14 Chinese gelukssymbolen

Inhoudsopgave:

14 Chinese gelukssymbolen
14 Chinese gelukssymbolen
Anonim
Geluksmunten
Geluksmunten

Chinese gelukssymbolen nemen vele vormen aan, zoals Chinese karakters, beelden van draken, gouden katten en rode enveloppen. Deze gelukssymbolen kunnen ook worden gebruikt met specifieke elementen als remedies en versterkers voor verschillende feng shui-toepassingen.

Top 5 Chinese gelukssymbolen

Er zijn veel Chinese symbolen van geluk die worden weergegeven door objecten en beelden, die elk een sterk doel en een betekenisvolle betekenis hebben. Veel gelukssymbolen worden vaak gebruikt bij de beoefening van feng shui en versterken positieve energie, verjongen stagnerende energie en werken als remedie omdat ze veelbelovende chi naar huis of op de werkplek lokken.

1. Pinyin - Chinees symbool voor geluk

Een van de meest populaire Chinese symbolen voor geluk zijn de pinyin-tekens (officieel transcriptiesysteem voor het converteren van Chinese karakters naar Latijns schrift) voor fu, wat geluk of geluk vertegenwoordigt.

Karakter-Fu
Karakter-Fu

De oude Chinese traditie van het ophangen van een fu-symbool aan de voordeur wordt nog steeds beoefend tijdens het Chinese Lentefestival en Chinees Nieuwjaar. Deze praktijk begon in 256 voor Christus. tijdens de Zhou-dynastie om te voorkomen dat de Godin van de Armoede uw huis bezoekt en er verblijft. Tegenwoordig vertegenwoordigt het symbool een jaar van geluk, voorspoed en geluk.

Kunstenaars tekenen vaak fu-symbolen in kalligrafie met zwarte inkt op rood papier om in huizen op te hangen als feng shui-remedie om positieve energie aan te trekken. Deze prachtige gelukssymbolen zijn ook populair in sieraden als bedels en hangers.

2. Vier Chinese symbolen voor geluk

Andere veelbelovende Chinese karakters die geluk en fortuin vertegenwoordigen zijn:

  • Xi: Populair op Chinese bruiloften, dit symbool staat voor dubbel geluk en geluk.
  • Hij: Dit is een gelukssymbool voor harmonieuze relaties.
  • Ji: Geef dit Chinese symbool voor geluk en de wens dat alles goed gaat als cadeau voor een housewarming.
  • Lu: Voorspoed, geluk en rijkdom horen bij dit Chinese karakter.

    Gelukkige karakters
    Gelukkige karakters

3. Chinese draken

De keizerlijke draak bracht negen drakenzonen voort. De oude Chinese cultuur geloofde dat de keizer een directe afstammeling van de draak was.

Keizerlijke draak
Keizerlijke draak

Je vindt het drakenmotief overal in de Chinese architectuur. Sommige drakennamen worden anders gespeld, afhankelijk van de regio van het land, maar ze behouden allemaal dezelfde eigenschappen.

  • Baxia (Bixi): Het meest algemeen erkende symbool is de drakenschildpad (schildpaddraak). Hij is krachtig en sterk en in staat de lasten van het leven te dragen. Hij brengt een lang leven vol voorspoed en kracht.
  • Bi An (Bian): Deze draak is een beschermer van de wet en wordt beschouwd als een eerlijke rechter. Gebruik dit veelbelovende symbool voor eventuele juridische problemen waarmee u te maken kunt krijgen.
  • Chi-Wen (Chao Feng of Chiwen): Deze draak regeert het water en wordt op daken gebruikt om bescherming tegen brand te garanderen. Plaats er een in uw huis om u te beschermen tegen natuurrampen zoals overstromingen.

    Chi Wen
    Chi Wen
  • Gongfu (Gong Fu): Deze waterdraakgod houdt van zwemmen in meren en andere watermassa's. Hij brengt rijkdom naar je huis en beschermt je tegen overstromingen en wordt vaak gebruikt op schepen.
  • Pu Lao (Puloa): Deze draak brult en regeert over geluiden. Het wordt vaak gebruikt als motief voor tempelklokken. Plaats er een op je bureau om autoriteit af te dwingen.
  • Ch'iu Niu (Quiniu): De drakengod houdt van muziek en is het creatieve symbool dat vaak wordt aangetroffen in muziekinstrumenten of als reliëfmotief.
  • Suan Ni (Suanni): De leeuwdraak van vuur en rook zit en waakt over zijn koninkrijk. Deze drakengod schenkt wijsheid en grote rijkdom aan degenen die dit symbool gebruiken.

    Suan Ni
    Suan Ni
  • Taotie (Tootie): Als je rijkdom nodig hebt, voeg dan een teken van deze voedselminnende draak toe met bronzen en andere metalen kommen, borden en andere serveerstukken. Veel Chinese patronen bevatten een afbeelding van deze drakengod.
  • Ya Zi (Yazi): De beschermende drakengod is een felle krijger en wint altijd in oorlog. Dit is een symbool dat militairen kunnen dragen als middenstuk om de energie van Yazi te doordringen

4. Gelukkige gouden kattenbeelden

Volgens de website World of Feng Shui, een product van Lillian Too, de beroemde feng shui-meester, zijn katten in de Chinese mythologie doorgaans slechte voortekenen, tenzij het gouden katten zijn. De laatste kleur van de kat duidt de transformatie aan van wat een zeer ongunstige gebeurtenis zou kunnen zijn in een gebeurtenis met een veelbelovende uitkomst.

Gelukkige gouden kat
Gelukkige gouden kat

Het symbool van de gelukskat of gouden kat symboliseert de transformatie van het kwaad in het goede. Dit symbool is er een van bescherming tegen het kwaad. Dit tweezijdige beeld is een ongebruikelijk feng shui-symbool van geluk, overvloed en bescherming. De ene kant toont een lachende kat met een opgeheven poot, ontworpen om rijkdom aan te trekken door geluk en geluk te vertegenwoordigen. Wanneer het beeld wordt omgedraaid, wordt een fronsende kat zichtbaar die een bezem vasthoudt om bescherming te symboliseren door problemen en zorgen van je af te vegen.

5. Beelden van Boeddha

Boeddhabeelden zijn verkrijgbaar in vele stijlen en uitvoeringen. Een van de meest populaire Boeddha's is de Lachende Boeddha, ook wel de Gelukkige Boeddha genoemd. De Lachende Boeddha met zijn ronde buik en grote glimlach is een symbool van geluk, overvloed en voorspoed.

Andere veel voorkomende Chinese geluksbrengers

Er zijn enkele symbolen die ook worden gebruikt voor geluksbrengers. Dit zijn zeer populaire symbolen en kunnen in uw huis worden geplaatst en een paar kunnen de hele dag bij u worden gedragen.

6. Drie Chinese geluksmunten

Drie Chinese geluksmunten, vastgebonden met een rood lint, brengen je geluk. Plaats Chinese geluksmunten in de zuidoostelijke sector van uw huis of neem deze mee in uw tas voor een overvloed aan rijkdom en geld.

Feng Shui-munten
Feng Shui-munten

7. Karper (Koi) en Goudvis

Karpers (koi) en goudvissen Gebruik acht rode en één zwarte vis in een aquarium of koivijver. Plaats het aquarium net binnen de voordeur, op de noordelijke muur of in de zuidoostelijke sector van het huis om rijkdom te stimuleren.

8. Rode enveloppen

Rode enveloppen worden gebruikt om cadeaus te geven, maar je kunt ze ook voor jezelf gebruiken. Rode enveloppen bevatten één munt (uit een positieve dynastie). Geef als housewarmingcadeau, neem er één mee in je tas voor overvloedige rijkdom.

9. Rijkdomspotten

Rijkdomspotten zijn een oud symbool dat wordt gebruikt voor het activeren van rijkdom. Vul dit met geld, vooral geld van rijke mensen, andere symbolen van grote rijkdom en plaats het in je huis in de rijkdomhoek, de zuidoostelijke hoek.

rijkdom pot
rijkdom pot

10. Driepotige pad

De driepotige pad is een symbool dat wordt gebruikt voor een geluksbrenger. Deze pad wordt altijd afgebeeld met een munt in zijn bek met de muntzijde van het Chinese karakter naar boven gericht. Plaats in de zuidoostelijke hoek met uitzicht op huis of kamer.

11. Kristallen

Kristallen zijn een favoriet symbool dat wordt gebruikt om Earth Chi-energie te activeren door het kristal in het zuidwesten, noordoosten of in het midden van je huis te plaatsen.

12. Mystieke knopen

Mystieke knopen worden zowel op zichzelf als in combinatie met andere gelukssymbolen gebruikt. Deze knopen van geluk zijn het eeuwigheidssymbool van het cijfer acht. Gebruik de mystieke knoop om verschillende feng shui-behandelingen op te hangen, zoals windgong en munten.

Mystieke knoop
Mystieke knoop

13. Chinese karakters

Je mag specifieke Chinese karakters dragen of gebruiken, zoals die voor gezondheid, rijkdom en andere veelbelovende woorden. Selecteer een ketting met gelukshanger of plaats een Chinees karakter in de bijbehorende sector, zoals de sectoren gezondheid (oost) of welvaart (zuidoost).

14. Kleuren Rood en Zwart

Je kunt profiteren van de twee traditionele, veelbelovende kleuren om geluk aan te trekken. Rood is de koninklijke en nationale kleur die zich verta alt naar rijkdom en macht. Zwart is een kleur van rijkdom. De combinatie van rood en zwart wordt als veelbelovend beschouwd in feng shui-toepassingen.

Chinese geluksgetallen

Je kunt ook Chinese geluksgetallen in je huis gebruiken om de energieën die ze aantrekken over te brengen. Gebruik deze geluksgetallen ook als leidraad voor het selecteren van uw volgende woonadres, telefoonnummer en andere gevallen waarin een nummer nodig is. Elk getal trilt met een specifieke energie waar je gebruik van kunt maken en kunt profiteren van de chi-energie.

Chinese gelukssymbolen gebruiken

Deze en andere symbolen van geluk kunnen in feng shui-toepassingen worden gebruikt als krachtige remedies en versterkers voor het activeren van chi-energie. Let op het materiaal waarvan het symbool is gemaakt en plaats het in de juiste sector: water, hout, vuur, aarde of metaal. Als je je aan de feng shui-principes houdt, kun je je leven en je geluk aanzienlijk verbeteren.

Aanbevolen: