Vintage spiegelparfumbakje voor een elegante weergave

Inhoudsopgave:

Vintage spiegelparfumbakje voor een elegante weergave
Vintage spiegelparfumbakje voor een elegante weergave
Anonim
spiegelblad met parfumflesjes
spiegelblad met parfumflesjes

Van een vleugje felrode lippenstift tot een vleugje bloemenparfum uit een klassieke verstuiver, er is niets beters om je toilettafel uit het midden van de eeuw samen te brengen dan een vintage spiegelparfumbakje. Of je nu houdt van verguld roosterwerk of van een eenvoudige gouden lijst, deze gemakkelijk te vinden verzamelobjecten voegen een vleugje klasse toe aan zelfs de meest rommelige slaapkamers.

Vintage spiegelparfumbakontwerpen om iedereen te verblinden

Hoewel accessoirebakjes al heel lang bestaan, werden de iconische, met spiegeltjes omzoomde exemplaren die je kunt vinden in de sexy dameskamers van talloze films uit de jaren 70 voor het eerst vervaardigd tijdens de Victoriaanse periode. Ze kwamen echter pas echt in zwang in de voor- en naoorlogse periode, met als hoogtepunt dat ze in de jaren vijftig/zestig op hun hoogtepunt waren. Deze spiegelbakjes werden gebruikt om diverse cosmetische en parfumproducten modieus in te bewaren en tentoon te stellen. Je kunt deze spiegelbakjes nog steeds vinden in winkels voor huishoudelijke artikelen over de hele wereld.

Verschillende soorten vormen

Een van de meest aantrekkelijke dingen van vintage spiegelparfumbakjes is dat er door de jaren heen zoveel verschillende stijlen van zijn geweest. Dit maakt de dienbladen zelf niet alleen leuk om te verzamelen, maar het maakt ze ook tot een perfect cadeau voor zelfs de meest kieskeurige persoon in je leven. Wees niet bang, want deze parfumbakjes kunnen zowel in een hogere als in een lagere categorie worden geplaatst en kunnen worden gedecoreerd zodat ze bij vrijwel ieders esthetiek passen. Enkele van de meest voorkomende vormen voor deze trays zijn:

  • Ovaal
  • Rechthoekig
  • Rond
  • Vierkant
  • Geometrisch

Verschillende soorten kaders

Bijna al deze vintage spiegelparfumbakjes zijn op de een of andere manier ingelijst om te voorkomen dat de flesjes eraf vallen of om te voorkomen dat de spiegel barst. Deze vintage spiegelschalen waren bijna altijd ingelijst in een soort metaal, meestal goud, messing of tin. In precies dezelfde hoeveelheid variatie waarin deze dienbladen qua vormen verkrijgbaar waren, werden ze ook geleverd met een groot aantal unieke frames. Ondanks de veranderende designtrends tussen de jaren twintig en zeventig leken deze dienbladen altijd een overvloed aan stilistische opties te hebben, waaronder:

  • Traliewerkframes- Een van de meest populaire - vooral in het midden van de eeuw - soorten metalen frames waren verhoogde frames die vervolgens boven de rand van het dienblad werden uitgetrokken om de items te omsluiten in een soort decoratief hekwerk. Deze patronen kunnen lijken op roosters, veters en bloemmotieven, om maar een paar ontwerpen te noemen.
  • Klauwvoetframes - Een ander decoratief frame dat sommige dienbladen hadden, waren klauwpoten die de dienbladen een paar centimeter boven het oppervlak waarop ze rustten omhoog hielden.
  • Metalen sierhandgrepen - Een minimalistische benadering bij het inlijsten van deze spiegelparfumbakjes was om ze in een eenvoudig metalen frame te plaatsen dat vlak tegen het dienblad zelf zat en vervolgens iets naar buiten uitstak twee kleine handvatten aan weerszijden van het dienblad.
  • Raised bar frames - Deze frames komen iets minder vaak voor, maar ze gebruiken dezelfde logica als de traliewerkframes, in die zin dat ze metalen staven hebben (vaak slechts één enkele balk, maar soms meer) die de lade omcirkelt om de items veilig te houden.

Hoeveel kosten vintage spiegelparfumbakjes?

rechthoekig gespiegeld parfumijdelheidsblad
rechthoekig gespiegeld parfumijdelheidsblad

De prijzen voor vintage parfumbakjes variëren enorm. Laat je echter niet voor de gek houden door het mysterie; over het geheel genomen zijn ze eigenlijk heel betaalbaar. Je kunt ze voor slechts een paar dollar vinden in kringloopwinkels en consignatiewinkels. Dit heeft veel te maken met het feit dat ze een paar decennia geleden zo'n belangrijk huishoudelijk artikel waren dat deze detailhandelaren er een overvloed aan hebben en het zich kunnen veroorloven ze voor behoorlijk goedkoop te verkopen.

Dat gezegd zijnde, zijn de prijzen afhankelijk van de fabrikant (als die bekend is), de maat, de leeftijd, het ontwerp en de materialen waarvan de dienbladen zijn gemaakt. Natuurlijk is de basisconditie van belang, maar algemene slijtage maakt op de lange termijn niet zoveel uit.

Waarde bepalen

Over het algemeen zijn deze bakjes geen dure artikelen, dus als je merkt dat je oma er een probeert te verpanden om haar volgende grote vakantie te betalen, probeer haar dan te ontmoedigen voordat ze naar de receptie gaat. Er zijn echter een aantal indicatoren waar je naar kunt kijken om te zien of je iets hebt dat bijzonder speciaal is en de moeite waard is om meer tijd te investeren in onderzoek en bescherming:

  • Controleer op de merktekens van de fabrikant- In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat u een parfumbakje laat maken door een gerenommeerde maker en niet alleen door een warenhuisfabrikant. Kijk of je merktekens van de maker kunt vinden en onderzoek hun oorsprong.
  • Zoek naar edelmetalen - Als u een spiegelparfumbakje opha alt bij een consignatiewinkel of bij een landgoedverkoop, vindt u misschien een zeldzaam exemplaar van een exemplaar gemaakt van kostbare metalen. Kijk op de achterkant en randen van het metalen frame om te zien of je daar zuiverheidsstempels kunt vinden. Juridisch gezien moeten artikelen met een bepaald zuiverheidsgeh alte van verschillende metalen worden afgestempeld voordat ze worden verkocht, en als je er een kunt vinden die is gemaakt van goud of sterling zilver, maakt het metaalgeh alte het meer waard dan het prijskaartje van twee dollar dat eraan is toegevoegd. de kringloopwinkel.

De prijs van vintage spiegelparfumbakjes op een veiling

Gelukkig kun je de klassieke vintage-esthetiek van je favoriete oude Hollywood-ster krijgen zonder al je bezittingen te moeten liquideren en je eerstgeborene te moeten verkopen. In feite worden deze trays gemiddeld voor ongeveer $ 15- $ 50 verkocht, waarbij slechts zeldzame exemplaren voor hogere bedragen worden verkocht. Kijk eens naar deze vintage spiegelparfumbakjes die onlangs op een veiling zijn verkocht om dit grote verschil in gewone versus ongewone prijzen te zien:

  • Klein Avon-parfumbakje met staafframe - Verkocht voor ongeveer $ 11,95
  • Ovaal verguld decoratief handvat spiegelparfumbakje - Verkocht voor $ 24,99
  • Geometrisch parfumdienblad met tralieframe - Verkocht voor $ 29
  • Gouden parfumscha altje met tralieframe - aangeboden voor $ 350
  • Art Deco Murano glazen spiegelparfumbakje - aangeboden voor $ 2.200

Waar vind je vintage spiegelparfumbakjes

Er zijn veel goede opties voor plekken waar je vintage spiegelparfumbakjes kunt zoeken. Pandjeshuizen, werfverkoop, landgoedverkoop en consignatiewinkels zijn een goed beginpunt. Als je geen geluk hebt met deze persoonlijke locaties, dan bruist het internet van de talloze vintage make-upbakjes waar je doorheen kunt bladeren:

  • eBay - eBay, de klassieke titan van de online veilinggemeenschap, staat vol met alle soorten vintage ijdelheid waarin je misschien geïnteresseerd bent. Van groot tot klein, en meestal onder de $ 50, deze website is jouw plek om te vinden dat perfecte item.
  • More Than McCoy - More Than McCoy is een specifieke online retailer die gespecialiseerd is in allerlei soorten verzamelartikelen. Hoewel je een kick krijgt van de knaller uit het verleden als het gaat om het unieke ontwerp van de site uit de jaren 90, blijf je zeker vanwege de vele geweldige aanbiedingen die ze beschikbaar hebben.
  • Etsy - Nog een geweldige online retailer om Esty te bekijken. Met Etsy kun je profiteren van alle voordelen van eBay, maar bij vintage goederen met betrekking tot mode en cosmetica hebben Etsy-verkopers de neiging om iets meer te rekenen. Dus als je Etsy's listings gaat doorzoeken, zorg er dan voor dat je de prijzen vergelijkt met een externe bron om ervoor te zorgen dat je niet wordt opgelicht.
  • 1st Dibs - Als je op zoek bent naar een vintage spiegelparfumbakje dat iets luxer is dan degene die je in de jaren '60 bij Sears kunt vinden, dan moet je eens kijken naar 1st Dibs. Hoewel de online veilingwinkel een kleinere collectie heeft dan sites als Etsy en eBay, heeft hij de neiging items aan te bieden die luxer en exclusiever zijn dan de dagelijkse verkopers aan hun e-commerceaccounts toevoegen.

Hoe je modern en vintage combineert in je huis

gespiegelde ijdelheid met sieraden
gespiegelde ijdelheid met sieraden

Tenzij je de spreekwoordelijke tiener bent die de nieuwste bodyspray-geuren van hun favoriete kledingwinkel uitprobeert, is de kans groot dat je waarschijnlijk geen uitgebreide parfumcollectie hebt die je in je badkamer of slaapkamer moet laten zien. Gelukkig heb je er niet echt één nodig om deze spiegelbladen in je dagelijks leven te integreren, en dit zijn een paar manieren waarop je dat kunt doen:

  • Maak een wandhanger- Een idee voor het gebruik van uw vintage spiegelparfumbakje is om het aan de muur te hangen voor een ongewone decoratie. Je kunt hier ook een collage-effect van maken door een groep verschillende stijlen spiegelparfumbakjes in je favoriete ruimte op te hangen.
  • Verruim je slurpend plekje - Je kunt je dienblad op een salontafel gebruiken en er een stapel vintage onderzetters en roerstokjes in een hoog borrelglas op zetten, zodat gasten kunnen er gemakkelijk een pakken voor hun drankje. Een verzameling borrelglaasjes zou ook werken. Breng uw etentjes naar een geheel nieuw niveau.
  • Upgrade je charcuteriebord - Zodra je je spiegelbakje goed hebt ingesmeerd, kun je het gebruiken om een nieuwe sociale media-waardige manier te creëren om je volgende charcuteriebord te presenteren.
  • Laat op kunstzinnige wijze uw delicate juwelen tentoon - Gebruik uw dienblad om uw favoriete vintage sieraden uit die periode tentoon te stellen, zoals bakelieten armbanden.
  • Voeg wat plantaardige ingrediënten toe aan je boudoir - Een vintage spiegelparfumbakje kan er ook geweldig uitzien als middelpunt van de eettafel met een klein vaasje met zijden bloemen erop, die de satijnachtige bloemblaadjes weerspiegelen terug naar al uw gasten.

Elke slaapkamer verdient een beetje sprankeling en glans

Een leuke en modieuze manier om je make-upruimte te organiseren. Vintage spiegelparfumbakjes hebben een veelvoud aan toepassingen en zijn een van de zeldzame betaalbare cosmetica-items die je kunt vinden onder de vintage-liefhebbende gemeenschap. Dankzij hun immense populariteit en grote verscheidenheid aan ontwerpen, is er zeker een spiegelbak die speciaal voor jou is gemaakt.

Aanbevolen: