveren. Maar zelfs als uw evenement met slechts een paar teams en een relatief klein aantal deelnemers begint, kan het uitgroeien tot een grote jaarlijkse inzamelingsactie voor uw organisatie, als het goed wordt georganiseerd en effectief op de markt wordt gebracht.

Stel een commissie op

Het samenstellen van een succesvolle BBQ-cook-off zal de inspanning van veel mensen vergen. Voordat je te ver in de planning gaat, stel een commissie samen, zodat je zeker weet dat je genoeg mankracht hebt om je doel te bereiken. Neem contact op met leden van de raad van bestuur van uw organisatie en andere vrijwilligers voor hulp.

Kies een datum

Bij het selecteren van een datum is het belangrijk om te overwegen wat er nog meer in uw gemeenschap gebeurt. Zorg ervoor dat uw inzamelingsactie niet samenv alt met gevestigde evenementen in de omgeving. Zoek naar een tijdstip waarop er geen andere voedselgerelateerde fondsenwervende evenementen gepland zijn. Het is ook belangrijk om rekening te houden met weersfactoren bij het kiezen van een tijdstip. Vermijd het selecteren van tijden waarop zwaar weer in uw stad gebruikelijk is.

Kies een thema

Selecteer een thema voor uw evenement. Misschien wil je kiezen voor een algemeen thema 'beste barbecue', of misschien wil je je concentreren op een bepaald type barbecue. U kunt uw kooktijd richten op het vinden van de beste ribben, pulled pork, barbecuerundvlees, barbecuesaus of andere specialiteiten. Houd bij het nemen van deze beslissing rekening met de kosten van het soort voedsel dat teams moeten bereiden. Ribbetjes kunnen bijvoorbeeld behoorlijk duur zijn voor teams om te bereiden en te serveren.

Selecteer een locatie

Vind een locatie die geschikt is voor uw evenement. Omdat veel barbecuekoks hun recepten graag perfectioneren op buitengrills en rokers, zoeken ze naar een park, sportstadion of andere buitenlocatie. U kunt ook op zoek gaan naar een plek waar voedsel buiten kan worden bereid en naar binnen kan worden gebracht om te serveren. Omdat barbecueën behoorlijk rommelig kan zijn, kun je het beste een informele locatie kiezen waar je de juiste sfeer kunt creëren voor een kookevenement thuis.

Zoek sponsoring

Zodra u weet wanneer en waar uw evenement zal worden gehouden en u een thema heeft, kunt u beginnen met het werven van bedrijfs- en individuele sponsoring. Stel verschillende sponsorpakketten samen, waaronder een titelpakket en kleinere opties. Zorg ervoor dat u reclame- en publiciteitsvermeldingen voor de sponsors opneemt, evenals blokken met kaartjes om het evenement bij te wonen. Neem teamdeelname op in sommige sponsorpakketten.

Rekruteerteams

Laat weten dat je op zoek bent naar de beste barbecuekoks uit de regio om te pronken met hun vaardigheden terwijl ze strijden om prijzen en opscheppen. Stel de prijzen voor teamdeelname op een redelijk bedrag vast, aangezien teams ook voedsel moeten kopen om te bereiden en te serveren. Voeg een aantal kaartjes voor het evenement toe aan de teamaanmeldingspakketten.

Operationeel beheer

Er zijn veel operationele beheertaken verbonden aan het organiseren van dit soort evenementen. U moet bijvoorbeeld voldoen aan alle toepasselijke regelgeving op het gebied van foodservice en omzetbelasting, onderhandelen over faciliteits- en huurcontracten en toezicht houden op de inrichting van evenementen. Je moet ook juryleden rekruteren, regels opstellen, beoordelingsbeleid en -procedures opstellen en prijzen verkrijgen.

Aantrekkelijke bezoekers aantrekken

Het op de markt brengen van uw BBQ-cook-off aan de deelnemers is essentieel voor het succes van het evenement. U moet persberichten naar lokale mediakanalen sturen en media-optredens plannen, een evenementwebsite opzetten of een pagina op de website van uw organisatie aan het evenement wijden en dit promoten via de juiste sociale-mediakanalen. Misschien wil je ook posters en flyers verspreiden binnen de gemeenschap.

Begin met het plannen van uw BBQ-cook-off

Ben je klaar om het harde werk te doen dat nodig is om een BBQ-cook-off-inzamelingsactie op te zetten? Als dat zo is, is het tijd om aan het werk te gaan. Vergeet niet om de resultaten nauwkeurig te evalueren zodra het evenement voorbij is, zodat je kunt leren van je eerste ervaringen, zodat het evenement van volgend jaar nog beter kan zijn!

Aanbevolen: