Nadelen van pensioengemeenschappen

Inhoudsopgave:

Nadelen van pensioengemeenschappen
Nadelen van pensioengemeenschappen
Anonim
Senioren op veranda met elkaar kletsen
Senioren op veranda met elkaar kletsen

Pensioengemeenschappen kunnen variëren van zelfstandig wonen in een afgesloten gemeenschap exclusief voor bewoners van een bepaalde leeftijd, tot volledige zorginstellingen met intern medisch personeel. Hoewel het hele spectrum van pensioengemeenschappen veel voordelen met zich mee kan brengen, zijn er ook mogelijke nadelen waarmee rekening moet worden gehouden.

Financiële zorgen

Een leuke pensioengemeenschap zal veel voorzieningen en diensten bieden, maar deze zijn niet goedkoop. Terwijl sommige gemeenschappen toestaan dat bewoners alleen betalen voor de diensten die ze daadwerkelijk gebruiken, vragen de meeste een vast bedrag voor toegang tot alle voorzieningen, of ze nu gebruikt worden of niet.

Toegangsprijs

Het is niet zo eenvoudig als simpelweg een huis kopen in een bejaardentehuis en er dan intrekken; veel gemeenschappen vereisen een toegangsprijs die behoorlijk substantieel kan zijn, en dit is doorgaans hoger dan de kosten van het verblijf en de maandelijkse gemeenschapskosten. De toegangsprijs is een buy-in die gebruikelijk is bij dit soort gemeenschappen.

Betalen voor ongebruikte voorzieningen

Als u een huis koopt in een bejaardengemeenschap die begeleid wonen aanbiedt, moet u mogelijk al lang voor deze diensten gaan betalen voordat u ze daadwerkelijk nodig heeft. Er is geen manier om te weten of u deze diensten ooit daadwerkelijk nodig zult hebben, maar het kan zijn dat u zich er niet voor kunt afmelden wanneer u lid wordt van de community.

Aanpasbare tarieven

De prijs die u beta alt wanneer u voor het eerst lid wordt van de community, is mogelijk niet dezelfde prijs die u over een jaar of zo in de toekomst beta alt; Pensioengemeenschappen verhogen gewoonlijk hun tarieven jaarlijks vanwege de inflatie. Naarmate de inflatie stijgt, stijgen ook de kosten voor het in stand houden van een pensioengemeenschap.

Senior koppel ontbijten en rekeningen doen
Senior koppel ontbijten en rekeningen doen

Sociale zorgen

Het voordeel van het leven in een gemeenschap met allemaal mensen van je eigen leeftijd kan in een nadeel veranderen als je merkt dat je de diversiteit mist die gepaard gaat met een verscheidenheid aan leeftijdsgroepen die in dezelfde gemeenschap leven.

Getuige zijn van achteruitgang

Het kan psychologisch moeilijk zijn om te zien hoe iedereen om je heen snel ouder wordt en zowel fysieke als cognitieve achteruitgang ervaart. Misschien merk je dat je sneller ouder wordt als je omringd bent door andere mensen die ook ouder worden.

Senioren in rolstoelen in bejaardentehuis
Senioren in rolstoelen in bejaardentehuis

Verhoogde seksuele activiteit

Hoewel dit misschien positief lijkt, is het een nadeel; Het voorkomen van SOA's in gepensioneerde gemeenschappen is een groeiend probleem. Nu de angst voor zwangerschap verdwenen is, zijn veel senioren meer bereid om deel te nemen aan onbeschermde seksuele activiteiten.

Gebrek aan privacy

Afhankelijk van het type pensioengemeenschap waarnaar u verhuist, geeft u mogelijk een groot deel van uw privacy op. Afhankelijk van het niveau van de hulp dat u nodig heeft, hebben medewerkers mogelijk toegang tot uw woonruimte en wordt u mogelijk onderworpen aan periodieke welzijnsinspecties.

Regels om te volgen

Sommige pensioengemeenschappen hebben regels die u misschien beperkend vindt, maar die toch een verplicht onderdeel zijn van het leven in de gemeenschap. Avondklokken, decoratiebeperkingen en andere regels kunnen je het gevoel geven dat je minder vrijheid hebt dan je zou willen in je gouden jaren.

Nadelen in levensstijl

Het kan zijn dat je enkele veranderingen moet aanbrengen om naar een pensioengemeenschap te verhuizen, waarvan sommige je misschien niet leuk vindt.

Inkrimping vereist

Hoewel veel senioren hun huis inkrimpen als ze de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, beschikken pensioengemeenschappen vaak over kleinere huizen, appartementen of zelfs kamers dan u misschien gewend bent. Als u niet van plan was om te bezuinigen, kan dit een schokkende eis zijn.

Senior haken in bejaardentehuis
Senior haken in bejaardentehuis

Gebrek aan flexibiliteit

Pensioengemeenschappen hebben leeftijdsbeperkingen voor bewoners, wat voor de meeste bewoners positief is, maar als u zich in een situatie bevindt waarin een kind of kleinkind een verblijfplaats nodig heeft, kunt u hen wellicht niet uw thuis als uw gemeenschap strikte leeftijdseisen stelt (sommige staan jongere bewoners toe, zolang de hoofdbewoner aan de leeftijdseisen voldoet - maar niet allemaal).

Onderbetaald personeel

Een groot deel van het praktijkpersoneel in een pensioengemeenschap verdient bijna het minimumloon, waardoor deze specifieke sector een hoog personeelsverloop kent, vooral in voorzieningen voor begeleid wonen. Een arbeidsintensieve baan tegen een laag loon kan zeker tot ontevreden werknemers leiden. Je komt dus niet alleen elke dag nieuwe gezichten tegen binnen het personeel, maar sommige van die gezichten kunnen soms ook niet zo vriendelijk zijn.

Een goede keuze voor sommigen

Wonen in een bejaardentehuis kan voor sommige mensen een goede keuze zijn, vooral voor mensen die tussen mensen van hun eigen leeftijd willen leven. Maar houd er rekening mee dat sommige pensioengemeenschappen uitstekend werk leveren door een mooi uiterlijk te presenteren en tegelijkertijd de potentiële nadelen te verbergen. Daarom is het belangrijk om elke community nauwkeurig te onderzoeken voordat je de stap zet.

Aanbevolen: