Gitaar Blauw Boek Online

Inhoudsopgave:

Gitaar Blauw Boek Online
Gitaar Blauw Boek Online
Anonim
akoestische gitaar beoordelen
akoestische gitaar beoordelen

Spelers die hun eigen instrumenten zelf willen beoordelen, hebben een aantal opties om online een gitaarblauwboek te vinden. Er bestaan een aantal websites voor gitaren die dezelfde functie vervullen als Kelley Blue Book voor auto's. Misschien bent u gewoon geïnteresseerd om te weten hoeveel uw gewaardeerde bijl waard is, of wilt u misschien kopen. Hoe dan ook, internet kan je helpen de marktwaarde van vrijwel elke gitaar te bepalen.

Vind een blauw gitaarboek online

Bij het taxeren van je gitaar moet je eerst beginnen met de gemiddelde marktwaarde van de gitaar. Vanaf hier kunt u de waarde optellen of aftrekken op basis van beschadigingen, onvolkomenheden en after-market-toevoegingen aan het instrument. De volgende websites fungeren online als een gitaarblauwboek.

  • Orion Blue Book Online (op UsedPrice.com):Het Orion Blue Book Online helpt u bepalen hoeveel bijna alles wat u bezit waard is, inclusief gitaren. Dit omvat elektrische en akoestische gitaren, maar ook basgitaren, versterkers en andere gitaarrandapparatuur. Het bedrijf achter Used Price werkt samen met Orion Bluebook, waardoor dit de grootste website is die gewijd is aan het prijzen van gebruikte muziekinstrumenten. De website kan worden doorzocht op basis van de eerste letter van de fabrikant of het merk van uw instrument. Het heeft alle grote gitaarfabrikanten en de meest obscure.
  • Blue Book Publications: Blue Book Publications publiceert een aantal gedrukte handleidingen voor muziekinstrumenten, en onderhoudt ook een op abonnementen gebaseerde website. De website is naast andere instrumenten onderverdeeld in elektrische gitaren, akoestische gitaren en gitaarversterkers. In tegenstelling tot Used Price moet je je bij deze site registreren voor een betaald lidmaatschap om de informatie te krijgen die je nodig hebt om je gitaar zelf te beoordelen. U kunt de prijzen online bekijken of gedrukte edities kopen die naar u worden verzonden.

    Reverb-prijsgids
    Reverb-prijsgids
  • Reverb's gratis online prijsgids:Deze speciale site voor vintage gitaren is een van de grootste, meest zorgvuldig onderhouden winkels voor gebruikte vintage gitaren en basgitaren op internet. Het verkoopt honderden gebruikte gitaren en bassen van alle merken en modellen. Het biedt een gratis online prijsgids waarin u eenvoudigweg het instrumentmodel dat u heeft intypt, en Reverb analyseert de enorme database met transacties en geeft u een groot resultaat gevuld met prijzen. Dit geeft u een re altime blik op de markt en waar uw specifieke soort instrument past. Het is een levend, ademend blauw boek, en (het beste deel) het is gratis.
  • Officiële vintage gitaarprijsgids: Deze gedrukte gids, uitgegeven door Vintage Guitar and Bass, is een jaarlijkse gids die elk jaar opnieuw wordt gepubliceerd met bijgewerkte informatie. De bovenstaande webpagina is handig omdat deze links toont voor alle gidsen die op één plek zijn gepubliceerd en voor de komende jaren links zal blijven toevoegen. De link die voor elke gids wordt weergegeven, brengt u naar een online winkel waar u de gids kunt kopen. Het staat bekend als uiterst grondig, en de laatste editie, de gids van 2017, bevat taxaties voor 2.000 merken gitaren, bassen, versterkers, effecten, mandolines, steels, lap steels, ukeleles en banjo's.
  • May Music Studio's Gids: De May Music Studio is geen echt 'blauw boek'. Het is eerder de website van een gitaarstudio die een snelle tipgids biedt om u te helpen de reële marktwaarde van uw gitaar te bepalen. De studio heeft jarenlange taxatie-ervaring en hoewel ze geen taxatiediensten meer aanbieden, is hun wijsheid gedistilleerd in de evaluatietips die ze op hun site beschrijven.
  • Gruhn Guitars: Als u op zoek bent naar een handige taxatie die online kan worden gedaan - iets in de trant van wat May Music Studio vroeger deed - Gruhn Guitars biedt een taxatieservice aan. Je moet eerst informatie en foto's van je gitaar sturen volgens hun richtlijnen. U moet ook een betaling voor de taxatiekosten opnemen, die variëren afhankelijk van het instrument.

Tips voor het gebruik van prijsrichtlijnen

Prijsgidsen kunnen door zowel verkopers als kopers worden gebruikt. Verkopers kunnen over het algemeen websites gebruiken om een schatting te krijgen van de waarde van hun gitaar- of basmodel. Ze kunnen dan deuken, krassen en andere verwondingen die de gitaar tijdens zijn leven heeft opgelopen, aftrekken. Aanpassingen achteraf, zoals nieuwe pickups of reparatiewerkzaamheden, kunnen de waarde van de gitaar verhogen.

Omgekeerd kunnen kopers deze websites gebruiken om erachter te komen wat de echte waarde van een gitaar is. Dit kan handig zijn, of u nu bij een particuliere verkoper of bij de gitaarwinkel verderop in de straat koopt. Wees niet bang om te onderhandelen als de verkoper meer wil dan de gitaar feitelijk waard is volgens de boekwaarde. Hoewel de verkoper uiteindelijk een andere koper kan vinden, is er geen reden om te veel te betalen.

De gitaristen van vandaag hebben het goed

Vroeger hadden gitaristen beperkte mogelijkheden om het soort informatie te vinden dat tegenwoordig in een blauw gitaarboek online te vinden is. In het digitale tijdperk hebben muzikanten echter zoveel grondige, kwalitatieve opties online voor gitaarbeoordeling dat het uren zou duren om alle beschikbare informatie te verzamelen.

Aanbevolen: