Langzame danspasjes

Inhoudsopgave:

Langzame danspasjes
Langzame danspasjes
Anonim
paar langzaam dansen 's nachts
paar langzaam dansen 's nachts

Langzame danspasjes zijn eenvoudig te leren en leuk om te gebruiken op bruiloften en andere formele gelegenheden. Hoewel langzaam dansen in zijn traditionele vorm lang niet zo populair is als in de afgelopen decennia, is het nog steeds populair voor bepaalde soorten sociale gelegenheden. Bovendien kan stijldansen een vleugje klasse en elegantie toevoegen aan elk chique evenement.

Begin met het leren van langzame danspassen

Voor de jongere generaties bestaat langzaam dansen vaak uit het stevig vasthouden van elkaar en gewoon meezwaaien op de muziek. Hoewel dit in de meeste sociale kringen acceptabel is, is het ook leuk om enkele basisstappen te leren voor meer traditioneel langzaam dansen. De eerste staat bekend als de "knuffel en zwaai", terwijl de laatste uit meer georganiseerde stappen bestaat.

Vind een partner

Om langzame danspasjes te leren, moet je eerst een partner vinden. Dit kan iedereen zijn, van een vriend tot een partner, of zelfs een familielid. Bij sommige dansstudio's kun je solo aanwezig zijn en bij aankomst aan een partner worden gekoppeld. Neem van tevoren contact op met je instructeur om erachter te komen wat er nodig is als je nog geen partner in gedachten hebt.

Uw browser ondersteunt de videotag niet.

Investeer in goede schoenen

Je zult ook willen investeren in een paar ballroomdansschoenen. Dit voorkomt dat je uitglijdt op de dansvloer en helpt ook bij je balans en techniek.

Basisstappen

Alle langzame dansbewegingen beginnen ermee dat de man zijn rechterhand op de heup van de vrouw legt, terwijl haar rechterhand zijn linkerhand vasthoudt. De vrouw legt vervolgens haar linkerhand op de schouder van haar partner. Als twee vrouwen samen dansen voor leerdoeleinden, bepaal dan wie de leiding zal nemen. De man/leider zet altijd de eerste stap voorwaarts, terwijl de vrouw/volger altijd begint met een stap achteruit.

Boxstap

De box step is een inleidende langzame dansstap die wordt gebruikt in veel stijldansstijlen, waaronder de rumba en de klassieke wals. Het is ook geschikt voor informeel langzaam dansen dat vrij is van enige officiële stijl.

Eerst stapt de man met zijn linkervoet naar voren, terwijl de vrouw achteruit stapt en hem spiegelt. De boxstap wordt dan als volgt uitgevoerd:

  • De man brengt zijn rechtervoet naast zijn linkervoet, terwijl de vrouw met haar rechtervoet een stap achteruit doet.
  • De man stapt dan naar rechts en de vrouw volgt zijn voorbeeld.
  • De linkervoet van de man wordt naast de rechtervoet geplaatst, opnieuw gevolgd door de vrouw.
  • De man stapt dan met zijn rechtervoet achteruit, terwijl de vrouw naar voren stapt en hem spiegelt.
  • De man brengt zijn linkervoet naar achteren naast zijn rechter, en de vrouw stapt links naar voren.
  • De man stapt naar links, terwijl de vrouw hem volgt.
  • De boksstap wordt afgesloten met de man die zijn rechtervoet weer naast de linker zet en terugkeert naar de oorspronkelijke positie, terwijl de vrouw volgt.

Voor meer gevorderde dansers kan een langzame dansboxstap elke vier tellen een halve draai omvatten, en de stappen halverwege de muziek omkeren, zodat de vrouw de leiding neemt.

Stationair langzaam dansen

Als de boxstep te ingewikkeld is, of je te veel aan formele dansen op de middelbare school doet denken, kun je in plaats daarvan stationair dansen leren. Er zijn minder stappen nodig, waardoor het gemakkelijker wordt om te leren en er ook minder beweging over de dansvloer ontstaat.

  • De man leidt door met zijn linkervoet naar voren te stappen terwijl hij met zijn rechtervoet schommelt. De vrouw volgt.
  • De man stapt dan achteruit met zijn linkervoet en schommelt aan de rechterkant, terwijl de vrouw weer volgt.

Voeg beurten toe om de herhaling van deze basisstap te onderbreken, gebruik een kwartslag in plaats van een halve draai om de beweging beheersbaar te houden.

Tips voor het leren

Leren langzaam dansen kan enige tijd duren, vooral als je samenwerkt met iemand die je niet kent. Geef jezelf de tijd en geduld om goed te leren, en zorg ervoor dat je de stappen vaak tussen de lessen door oefent. Langzaam dansen is een geweldige vaardigheid en zal je alles bieden, van basisoefeningen tot opvallende bewegingen tijdens je volgende elegante bijeenkomst.

Aanbevolen: