23 beste motiverende boeken die echt werken

Inhoudsopgave:

23 beste motiverende boeken die echt werken
23 beste motiverende boeken die echt werken
Anonim
vrouw die een motiverend boek leest
vrouw die een motiverend boek leest

Je zit vast en zit in een sleur. Je weet dat je wat veranderingen in jezelf moet aanbrengen, maar een eerste stap zetten voelt onmogelijk en overweldigend. Als een stap te veel lijkt, probeer dan een van deze motiverende boeken van de plank te pakken en lees je weg naar een betere jij. Met deze zelfhulpbijbels aan je zijde heb je geen goede fee nodig om je ergens van te redden. Dit zijn enkele van de beste motiverende boeken die er zijn, en ze zijn alles wat je nodig hebt om je reis te beginnen.

Maak je bed op: kleine dingen die je leven kunnen veranderen? En misschien de wereld door William H. McRaven

Wie kan je beter helpen je zaken op orde te krijgen dan een gepensioneerde Navy SEAL. McRaven doet iets unieks met zijn motiverende lectuur, terwijl hij afstand neemt van de cheerleaderbenadering en zich volledig in de 'neem verantwoordelijkheid voor je leven'-benadering stort. Het leven is moeilijk, er wachten altijd uitdagingen in de coulissen. Soms win je en soms verlies je, enorm. McRaven helpt degenen die zich moedeloos voelen om verder te gaan met wat hen tegenhoudt en het bij elkaar te krijgen.

De levensveranderende magie van opruimen: de Japanse kunst van opruimen en organiseren door Marie Kondo

Als je de motivatie nodig hebt om je fysieke ruimte te veranderen, in de hoop dat het opruimen van je omgeving je geest en je leven zal opruimen (en dat zou heel goed kunnen), dan heeft dit boek alles wat je ooit nodig zult hebben ruim je universum op. Mensen houden vast aan het onnodige en onnodige, en dit geldt zowel voor objecten als voor houdingen en gevoelens. Kondo is een meester in het motiveren van mensen om los te laten en hun denken en hun omgeving te resetten. Ze is eigenlijk een organisatorische tovenaar.

De levensveranderende magie van opruimen door Marie Kondo
De levensveranderende magie van opruimen door Marie Kondo

Girl Stop met je excuses aan te bieden door Rachel Hollis

Hollis schrijft een paar boeken die zijn ontworpen om mensen, en vooral vrouwen, te helpen omgaan met de beproevingen waarmee ze worden geconfronteerd. In elk hoofdstuk, In Girl Stop Apologizing, kijkt Rachel naar een leugen waarvan ze ooit geloofde dat die de waarheid was, geeft ze voorbeelden van hoe het geloof in de leugen haar dwarsboomde en hoe ze erin slaagde de valse overtuiging te overwinnen. Haar woorden raken de harten van iedereen die het veel te druk heeft met het behagen van het universum (en daarin ernstig fa alt) en schudt hen wakker met het idee dat je alles kunt willen, alles kunt hebben, en dat er geen schaamte zit in dat spel.

Jaren van ja: hoe je het kunt uitdansen, in de zon kunt staan en je eigen persoon kunt zijn door Shonda Rhimes

Megamagnaat Shonda Rhimes deelt haar geheim voor succes, en dat heeft te maken met één enkel woord. Ze legt uit dat als mensen een hoog succesniveau willen bereiken, ze ja moeten zeggen tegen meer. Terughouden uit angst of vanwege de connectiviteit met comfortzones zal je nooit in iets geweldigs katapulteren. Rhimes gebruikt haar persoonlijke reis om mensen te helpen begrijpen hoe één woord iemands leven echt kan veranderen.

Jaren van ja door Shonda Rhimes
Jaren van ja door Shonda Rhimes

Snel en langzaam denken door Daniel Khaneman

De Nobelprijswinnende schrijver achter dit geestverruimende boek vertelt over hoe mensen beslissingen verwerken en nemen. Hij daagt degenen die op zoek zijn naar verandering uit om na te denken over hun eigen beslissingen in het leven, hoe ze tot die beslissingen zijn gekomen en hoe dingen kunnen uitpakken als denksystemen worden veranderd.

Het vreugdedieet: 10 dagelijkse oefeningen voor een gelukkiger leven door Martha Beck

Eindelijk! Een dieet waar je eigenlijk achter wilt staan. Het Joy Dieet is zo geweldig omdat het mensen helpt op de exacte plek waar ze zich bevinden. Niet iedereen is in staat om van begin af aan enorme stappen naar grootsheid te maken. Dit boek zegt: Hé, dit is waar je momenteel bent. Begrijp het, accepteer het en werk ermee. Om in welke richting dan ook te bewegen, moet een persoon volledig omarmen waar hij is geweest en waar hij nu is. Het is geniaal en voor de hand liggend tegelijk. Het boek is onderverdeeld in tien stappen die mantra's worden voor een gelukkiger en vervullender leven.

De kracht van zelfdiscipline door Brian Tracy

Zoveel mensen verzinnen excuses waarom ze falen of waarom ze iets niet kunnen bereiken. Vaak missen dezelfde mensen de zelfdiscipline die nodig is om dingen gedaan te krijgen als een baas. Tracy doorbreekt met zijn boek het vicieuze gebrek aan motivatie, een excuus maken, falen en je ellendig voelen. Hij gebruikte activiteiten, anekdotes en oefeningen om mensen te helpen een betere zelfdiscipel te worden, zodat ze kunnen doen wat ze moeten doen, zelfs als ze dat eigenlijk niet willen.

De kracht van zelfdiscipline door Brian Tracy
De kracht van zelfdiscipline door Brian Tracy

Declutter Your Mind: hoe u kunt stoppen met piekeren, angst kunt verlichten en negatief denken kunt elimineren door S. J. Scott

Mentale rommel is een veelvoorkomend probleem voor veel drukke, overwerkte en uitgerekte magere mensen in de wereld van vandaag. We weten dat we van de rommel af moeten, maar het is lastig om daar te komen. In zijn boek ontrafelt Scott het concept van mentale rommel, komt hij tot het ‘waarom’ en helpt hij mensen ruimte in hun hoofd te maken voor vrede, geluk en helderheid.

Je bent een badass: hoe je kunt stoppen met twijfelen aan je grootsheid en een geweldig leven kunt gaan leiden door Jen Sincero

Om een badass te zijn, moet je die mentaliteit overnemen en er echt eigenaar van zijn. Sincero moedigt degenen die in de gevreesde sleur leven aan om hun leven zorgvuldig en doelbewust opnieuw in te richten, zodat hun ware visie kan worden gerealiseerd. Om iets te veranderen moeten mensen onderkennen welk negatief gedrag en welke mentaliteit er momenteel heerst. Er zijn dingen die veranderd kunnen worden, en andere dingen die gewoon niet kunnen. Concentreer u op wat u zelf in de hand heeft. Haar voordracht is ongebruikelijk, humoristisch en geeft lezers het gevoel dat ze advies krijgen van een vriendin, en niet van een superieure geest. Dit boek, een van haar vele, vermaakt lezers en geeft ze tegelijkertijd de harde feiten die ze moeten horen, zodat ze een positieve verandering in hun universum kunnen bewerkstelligen.

Je bent een badass van Jen Sincero
Je bent een badass van Jen Sincero

Alles is uitvogelbaar door Marie Forleo

Hoe vaak zit je daar en denk je bij jezelf: ik kan dit probleem niet oplossen! Je duwt het weg, weigert ermee om te gaan, overtuigt jezelf ervan dat het boven je staat en wordt omringd door problemen die onoverkomelijk lijken. Een groot deel van succesvol zijn in het leven is het oplossen van puzzels, het uitzoeken van de moeilijke dingen en het bedenken van haalbare oplossingen. Moeilijk betekent niet onmogelijk. De meest succesvolle mensen ter wereld hebben het vermogen om problemen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Forleo geeft lezers de tools om problemen op te lossen, zodat obstakels slechts dat zijn en nooit dealbreakers zullen zijn.

100 Days to Brave door Annie Downs

Zelfhulp en motiverende lectuur kunnen zwaar worden. Er is vaak veel informatie om over na te denken en er is veel werk dat gedaan moet worden. Annie Downs pakt het met 100 Days to Brave anders aan. Dit motiverende werk leest lichter. Het bouwt voort op persoonlijke verhalen van de auteur die mensen helpen gemeenschappelijke angsten, waarvan bekend is dat ze mensen tegenhouden, te herkennen, te verwerken en te overwinnen.

100 dagen om dapper te zijn van Annie Downs
100 dagen om dapper te zijn van Annie Downs

De vijfsecondenregel van Mel Robbins

Vijf seconden? Iedereen heeft minstens vijf seconden om zijn leven te veranderen! Deze motiverende lectuur helpt degenen die de dagelijkse blah voelen de ‘kracht van de push’ te herkennen en te beseffen dat de steun die ze nodig hebben om de zaken naar een hoger niveau te tillen er waarschijnlijk al die tijd al was. Je ogen openen en zien wat zich recht voor je bevindt is zoveel moeilijker dan het lijkt!

Hustle door Neil Patel

Zoveel mensen voelen zich gevangen in de dagelijkse sleur van het werken in banen waar ze zich niet uitgedaagd, volbracht of belangrijk voelen. Hustle onderzoekt hoe mensen deze plek bereiken en wat ze kunnen doen om zich ervan te bevrijden. De auteur daagt degenen uit die meer uit hun professionele leven nodig hebben om kleine veranderingen aan te brengen, veranderingen toe te passen in zinvolle hobby's en activiteiten, en een bestemming te bereiken die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Het is een inspirerende aanpak, maar door het hele boek heen voelt en klinkt alles behoorlijk beheersbaar.

Vrouw in bed met koffie en boek
Vrouw in bed met koffie en boek

De kracht van positief denken door Dr. Norman Vincent Peale

De kracht van positief denken is niet voor iedereen weggelegd, maar voor degenen die vasthouden aan spiritualiteit en geloof: het ontroert en motiveert. Lezers die het doel en de richting in hun leven missen, nemen de boodschappen in dit zelfhulpboek en passen ze elke dag toe. Als ze klaar zijn met lezen, blijven ze achter met een gevoel van geloof in zichzelf, de kracht om hun lot te beheersen en verbeterde relaties.

Lean In: Vrouwen, werk en de wil om te leiden door Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg is een van de machtigste, invloedrijkste vrouwen ter wereld, en ze is daar niet per ongeluk terechtgekomen. Sandberg gebruikt haar eigen levenservaringen, inzichten en advies om vrouwen te helpen hun macht en hun vermogen om de wereld te regeren te begrijpen. Het boek behandelt de moeilijke vragen, kijkt naar genderongelijkheid en daagt vrouwen uit om in de spiegel te kijken en te weten dat ze net zo capabel en verdienstelijk zijn als hun mannelijke tegenhangers. Dit boek laat lezers denken aan deze drie belangrijke woorden: Krijg. Het. Meisje.

De subtiele kunst van het geen fuck geven door Mark Manson

Dit boek is bot, eerlijk en spreekt luid tot de nieuwere generaties die een motiverende strijdkreet nodig hebben. De aanpak van Manson is niet de typische focus op het positieve, en het negatieve kan jouw aanpak niet beïnvloeden. In plaats daarvan kiest hij een realistisch pad, waarbij hij zegt dat het negatieve inderdaad op een gegeven moment op je pad zal komen, maar de truc is om te weten hoe je door het slechte moet navigeren. De sleutel tot succes is het ontwikkelen van een dikke huid, stoppen met wentelen en eroverheen komen.

De subtiele kunst van het geen fuck geven door Mark Manson
De subtiele kunst van het geen fuck geven door Mark Manson

Hooghangend fruit: bouw iets groots door te gaan waar niemand anders wil door Mark Rampolla

Voel je je ongeïnspireerd, alsof je je plafond in het leven hebt bereikt en alleen maar door de bewegingen gaat? Hooghangend fruit: bouw iets groots door te gaan waar niemand anders wil door Mark Rampolla, daagt mensen op vergelijkbare plekken uit om naar grootsheid te streven. Er is altijd iets meer waar je je op kunt concentreren, je hoeft alleen maar de mentaliteit en de hulpmiddelen te hebben om het te herkennen, ervoor te gaan en het te krijgen.

Becoming door Michelle Obama

Luister. Ongeacht uw politieke opvattingen kunt u niet ontkennen dat de voormalige First Lady, Michelle Obama, allesbehalve inspirerend, empowerend en motiverend is. Dit boek is perfect voor mensen die moeite hebben met het verwerken van traditionele zelfhulpboeken. Haar verhalen over het opgroeien in Chicago's Southside en het vertellen van de beproevingen, beproevingen en successen die haar hebben gebracht naar waar ze nu is, zijn genoeg om vrijwel iedereen op te laten staan en de dag te grijpen. Becoming heeft 4,8 van de 5 sterren op Amazon. Het is zo goed.

Worden door Michelle Obama
Worden door Michelle Obama

Kies jezelf door James Altucher

Het is zo'n eenvoudig concept om over na te denken, maar zo moeilijk te verwezenlijken. Van nature stellen mensen voortdurend de behoeften van anderen boven die van henzelf. Altucher moedigt zijn lezers aan om zichzelf eens een keer op de eerste plaats te zetten. Door te investeren in uw persoonlijke ontwikkeling en groei, wordt u krachtig, deskundig en in staat om de wereld in te gaan en hoger te reiken dan u eerder had gedacht. Jij bent je eigen grootste bezit, dus behandel jezelf ook zo. Dit boek is vooral nuttig voor degenen die groot willen worden op ondernemersgebied, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

De vier overeenkomsten door Don Miguel Ruiz

Als je geest openstaat voor verandering, kunnen De Vier Overeenkomsten je helpen naar verlichting te leiden. De lessen in het boek leiden mensen met een open geest ertoe de zelfbeperkende gedachten en gedragingen te identificeren die hen tegenhouden van geluk en moedigen hen aan de stappen te zetten om negativiteit achter zich te laten en vreugde te omarmen en vrijheid en geluk te ervaren. Met 4,8 sterren op Amazon heeft het de truc gedaan voor meer dan een paar mensen die behoefte hebben aan levensverandering.

De vier overeenkomsten door Don Miguel Ruiz
De vier overeenkomsten door Don Miguel Ruiz

De Alchemist van Paulo Coehlo

De overgrote meerderheid van motiverende boeken is bedoeld om problemen voor te stellen en vervolgens oplossingen te bedenken die mensen helpen hindernissen in het leven te overwinnen. De Alchemist van Paulo Coehlo is geschreven als een verhaal, maar wordt alom vereerd als een zelfhulpboek, omdat de lezers aan het eind geïnspireerd worden om persoonlijke verandering teweeg te brengen. Het verhaal neemt lezers mee op een reis van zelfontdekking, opbeurend, inspirerend en laat lezers op een diep niveau hun psyche aanboren. Het slaagt erin om iedereen iets anders te geven.

De 7 eigenschappen van zeer effectieve mensen: krachtige lessen in persoonlijke verandering door Steven R. Covey

In de wereld van motiverende en zelfhulpboeken wordt dit boek als een klassieker beschouwd. Hoewel het niet nieuw of baanbrekend is, is het vandaag de dag nog net zo relevant qua thema en boodschap als toen het voor het eerst uitkwam. Het boek identificeert de zeven gewoonten van effectieve mensen en helpt degenen die naar effectiviteit streven om die gewoonten te vormen.

De 7 eigenschappen van zeer effectieve mensen door Steven R. Covey
De 7 eigenschappen van zeer effectieve mensen door Steven R. Covey

Maak de innerlijke reus wakker: hoe u onmiddellijk controle kunt krijgen over uw mentale, emotionele, fysieke en financiële bestemming door Anthony Robbins

Dit zelfhulpboek is een beetje een oudje, maar het is nog steeds een goodie. Met een Amazon-beoordeling van 4,6 uit 5 sterren is het duidelijk nog steeds relevant, zelfs dertig jaar na de eerste publicatie. Robbins stelt een plan op om de controle over je leven over te nemen, dat bijna aanvoelt als fysiek werk in plaats van als mentaal en emotioneel werk. Hij is als die spotter in de sportschool die in je gezicht schreeuwt dat je moet drukken, maar hier schreeuwt hij tegen je psyche. In het boek van Robbins moeten lezers hun doel identificeren, de controle over hun lot overnemen en richting actie gaan.

Het belangrijkste

Het allerbelangrijkste dat iemand kan doen om zijn leven te veranderen en hem te motiveren om hogerop te reiken, is de noodzaak erkennen om dat zelfs te doen. Het hele gezegde: 'weten is het halve werk' is volkomen waar. Als je weet dat je meer nodig hebt, of anders nodig hebt, dan heb je al een belangrijke stap gezet!

Aanbevolen: