Quaker kanten tafelkleed: de ultieme gids

Inhoudsopgave:

Quaker kanten tafelkleed: de ultieme gids
Quaker kanten tafelkleed: de ultieme gids
Anonim
bloemen- en lintmotief
bloemen- en lintmotief

Een authentiek Quaker kanten tafelkleed is een populair item, ideaal voor een speciaal diner. Dit tafelkleed is niet alleen mooi, maar ook zeer duurzaam.

Geschiedenis van het Quaker kanten tafelkleed

Dames thuisdagboek
Dames thuisdagboek

In 1894 richtte Joseph H. Bromley (Philadelphia, PA) een kantproductiebedrijf op, Lehigh Manufacturing Company, en in 1911 veranderde hij de naam in Quaker Lace Company. De tafelkleden waren machinaal gemaakt en zeer gewaardeerd. Het bedrijf was 100 jaar lang marktleider op het gebied van machinaal vervaardigde kanten tafelkleden, waarmee het in 1932 begon. De vraag naar de tafelkleden was zo groot dat het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog zijn focus verlegde naar de productie van alleen de beroemde kanten tafelkleden. Een van de bekendste klanten was het Witte Huis in de jaren vijftig. In 1993 werd het bedrijf echter failliet verklaard en vervolgens geliquideerd.

Later kocht Lorraine Linens de rechten op de naam en de patronen van Quaker Lace. Het bedrijf probeerde de erfenis voort te zetten, maar in 2007 werd het gedwongen faillissement aan te vragen. De formaliteit van familiediners is in de moderne wereld verdwenen. Bij speciale gelegenheden kan het fijnere linnengoed uit het buffet of de linnenkast komen. Nu er minder behoefte is aan kanten tafelkleden, zijn de originele patronen in verval geraakt.

Populaire patronen

De elegante ontwerpen van de Quaker Lace-tafelkleden waren ideaal toen formeel dineren in de meeste huishoudens een premium was. Bij deze eetervaring was altijd een kanten tafelkleed inbegrepen. Er waren veel patronen om uit te kiezen, waaronder een paar:

Quaker Lace-Witte Huis-patroon
Quaker Lace-Witte Huis-patroon
  • Witte Huis:Dit patroon werd erg populair toen het werd gebruikt in het Witte Huis tijdens het Eisenhower-tijdperk. Dit patroon werd beschouwd als de hoogste kwaliteit die door het bedrijf werd geproduceerd.
  • Gardenia: Dit bloemmotief was zwaarder (dikker) dan veel van de andere kanten tafelkleden die door het bedrijf werden geproduceerd.
  • Varen met knoopsgatrand: Het patroon heeft elegante varenbladclusters en een ovaal randontwerp binnen een ander ovaal in het midden. Dit ontwerp is minder formeel dan de rozen- en bloemenpatronen.
  • Rozenbloemen: Er waren verschillende rozenthemapatronen die ingewikkelde ontwerpen onthulden die vloeiden met een overvloed aan rozen en andere motieven.
  • Barcelona: Dit patroon is een combinatie van bloemen- en scrollpatronen.
  • Bloemen: Op veel van de bloemen waren ook bladeren afgebeeld en deze hadden vaak een Picotrand (lussen van draden).

Decoreren met Quaker kanten tafelkleden

De tijdperken van formeel dineren hielpen de populariteit van tafelkleden in te luiden. De machinaal vervaardigde kanten tafelkleden waren minder duur dan handgemaakt kant en zorgden ervoor dat meer mensen het zich konden veroorloven om die gewenste elegante eetlook te creëren. Een ander voordeel van de machinaal vervaardigde kanten tafelkleden was hun duurzaamheid. Quaker Lace-tafelkleden zijn bestand tegen talloze wasbeurten in de machine.

Formele sfeer

Toen de formaliteiten begonnen af te nemen en plaats te maken voor een informele levensstijl, werd het dagelijkse gebruik van kanten tafelkleden gedegradeerd tot speciale gelegenheden, zoals feestdagen, jubilea en speciale etentjes. Je kunt op elk gewenst moment een kanten tafelkleed op je eettafel gebruiken. Als u een specifieke historische stijl probeert te volgen of gewoon een meer formele sfeer wilt creëren, kunt u een van deze tafelkleden over uw eettafel plaatsen voor een onmiddellijke transformatie.

Je kunt ook kleinere tafelkleden kopen om bijzet- of bijzettafels mee te bedekken en zo een woon- of slaapkamer aan te kleden als een elegant woonaccent. Laat de zoomlijn naar de vloer vallen voor de beste look.

Populaire decoratietoepassingen

Er zijn veel manieren waarop je deze charmante tafelkleden kunt gebruiken met verschillende huisdecors en ontwerpstijlen. U kunt besluiten een van deze vintage tafelkleden te kopen voor een perfect diner in de buitenlucht, een zomerse lunch of een theekransje.

  • Victoriaans: Deze sierlijke en formele stijl is ideaal voor deze tafelkleden. Het was een van de tijdsbestekken waarin de originele tafelkleden werden gekoesterd. Zet hem op een eettafel.

    lang tafelkleed
    lang tafelkleed
  • Tudor:Deze stijl, vooral de revivalperiode, zal dit kanten tafelkleed verwelkomen als een natuurlijke verlenging van het decor.
  • Americana-decor: Een prachtig kanten tafelkleed past goed bij deze stijl. Veel landelijke decors zijn voorzien van kant en ruches en zouden onvolledig zijn zonder een Quaker Lace-tafelkleed. Bijzet- of zittafels zouden er prachtig uitzien.
  • Arts and Crafts: Deze stijl combineert houtafwerkingen en aardetinten die worden verzacht door een kanten tafelkleed in de eethoek.
  • Engels of Frans land: Een andere landelijke stijl bevat vaak stoffen met rozenknoppen of rozen, samen met kanten kleedjes en tafelkleden.
  • Hedendaagse ontwerpen: Als je op zoek bent naar een opvallende tafelsetting, ga dan voor kant. Je kunt ook een van deze tafelkleden kopen en gebruiken als overlay-topper met een effen gekleurd tafelkleed eronder om het kantpatroon te accentueren. Veel mensen gebruiken dit effect voor Kerstmis of andere feestdagen.
  • Stijlcontrast: Als uw ontwerpstijl rustiek is, overweeg dan om een elegant kanten tafelkleed in uw keuken of zelfs op uw bijzettafel te gebruiken om voor een verrassend contrast te zorgen. Dit kan een zeer effectieve ontwerptactiek zijn die een nieuwe dimensie en een vleugje nostalgie aan uw eetervaring zal toevoegen.

Waar te winkelen

Plaatsen voor het kopen van de tafelkleden buiten de lokale tuin- en landgoedverkoop, consignatiewinkels en rommelmarkten zijn onder meer:

Vintage Quaker kanten tafelkleed
Vintage Quaker kanten tafelkleed
  • Ruby Lane: Soms kun je geluk hebben met prachtige vondsten, zoals een vintage kanten tafelkleed uit 1948 in de originele doos met het displaylint nog steeds vastgebonden zoals op de dag dat het tafelkleed werd gekocht en nooit werd gebruikt.
  • CV-linnengoed: Niet-vintage vondsten zijn onder meer een ivoorkleurig Quaker Lace tafeloverlay-topper van 60 x 120 inch, ontworpen om een effen gekleurd tafelkleed te bedekken. Het verbluffende effect van de kleur die door de topper gluurt, benadrukt het kantpatroon. Er is ook een vierkante topper van 180 cm verkrijgbaar. Deze look van een kanten topper op een effen gekleurd tafelkleed kan worden gebruikt voor feestdagen en speciale gelegenheden, zoals een baby- of bruidsdouche. Prijs: ongeveer $ 11.
  • Etsy: Bij veel verkopers kun je vintage tafelkleden in uitstekende staat vinden, sommige zijn ongeopend en in de originele verpakking. Prijs: Begin rond de $ 10 en hoger. Gebruik deze voor elke dag, speciale feestdagen of kies kleinere maten voor niet-eettafels.
  • eBay: Er is een breed scala aan patronen en maten beschikbaar voor bieden of directe aankoop. U kunt ronde, vierkante, ovale en rechthoekige maten vinden. Kom regelmatig terug voor de nieuwste toevoegingen aan de inventarissen. Prijs: Begin rond de $ 10 en hoger.

Vintage Textiles: je kunt een link naar hun eBay-winkel vinden, maar je moet regelmatig controleren of er nieuw toegevoegde tafelkleden zijn

WorthPoint is een onderzoekswebsite die u kunt gebruiken om de prijs op te zoeken van een specifiek artikel dat is verkocht. Veel van de genoemde items zijn op eBay verkocht; gebruik het om te weten of u een goede deal krijgt voor uw tafelkleed.

Tweede leven voor een elegant decor

Je kunt vintage Quaker Lace-tafelkleden vinden en ze een tweede leven geven in je interieur. Duurzame en tijdloze ontwerpen betekenen dat u zelfs kunt besluiten uw tafelkleed na te laten als erfstuk, zodat de volgende generatie ervan kan genieten.

Aanbevolen: