Lijst met populaire cocktails: 55+ klassiekers om te proberen

Inhoudsopgave:

Lijst met populaire cocktails: 55+ klassiekers om te proberen
Lijst met populaire cocktails: 55+ klassiekers om te proberen
Anonim
cocktails aan de bar
cocktails aan de bar

Of je nu een feestje plant of je gewoon afvraagt wat je moet bestellen tijdens je volgende avondje stappen in de stad, als je de meest voorkomende en populaire cocktails kent, wordt bestellen en serveren een fluitje van een cent. Cocktails bevatten doorgaans een of meer soorten sterke drank, samen met verschillende mixers, zoals vruchtensap, citroensap, munt, honing, bitters, frisdrank en/of room.

Populaire gin-cocktails

Gin is heerlijk en aromatisch omdat het een gedistilleerde drank is die is gedistilleerd met botanische infusies, waaronder smaken zoals koriander, jeneverbes en schillen van citrusvruchten. Gin was populair in speakeasies tijdens de drooglegging, maar de populariteit nam af nadat het 21e amendement van kracht werd, mogelijk omdat de kwaliteit van de badkuipgin die tijdens het Noble Experiment werd geserveerd zo slecht was. Het bedrijf ziet een heropleving van moderne cocktails, aangezien ambachtelijke distillateurs heerlijke gins maken met eigen en interessante botanische aromatische profielen die mixologen graag gebruiken om een scala aan smaakvolle cocktails te maken.

De Martini

De Martini
De Martini

De martini is misschien wel de bekendste en meest geliefde gin-cocktail aller tijden. Een traditionele martini wordt gemaakt met twee eenvoudige ingrediënten: gin en droge vermouth. Het is klassiek gegarneerd met een ongevulde Spaanse olijf. De martini is een geroerde cocktail; het wordt niet geschud omdat schudden het eindproduct te veel kan beluchten, waardoor het zijdezachte mondgevoel van de martini verandert. Martini's kunnen erg droog zijn, met slechts een scheutje vermouth, of ze kunnen nat zijn, met maar liefst gelijke delen gin en vermouth. Er wordt gezegd dat Winston Churchill zijn martini's zo droog vond dat het pure gin was. Martini's worden altijd koud geserveerd in een gekoeld martiniglas.

  • De klassieke martini is een combinatie van gin en vermout, geroerd, met een ongevulde Spaanse olijvengarnituur.
  • De vuile martini gebruikt olijfpekel. Omdat de dirty martini olijvensap bevat, moet deze licht geschud worden om de pekel met de alcohol te mengen. Om dit te doen, roert u het ongeveer een minuut in de shaker met ijs, dekt u het af en schudt u het gedurende 10 seconden met het ijs.
  • Een van de plantaardige ingrediënten die soms worden gebruikt om gin te trekken is thee, dus de Earl Grey martini combineert thee met de plantaardige ingrediënten van een mooie, droge gin.
  • De Gibson is een martini met een andere garnering. Om een Gibson te maken, maak je een klassieke martini en garneer deze met een cocktailui in plaats van een olijf.
  • Een komkommermartini kan gemaakt worden met gin, omdat de smaak van de gin en de smaak van de komkommer elkaar aanvullen.
  • De vesper martini was de favoriete martini van James Bond. Het is een combinatie van droge gin en droge wodka en in plaats van vermouth wordt Lillet blanc gebruikt, een droog Frans aperitief. Het is gegarneerd met een vleugje citroen.

De Gimlet

Gimlet
Gimlet

De gimlet is een klassieke mixdrank met zoet en zuur (gelijke delen eenvoudige siroop en vers geperst limoensap) en twee delen droge gin. Het wordt geschud in een cocktailshaker met ijs en geserveerd in een gekoeld martiniglas. Garneer met een limoenwiel.

De Gin Sour

Gin zuur
Gin zuur

Een zure gin lijkt op een boortje, in die zin dat het een klassiek zuur is met gin; de formule varieert hier echter omdat je in plaats van limoensap en eenvoudige siroop voor de zure mix vers geperst citroensap gebruikt. Het bevat gelijke delen eenvoudige siroop en citroensap als twee delen London dry gin. Shake het in een cocktailshaker met ijs en serveer het rechtop in een gekoeld martiniglas. Garneer met een schijfje sinaasappel en een kers.

Gin Fizz

Gin bruist
Gin bruist

Een gin fizz is een gin-zuur waaraan sodawater of sodawater is toegevoegd. Het wordt geserveerd op ijs in een longdrinkglas met een kers of een schijfje citroen als garnering.

Gin Rickey

Limoen rickey
Limoen rickey

Een gin-rickey is een boortje waaraan frisdrank of frisdrankwater is toegevoegd. Serveer het in een longdrinkglas op ijs met een schijfje limoen als garnering.

Gin-Tonic

Gin-tonic
Gin-tonic

De gin-tonic, of G&T zoals het in de volksmond bekend staat, is een eenvoudige combinatie van aromatische droge gin en bitter tonicwater. De verhouding gin-tonicwater varieert afhankelijk van de persoon die het maakt en de persoon die het drinkt, dus als je een voorkeursverhouding hebt, bespreek dit dan met je barman. De klassieke G&T wordt geserveerd in een longdrinkglas met een schijfje limoen of limoen als garnering.

Tom Collins

Tom Collins
Tom Collins

De Tom Collins lijkt op een gin fizz. Het is een klassieke citroenzure mix met frisdrank, maar wordt geserveerd in een collinsglas op ijs met een klassieke 'vlag'-garnituur, namelijk een kers en een schijfje of partje sinaasappel.

Negroni

twee negroni-cocktails
twee negroni-cocktails

De Negroni is een prachtige, zonsondergangkleurige gincocktail die zijn kleur krijgt van Campari, een levendig gekleurd aperitief doordrenkt met aromaten en kruiden met een karakteristieke bittere smaak, en zoete vermout, een zoetere versie van de gearomatiseerde en versterkte wijn met een rode kleur. Een traditionele negroni vereist gelijke delen gin, Campari en zoete vermout. Het wordt geroerd en geserveerd op ijs in een rotsglas, gegarneerd met een schijfje sinaasappel.

Meer goede gin-mixdrankjes

Extra smakelijke en populaire gin-drankjes zijn onder meer:

  • Gin madras - Deze cocktail is gemaakt met cranberrysap en sinaasappelsap, geserveerd op ijs in een lowballglas
  • Pimm's cup No. 1 - Deze typisch Britse zomercocktail bevat Pimm's likeur, vruchtensappen en kruiden gemengd in een kruik en geserveerd op ijs.
  • Singapore sling - Dit is een zoete, bruisende cocktail gemaakt met cognac, vruchtensappen, sleedoorngin en likeuren, geserveerd in een hoog glas gegarneerd met een kers.
  • Sloe gin fizz - Deze cocktail lijkt op een gin fizz, maar is gemaakt met sleedoorngin. Serveer het op ijs in een rotsglas, gegarneerd met een schijfje sinaasappel of wig.

Topfruitige rummix

Rum is een publiekstrekker vanwege de rokerige zoetheid, en het is een hoofdbestanddeel van drankjes met een tropisch thema. Rum dankt zijn veelzijdigheid in cocktails gedeeltelijk aan de vele incarnaties en de manier waarop het smaakprofiel over de hele wereld varieert. Het is gemaakt van melasse of suikerriet en kan donker, licht, gekruid of gearomatiseerd zijn. Rum wordt vaak geassocieerd met tropische dranken omdat het al eeuwenlang wordt gemaakt op plaatsen waar suikerriet wordt verbouwd, zoals Cuba, de Bahama's, Puerto Rico, Brazilië en elders.

Klassieke rum-paraplucocktail
Klassieke rum-paraplucocktail

Rum werd ook geassocieerd met zeilschepen en piraten omdat het populair was op schepen, zowel in vaten als drank als als conserveermiddel voor vruchtensappen om scheurbuik te helpen voorkomen.

Daiquiri

Klassieke daiquiri in een cocktailglas
Klassieke daiquiri in een cocktailglas

Er zijn tientallen manieren om een daiquiri te maken, maar de klassieke daiquiri is een zure rum die gelijke delen zoet en zuur bevat (eenvoudige siroop en vers geperst limoensap) met twee delen rum (meestal lichte rum, maar het is interessant met donkere of gekruide rum). De klassieke daiquiri wordt geschud met ijs en geserveerd in een gekoeld cocktailglas, gegarneerd met een schijfje limoen.

Omdat rum zo goed combineert met zoveel fruit, is de standaard daiquiri vaak gevarieerd en wordt deze nu ook aangeboden als een bevroren, gemengde drank.

  • Aardbeiendaiquiri's zijn de populairste fruitdaiquiri, gemaakt met aardbeien, suikersiroop, limoensap, rum en ijs.
  • De rum runner frozen daiquiri is een dronken mix van een heleboel verschillende soorten fruit en likeuren, waaronder bramenbrandewijn, bananenlikeur, limoensap, ananassap en grenadine.
  • Andere daiquiri's van tropisch fruit, zoals daiquiri's van banaan en mango, zijn ook populaire bevroren gemengde rumdranken.

Mojito

Mojito
Mojito

De mojito is een klassieke bruiscocktail gemaakt met munt, rum, limoensap, eenvoudige siroop of suiker en frisdrankwater. Het wordt geschud op ijs geserveerd in een longdrinkglas met een garnituur van munt. De mojito is ontstaan in Havana, en de afgelopen jaren hebben ambachtelijke cocktailmakers er plezier in gehad om variaties op de traditionele mojito aan te bieden door ander fruit met de munt te vermengen, zoals bessen of lokaal fruit.

Caipirinha

Verse Caipirinha
Verse Caipirinha

De caipirinha is de nationale drank van Brazilië. Het is gemaakt met cachaça, wat Braziliaanse rum is. Het is een eenvoudige combinatie van verwarde limoen (een halve limoen) en eenvoudige siroop (¾ ounce) met twee ons cachaça, geschud met ijs en rechtop in een gekoeld rotsglas gezeefd.

Piña Colada

Piña colada
Piña colada

Geen enkele discussie over populaire cocktails kan de briljante en smakelijke piña colada uitsluiten, een heerlijke combinatie van ananas, rum en kokoscrème uit Puerto Rico. Het wordt bevroren en gemengd geserveerd, of op de rotsen in een orkaanglas.

Rumpunch

Rum-punch
Rum-punch

Punch heeft een lange en legendarische geschiedenis als het oudste bekende type cocktail. De Oost-Indische Compagnie vond in de 18e eeuw punch uit als een manier om citrussap aan boord van zeilschepen te bewaren. De originele punch was een combinatie van rum, citrus en kruiden. Tegenwoordig blijft rumpunch een tropische steunpilaar, waarbij iedereen geniet van zijn eigen favoriete recept.

Hete beboterde rum

Hete beboterde rum
Hete beboterde rum

Als een tiki-drankje niet zo lekker klinkt als de winterkou voor de deur staat, is dat geen probleem. Je kunt nog steeds genieten van een rumdrankje met een heerlijke warme beboterde rum. Het is een zoete combinatie van een boterachtig beslag op zuivelbasis, rum en heet water dat de kou uit je botten zal verjagen.

Soorten populaire Tiki-drankjes

Rum is de voornaamste drank die wordt gebruikt in tiki-drankjes, dit zijn 'exotische' drankjes met een tropisch thema, gebaseerd op heerlijke tropische rum. De kans is groot dat als je een drankje bestelt aan een bar met een papieren paraplu erin, dit waarschijnlijk rum als ingrediënt bevat.

Tiki-drankjes staan opgesteld op een bar
Tiki-drankjes staan opgesteld op een bar
  • Bahama mama - Deze tropische cocktail is gemaakt met kokos-rum, koffielikeur en ananassap, geserveerd op de rotsen.
  • Blue Hawaii - Zo blauw als de Hawaiiaanse zee, de Blue Hawaii is een Hawaïaanse drank met ananassap, zoetzure mix, rum en blauwe curaçao, geserveerd op ijs.
  • Cuba libre - Dit is een klassieke cocktail die gemakkelijk te maken is, met cola en limoen. Serveer op ijs in een longdrinkglas met een limoengarnituur.
  • Hurricane - Deze cocktail met tropische smaak werd uitgevonden in New Orleans en werd al snel een moderne klassieker. Het bevat limoensap en passievruchtensiroop geserveerd op ijs.
  • Donker en stormachtig - De nationale cocktail van Bermuda, donker en stormachtig, is een verleidelijke combinatie van donkere rum en gemberbier, geserveerd in een longdrinkglas op de rotsen.
  • Mai tai - Hoewel de mai tai wordt beschouwd als een populaire tropische tiki-drank, werd deze feitelijk in San Francisco uitgevonden door Jules Bergeron, die later bekend werd als Trader Vic. De klassieke cocktail is een combinatie van witte en donkere rum met orgeadesiroop (of amaretto), curaçao en limoensap.
  • Zombie - De zombiecocktail is een andere Amerikaanse uitvinding, gemaakt in een tiki-bar in Los Angeles door een man genaamd Donn Beach. Het is een krachtige combinatie van lichte en donkere rum, curaçao, cocktailbitters, citroen-, limoen-, sinaasappel- en passievruchtensap en grenadine. Soms wordt het zelfs nog krachtiger gemaakt met een portie 151-proof rum.

Populaire Tequila- en Mezcal-cocktails

Tequila en mezcal zijn afkomstig van agaveplanten die in Mexico worden geteeld. De spirit wordt vaak gemaakt door ambachtelijke distilleerders die al generaties lang tequila en mezcal als familiebedrijf maken. Er zijn kleine variaties in de manier waarop tequila en mezcal worden gemaakt, en ze hebben smaakverschillen, maar je zult ze vaak door elkaar gebruiken in unieke Mexicaanse drankjes.

Margarita

Tequila en limoenmargarita's
Tequila en limoenmargarita's

De margarita is misschien wel de populairste tequilacocktail die er is. Een klassieke margarita is een tequilazuur gemaakt met gelijke delen limoensap en agavesiroop of sinaasappellikeur met twee delen tequila. Het wordt geschud en op de rotsen geserveerd in een rotsglas, of gezeefd en rechtop geserveerd in een gekoeld cocktailglas met een rand van zout. Net als bij daiquiri's heeft de veelzijdigheid van de basisgeest geleid tot een aantal variaties op de klassieke, vaak bevroren en vermengd met fruitsmaken, zoals de watermeloenmargarita.

Meer Tequila- en Mezcal-cocktails

Met veel verschillende soorten en stijlen tequila en mezcal zijn er een aantal populaire cocktails.

  • Bloody Maria - Dit is een variatie op de klassieke Bloody Mary, geserveerd gegarneerd met een stengel bleekselderij.
  • Juan Collins - Een klassieke Collins, de Juan Collins heeft tequila of mezcal als basisdrank.
  • Tequila zonsopgang - Deze prachtige cocktail doet denken aan de zonsopgang met zijn oranje kleur van sinaasappelsap en rode kleur van grenadine.
  • Tequila-zonsondergang - Deze cocktail lijkt op de zonsopgang, maar de grenadine drijft er bovenop; het is het volmaakte parapludrankje.

Populaire wodkacocktails

Wodka was jarenlang niet echt iets in de Verenigde Staten, totdat de sterren in Hollywood het in de jaren zestig en zeventig ontdekten. Maar toen wodka eenmaal aansloeg, sloeg het echt aan en werd het in de jaren tachtig en daarna de voornaamste drank die in Amerika in mixdrankjes werd gebruikt. Vanwege de zuivere smaak blijft wodka een enorm populair cocktailingrediënt.

Wodka Martini's

De wodka-martini is een iets minder interessante versie van de gin-martini. Wodka mist de aromaten van gin, maar veel mensen genieten van de zuivere combinatie van vermout en wodka (uiteraard geroerd). Klassieke wodka-martini's volgen het exacte recept van een gin-martini, maar met wodka in plaats van de gin. Je zult een aantal andere drankjes vinden die wodka en andere smaakstoffen bevatten die worden aangeduid als wodka-martini's, hoewel puristen beweren dat het feit dat het rechtstreeks in een gekoeld martini-glas komt, het nog geen martini maakt, en dat echte martini's wodka zijn. of gin en vermouth gegarneerd met een olijf. Dergelijke puristen zijn er echter maar heel weinig tussen, dus als je het een martini wilt noemen, zelfs als het ingrediënten bevat zoals Irish Cream, of als het een appletini is, ga ervoor. Niemand zal oordelen.

Bloody Mary

Gastronomische Bloody Mary met unieke garnituren
Gastronomische Bloody Mary met unieke garnituren

De Bloody Mary is de populairste brunchcocktail. Een basis Bloody Mary is een eenvoudige combinatie van tomatensap, wodka, Worcestershiresaus (slechts een scheutje), citroensap, tabasco en zout. Het is gegarneerd met een stengel bleekselderij. Het klassieke drankje wordt gerold (gemengd door van container naar container te gieten in een cocktailshaker) en geserveerd in een longdrinkglas op de rotsen.

De laatste jaren hebben echter een trend van ultra-chique Bloody Mary-mixdrankjes met zich meegebracht, waarbij elke barman zijn of haar geheime ingrediënten bewaakt om de klassieker op smaak te brengen, zoals mierikswortel, augurkensap, selderijzout en speksmaak wodka en meer. Een andere trend in de Bloody Mary is de toevoeging van overmatige garnituren; spiesjes garnalen, pizzapunten, hamburgers, plakjes spek en soms meer dan één van deze dingen, allemaal op spiesjes geprikt en in het drankje blijven steken, zodat het een oefening in overdaad wordt in plaats van de mooie terughoudendheid van de originele klassieker. Van welke Bloody Mary je ook houdt, eet hem tijdens de brunch met een smakelijke omelet en spek.

Kosmopolitisch

Verse huisgemaakte kosmopolitische cocktails met garnituur
Verse huisgemaakte kosmopolitische cocktails met garnituur

De kosmopoliet is het meidenavondje uit van de 21e eeuw geworden. Dit kan gedeeltelijk te danken zijn aan de mooie robijnrode kleur die afkomstig is van cranberrysap, maar het kan ook te wijten zijn aan de uitgebalanceerde combinatie van zoete en zure smaken van het sap, triple sec en vers geperst limoensap. De kosmopoliet wordt geschud en rechtop geserveerd in een gekoeld martiniglas, gegarneerd met een limoenwiel.

Kamikaze

Gimlet Kamikaze-cocktail in kristallen glazen met schijfje limoen en ijs
Gimlet Kamikaze-cocktail in kristallen glazen met schijfje limoen en ijs

De kamikaze is een zure wodka gemaakt met gelijke delen zuur (limoensap) en zoet (triple sec) met twee delen wodka. Het wordt geschud en geserveerd in een gekoeld cocktailglas of op ijs in een rotsglas. Een eenvoudige limoendraai of limoenwig versiert het.

Citroendruppel

Citroen druppel
Citroen druppel

De citroendruppel is een populaire en opwindende wodkadrank die in populariteit is gegroeid. Het is een eenvoudige wodka-zuur gemaakt van gelijke delen citroensap en eenvoudige siroop tot twee delen citroenwodka. De drank wordt geschud met ijs en rechtop geserveerd in een gekoeld martiniglas met een gesuikerde rand. Het wordt meestal gegarneerd met citroen, en in sommige gevallen wordt het gegarneerd met een snoepje met citroendruppels.

Moscow Mule

Moskouse muilezel
Moskouse muilezel

Het bedrijf Smirnoff heeft de Moskou-muilezel uitgevonden, een smakelijke combinatie van wodka (2 ounces), pittig gemberbier (4 ounces) en scherp, vers geperst limoensap (½ ounce). De klassieke cocktail wordt op de rotsen geserveerd in een koperen muilezelbeker. Met de beschikbaarheid van gearomatiseerde wodka's en vers seizoensfruit creëren ambachtelijke mixologen een scala aan muilezelsmaken, dus er v alt veel te ontdekken en te proeven.

Wodka Collins

Wodka Collins
Wodka Collins

Net zoals bij een klassieke martini vervangt wodka gin in de Tom Collins om een wodka collins te creëren. Omdat wodka minder aromatisch is dan gin, heeft de cocktail een schonere smaak die sommigen lekkerder vinden dan de Tom Collins, en sommigen vinden hem minder interessant. Het wordt geserveerd in een collinsglas op de rotsen met een klassieke vlaggarnituur.

Gemeenschappelijke whiskybardranken

Whiskey, whisky (in Schotland en Canada), whisky, rogge en bourbon worden allemaal gedistilleerd uit een basis van granen (rogge, tarwe, maïs en gerst) en vervolgens gerijpt in hout om de complexiteit toe te voegen. Hoewel veel mensen hun garde puur of met ijs lekker vinden, zijn garde(e)y-cocktails ook populair.

Ouderwets

Oubollig
Oubollig

Sommige cocktails raken nooit uit de mode, en de ouderwetse is daar één van. Deze cocktails worden eenvoudig gemaakt met een suikerklontje, bitters, een soort whisky, een scheutje water en ijs. De standaardgarnituur is een sinaasappelschil.

Mint Julep

Munt julep
Munt julep

De mint julep is een soort cocktail die bekend staat als een smash en die verwarde munt, suiker en bourbon bevat. Het wordt geserveerd in een rotsglas of een sterlingzilveren julekopje met veel fijngemalen ijs om het super gekoeld te houden. Takjes munt zijn de traditionele garnering.

Whiskyzuur

Whisky zuur
Whisky zuur

Nog een klassiek zuur, deze keer gemaakt met whisky, de whisky zuur bevat gelijke delen zuur (citroensap) en zoet (eenvoudige siroop) met twee delen whisky naar keuze. Het wordt geschud en op de rotsen geserveerd in een rotsglas.

Hot Toddy

Hete grog
Hete grog

De hot toddy is een smakelijke winterklassieker gemaakt met honing, citroensap, thee en de garde(e)y naar keuze. Zoals de naam al aangeeft, wordt het warm geserveerd, dus perfect om de winterkou te verdrijven.

Irish Coffee

Ierse koffie
Ierse koffie

Irish coffee is een andere chill-chaser. Het is een heerlijke combinatie van Ierse whisky, koffie, bruine suiker en licht opgeklopte, ongezoete room die onweerstaanbaar is na een dag in de kou.

Manhattan

Twee Manhattan-cocktaildrankjes
Twee Manhattan-cocktaildrankjes

De naam van dit basisdrankje voor bartending verraadt zijn oorsprong; het werd eind 19e eeuw uitgevonden in New York City en sindsdien is het een populaire cocktail in martini-stijl. De klassieke Manhattan bevat twee delen roggewhisky of bourbon en één deel zoete vermouth, samen met een scheutje of twee Angostura-bittertjes. Het wordt geroerd en direct geserveerd in een gekoeld cocktailglas met een garnering van citroenschillen.

Rob Roy

Rob Roy
Rob Roy

Als je de bourbon of rogge in een Manhattan-cocktail vervangt door Schotse whisky (bij voorkeur gemengd), heb je de Rob Roy-cocktail. Roer het door en zeef het, recht omhoog, in een gekoeld cocktailglas. Garneer met een sinaasappelschil.

Sazerac

Sazerac - een klassieke alcoholische cocktail
Sazerac - een klassieke alcoholische cocktail

De Sazerac werd in de 19e eeuw in New Orleans uitgevonden en is een variant op de klassieke ouderwetse stijl. Het is gemaakt met roggewhisky, Peychaud's bitters, een suikerklontje en een scheutje absint die het glas alleen maar omspoelt om het met smaak te bedekken. Serveer de Sazerac met ijs in een rotsglas.

Meer populaire mixdrankjes

Je vindt er ook een scala aan populaire cocktails gemaakt met likeuren, cognac, cognac en armagnac, en zelfs wijn en champagne.

  • Amaretto sour - Amaretto met zoet en zuur geserveerd op gemalen ijs, deze cocktail biedt een mooie balans tussen zoet en zuur.
  • Zijspan - De zijspan, gemaakt in de jaren twintig, is in wezen een Cognac Sour. Het is gemaakt met gelijke delen zoet (eenvoudige siroop) en zuur (vers geperst citroensap) met twee delen cognac. Het wordt geschud met ijs en rechtop geserveerd in een gekoeld cocktailglas met een gesuikerde rand en een garnering van citroenschillen.
  • Long Island ijsthee - Met wodka, rum, tequila, gin, triple sec, zoetzuur en cola geserveerd op gemalen ijs in een longdrinkglas, lijkt de Long Island ijsthee op thee, maar heeft een echte trap. Garneer het met een kers.
  • Mimosa - Deze eenvoudige champagnecocktail is gemaakt met mousserende wijn en sinaasappelsap. De mimosa is een heerlijke feestelijke brunchcocktail.
  • Sangria - Een Spaanse wijnpunch, fruitige sangria wordt gemaakt met rode of witte wijn, fruit, sterke drank zoals cognac en gesneden fruit.

Meest voorkomende bardrankjes

Dit zijn maar een paar van de vele populaire cocktails. Sommige zijn moderne uitvindingen, terwijl andere een eeuwenoude oorsprong hebben. Met zoveel smaken en basisspirits zul je zeker een cocktail vinden waar je van houdt. Nu je alle populaire cocktails kent, is het tijd voor een grapje. Maak plezier met drankjes die beginnen met Q.

Aanbevolen: