Een geheugenboek voor peuters kopen of maken

Inhoudsopgave:

Een geheugenboek voor peuters kopen of maken
Een geheugenboek voor peuters kopen of maken
Anonim
Familie die fotoboek bekijkt
Familie die fotoboek bekijkt

Een peuterherinneringsboek helpt je de dierbare momenten vast te leggen die jij en je kind tijdens zijn of haar peuterjaren beleven. Je kunt een begeleid boek kopen of je eigen plek creëren om mijlpalen en herinneringen vast te leggen.

Geweldige geheugenboeken voor peuters om te kopen

Veel babyboeken behandelen nu het leven van kinderen vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van vijf of zes jaar. Deze geheugenboekopties voor peuterjaren omvatten secties voor meerdere jaren, namelijk van twee tot zes jaar.

Het kleine jaren-peuterboek

Ouders zijn dol op het boek The Little Years Toddler, omdat het meer dan 100 pagina's met heldere en leuke geïllustreerde pagina's bevat. Elk boek begint op de eerste verjaardag van uw kind en omvat één thema op 20 pagina's voor elk jaar tot de zesde verjaardag. Sommige pagina's worden gevraagd, zoals fotopagina's of de pagina 'Favoriete dingen', terwijl andere opzettelijk blanco zijn. De jongensversie heeft een groen hart met voertuigen en natuurlijke elementen op de cover. De meisjesversie heeft een roze hart met bloemen en fantasiewezens zoals een eenhoorn. Je kunt dit in de VS gemaakte boek van 12 inch bij 12 inch kopen voor ongeveer $ 55.

Als je groeit: een modern geheugenboek voor baby

Als je modern design en een genderneutrale look wilt, is het As You Grow peuterboek van illustrator Korie Herold ideaal. Prachtige zwart-witte natuurafbeeldingen vloeien over elke pagina. Gelinieerde dagboekpagina's, zakverdelers, fotopagina's en pagina's met informatie bestrijken de zwangerschap tot en met de leeftijd van vijf jaar. Met 160 pagina's om te vullen, is dit herinneringsboek een koopje voor $ 35.

De volgende 1000 dagen: een dagboek over de leeftijden van twee tot zes

Voor iets minder dan $ 16 is dit interactieve dagboek voor ouders en hun kind genderneutraal en uniek. Met meer dan 125 pagina's heeft The Next 1, 000 Days van illustrator Nikki McClure gedempte kleuren en voldoende ruimte om mijlpalen vast te leggen of uw peuter zijn eigen herinneringen te laten schrijven en tekenen. Elke pagina bevat een voorgestelde activiteit om te voltooien of een aandenken om op te nemen, maar u hoeft zich daar niet aan te houden.

DIY Herinneringsboeken voor peuters

Als je op zoek bent naar zelfgemaakte ideeën voor geheugenboeken voor peuters, zijn er talloze eenvoudige projecten die iedereen snel kan voltooien. Overweeg om de buitenkant van het boek te bedekken met een speciale deken die bij het formaat van het boek past. Daarmee creëer je ook een aandenken van een ander speciaal voorwerp dat dierbare herinneringen voor jou en je kind bewaart.

Maak je eigen peutermijlpaalplakboek

Met een paar standaard knutselbenodigdheden, zoals karton, spuitlijm en decoratief papier, kun je een hardcover maken voor het plakboek van je peuter. Vervolgens kunt u blanco pagina's toevoegen met behulp van gratis afdrukbare plakboeken, zoals patroonpapier, randen, lay-outs en versieringen. Neem ten minste één pagina op voor elk peuterjaar, maar hoe meer pagina's u opneemt, hoe meer ruimte u heeft om mijlpalen te documenteren.

Maak een gevouwen papieren peuterdagboek

Verander standaard schetspapier in een origineel, zelfgemaakt dagboek waarin je herinneringen, mijlpalen, favorieten en reizen kunt vastleggen gedurende elk jaar van het leven van je peuter. U kunt uw kind zelfs uitnodigen om in het dagboek te tekenen en te schrijven. Voeg een stuk gratis afdrukbaar plakboekpapier toe als decoratieve omslag.

Verander een notitieboekje in een mijlpaalboek

Je hebt een standaard spiraalvormig notitieboekje of schetsboek nodig om aan dit eenvoudige project te beginnen. Gebruik het knutselpapier en de versieringen die je bij de hand hebt om de omslag van het notitieboekje te versieren. Voeg tabbladen toe aan de bovenkant van een paar gelijkmatig verdeelde pagina's in het boek door kleine vierkantjes papier te lijmen, zodat ze uitsteken als het notitieboekje gesloten is. Deze dienen als secties voor elk opeenvolgend jaar voor uw peuter.

Verander een ringband met drie ringen in een geheugenboek voor peuters

Koop een ordner met drie ringen en een of twee pakjes documenthoezen met drie ringen. Druk een standaard stuk papier af of versier het en steek het in de hoes van de omslag van de map om als omslag te dienen. Maak één pagina tegelijk en plaats elke pagina in een documenthoes om het boek te vullen. Documenthoezen kunnen ook dienen als zakken voor dunne souveniritems.

Opties voor geheugenboek voor peuters

Hoe moet het peutergeheugenboek dat je kiest eruit zien? Dit kan heel goed afhangen van de vraag of u een boek koopt of er zelf een maakt. Houd er rekening mee dat als u besluit een herinneringsboek te kopen, u mogelijk niet veel keuze heeft in de functies die het boek biedt. Als u duidelijke ideeën heeft over wat u in het herinneringenboek van uw peuter wilt hebben, kunt u het beste uw eigen ideeën creëren.

Boekfuncties om te overwegen

Wat voor soort peuterboek heb je nodig? Zodra u heeft besloten hoe uw boek eruit moet zien, kunt u zich concentreren op de vraag of u het moet maken of kopen op basis van uw behoeften.

  • Wilt u alleen informatie, memorabilia en leuke weetjes over uw kind als peuter opnemen en alles weglaten dat verband houdt met haar dagen als baby?
  • Wil je dat dit boek informatie bevat van alle maanden sinds haar geboorte?
  • Wilt u dat het boek voornamelijk foto's van uw kind bevat?
  • Heb je liever een eenvoudig boek in de vorm van een dagboek, of wil je een plakboek maken waarin geschreven informatie en visuele afbeeldingen worden gecombineerd?
  • Heb je een boek nodig met vakjes voor allerlei souvenirs?
  • Wil je een boek dat je de mogelijkheid biedt om indien nodig pagina's toe te voegen?

Speciale herinneringen om op te nemen

Wat moet er in het geheugenboekje van je peuter staan? Geheugenboeken voor peuters bevatten doorgaans secties voor de jaren twee tot en met vijf of zes. Alles wat u wilt onthouden of waarvan u denkt dat uw kind het als volwassene graag opnieuw zal bekijken, kan worden opgenomen. Wat u in het geheugenboek van uw peuter plaatst, is een unieke persoonlijke beslissing. Veel ouders kiezen ervoor om enkele of alle van de volgende zaken op te nemen in de herinneringenboeken van hun kinderen.

Milestones- Of het geheugenboek van uw kind nu de vorm heeft van een dagboek of voorgedrukte categorieën en grafieken bevat die u kunt invullen, u wilt het bijhouden van alle mijlpalen die ze tijdens haar peuterjaren heeft bereikt. Documenteer wanneer ze haar eerste zin uitsprak toen ze leerde springen, grappige woorden die ze zei, grappige dingen die ze deed en meer.

Papa meet de groei van zijn peuterzoon
Papa meet de groei van zijn peuterzoon
  • Photos- Als het herinneringsboek geen zakken of hoezen heeft om die dierbare foto's in te bewaren, kun je er een paar aan de binnenkant van de omslag van de boeken toevoegen door er karton op te plakken drie zijden en laat aan de bovenkant een opening open voor het plaatsen van kaarten, foto's, enz.
  • Artwork - Hoewel je niet de ruimte hebt om alle kunstwerken van je kind vast te houden, kun je wel een paar speciale stukken in het geheugenboek plaatsen. Als je gewoon niet kunt kiezen welke items je wilt bewaren, overweeg dan om foto's te maken van grotere kunstcollecties en die foto's in plaats daarvan in het herinneringsboek te plaatsen.
  • Favorieten - Maak een lijst van het favoriete eten, speelgoed, liedjes, mensen en plaatsen van uw kind. Voeg indien mogelijk foto's, recepten en brochures toe om de herinneringen beter vast te leggen.
  • Persoonlijke notities en brieven - U hoeft niet elke verjaardagskaart die uw kind ontvangt te bewaren, maar het is een goed idee om er speciale handgeschreven notities aan toe te voegen. Voeg elk jaar persoonlijke aantekeningen van mama en papa toe, samen met brieven geschreven door andere familieleden.

Ideeën voor thema-ideeën voor peuterherinneringen

Een thema helpt je om je hele boek visueel samen te voegen en geeft je ideeën voor creatieve bewoordingen in aanwijzingen. Beschouw het thema, de persoonlijkheid of de naam van de slaapkamer van uw kind als inspiratie voor het thema van het boek. Houd er rekening mee dat het boek meerdere jaren bestrijkt, dus je wilt dat het een tijdloos en kinderlijk gevoel heeft. Relevante thema's voor een peutergeheugenboek zijn onder meer:

  • Natuur
  • Letters en cijfers
  • Speelgoed
  • Hulpmiddelen
  • Royaliteit
  • Dieren
  • Groeiend
  • Puzzelstukjes

Herinneringen blijvend

Een van de meest voorkomende geschenken die aan nieuwe ouders worden gegeven, is een babyherinneringsboek. Deze boeken bieden ouders voldoende pagina's om al die mijlpalen die hun baby's bereiken te documenteren. Een peuterherinneringsboek dient in principe hetzelfde doel. Omdat dit boek zich echter specifiek richt op de peuterjaren, biedt het ouders de mogelijkheid meer details te krijgen over de herinneringen die ze willen bewaren.

Aanbevolen: