Virtuele elektrische gitaar

Inhoudsopgave:

Virtuele elektrische gitaar
Virtuele elektrische gitaar
Anonim
Digitale figuur die gitaar speelt
Digitale figuur die gitaar speelt

In het tijdperk waarin alles naar het virtuele rijk is verhuisd, duurde het niet lang voordat een virtuele elektrische gitaar op het toneel verscheen. Sociale netwerksites creëren landschappen voor virtuele relaties, en videogames creëren landschappen voor alles, van virtuele bands tot virtuele gezinnen en virtuele huisdieren. Als je van gitaar houdt, maar geen zessnarige gitaar van echt hout en metaal kunt bemachtigen, zijn er plaatsen op internet en verschillende softwareprogramma's waar je de oplossing kunt vinden.

Wat is een virtuele elektrische gitaar?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een virtuele gitaar een gitaar die in de digitale wereld bestaat, niet in de materiële wereld, en je vindt er een in twee hoofdvormen.

Online virtuele gitaren

In zijn eenvoudigste vorm is een virtuele gitaar te vinden op een aantal websites waar je op de snaren in de afbeelding van een gitaar kunt klikken om geluiden te creëren. Deze sites kunnen leuk zijn om op te spelen, maar het is nogal moeilijk om daadwerkelijk muziek te maken op dit soort gitaar. In de meeste gevallen kun je gratis een online virtuele gitaar vinden om mee mee te spelen.

  • Newgrounds - Deze site heeft de kop en hals van een Gibson Les Paul, en je kunt op de snaren klikken om geluiden te creëren. Om het geluid van de snaar die je zojuist hebt gespeeld aan te houden, kun je de Shift-toets ingedrukt houden nadat je op de snaar hebt geklikt.
  • Virtualitoy - Deze website heeft een virtuele Stratocaster die je kunt bespelen en waarvan je de kleuren en afwerking kunt aanpassen.

Virtuele gitaarsoftware

Als je een meer geavanceerde en professionele virtuele gitaar wilt, zoek er dan een in een goed softwareprogramma. Met dit soort virtuele gitaren kunnen muzikanten gitaargeluiden en -technieken creëren met behulp van een toetsenbord en andere softwaretools. Als je een ervaren pianist bent, maar merkt dat je ook geïnteresseerd bent in het maken van gitaarmuziek, kan virtuele gitaarsoftware een uitstekende optie voor je zijn. Het nadeel van deze opties is dat, aangezien de software zeer krachtig en ingewikkeld is, deze applicaties een aanzienlijke hoeveelheid geld kunnen kosten en veel tijd kunnen kosten om ze onder de knie te krijgen.

  • Prominy SC elektrische gitaar - Dit krachtige programma geeft een virtuele gitarist controle over bijna alle aspecten van de gitaarspelervaring via een toetsenbord. Enkele van de belangrijkste kenmerken van het SC Electric Guitar-programma zijn onder meer vijf pickup-posities, automatische slagdetectie, feedback en gesamplede geluiden van elke fret in elke positie op de hals van de gitaar. Bends, hammer-ons, tremolo, harmonischen en vele andere gitaartechnieken kunnen nauwkeurig worden gerepliceerd.
  • Electri6ity - Electri6ity is weer een extreem indrukwekkend programma dat 24.000 gesamplede geluiden samenstelt uit bijna elke mogelijke pickupconfiguratie en mogelijk elektrisch gitaartype. Ingebouwde effecten zoals flanger, phaser, delay, chorus, compressie en distortion zijn beschikbaar, zodat u het geluid precies kunt aanpassen zoals u dat wilt.

Waarom virtueel kiezen?

Er zijn enkele puristen die zich afvragen waarom iemand ooit alle moeite zou doen om een virtuele elektrische gitaar te bespelen als je een gitarist zou kunnen vinden of zelf gitaar zou kunnen leren spelen? Anderen zouden benadrukken dat, hoe geavanceerd een virtuele elektrische gitaar ook werd, deze nooit de essentie van een echte elektrische gitaar volledig zou kunnen vatten. Hoewel dit beide geldige punten zijn, blijft het een feit dat het creëren van geluid en kunst een puur esthetische onderneming is die niet mag worden beperkt door ideeën als authenticiteit en zuiverheid. Als je prachtige muziek kunt maken met behulp van virtuele gitaarsoftware in plaats van met een echte gitaar, wie zal dan zeggen dat dit op de een of andere manier minder zinloos is? Als virtuele instrumenten je aanspreken, probeer ze dan eens en kijk wat voor soort magie je kunt creëren.

Aanbevolen: