Uitgebreide checklists voor de voorjaarsschoonmaak [printables]

Inhoudsopgave:

Uitgebreide checklists voor de voorjaarsschoonmaak [printables]
Uitgebreide checklists voor de voorjaarsschoonmaak [printables]
Anonim
Vrouw die het raam schoonmaakt
Vrouw die het raam schoonmaakt

De lente hangt in de lucht en die schoonmaaksfeer raakt je hard. Maar als u rondkijkt in uw huis, kunt u snel overweldigd raken. In plaats van op te geven, kunt u zes printbare checklists voor de voorjaarsschoonmaak gebruiken om u bij uw taak en doel te houden tijdens uw voorjaarsschoonmaak. Van de ultieme schoonmaakgids voor keuken en badkamer tot een checklist voor het schoonmaken van kamers voor kinderen en tieners, je vindt hier alles wat je nodig hebt om je werk bij te houden en een beetje plezier te hebben als het gaat om de voorjaarsschoonmaak!

Gedetailleerde voorjaarsschoonmaakchecklist per kamer

Als je je hele huis schoonmaakt, heb je een checklist nodig die diep in al die verborgen spleten duikt. Deze afdrukbare checklist voor de voorjaarsschoonmaak omvat alle belangrijke kamers in uw huis, van het schoonmaken van uw keuken en badkamers tot de slaapkamers en de wasruimte. Het laat ook zien hoeveel tijd u in elke kamer moet doorbrengen.

De bijgevoegde checklist voor de voorjaarsschoonmaak is gemakkelijk toegankelijk en te gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande afbeelding te klikken om de PDF van de checklist te downloaden. Print het uit en ga aan de slag. Als u hulp nodig heeft bij het downloaden van het document, bekijk dan deze handige tips.

30-daagse lenteschoonmaakuitdaging

Je wilt de lente schoonmaken, maar wie heeft er urenlang de tijd om het huis schoon te maken? Mensen zijn druk. In plaats van een uitgebreide voorjaarsschoonmaaklijst, kunt u een voorjaarsschoonmaakuitdaging van 30 dagen aangaan. Deze checklist verdeelt het schoonmaken in verteerbare brokken van één dag die elk slechts 15-30 minuten van uw tijd vergen. Natuurlijk kun je besluiten er meer tijd aan te besteden, maar dat hoeft niet. Print het gewoon uit en vink de vakjes aan. Je zult niet geloven hoe schoon je huis er in slechts 30 dagen uitziet.

Eenvoudige voorjaarsschoonmaakchecklist voor kinderen

Kinderen helpen graag. Maar het is misschien moeilijk om te weten waar ze moeten beginnen als het gaat om de voorjaarsschoonmaak. Probeer deze eenvoudige checklist voor de voorjaarsschoonmaak, die u kunt printen voor kinderen, en die elke kamer opsplitst in eenvoudige klusjes die ze kunnen voltooien. Hoewel voor het wassen van ramen misschien toezicht en een krukje nodig zijn, zijn deze klusjes zo eenvoudig dat kinderen ze kunnen doen, en tieners mopperen misschien maar een beetje. Print het gewoon uit en laat ze de vakjes aanvinken terwijl ze hun klusjes voltooien. Ze kunnen één kamer tegelijk voltooien of zich op één taak per dag concentreren. Hoe dan ook, het huis wordt schoner!

Afdrukbare slaapkamergids voor de voorjaarsschoonmaak

Slaapkamers kunnen doorgaans in het stof blijven liggen als het gaat om de voorjaarsschoonmaak. Nadat ze al die energie aan de keuken, de badkamer en de woonkamer hebben besteed, houden de meeste mensen niet veel meer over voor hun eigen persoonlijke toevluchtsoord. Maar je wilt het niet weglaten. Met deze checklist krijgt u de ultieme gids om uw slaapkamer brandschoon te krijgen. Het duikt in elk deel van de kamer dat u moet schoonmaken. Van het verwijderen van foto's en het afstoffen tot het schoonmaken van de plinten en het ontgeuren van uw matras: u ziet meteen het verschil dat het maakt in uw favoriete kamer.

Ultieme lenteschoonmaakgids voor keuken en badkamer

Schoonmaken is iets dat je waarschijnlijk elke dag of week doet in de badkamer en keuken. Dus als het om de voorjaarsschoonmaak gaat, denk je misschien niet dat deze gebieden veel werk nodig hebben. Nou ja, dat doen ze. Deze kamers worden vies en hebben veel verborgen spleten waar zich in de winter stof kan ophopen. U wilt er dus zeker van zijn dat u tijdens de voorjaarsschoonmaak uw badkuipen grondig reinigt en uw gootstenen reinigt. Het is ook belangrijk om schoon te maken onder uw koelkast en fornuis. Met deze eenvoudige checklist zullen uw badkamer en keuken er fantastisch uitzien en ruiken.

Schoonmaakbenodigdheden Lenteschoonmaakchecklist

Waar zou de voorjaarsschoonmaak zijn zonder jouw schoonmaakspullen? Weten welke kamers je moet schoonmaken is geweldig, maar het is nog beter om te weten waarmee je ze moet schoonmaken. Met deze eenvoudige lijst hoef je niet meer te zoeken naar benodigdheden en heb je alles wat je nodig hebt om aan je schoonmaakavontuur te beginnen. Controleer gewoon de lijst en gooi alles wat je nodig hebt in een caddy!

Snelle tips om de voorjaarsschoonmaak door te komen

Laten we eerlijk zijn. De voorjaarsschoonmaak is alleen voor een paar unieke individuen een Super Bowl-achtig evenement. Voor alle anderen is het niet je favoriete tijdverdrijf. Maar de voorjaarsschoonmaak hoeft geen gevreesde tijd te zijn. Je kunt het gemakkelijker en leuker maken door een paar eenvoudige tips te volgen.

Doe eerst de basisreiniging

De voorjaarsschoonmaak kan overweldigender zijn als je begint met een rommelig huis. Zorg ervoor dat u eerst de basistaken voor het schoonmaken van uw huis uitvoert. Druk een checklist af van de dagelijkse en wekelijkse schoonmaaktaken en voer deze uit op de dag voordat u met de grote schoonmaak begint.

Ruim de rommel op

Opruimen maakt deel uit van de voorjaarsschoonmaak, en als je minder spullen hebt, wordt het gemakkelijker om je huis er fantastisch uit te laten zien. Terwijl u de keuken schoonmaakt, leert u hoe u de kasten organiseert en dingen weggooit die u niet meer gebruikt. Hetzelfde geldt voor het opruimen en ordenen van kasten en andere rommelige ruimtes in je huis.

De checklist aanpassen

De checklist voor de voorjaarsschoonmaak omvat veel van de smerigste plekken in uw huis, inclusief douchegordijnen, knoppen en gedeelde apparaten. Kijk eens rond en overweeg om uw checklists aan te vullen of te reorganiseren. U kunt bijvoorbeeld beginnen met de woonkamer, aangezien dit een plek is die gasten zien, of misschien kiest u ervoor om u te concentreren op uw slaapkamers en kasten, aangezien deze de hele winter niet zijn aangeraakt.

Werk van boven naar beneden

Het is altijd een goed plan om bovenaan te beginnen en naar beneden te werken, zodat opgehoopt stof of vuil op de vloer het laatste is dat moet worden schoongemaakt. Begin met plafondventilatoren en verlichtingsarmaturen en eindig met het grondig reinigen van het tapijt of het grondig reinigen van een houten vloer.

Maak schoonmaken leuk

Natuurlijk, de voorjaarsschoonmaak is een hele klus, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om schoonmaken leuk te maken. Zet de muziek harder, schakel de hulp in van kinderen of maak er een uitdaging van. Wat er ook gebeurt, doe het met een glimlach op je gezicht. Als je blij bent en lacht, wordt het karwei veel gemakkelijker.

Wanneer moet u beginnen met de voorjaarsschoonmaak

Er zijn geen vaste regels voor het starten van de voorjaarsschoonmaak, maar veel mensen beginnen eind maart of begin april. Laat het klimaat waarin u leeft uw gids zijn. Als u op een koelere plaats woont, wacht dan met starten totdat het warm genoeg is om de ramen te openen terwijl u werkt. Als je ergens warm woont, plan dan om je voorjaarsschoonmaak af te maken als het weer te warm is om de ramen open te laten.

Een schoner, frisser huis

Het maakt niet uit hoe je de voorjaarsschoonmaak benadert, het hebben van een checklist maakt het beter. Vink elk item af terwijl je het voltooit. Je krijgt een gevoel van voldoening en ziet jezelf vooruitgang boeken. Binnen de kortste keren heb je een schoner en frisser huis!

Aanbevolen: