Zorg voor hibiscus

Inhoudsopgave:

Zorg voor hibiscus
Zorg voor hibiscus
Anonim
Een roze hibiscusbloei.
Een roze hibiscusbloei.

Als u de juiste verzorging voor hibiscus leert, zorgt u ervoor dat uw planten lang leven. Deze prachtige planten kunnen worden gebruikt om het landschap van je huis te verfraaien of als mooie kamerplant.

Goede verzorging van hibiscusplanten

De volgende tips en richtlijnen kunnen je helpen een goede start te maken met je nieuwe planten, of je helpen problemen met gevestigde planten te diagnosticeren.

Temperatuur voor hibiscusplanten

De hibiscusplant houdt van warmere klimaten. De ideale groeitemperatuur voor deze planten ligt tussen 60 en 90 graden Fahrenheit. Als je in een gebied woont met koele avonden, wil je je hibiscusplanten in containers laten groeien, zodat ze gemakkelijk naar binnen kunnen worden verplaatst.

Waar hibiscusplanten kweken

Potplanten

Voor tuiniers die in koelere klimaten leven, kun je hibiscusplanten in containers kweken. Tijdens de warmere maanden kan uw hibiscus in pot buiten worden geplaatst en 's nachts worden binnengebracht als de temperatuur onder de 60 graden da alt. Het houden van hibiscus in containers is ook een geweldige manier om binnenshuis het hele jaar door van deze planten te genieten. Om ervoor te zorgen dat uw hibiscusplanten in pot gezond blijven, moet u ze licht wortelgebonden houden. Als u besluit ze in een grotere pot te plaatsen, kies er dan een die slechts een centimeter of minder in diameter groter is dan de pot waarin deze zich momenteel bevindt. Hibiscusplanten hebben uitstekende drainage nodig, dus zorg ervoor dat uw container voldoende drainagegaten in de bodem heeft voordat u plant je hibiscus.

In de grond planten

Hibiscusplanten staan graag in goed doorlatende grond. Je kunt de grond testen waar je wilt planten door een gat te graven, er een liter water in te gieten en te kijken hoe snel het wegloopt. Als het niet meteen leegloopt, is dit gebied mogelijk niet geschikt voor uw hibiscus. Water dat zich rond de bodem van uw plant verzamelt, kan schimmelproblemen veroorzaken.

Een hibiscus water geven

Tijdens de warmere maanden moet je hibiscusplant dagelijks water krijgen. Zodra de temperatuur koeler wordt, moet u uw plant minder water geven. Als je de plant te veel water geeft, kan hij doodgaan. De beste manier om te bepalen of uw plant water nodig heeft, is door uw vinger in de grond rondom de plant te steken. Als het droog is, is het tijd om de plant water te geven.

Een hibiscus bemesten

De hibiscusplant houdt van meststoffen met veel kalium. Vermijd het gebruik van ‘superbloei’-producten die een grote hoeveelheid fosfor bevatten. Dit zorgt ervoor dat uw plant geen andere voedingsstoffen opneemt die hij nodig heeft. Hibiscusplanten kunnen op verschillende manieren worden bevrucht, van blad- tot tijdvrijgavemethoden. Welke manier u ook kiest, lees zorgvuldig de instructies op de productverpakking.

Ongediertebestrijding

De volgende plagen komen vaak voor als je hibiscusplanten hebt:

  • Spidermijten - miticiden of fijne spuitolie zijn nodig om de levenscyclus van de plaag te doorbreken
  • Bladluizen - kunnen worden bestreden door de plant te besproeien met een sopje
  • Mieren - kunnen worden bestreden door de plant te besproeien met een sopje
  • Thrips - gebruik een zeepspray of Orthene om dit ongedierte te bestrijden
  • Wittevliegen - een zeepspray of Orthene die op de onderkant van de bladeren wordt gespoten, bestrijdt dit ongedierte
  • Schaal - gebruik Orthene en fijne spuitolie (het is ook aangetoond dat kookspray werkt)

Hibiscusplanten snoeien

De hibiscusplant kan in de lente en de zomer worden gesnoeid, maar niet in de herfst en de winter. Recent gesnoeide planten zijn gevoelig voor schade veroorzaakt door koude temperaturen. Het heeft altijd de voorkeur om een plant na de bloei te snoeien. Nieuwe bloemen zouden binnen ongeveer drie tot vier maanden na het snoeien moeten verschijnen. Wanneer u het gebied kiest dat u wilt snoeien, maakt u de snede ongeveer ¼ inch boven de nieuw gevormde knop. Gebruik altijd schoon snoeimateriaal voor uw planten om overdracht van plantenziekten te voorkomen.

De verzorging van hibiscusplanten is vrij eenvoudig. Afhankelijk van het klimaat kunnen de planten binnen of buiten worden gekweekt. Deze planten zijn niet erg temperamentvol, en zolang ze periodiek worden bemest en op de juiste manier worden bewaterd, kunnen ze jarenlang plezier bieden.

Aanbevolen: