Wie maakt de beste akoestische gitaren

Inhoudsopgave:

Wie maakt de beste akoestische gitaren
Wie maakt de beste akoestische gitaren
Anonim
Ibanez-gitaar
Ibanez-gitaar

De beste akoestische gitaren zijn gitaren die eersteklas vakmanschap belichamen om uitmuntendheid in geluid en speelbaarheid te bieden. Er kunnen verschillende topmerken worden gerekend die superieur vakmanschap en aandacht voor kwaliteit bieden, en dit zijn de merken waar gitaristen terecht kunnen voor uitstekende instrumenten met zowel speel- als uithoudingsvermogen.

De beste merken voor akoestische gitaren

Net als in de autowereld zijn er gitaarmerknamen die synoniem staan voor kwaliteit. Je kunt zeker een kwaliteitsgitaar krijgen zonder merknaam, maar sommige merken hebben hun naam gebouwd op een reputatie van vakmanschap, service en geluid. Houd er rekening mee dat topmerken veel geld kosten, in overeenstemming met de hoge kwaliteit van hun materialen en de ultieme beheersing van hun vakmanschap.

Martin

Martin Gitaar 000-15SM
Martin Gitaar 000-15SM

De naam Martin is synoniem geworden voor akoestische gitaren van de allerbeste kwaliteit. Het bedrijf biedt een breed scala aan instrumenten, van op maat gemaakte gitaren en limited editions tot hun reguliere gitaren. Martins zijn gemaakt van houtsoorten van topkwaliteit, zoals palissanderhout en sparrenhout, en elk model is speciaal vervaardigd om sonische uitmuntendheid te leveren. Van de 000-15SM voor ervaren gitaristen tot de Little Martin voor beginners: Martin-gitaren zetten de standaard qua constructie en geluid die alle andere gitaren moeten volgen.

Gibson

Gibson produceert enkele van 's werelds beste akoestische gitaren, waaronder de Robert Johnson L-1 en de Gibson SJ-250 Monarch met parel- en zilveraccenten. Dit laatste instrument was een favoriet van gitaarzwaargewichten als Roy Rogers, Graham Parsons en Pete Townshend, maar met een prijskaartje van meer dan $ 25.000 v alt het misschien buiten je bereik. Een van Gibson's best verkochte gitaren is de J-45, bijgenaamd The Workhorse. Het beschikt over een uitzonderlijk warme klank die schittert in de hoge tonen.

Taylor

Taylor 814ce
Taylor 814ce

Een van de meest geliefde merken voor hoogwaardige akoestische gitaren is Taylor. Het bedrijf produceert een aantal uitstekende modellen met prachtige houtnerven en innovatieve halzen en pickups, waardoor ze een uitstekende reputatie hebben opgebouwd bij gitaristen. Gevorderde gitaristen zullen genieten van de Taylor 110 met zijn klassieke dreadnought vorm en soepele speelbaarheid. Gevorderde gitaristen zullen dol zijn op de 810ce met zijn cutaway ontwerp en unieke sensorsysteem dat de resonantie en helderheid van de klank van de gitaar verbetert.

Breedlove

Breedlove geniet een aanzienlijke loyaliteit in de harten en geesten van veel gitaristen. Het bedrijf biedt akoestische gitaarmodellen van grote schoonheid, stevigheid en sublieme bespeelbaarheid. De gitaren uit de American Series, met snelle, lage actie op mahoniehouten halzen, zijn instrumenten die elke serieuze muzikant graag zou willen bezitten. De gitaren uit de Master Class-serie, met tophout en innovatieve, klankversterkende lichaamsvormen, kunnen hun welverdiende plaats innemen tussen de beste akoestische gitaren die er zijn.

Takamine

Takamine, gevestigd in Japan, is lange tijd toonaangevend geweest in de productie van geweldige akoestische gitaren. De Takamine G-serie is geweldig voor beginners. De G340 is betaalbaar geprijsd en beschikt over een dreadnought body met abalone kenmerken. Met een gewicht van tien pond is hij licht en heeft hij een uitstekende klankkwaliteit. Snaarwisselingen zijn eenvoudig op dit model. Voor gevorderde spelers biedt Takamine de Signature Series, waarvan de gitaren zijn voorzien van een constructie van sparren- en palissanderhout en een krachtige stem die werkelijk geweldige optredens zal inspireren.

Yamaha

Yamaha staat bekend om hoogwaardige, goed geprijsde akoestische gitaren die variëren van geschikte instrumenten voor beginners tot gitaren van professionele kwaliteit. Hun FG730S Solid Top Acoustic is een geweldige opstelling voor beginners, zowel qua klank als geluidskwaliteit. De gitaar is goed gebouwd met gegoten stemmechanieken en een sterke hals. De Yamaha LJ6, met zijn jumbo body en fantastisch open geluid, is een uitstekende keuze voor gemiddelde of gevorderde spelers.

Fender

Fender CD-140 gitaar
Fender CD-140 gitaar

Fender is een ander zwaargewicht in de wereld van akoestische gitaren. Hoewel je van Fender een hoog niveau van vakmanschap mag verwachten, liggen de prijzen van de high-end gitaren aanzienlijk lager dan die van Gibson. De CD-140 Acoustic is een van de meest populaire basisakoestiek. Met een palissander toets bekleed met 20 frets en een goed bereik tussen de snaren is de gitaar gemakkelijk te bespelen en nog gemakkelijker te onderhouden. Een krachtige en luide akoestiek, de gitaar combineert stijl met bespeelbaarheid.

Ibanez

Hoewel Ibanez in de hoofden van veel mensen sterk geassocieerd wordt met elektrische gitaren, vervaardigen ze ook uitstekende akoestische gitaren. De Ibanez Artwood-serie biedt gitaren in verschillende stijlen en maten, die allemaal zijn voorzien van bovenbladen van massief hout en een warme klank met uitstekende projectie. De AC240 Grand Concert akoestische gitaar heeft een natuurlijke afwerking met open poriën, die pronkt met de esthetisch aantrekkelijke mahoniehoutnerf.

Epiphone

Epiphone is een juniormerk uit de Gibson-lijn. De gitaren worden in Azië gebouwd, wat soms lagere arbeidskosten en een lagere prijs betekent. Dit betekent echter niet dat je geen akoestische gitaar van hoge kwaliteit tegen een lage prijs kunt krijgen. De DR-100 is uitstekend geschikt voor beginners, en de Hummingbird is een kwaliteitsinstrument voor een redelijke prijs voor de gemiddelde gitarist.

Persoonlijke smaak

Wat een akoestische gitaar voor de een geweldig maakt, werkt misschien niet voor de ander. Wat andere mensen denken over het geluid van een jumbogitaar met rood sparrenhouten bovenblad doet er weinig toe als je denkt dat een klassieke esdoornbody het geluid dat je wilt creëren het beste weergeeft. Als je op zoek bent naar een akoestische gitaar van een topmerk, vergeet dan niet om de gitaar te kiezen die voor jou het beste klinkt.

Aanbevolen: