Waarom Disney World perfect is voor senioren

Inhoudsopgave:

Waarom Disney World perfect is voor senioren
Waarom Disney World perfect is voor senioren
Anonim
Disney Parks Christmas TV Special Pre-Taping
Disney Parks Christmas TV Special Pre-Taping

Senioren die op zoek zijn naar een leuke plek om te bezoeken met mooi weer, eten en entertainment, hoeven niet verder te zoeken dan Disney World. Hoewel het met het oog op kinderen wordt beschouwd als "de meest magische plek op aarde", biedt het park tal van mogelijkheden voor alle leeftijden en kan het een geweldige bestemming zijn voor senioren.

Disney World heeft senioren veel te bieden

Disney World, gelegen in het zonnige Orlando, Florida, wordt doorgaans niet gezien als een bestemming voor senioren. Het is eigenlijk een fantastische plek om met de kleinkinderen naartoe te gaan, of gewoon als een reis alleen voor senioren.

Lage reiskosten

In tegenstelling tot andere resorts met verschillende prijsstructuren, is er geen Disney-seniorenkorting. Orlando is echter relatief goedkoop en gemakkelijk om naartoe te vliegen in vergelijking met veel andere bestemmingssteden, en de hotelprijzen zijn redelijk, schommelend rond de gemiddelde prijs van $ 123 per nacht. Toegangskaarten voor het park zijn niet goedkoop, maar de hoeveelheid voorzieningen die bij de ticketprijs zijn inbegrepen, plus de goedkope kosten om in Orlando te komen en te verblijven, maken Disney World een goede waarde voor senioren die willen voorkomen dat hun reisbudget uit de hand loopt. De eetopties van Disney kunnen het ook gemakkelijk maken om van tevoren een budget voor ma altijden te reserveren, terwijl senioren toch een grote verscheidenheid aan voedselopties kunnen krijgen.

Disney Seniorentickets

Hoewel Disney geen seniorenkortingen biedt op hun parktickets of hoteltarieven, bieden ze van tijd tot tijd wel speciale aanbiedingen die beschikbaar kunnen zijn via senior organisaties zoals AARP, dus het is verstandig om contact op te nemen met de organisatie waar je lid van bent. Ze vermelden ook af en toe verschillende aanbiedingen op hun website, dus het is een goed idee om de pagina regelmatig te controleren.

Toegankelijkheid

Iedereen die Disney World heeft bezocht, kan je vertellen over de enorme hoeveelheid lopen die nodig is om door het park te reizen. Gelukkig voor senioren met mobiliteitsproblemen is Disney World zeer toegankelijk. Je kunt zowel handmatige als elektrische rolstoelen huren in het park, maar auteur en Disney-expert Erin Foster zegt: "Een betere optie is om te huren bij een externe verkoper", omdat Disney World ECV's en rolstoelen het park niet kunnen verlaten en op een eerste termijn worden verhuurd. Kom, eerst ma alt. Voor mensen met een gehoorbeperking zijn er op het park ook draagbare ondertitelingsapparatuur beschikbaar. De kamers in het Disney World resort zijn ook toegankelijk en volgens Disney-reisspecialist Loni Meins: "Disney doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen en van de magie kan genieten."

Transport

Volgens Guy Novik, CEO van Orlando Villa Holidays: "Senioren met beperkte mobiliteit hoeven zich geen zorgen te maken", omdat "er ter plaatse parkeerfaciliteiten voor gehandicapten zijn, evenals pendelbussen die u van en naar aangewezen aflever- en ophaalplaatsen in het park." Het park exploiteert ook de Minnie Van, die wordt gerund door Lyft, om passagiers door het park te vervoeren en er zijn rolstoeltoegankelijke voertuigen beschikbaar.

W alt Disney World transportsysteem busstation
W alt Disney World transportsysteem busstation

Overnachting en vervoer buiten de parken

Naast een verblijf in het Disney World resort zijn er buiten het park veel accommodatiemogelijkheden beschikbaar die wellicht comfortabeler zijn voor senioren met speciale behoeften. Novik raadt senioren aan: "… kies villa's, hotels of resorts die pendeldiensten naar de parken aanbieden als onderdeel van hun aanbod."

Navigeren door de parken

Wanneer senioren daadwerkelijk de verschillende delen van Disney World bezoeken, zijn er speciale overwegingen die jongere mensen waarschijnlijk niet zullen hebben. Disney-expert Janine Pipe raadt senioren aan om een elektrische rolstoel te huren, omdat “de parken enorm groot zijn en het lastig kan zijn om er als een fitte jongere volwassene doorheen te navigeren." Een oudere persoon kan al vroeg moe worden, zelfs als hij geen mobiliteitsproblemen heeft, en een elektrische rolstoel kan erg nuttig zijn. Ze merkt ook op dat het gebruikelijk is om lange wachttijden te hebben bij ritten en dat dit zwaarder kan zijn voor het lichaam en de knieën van een oudere persoon. Ze raadt senioren aan om "een gids voor drukke dagen en Crowd Tracker te gebruiken, zoals Touring Plans, en uit te zoeken wanneer het de rustigste tijd is waarop u kunt reizen."

Eerstehulplocaties

Het is belangrijk om van tevoren te weten waar de EHBO-posten zijn in geval van een medisch probleem. De EHBO-posten zijn bemand en beschikken over gewone zelfzorgmedicijnen en EHBO-koffers. Ook kunnen zij recepten voor u gekoeld bewaren terwijl u het park bezoekt. De locaties zijn:

  • Animal Kingdom - op Discovery Island
  • Disney Hollywood Studies - in gastrelaties
  • Magic Kingdom - Bij het Crystal Palace, vlak bij Main Street
  • EPCOT - In het Odyssey Center aan de World Showcase-kant

Pipe raadt senioren die voorgeschreven medicijnen gebruiken ook aan om deze in de originele verpakking mee te nemen in een zak met kopieën van uw recepten. Ze meldt: "Je zult een veiligheidsbagagecontrole ondergaan en hoewel ze uiteraard buitengewoon meegaand zijn, willen ze misschien duidelijk maken waarom je pillen bij je hebt."

Medicijnen

Als een senior zijn recepten vergeet of een arts nodig heeft om er een te bellen, meldt Foster dat Turner Drug recepten, evenals vrij verkrijgbare medicijnen, zal afleveren met levering op dezelfde dag aan de hotels in W alt Disney World, evenals vele lokale hotels.

Ma altijden

Als u vooraf een tafelservice boekt, is het belangrijk om uw reserveringsagent te informeren dat u speciale dieetwensen heeft. Pipe merkt op dat ze "buitengewoon meegaand zijn als het gaat om het bereiden van speciaal voedsel, maar ze moeten het wel van tevoren weten." Senioren die het park bezoeken, doen er ook verstandig aan om vroeg te lunchen en dineren om de drukke spitstijden te vermijden. Foster raadt senioren ook ten zeerste aan om "elke dag een lunch met airconditioning te reserveren. U krijgt dan een pauze van de hitte en bespaart geld door van het diner uw grote restaurantma altijd te maken." Ze zegt ook dat de ma altijdporties vrij groot zijn en dat senioren met een beperkt budget er goed aan doen om de voorgerechten te delen. Ze raadt senioren ook aan om gebruik te maken van het gratis gefilterde ijswater dat verkrijgbaar is in elk snelservicerestaurant.

Snelle pas

Pipe raadt senioren aan om het Fast Pass-systeem van het park te gebruiken, "om bij alle attracties en attracties de wachttijden zo veel mogelijk te beperken." Met het systeem kunt u de reguliere wachtrijen overslaan en selecties voor de dag kiezen met een aankomstvenster van één uur. Fast Pass is alleen beschikbaar voor bepaalde ritten en attracties.

Rustplaatsen

Het is belangrijk dat senioren de tijd nemen in het park, vooral als ze medische of fysieke problemen hebben die kunnen worden verergerd door overmatig wandelen en warmer weer. Gelukkig zijn er overal in het park zitplekken, met keuze uit verschillende banken, zitplaatsen bij een ruim aanbod aan eetgelegenheden en verkopers met zitjes. Pipe adviseert senioren om regelmatig "vijf minuten te nemen voor een pauze" en voor senioren die zich overdreven moe voelen om niet te aarzelen om terug te keren naar hun kamer om uit te rusten en later terug te keren naar de parken als hun energie is teruggekeerd.

Disney World-attracties die interessant zijn voor senioren

Hoewel de meeste senioren waarschijnlijk de hobbelige ritten waar kinderen dol op zijn willen vermijden, zijn er veel attracties die oudere volwassenen zullen plezieren. Als je een senior bent die van spanning houdt, houdt niets je tegen om op de Rock 'n' Roller Coaster en Tower of Terror te springen!

EPCOT Center

EPCOT biedt entertainment voor iedereen die van leren houdt, ongeacht leeftijd. Senioren kunnen genieten van de tijd om Spaceship Earth, de Big Blue World te bezoeken of een film te kijken in het 180 graden IMAX-theater, wat oudere volwassenen niet al te moe zal maken. Het World Showcase Pavilion is geschikt voor iedereen die andere culturen wil ervaren zonder de kosten en tijd om internationaal te reizen. Senioren kunnen op hun gemak genieten van het proeven van de keukens van 11 andere landen en het bekijken van hun traditionele entertainment.

Epcot Centrum
Epcot Centrum

Het magische koninkrijk

Het Magic Kingdom is waarschijnlijk het meest bekende deel van Disney World met iconische attracties zoals Space Mountain en Splash Mountain. Veel van de attracties zijn mogelijk niet geschikt voor oudere volwassenen die niet van de drukte en beweging houden, vooral als ze fysieke beperkingen hebben. Voor senioren die willen genieten van het Magic Kingdom zonder veel fysieke inspanning of maagverruimende ritten, merkt Pipe op: "Er zijn sit-down shows en attracties die een uitkomst zijn als je rust nodig hebt en de airconditioning nodig hebt." Haar aanbevelingen voor senioren zijn de Hall of Presidents en de Enchanted Tiki Room, die beide animatronic-shows bieden en een leuke manier kunnen zijn om even te gaan zitten en een pauze te nemen als je je overbelast voelt.

De zaal van presidenten in Disney World Orlando
De zaal van presidenten in Disney World Orlando

Touring Plans verzamelt gegevens van parkbezoekers en ontdekte dat "senioren de Hall of Presidents hoger beoordelen dan welke andere leeftijdsgroep dan ook", aldus Foster. Foster beveelt ook backstage-tours aan die "populair zijn bij senioren en waarvan vele een historisch perspectief bieden op W alt Disney en de ontwikkeling van de geschiedenis van de parken."

Het dierenrijk

Als de natuur jouw passie is, kunnen senioren genieten van een ontspannen wandeling langs de Gorilla Falls Exploration Trail en de Maharajah Jungle Trek. De wandeling biedt een prachtig landschap en levende dieren en vereist niet veel fysieke inspanning om te bezoeken. Er zijn ook de Kilimanjaro Safari's, die je van dichtbij meenemen naar dieren zoals nijlpaarden en leeuwen, hoewel je er rekening mee moet houden dat de rit een beetje hobbelig is. Een andere langzame, zij het donkere rit waar senioren van kunnen genieten is de Na'vi River Journey, met een gemakkelijke boottocht door een lichtgevend regenwoud. Het is een geweldige optie als je moe bent en een pauze nodig hebt van het lopen en de hitte terwijl je nog steeds van het entertainment geniet.

Neushoorn in Orlando
Neushoorn in Orlando

Disney Hollywood Studios

Een ander gebied waar senioren van kunnen genieten zijn de Disney Hollywood Studios. Er is een luxueus theater en meerdere shows van Broadway-kwaliteit, zoals Beauty and the Beast en de Indiana Jones Epic Stunt Spectacular. Pipe heeft ontdekt dat senioren ook vaak genieten van de Muppet Vision 3D- en Frozen Sing along Celebration-shows. Senioren kunnen op hun gemak van al deze shows genieten zonder veel te hoeven lopen en bloot te stellen aan de hitte.

Kunnen senioren genieten van attracties in Disney World?

Ritsnelheid en beweging zijn een kwestie van voorkeur en hoewel sommige senioren het leuk zullen vinden om op de nieuwste spannende rit te stappen, zullen vele anderen een rit met een zachtere beweging verkiezen, vooral als er potentiële gezondheidsproblemen zijn, zoals hartaandoeningen of fysieke problemen. beperkingen. Bij ritten die problematisch kunnen zijn voor senioren met gezondheidsproblemen, zijn borden geplaatst die u wijzen op de mogelijke risico's.

  • Pipe merkt op dat deze waarschuwingssignalen in acht moeten worden genomen, maar het "wil niet zeggen dat een 80-jarige niet kan genieten van Big Thunder Mountain Railroad - het bereidt alleen degenen voor die mogelijk niet in volledige gezondheid verkeren."
  • Loni meldt dat "veel attracties van Disney World een ontspannende reis kunnen zijn waar kinderen van alle leeftijden, inclusief senioren, van kunnen genieten. Enkele favorieten zijn Peter Pan's Flight, It's a Small World en Pirates of the Caribbean" die zich allemaal in het Magic Kingdom bevinden.
Het is een kleine wereldrit
Het is een kleine wereldrit

Foster zegt dat uit onderzoeken van Touring Plans is gebleken dat "senioren de Mad Tea Party (waar veel wordt gedraaid) minder gunstig beoordelen dan andere leeftijdsgroepen." Ze raadt senioren aan om de Touring Plans-site te bezoeken, die gegevens uit hun enquêtes bevat over alle ritten met gunstige en ongunstige beoordelingen, opgesplitst in leeftijdsgroepen

Festivals in Disney World

Loni raadt een aantal jaarlijkse festivals in Epcot aan, vooral voor senioren. Loni merkt op: "Een leuk extraatje van beide is dat de verschillende eetkraampjes vaak als snacktegoed worden opgenomen in het Disney-dinerplan." Alle festivals kunnen in de eigen tijd van de gast worden bezocht en senioren kunnen ontspannen zonder veel fysiek reizen door het park, en de festiv althema's zullen meer oudere volwassenen aanspreken dan kinderen.

  • Het Bloemen- en Tuinfestival begint begin maart en loopt tot begin juni. "Tijdens dit festival zijn er geweldige vormsnoeien, een concertserie genaamd Garden Rocks en unieke eetkraampjes."
  • Een andere populaire trekpleister voor senioren is het International Food and Wine Festival, dat plaatsvindt van eind augustus tot en met de maand november. Het festival biedt internationale gerechten en wijnen en een begeleidende concertserie bekend als Eat to the Beat.

    vuurwerk in Epcot
    vuurwerk in Epcot

Attracties in de buurt

Naast W alt Disney World kunt u tijdens uw verblijf in het resort gemakkelijk nabijgelegen attracties bezoeken.

  • Senioren kunnen deelnemen aan een van de vele spectaculaire shows in Sea World Orlando en oog in oog staan met enkele vriendelijke zeedieren. De Sky Tower biedt een spectaculair uitzicht zonder de snelle bewegingen van een typische rit in Disney World.
  • Een andere favoriet waar senioren van zullen genieten zijn de Bok Tower Gardens met zijn verbluffende architectuur en terrein.
  • Eindelijk zullen senioren die van wetenschap houden, genieten van het verkennen van het beroemde Kennedy Space Center.

Disney World en senioren gaan samen

Als je een senior bent die nadenkt over een verrijkende en onvergetelijke vakantie, laat het idee van waanzinnige pretparkattracties je er dan niet van weerhouden om Disney te overwegen. Loni is het daarmee eens en merkt op: "Er zijn eigenlijk heel veel opties voor senioren. Ze hebben een golfbaan, minigolf, een heel winkelgebied, resorthoppen, kerstfestiviteiten, een nachtleven - de mogelijkheden zijn eindeloos!" Van lekker eten, theater, rustige parkattracties tot stimulerende tentoonstellingen: Disney World is een perfecte droomvakantie voor senioren.

Aanbevolen: