Antieke Singer naaimachinewaarde

Inhoudsopgave:

Antieke Singer naaimachinewaarde
Antieke Singer naaimachinewaarde
Anonim
Singer-naaimachine
Singer-naaimachine

Of je nu een oude naaimachine hebt geërfd of er een hebt gekocht bij de plaatselijke kringloopwinkel, je bent misschien nieuwsgierig naar de waarde ervan. De waarden van antieke Singer naaimachines worden bepaald door veel verschillende factoren, waaronder de staat van de machine en de wenselijkheid van het model. Door te bepalen wat uw Singer waard is, beschikt u over de kennis die u nodig heeft om uw machine te verzekeren, te verkopen of er gewoon van te genieten.

Hulpmiddelen voor het schatten van de waarden van antieke Singer-naaimachines

Als u uw naaimachine verzekert of een officiële waarde voor een ander doel nodig heeft, moet u uw Singer laten taxeren door een plaatselijk taxatiebureau. Deze bronnen kunnen u echter helpen de waarde in te schatten om uw eigen nieuwsgierigheid te bevredigen of een redelijke verkoopprijs voor uw machine vast te stellen.

Huidige online verkopen

Om een idee te krijgen van hoeveel uw machine voor kopers waard kan zijn, kunt u vergelijkbare Singers op de volgende websites in de gaten houden:

  • eBay - Op deze veilingsite kunt u zoeken naar recent verkochte aanbiedingen, maar ook naar items die momenteel te koop zijn.
  • Etsy - Een geweldige plek om vintage items en antieke naaimachines van individuele verkopers te vinden. Etsy heeft veel Singers te koop in verschillende prijsklassen. Je kunt zoeken op model of gewoon zoeken naar een model dat op het jouwe lijkt.
  • RubyLane - Hoewel het geen enorme site is, heeft RubyLane uitstekende voorbeelden van Singer-machines door de jaren heen. Kijk of er één zoals de jouwe tussen zit.

Verkoopwaarden uit het verleden

De huidige verkoopwaarden kunnen u een idee geven van de waarde, maar verkopers kunnen alles vragen wat ze willen voor een machine. Dat betekent niet dat de machine daadwerkelijk voor die prijs wordt verkocht. Houd ook rekening met de werkelijke verkoopwaarden, die sterk kunnen variëren:

  • Antieke Singer naaimachine
    Antieke Singer naaimachine

    Een Singer Model 28 uit 1907 werd in 2018 op eBay verkocht voor $ 275. Het bevatte de originele hoes.

  • Je kunt geweldige aanbiedingen vinden, zoals deze Singer uit 1890, die een verzamelaar bij Goodwill kocht voor slechts $ 19.
  • Een Singer uit 1874 met standaard en vioolvormige voet werd in 2018 op eBay verkocht voor $ 175, terwijl een soortgelijke Singer met vioolbasis uit 1887 zonder standaard voor slechts ongeveer $ 50 werd verkocht.
  • LiveAuctioneers somt een Singer BZ 9-8 op uit het begin van de 20e eeuw, die onlangs voor $ 60 werd verkocht.
  • Een zeldzame "Red S" Singer-vedergewicht in uitstekende staat met koffer en toebehoren, onlangs verkocht voor ongeveer $ 2.100.
  • Een kinderhandkruk Singer uit 1920 werd onlangs op eBay verkocht voor $ 67.

Lokale antiekwinkels

Misschien is een van de beste manieren om de waarde van uw machine te schatten, het raadplegen van een plaatselijke antiekwinkel. Er zijn twee manieren waarop u dit kunt doen:

  • Breng uw machine naar de winkel en kijk of zij aanbieden om deze bij u te kopen. Als ze je een aanbieding doen, verdubbel dan die prijs om de winkelwaarde te krijgen.
  • Zoek een soortgelijke machine in de winkel en vraag hoe lang deze al in de aanbieding is voor die prijs. Volgens de International Sewing Machine Collectors Society kun je dan de oorspronkelijke prijs van de machine halveren voor elke drie maanden dat deze te koop heeft gestaan.

Boeken en publicaties

Kom langs bij uw plaatselijke bibliotheek of bestel de volgende boeken over naaimachinewaarde:

  • The Encyclopedia of Early American & Antique Sewing Machines: Identification & Values door Carter Bays - Meer dan 600 afbeeldingen helpen verzamelaars hun machines, waaronder Singers, te identificeren en te waarderen.
  • Featherweight 221: The Perfect Portable and Its Stitches Across History door Nancy Johnson-Srebro en Frank Srebro - Dit boek is specifiek voor Featherweight Singer-modellen.
  • Antieke Amerikaanse naaimachines: een waardegids door James W. Slaten - Een goede blik op de waarden van verschillende machines als uw interesse verder gaat dan Singers.

Uw machine beoordelen

De waarde van uw antieke Singer-naaimachine wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de sentimentele waarde die deze voor u en uw gezin heeft. Als het meerdere generaties lang is doorgegeven, blijft de waarde van onschatbare waarde. Als u echter een machine heeft gekocht of geïnteresseerd bent om er een te verkopen, overweeg dan enkele van de volgende informatie voordat u deze naar een taxateur brengt.

Is het echt antiek?

Weet eerst dat een naaimachine als antiek wordt beschouwd als deze meer dan 100 jaar geleden is vervaardigd. Nieuwere machines worden als vintage beschouwd, maar ze kunnen nog steeds uiterst waardevol zijn op de markt voor verzamelobjecten. Als u wilt weten wanneer uw machine is gebouwd, kunt u Singer gratis bellen op 1-800-474-6437 of deze uitgebreide lijst met serienummers voor Singer-machines bekijken. Houd het serienummer van het apparaat bij de hand. Meestal vindt u het aan de rechterkant van de machine gestempeld, maar op de website van de fabrikant worden alternatieve plaatsingen besproken. Singer kan deze informatie gebruiken om u te vertellen in welk jaar uw machine is geproduceerd.

Wat is de staat ervan?

Kijk vervolgens goed naar de staat van de machine. Volgens reparatietips voor naaimachines kan de staat een dramatisch effect hebben op de waarde. Uw machine v alt in een van deze categorieën:

  • ouderwetse singer naaimachine
    ouderwetse singer naaimachine

    Uitstekend - Een machine in deze staat heeft zeer weinig kleine krasjes of vlekken en heeft glanzende verf en metaalwerk. Alle stickers zijn aanwezig en onbeschadigd.

  • Zeer goed - Deze machine vertoont enkele tekenen van voorzichtig gebruik, maar is functioneel en aantrekkelijk. Er kunnen enkele middelgrote krassen en naaldsporen zijn. Er mag geen roest zijn en alle onderdelen moeten aanwezig zijn.
  • Goed - Veel antieke zangers vallen in deze categorie. Het kan een beetje roest zijn en een paar ontbrekende accessoires. Alle belangrijke onderdelen moeten aanwezig zijn en de machine moet goed functioneren.
  • Redelijk - Deze machine vertoont aanzienlijke slijtage, waaronder versleten of zeer beschadigde verf, wat roest en veel ontbrekende accessoires. De automaat functioneert nog steeds. Het is een goede kandidaat voor restauratie.
  • Slecht - Deze machine is niet functioneel en erg versleten. Het is mogelijk niet te repareren en is mogelijk alleen goed voor machineonderdelen.

Hoe wenselijk is dit model?

De volgende factor is de wenselijkheid van de machine. Hoe populair is het onder verzamelaars? Het feit dat een machine oud is, betekent nog niet dat het een waardevol antiek is. Zeer wenselijke antieke Singer-naaimachines zullen details hebben die de verzamelaar aantrekken. Het kan het ontwerp zijn, een unieke kleur, bepaalde stencils of een aantal andere factoren. De volgende modellen of periodes zullen de waarde van uw machine vergroten:

  • Early-modellen - Vroege Singer-machines waren op standaards gemonteerd, hadden slechts één pedaal en hadden vibrerende shuttles met stiksteek. Vóór 1860 waren de Singer Model 1 en Singer Model 2 groot en zagen er primitief uit. Na deze eerste twee modellen kwamen het Singer Turtleback- en het Letter A-model, die beide veel verfijnder waren.
  • Singer 221 en 222 Featherweight - Een van de meest gewilde Singer-machines zijn de 221 en 222 Featherweight, die nog steeds populair zijn bij quilters, ambachtslieden en naaisters. Hoewel het slechts een vintage machine is, gebouwd in de jaren dertig en zestig, werken ze nog steeds goed en zijn ze een bewijs van de kwaliteit van het Singer-product.
  • The "Blackside" - De "Blackside" werd alleen gemaakt in 1941 en 1947 en is een model van voor en na de Tweede Wereldoorlog, waarbij de chromen onderdelen ontbreken die normaal gesproken op Singer-modellen te vinden zijn. Tijdens de oorlogen was er zo'n grote vraag naar chroom dat ze de chromen onderdelen, waaronder de voorplaat, de naaivoet, de spoeltjes, de chromen duimschroef en enkele hulpstukken, van zwart metaal begonnen te maken.

Is de machine compleet?

In veel gevallen zul je antieke zangers tegenkomen die gescheiden waren van hun originele kasten. Dit kan de waarde sterk verminderen. Omgekeerd kunnen de aanwezigheid van een handleiding en de originele accessoires de waarde van de machine vergroten.

Waar bevindt het zich?

Vanwege hun formaat en gewicht zijn naaimachines niet gemakkelijk of kosteneffectief te verzenden. Hierdoor is de locatie van de machine een belangrijke factor in de waarde ervan. Bepaalde machines zijn gewoon populairder onder verzamelaars in bepaalde gebieden. De beste manier om erachter te komen wat uw machine bij u in de buurt waard is, is door met lokale verzamelaars en taxateurs te praten. Zij zullen een idee hebben van wat de verschillende Singer-naaimachines bij u in de buurt verkopen.

Heeft het historische waarde?

De meeste naaimachines die tegenwoordig op de verzamelmarkt verkrijgbaar zijn, hebben geen echte historische waarde. De machines die voor duizenden dollars worden verkocht, zijn over het algemeen zeldzame items die toebehoorden aan een belangrijke historische figuur of die belangrijk waren in de geschiedenis van de naaimachines. Deze laatste machines zullen meestal naaimachines van museumkwaliteit zijn uit het midden van de 19e eeuw.

Evaluatie is geen exacte wetenschap

Het maakt niet uit welke waarde u aan uw Singer kunt toekennen, het is belangrijk om te onthouden dat uw machine alleen waard is waarvoor u hem kunt verkopen. De prijzen kunnen van dag tot dag en van locatie tot locatie veranderen. Voor de meest nauwkeurige evaluatie dient u contact op te nemen met een professionele taxateur. Leer vervolgens over vintage White-naaimachines, een ander merk dat de geschiedenis van naaimachines heeft vormgegeven.

Aanbevolen: