Habitat voor de geschiedenis en prestaties van de mensheid

Inhoudsopgave:

Habitat voor de geschiedenis en prestaties van de mensheid
Habitat voor de geschiedenis en prestaties van de mensheid
Anonim
Vrijwilligers bouwen een huis
Vrijwilligers bouwen een huis

Hoewel Habitat for Humanity International officieel werd opgericht in 1976, gaat de oorsprong van de groep terug tot 1942, met de oprichting van Koinonia Farm in het kleine stadje Americus in Georgië.

Koinonia-boerderij: voorloper van Habitat for Humanity

Koinonia Farm, opgericht door Clarence Jordan, een bijbelgeleerde, was gebaseerd op de concepten van gemeenschap, rassengelijkheid en christelijke overtuigingen. Inwoners van Americus, Georgia, bewerken gedeelde hulpbronnen, genieten van gelijkheid en maken verstandig gebruik van natuurlijke hulpbronnen. De multiraciale gemeenschap was behoorlijk controversieel, maar wist toch te overleven, zelfs in het zuiden van vóór de Civil Rights Act.

Habitat for Humanity-tijdlijn

Dit concept van partnerschapshuisvesting, ontwikkeld op Koinonia Farm, werd de basis voor het Fund for Humanity. Dit fonds evolueerde naar de organisatie die nu bekend staat als Habitat for Humanity. De op geloof gebaseerde organisatie heeft in de loop van haar geschiedenis veel belangrijke mijlpalen bereikt.

1965: De Fullers arriveren in Koinonia

In 1965 verlieten Millard en Linda Fuller de rijkdom van hun leven in Montgomery, Alabama en begaven zich naar Koinonia, op zoek naar een manier om hun leven te wijden aan christelijke waarden en dienstbaarheid. Samen kwamen de Fullers en Jordan op het idee van "partnerschapshuisvesting". Dit concept hield in dat mensen die een plek nodig hadden om te wonen, samen met vrijwilligers moesten werken om betaalbare huizen te bouwen.

1968: Het Fonds voor de Mensheid

Drie jaar nadat de Fullers in Koinonia aankwamen, werd het Fonds voor de Mensheid opgericht. Het idee was dat vrijwilligers zouden samenwerken met mensen die huisvesting nodig hebben om huizen te bouwen zonder winst te maken. De nieuwe huiseigenaren zouden voor hun huizen betalen via renteloze leningen, waarbij het geld uit betalingen en donorbijdragen zou worden gebruikt om extra huizen te bouwen volgens hetzelfde model.

1969: Het eerste Fonds voor de Mensheidswoning

Een jaar nadat The Fund for Humanity werd opgericht, werd het eerste huis in Georgië gebouwd. Er volgden nog meer eigendommen in de Verenigde Staten.

1973: Internationale expansie

In 1973 verhuisden de Fullers tijdelijk naar Afrika, waar plannen werden opgesteld om een huisvestingsministerie voor behoeftige gezinnen op te zetten in het toenmalige Zaïre (nu bekend als de Democratische Republiek Congo).

1976: Habitat voor de mensheid opgericht

Na drie jaar een huisvestingsprogramma in Zaïre te hebben opgezet, keerden de Fullers in 1976 terug naar Americus, Georgia. Dit is het moment waarop Habitat for Humanity International werd opgericht. Millard Fuller wordt gecrediteerd voor de oprichting van de organisatie, en hij was 29 jaar lang de leider ervan.

1981: prestaties in de eerste vijf jaar

In 1981 waren er in totaal 342 Habitat-huizen over de hele wereld voltooid, en de organisatie was uitgegroeid tot zeven buitenlandse vestigingen en 14 in de Verenigde Staten.

1984: presidentiële aandacht van de Carters

In 1984 besloten Jimmy en Rosalynn Carter persoonlijk betrokken te raken bij Habitat for Humanity. Hun band met de organisatie bracht haar werk wereldwijd onder de aandacht en droeg bij aan de exponentiële groei. Hun betrokkenheid gaat tot op de dag van vandaag voort.

1991: Eerste Habitat ReStore wordt geopend in Canada

Habitat opende zijn eerste ReStore-kringloopwinkel in 1991. Deze kringloopwinkel, gelegen in Winnipeg, Canada, luidde een nieuw tijdperk van fondsenwerving voor de organisatie in.

1992: ReStore in de VS

Een jaar nadat de Winnipeg ReStore werd geopend, breidde Habitat dit aspect van zijn activiteiten uit naar de VS door een winkel te openen in Austin, Texas.

Vrijwilligers juichen succesvolle woningbouw toe
Vrijwilligers juichen succesvolle woningbouw toe

1996: President Clinton kent Medal of Freedom toe

In 1996 werd het werk van Millard Fuller met Habitat for Humanity erkend met de hoogste eer die door de Amerikaanse regering aan een burger werd toegekend. Hij ontving de Presidential Medal of Freedom, uitgereikt door de toenmalige president Bill Clinton.

2000: 100.000 Thuismijlpaal

In het eerste jaar van de 21e eeuw voltooide Habitat for Humanity huis nummer 100.000. Dit mijlpaalpand bevindt zich in New York City.

2005: wederopbouw na Katrina

Habitat for Humanity introduceerde Operatie Home Delivery in de nasleep van de orkaan Katrina om inwoners van New Orleans en de Golfkust te helpen die ontheemd waren door de krachtige storm. Het project concentreerde zich op de coördinatie met lokale organisaties om snel huizen te repareren en te bouwen om slachtoffers van de orkaan te helpen onderdak te vinden en het lange proces van de wederopbouw van hun leven te starten.

2009: Einde van een tijdperk

Millard Fuller overleed in 2009. Hij was 74 jaar oud op het moment van zijn overlijden. Zijn leven en werk werden erkend en geëerd door vele leiders en organisaties, waaronder presidenten Carter en Clinton. Beide huizen van het Congres hebben resoluties aangenomen ter ere van zijn prestaties en bijdragen.

2013: 800.000 huizen sterk

In 2013 bereikte de organisatie de mijlpaal van het bouwen of repareren van meer dan 800.000 huizen. Bovendien heeft de organisatie in de twaalf maanden van 2013 100.000 gezinnen geholpen, een record voor Habitat for Humanity in één jaar.

2020: moderne habitat voor de mensheid

Habitat for Humanity blijft wereldwijd een aanzienlijke impact hebben.

  • Habitat is nog steeds actief aanwezig in elke Amerikaanse staat en territorium, evenals in meer dan 70 landen over de hele wereld.
  • De organisatie heeft het voor meer dan 13 miljoen mensen mogelijk gemaakt om veilige, betaalbare huisvesting te verkrijgen.
  • Er zijn meer dan 900 ReStore-locaties in de Verenigde Staten en meer dan 100 in Canada.

Blijf op de hoogte van het werk van de organisatie via de aanwezigheid op sociale media op LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.

Het internationale werk van Habitat gaat door

Zolang er mensen zijn die behoefte hebben aan fatsoenlijke, betaalbare huisvesting, zal er behoefte zijn aan deze belangrijke non-profitorganisatie en zal de geschiedenis van Habitat for Humanity blijven evolueren. U kunt meedoen door te doneren en/of vrijwilligerswerk te doen. Habitat for Humanity heeft, in samenwerking met de inspanningen van talloze vrijwilligers en donoren, decennialang betaalbare onderdak en hoop geboden aan kansarme gezinnen over de hele wereld, en zal dat tot ver in de toekomst blijven doen.

Aanbevolen: