6 Striaecrèmes populair bij consumenten

Inhoudsopgave:

6 Striaecrèmes populair bij consumenten
6 Striaecrèmes populair bij consumenten
Anonim
Striae Crème
Striae Crème

Omdat striae (striae) vaak voorkomt tijdens de zwangerschap of na gewichtsveranderingen, is er een enorme markt voor makers van striae-producten. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan lotions, crèmes en oliën, maar heb realistische verwachtingen over de claims voor deze producten voordat je ze koopt.

Een selectie van producten tegen striae

De volgende producten zijn populair en hoewel de recensies gemengd zijn, hebben ze over het algemeen allemaal gunstige consumentenbeoordelingen.

Mederma® Striae Therapie Geavanceerde crèmeformule

Mederma® Stretch Marks Therapy Advanced Cream Formula kost iets meer dan $ 25 voor een tube van 5 ounce. De crème bevat:

  • Centella Asiatica, (extract van de bladeren van de Indiase waternavelboom)
  • Cepalin® (ui-extract)
  • Hyaluronzuur, gehydrolyseerd collageen en soja-eiwitten

Op de website van het bedrijf beoordeelden recensenten de crème meestal met drie tot vijf van de vijf sterren en de meesten meldden dat er, hoewel de striae nog steeds zichtbaar was, merkbare verbeteringen waren.

Voor bestaande striae wordt beweerd dat de crème het uiterlijk van striae vermindert en de textuur ervan verzacht in vier weken, als deze twee keer per dag wordt aangebracht. Tijdens de zwangerschap raadt het bedrijf aan om de crème in het tweede trimester te starten. Volgens Mederma verzacht het product de huid om te voorkomen dat deze uitrekt en scheurt, waardoor striae wordt voorkomen.

Klinische studie van Mederma

Dit is het enige product dat in een klinische proef is geëvalueerd. In 2010 financierde het bedrijf Mederma een onderzoek dat werd gerapporteerd in het tijdschrift SkinMed. De onderzoekers ontdekten dat er na twaalf weken behandeling bij vrouwen een significant verschil was in het optreden van striae op de dijen van vrouwen, vergeleken met onbehandelde striae.

StriVectin-SD® Geavanceerd intensief concentraat voor striae en rimpels

StriVectin-SD® Advanced Intensive Concentrate voor striae en rimpels bevat:

  • Oligopeptiden, dit zijn aminozuurfragmenten van eiwitten waarvan wordt gezegd dat ze biologisch actief zijn en de collageenproductie in de huid kunnen stimuleren
  • StriVectin's gepatenteerde NIA-114, een biologisch actieve vorm van niacine die de huid kan binnendringen; Het is aangetoond dat niacinederivaten de huid binnendringen en de elasticiteit van de huid verbeteren

Reviewers op de website van Amazon zeggen dat deze crème de huidlijnen en rimpels echt verbetert. Er wordt beweerd dat de combinatie bij dagelijks gebruik striae binnen 2-8 weken vermindert. Het product verkoopt ongeveer $ 80 voor 2 vloeibare ounces.

CeraVe® Intensieve Striae Crème

CeraVe® Intensieve Striae Crème is een formulering van:

  • " Een uniek complex van peptiden en botanische extracten", waarvan gezegd wordt dat het het collageen stimuleert en de verschijning van striae minimaliseert
  • Hyaluronzuur, een vochtinbrengende crème die water naar de huid trekt om deze soepel te houden en nieuwe striae te voorkomen
  • Ceramiden, die helpen de waterbeschermende barrière van het huidoppervlak te herstellen om het gehydrateerd te houden
  • Arganolie, die vitamine E en andere antioxidanten bevat om de elasticiteit van de huid en het uiterlijk van striae te verbeteren

De gepatenteerde MultiVesicular Emulsion (MVE®)-technologie van het bedrijf zou ervoor zorgen dat de ingrediënten door lagen van de huid kunnen dringen om na verloop van tijd te werken. Er zijn geen parabenen, ftalaten of sulfaten.

Veel recensenten op Amazon gaven dit product vier of vijf sterren en vinden het niet plakkerig, hydraterend, geurvrij en redelijk geprijsd. Het product beweert binnen 12 weken zichtbare resultaten te geven als het twee keer per dag wordt aangebracht. Het kost ongeveer $ 20 voor een tube van 5 ounce.

TriLASTIN-SR® Systeem 2 Striaebehandeling

TriLASTIN-SR® Systeem 2 Striaebehandeling is een tweedelig systeem dat het volgende omvat:

  • Deel één:TriLastin-SR HT Hydro-thermische versneller - een "pre-delivery-systeem optimaliseert de effectiviteit" om de huid voor te bereiden op de actieve ingrediënten van deel twee
  • Deel twee: TriLastin-SR Maximale Sterkte Striae Crème - de actieve ingrediënten "vermindert de verschijning van nieuwe of oude striae" en "technologie met langdurige afgifte" zorgt voor de crème gedurende de dag

Specifieke ingrediënten zijn onder meer gehydrolyseerd soja-eiwit, retinylpalmitaat (een derivaat van vitamine A), niacinamide, vitamine E en C, vochtinbrengende crèmes, maïsextract en andere botanische extracten. Het is niet vettig, ongeparfumeerd en vrij van parabenen.

Klanten op Amazon beoordelen dit product goed vanwege het verminderen van striae en de zachtheid en het gebrek aan geur. De behandeling wordt gepromoot om rode, witte en zilveren nieuwe of bestaande striae te verbeteren. Bij dagelijkse toepassing zijn er binnen drie weken zichtbare resultaten. Tachtig procent van hun consumenten zegt de crème aan te bevelen. Het kost ongeveer $70 voor 5,5 ounces, een voorraad voor een maand.

Celtrixa® Striae Lotion

Celtrixa® Striae Lotion is samengesteld met:

  • Peptiden palmitoyloligopeptide, palmitoyltetrapeptide en palmitoyltripeptide
  • Gehydrolyseerd hyaluronzuur, chondroïtinesulfaat en wei-eiwitten
  • Gepatenteerde Vanistryl® en Matrixyl® 3000 en Melkpeptidecomplex (MPC)
  • Aloë en andere botanische extracten, vitamine A, C en E en vochtinbrengende crèmes

Klanten op Amazon beoordelen deze lotion goed omdat hij hydrateert en snelle resultaten oplevert. Het bedrijf meldt dat in een onderzoek naar 'het actieve ingrediënt' 100% van de gebruikers een vermindering van de verschijning van hun striae zag. Gebruikers in het onderzoek meldden binnen twee weken verbetering van striae, met maximale resultaten binnen drie maanden.

Palmer's Cocoa Butter Formula-massagelotion tegen striae

Palmer's Cocoa Butter Formula Massage Lotion voor striae is samengesteld met:

  • Centella asiatica
  • Gehydrolyseerd collageen en elastine waarvan wordt gezegd dat ze, net als andere peptiden, de productie van collageen en elastine verhogen
  • Cacao en sheaboter
  • Kokos-, mineraal-, palm-, amandel- en andere oliën en vitamine E

Klanten op drogisterij.com merken op dat de lotion licht is, gemakkelijk absorbeert en goedkoper is dan andere merken. Er wordt gezegd dat de formule de elasticiteit en soepelheid van de huid verbetert tijdens en na de zwangerschap. Breng het drie of meer keer per dag aan.

Een fles van 8 ounce kost ongeveer $ 5.

Verwachte resultaten

De meeste bedrijven beweren dat, indien toegepast zoals voorgeschreven, u binnen slechts twee tot drie weken resultaten zou moeten zien, echte resultaten binnen ongeveer drie maanden, en verdere verbetering bij verder gebruik gedurende zes maanden of langer. De verwachte resultaten omvatten vermindering van de lengte, breedte, diepte en kleur van oude of nieuwe striae.

Verminder uiterlijk

De meeste bedrijven gebruiken de uitdrukking 'het zichtbaar verminderen van striae'. De meesten van hen beweren niet dat hun product striae kan laten verdwijnen of voorkomen.

Volgens de bedrijven zullen recentere striae een betere verbetering vertonen dan oudere. Roodachtige of paarsachtige striae zal in de loop van enkele maanden vervagen. Door uw huid tijdens de zwangerschap gehydrateerd te houden, kunt u het uitrekken en scheuren van elastinevezels voorkomen, wat de resultaten van de producten zou kunnen verklaren.

Klinische onderzoeken

Ondanks marketing- en consumentenclaims over de voordelen van striae-producten, is er weinig onderzoeksbewijs om deze beweringen of aanbevelingen te ondersteunen. Er zijn met name geen onderzoeken die bewijzen dat een product striae tijdens de zwangerschap kan voorkomen.

De Mederma-crème was de enige die werd getest zoals geformuleerd en het extract, centella asiactica, werd ook geëvalueerd in een klinische proef en is veelbelovend in het voorkomen of verminderen van striae.

Centella Asiatica

Centella Asiatica, aanwezig in de producten van Mederma en Palmer, lijkt volgens klinische onderzoeken de collageenproductie van huidfibroblasten te kunnen verhogen.

  • In een studie gepubliceerd in het International Journal of Cosmetics Science werd een ander ongeïdentificeerd product met centella asiatica, gehydrolyseerd collageen, elastine en vitamine getest, en 89% van de vrouwen die de crème tijdens de zwangerschap gebruikten, kreeg geen striae terwijl alle onbehandelde vrouwen dat wel deden.
  • Bovendien werd in een overzichtsartikel over striaecrèmes in de Cochrane Database of Systematic Reviews in 2000 alleen de crème met het centella asiatica-extract effectief bevonden voor het verminderen van striae.

Realistische verwachtingen

Het is waarschijnlijk dat bestaande striae in de loop van de tijd langzaam verbetert zonder behandeling, afgezien van het gehydrateerd houden van uw huid. Hoewel ze zullen vervagen, is het onwaarschijnlijk dat ze zullen verdwijnen.

Hoewel een crème de verschijning van striae kan verminderen, is van geen enkel huidig product of ingrediënt bewezen dat het beschadigde elastine- of collageenvezels, die de oorzaak zijn van striae, kan herstellen.

Aanbevolen: