16 prachtige manieren om oude fotolijsten opnieuw te gebruiken

Inhoudsopgave:

16 prachtige manieren om oude fotolijsten opnieuw te gebruiken
16 prachtige manieren om oude fotolijsten opnieuw te gebruiken
Anonim

Of je ze nu in een kringloopwinkel of op zolder vindt, je kunt oude fotolijsten nieuw leven inblazen met creatieve upcycle-ideeën.

Ambachtsvrouw aan het werk in haar atelier
Ambachtsvrouw aan het werk in haar atelier

Naast het tentoonstellen van foto's en schilderijen, zijn er veel manieren om oude fotolijsten opnieuw te gebruiken voor een leuke en creatieve vintage stijl. Van welkomstborden voor buiten tot praktische opbergoplossingen, met deze coole ideeën kun je vintage en antieke fotolijsten in je huis gebruiken.

Gebruik een oude fotolijst opnieuw als schoolbordbakje

Kleine cupcakes met chocoladeroom
Kleine cupcakes met chocoladeroom

Als je een vintage of antieke fotolijst hebt die in slechte staat verkeert, neem dan even de tijd om er een dienblad van te maken voor het serveren van lekkernijen of snacks.

Dit eenvoudige project vereist slechts een beetje verf, wat spijkers of schroeven, een stuk hout en wat lijm.

Zo doe je het:

  1. Snijd een stuk multiplex van 1/4 inch zodat het in de fotolijst past. Schuur de oppervlakken totdat ze glad zijn.
  2. Bestrijk het hout aan één kant met latexprimer en gebruik een schuimroller om het een glad oppervlak te geven. Laat de primer drogen volgens de instructies van de fabrikant.
  3. Gebruik een andere schuimroller om schoolbordverf op het hout aan te brengen. Er kunnen meerdere lagen nodig zijn, afhankelijk van het type verf en de kleur die je kiest.
  4. Terwijl je wacht tot de schoolbordverf droog is, gebruik je een blikje spuitverf in de kleur van je keuze om het frame te schilderen. Zorg ervoor dat het schoon en droog is voordat u gaat schilderen. Er zijn mogelijk meerdere lagen nodig.
  5. Zodra alles droog is, monteert u het krijtbord op het frame. Gebruik spijkers of kleine schroeven om hem stevig te bevestigen.

Maak een plantenbak van een fotolijst

verticale buitentuin, levende muurkunst van vetplanten
verticale buitentuin, levende muurkunst van vetplanten

Je kunt oude fotolijsten hergebruiken om unieke plantenbakken voor je terras of terras te maken. Dit is een prachtige manier om je favoriete planten in te lijsten en te laten zien, en het is een eenvoudig project voor een middagje. Kies een oud frame waarvan u zich geen zorgen hoeft te maken dat het weer kapot gaat, omdat het wordt blootgesteld aan de elementen. Er zijn een aantal manieren om een plantenbak voor een fotolijst te maken:

  1. Gebruik een oud frame dat even groot is als een rechthoekige plantenbak die je al hebt, of bouw een eenvoudige plantenbak die in het frame past. Het frame moet op de plantenbak rusten, waardoor een afgewerkte rand ontstaat en de schoonheid van de planten erin goed tot hun recht komt. Als u ervoor kiest om de plantenbak te maken, knipt u eenvoudigweg de stukken hout in de afmetingen die bij het frame passen en spijkert u ze aan elkaar of schroeft u ze aan elkaar.
  2. Gebruik constructielijm om het frame aan de bovenrand van de plantenbak te bevestigen. Laat een druppel lijm langs de ruwe rand van de plantenbak lopen en plaats het frame er voorzichtig bovenop. Terwijl het droogt, verzwaar je het met iets zwaars, zoals boeken of stenen.
  3. Als de plantenbak droog is, vul je hem met aarde en plant je er bloemen, vetplanten, groenten of iets anders in.

Een leuke variatie is om er een verticaal hangende plantenbak van te maken die je aan een hek of aan de terrasmuur kunt hangen.

Maak een hergebruikte fotolijstreeksweergave

Bruiloftsdesignerdecor in de vorm van een frame met ringen, kralen, een strik van satijnen lint, een gedroogd sinaasappelschijfje en uitgesneden afbeeldingen
Bruiloftsdesignerdecor in de vorm van een frame met ringen, kralen, een strik van satijnen lint, een gedroogd sinaasappelschijfje en uitgesneden afbeeldingen

Je kunt een oude lijst ook hergebruiken als display voor kerstkaarten, notities, Valentijnsdag, foto's of andere soorten memorabilia. Voor dit eenvoudige project heb je alleen een oud frame, wat spijkers, touw en een paar mini-wasknijpers nodig. Als de kleur of stijl van het frame je niet bev alt, kun je het ook verven.

  1. Kies een fotolijst die je leuk vindt en verwijder het glas en de achterkant. Je kunt het frame opnieuw schilderen als je dat wilt.
  2. Sla voorzichtig kleine spijkers in de achterkant van het frame aan elke kant, met een onderlinge afstand van ongeveer vijftien centimeter.
  3. Bind het touwtje aan de spijkers om horizontale touwtjes te maken voor het ophangen van memorabilia.
  4. Voeg wat mini-wasknijpers of andere clips toe en hang het hergebruikte fotolijstje aan de muur om je schatten tentoon te stellen.

Pronk met uw verzameling antiek

Oude lepels op houten frame
Oude lepels op houten frame

Als je klein antiek verzamelt, zoals knoophaken, zilverwerk, borduurscharen, handgereedschap of iets anders, kun je een prachtige tentoonstelling voor je verzameling maken met behulp van een oude fotolijst. Naast het frame heb je wat verweerd hout, een boormachine, wat schroeven en wat draad nodig.

  1. Snijd een stuk verweerd hout uit, zodat het in de opening van het frame past. Het is het beste om iets van ongeveer 1/4 inch dik te kiezen, omdat het display te zwaar kan worden als je dikker hout gebruikt.
  2. Plaats het hout op het frame en bevestig het met kleine schroeven. Je moet de gaten voorboren om te voorkomen dat het hout splijt.
  3. Leg het frame plat op uw werkblad en plaats uw verzameling erop. Gebruik een potlood om aan te geven waar u uw antiek en verzamelobjecten met draad wilt bevestigen.
  4. Boor het hout met een kleine boor op de plekken die je hebt gemarkeerd.
  5. Plaats elk verzamelvoorwerp op het bord en gebruik draad om het op zijn plaats te houden door de gaten die je hebt geboord. Als je klaar bent met het toevoegen van items uit je verzameling, hang je de lijst aan de muur.

Gebruik een vintage frame om oorbellen in op te bergen

Accessoires opbergruimte
Accessoires opbergruimte

Oorbellen kunnen moeilijk te ordenen zijn in je juwelendoos, dus het opbergen ervan aan een hergebruikt fotolijstje is een geweldige manier om ze te laten zien en ze tegelijkertijd georganiseerd te houden. Dit is een uitstekend gebruik voor een vintage fotolijst, en het kan je slaapkamer of kast wat flair geven.

  1. Kies een antieke of vintage fotolijst met een achterkant.
  2. Knip een stuk gekleurde stof zodat het in de fotolijst past.
  3. Snijd een stuk scherm met dezelfde afmetingen.
  4. Plaats het frame met de voorkant naar beneden op uw werkoppervlak. Leg het scherm, de stof en de achterkant op elkaar en sluit de achterkant van het frame.
  5. Hang het frame aan de muur en haak de oorbellen door het scherm om ze tentoon te stellen.

Verander een boeket in een driedimensionaal stilleven

Plant de binnenkant van het fotolijstje op tafel met penselen,
Plant de binnenkant van het fotolijstje op tafel met penselen,

Een stilleven is een prachtig schilderij of foto waarop vaak bloemen te zien zijn. Met een oude fotolijst kun je een driedimensionaal stilleven maken. Dit is een prachtige manier om een blikvanger in je woonkamer te creëren.

  1. Verwijder het glas en de achterkant van een antieke fotolijst.
  2. Plaats een boeket op een oppervlak zoals een oud dressoir of je schoorsteenmantel. Voeg nog wat andere elementen toe, zoals antieke flessen, mooie linten, een theekopje of iets anders dat je leuk vindt.
  3. Leun het frame tegen de muur, zodat het het boeket en andere items kan omringen en de aandacht op uw display kan vestigen.

Een fotolijst opnieuw schilderen om een prikbord te maken

Prikbord met frame
Prikbord met frame

Wanneer u oude fotolijsten opnieuw gebruikt, kunt u vaak denken aan het opnieuw verven van de lijst, zodat deze bij uw interieur past. Dit is een eenvoudig proces waarbij u eenvoudigweg het frame goed schoonmaakt en een paar lagen verft met een spuitbus. Om van je oude lijst een prikbord met bijpassende kleuren te maken, heb je spuitverf, wat stof en een stuk zelfklevend kurkbord nodig.

  1. Kies een lijst met een achterkant. Je moet een lijst kiezen die vintage maar niet antiek is, aangezien je deze voor dit project opnieuw gaat schilderen.
  2. Kies bijpassende stof en spuitverf in de door jou gekozen tint.
  3. Maak het frame schoon en zorg ervoor dat er geen stof op zit. Als het oppervlak glad is, schuur het dan snel met schuurpapier met een gemiddelde korrelgrootte, zodat de verf beter blijft plakken.
  4. Breng spuitverf aan op het frame op een goed geventileerde plaats. Gebruik lichte lagen, zodat de hoeveelheid verf gelijk blijft terwijl u werkt. Plan om minimaal twee verflagen aan te brengen.
  5. Terwijl het frame droogt, snijdt u de zelfklevende kurk af zodat deze aan de binnenkant van het frame past. Je kunt de achterkant verwijderen, het frame op de kurk leggen en de binnenkant omtrekken.
  6. Plak de kurk op de achterkant van het frame zodat deze in de opening past.
  7. Plaats een stuk stof over de kurk en plaats de achterkant op het frame. Zorg ervoor dat de stof strak zit en geen kreukels vertoont.
  8. Gebruik punaises om items aan je nieuwe prikbord te bevestigen.

Maak een buitenbord of welkomstbord

Leeg bord met houten grenskader op gras
Leeg bord met houten grenskader op gras

Verwelkom mensen bij je thuis of geef ze instructies over wat ze op een feestje moeten doen door van een oude fotolijst een schoolbordbord te maken. Je kunt elk frame kiezen dat je leuk vindt voor dit project, maar een frame van verweerd hout of metaal werkt goed omdat het stevig is en bestand is tegen blootstelling aan de elementen.

  1. Snijd een stuk multiplex van 1/4 inch zodat het in het frame past. Gooi het glas en de achterkant van het frame weg.
  2. Schuur het hout totdat het glad is.
  3. Breng met een schuimroller primer en minimaal twee lagen schoolbordverf in de door jou gekozen kleur aan. Laat dit drogen.
  4. Gebruik kleine spijkers of schroeven om het schoolbord aan het frame te bevestigen.
  5. Bind een stuk touw of lint aan het frame zodat je het gemakkelijk aan je veranda, een hek, in een boom of waar dan ook kunt hangen.

Verander de natuur in een kunstgalerie

Lage hoekmening van hangend frame aan de boom
Lage hoekmening van hangend frame aan de boom

De eenvoudige toevoeging van antieke fotolijsten kan van uw achtertuin een galerij maken. Je kunt grote fotolijsten op deze manier opnieuw gebruiken, hoewel je deze misschien niet de hele tijd wilt laten staan, tenzij ze van metaal of al verweerd hout zijn gemaakt. Vergulde en gesso-frames moeten binnen blijven.

  1. Kies verschillende grote fotolijsten in verschillende vormen en stijlen.
  2. Verken enkele locaties waar je ze in je achtertuin kunt ophangen. Geweldige opties zijn onder meer boomtakken, tuinmuren en plantenbakken met bloemen.
  3. Bevestig touwtjes of linten aan de frames, zodat ze gemakkelijker op te hangen zijn. Je kunt ze veilig bevestigen door draad te gebruiken om het ophangkoord rond de tak of spijker te wikkelen die je gebruikt.
  4. Hang de frames op verschillende hoogtes om een interessant tuindisplay te creëren.

Ga feestelijk aan de slag met een rechthoekige fotolijstkrans

Kerst woondecoratie
Kerst woondecoratie

Tijdens de feestdagen kan het leuk zijn om je eigen krans te maken met een oude fotolijst. Verzamel groen, lichtjes, linten, dennenappels en andere versieringen en ga aan de slag met je unieke en feestelijke ontwerp.

  1. Plaats groene takken van verschillende afmetingen langs de onderkant van de fotolijst. Gebruik bloemendraad om ze op hun plaats te houden. Ga door met het toevoegen van groen totdat de krans er perfect uitziet.
  2. Voeg decoraties toe zoals dennenappels, kunstbloemen, houten vogels en andere leuke items. Gebruik draad om ze op hun plaats te houden.
  3. Als je wilt, kun je een strik maken en deze aan de krans toevoegen. Je kunt ook fonkelende lichtjes, klatergoudversieringen of iets anders toevoegen dat je mooi vindt.
  4. Hang de framekrans aan de muur van je huis.

Laat de kaders de kunst zijn

Frames op elegante, witte muur
Frames op elegante, witte muur

Als je je afvraagt wat je moet doen met oude fotolijsten zonder glas, is dit eenvoudige display een perfecte keuze. De sleutel is ervoor te zorgen dat de monturen allemaal dezelfde kleur hebben om de collectie een samenhangende uitstraling te geven. Als het gaat om het opnieuw schilderen van fotolijsten, zijn doe-het-zelf-instructies alles wat je nodig hebt. Het is een eenvoudig proces dat je in een middag kunt voltooien.

  1. Kies verschillende monturen in verschillende stijlen en texturen. Gooi de achterkant en het glas weg.
  2. Maak alle frames schoon en schuur ze lichtjes met schuurpapier met een middelmatige korrel als ze erg glad lijken. Zorg ervoor dat ze stofvrij zijn voordat je begint met schilderen.
  3. Leg alle frames op een beschermd werkoppervlak. Omdat de lijsten verschillende kleuren en oppervlakken kunnen hebben, is het een goed plan om ze te gronderen voordat u gaat schilderen. U kunt een lichte laag spuitprimer gebruiken.
  4. Gebruik spuitverf om elk frame lichtjes te bedekken. Vermijd druppels en plan minimaal twee lagen aan te brengen.
  5. Als de lijsten droog zijn, hang je ze samen in een groep aan je muur. Het is het beste om ze niet meer dan tien centimeter uit elkaar te plaatsen, zodat de collectie aanvoelt als één kunstwerk. Je kunt kleinere monturen in grotere plaatsen voor een gelaagde look.

Frame antiek textiel voor weergave

Home sweet home sampler tegen behang
Home sweet home sampler tegen behang

Oude fotolijsten kunnen een perfecte manier zijn om antiek linnengoed en vintage textiel te laten zien. Van oude borduurmonsters tot kleine stukjes antieke stof, met een frame kunt u uw schatten in stijl tentoonstellen.

  1. Kies een antieke fotolijst met een achterkant en glas. Het glas kan het textiel beschermen tegen stof en vuil.
  2. Druk het textiel voorzichtig aan, zodat er geen kreukels ontstaan. Als het frame al de juiste maat heeft, kun je het textiel eenvoudig in het frame plaatsen.
  3. Als het frame te groot is, voeg dan een stuk stof toe aan de achterkant van het antieke textiel dat je tentoonstelt. Je kunt een paar voorzichtige steken nemen om hem op zijn plaats te houden. De andere stof zal dienen als mat voor het stuk dat je laat zien.
  4. Bevestig de achterkant van het frame voorzichtig opnieuw en hang het aan de muur.

Hang kunstbloemen aan de muur in een vintage frame

Bloemen In Frame Op Beschadigde Muur
Bloemen In Frame Op Beschadigde Muur

Als je een oude fotolijst hebt die in een ruwe staat verkeert en waarbij het glas en de achterkant ontbreken, kun je er een display voor kunstbloemen van maken. Deze bloemen hebben geen water nodig en blijven maanden of jaren mooi, dus ze zijn een perfecte keuze voor dit soort projecten.

  1. Kies een frame dat structureel gezond is en dik genoeg om een gat van 1/4 inch door de onderkant te boren.
  2. Gebruik een 1/4-inch boor om verschillende gaten in de onderkant van het frame te maken. Maak een gat voor elke bloem die je wilt laten zien.
  3. Steek de stengel van de bloem door het gat dat je hebt geboord. Wikkel de stengel in bloementape om hem op de gewenste hoogte te houden.
  4. Hang het bloemenlijstje aan de muur en geniet ervan.

Laat uw grote driedimensionale stukken zien

Northumbrisch landhuis
Northumbrisch landhuis

Het kan moeilijk zijn om te weten hoe je moet pronken met driedimensionaal antiek, zoals architectonische stukken, muziekinstrumenten, groot gereedschap en andere voorwerpen. Een geweldige manier om dit te doen is door een antieke fotolijst te gebruiken.

  1. Hang het grote item aan je muur. Je kunt draad gebruiken om ophanglussen voor je stukken te maken.
  2. Kies een antieke lijst waarbij het glas ontbreekt of verwijder het glas. Verwijder ook de achterkant.
  3. Hang het frame rond het driedimensionale stuk om het te laten zien.

Pronk met geperste bloemen in een oude lijst

Close-up van bloemstuk in houten frame, decoratie voor een naamgevingsceremonie in een bos
Close-up van bloemstuk in houten frame, decoratie voor een naamgevingsceremonie in een bos

Bloemen persen kan een leuke hobby zijn, maar het is moeilijk om te weten hoe je moet pronken met de bloemen die je perst. Een geweldige manier om dit te doen is met een oude fotolijst. Je hebt twee stukken glas van hetzelfde formaat en een aantal glazenmakerspunten nodig om dit display te maken.

  1. Plaats een schoon stuk glas in de vintage fotolijst.
  2. Rangschik de reeds geperste bloemen op het glas in het gewenste patroon. Je kunt ze vanaf de bodem laten "opgroeien" of ze over het oppervlak verspreiden.
  3. Plaats het andere stuk glas op de bloemen en druk ze tussen de twee stukken.
  4. Gebruik glazenmakerspunten om het tweede stuk glas aan het frame te bevestigen.
  5. Je kunt touw of lint toevoegen om het frame op te hangen, of het gewoon aan een spijker vanaf de bovenrand hangen.

Een oude fotolijst opnieuw gebruiken als spiegel

Sierlijke fotolijst (alle uitknippaden inbegrepen)
Sierlijke fotolijst (alle uitknippaden inbegrepen)

Het lijkt misschien simpel, maar een antieke fotolijst kan een heel mooie spiegel zijn. Omdat een spiegel de omgeving weerspiegelt, past hij bij elk interieur. De sleutel tot dit werk is het correct opmeten van het frame.

  1. Als de oude fotolijst glas heeft, kun je dat verwijderen en als patroon voor de spiegel gebruiken. Als dit niet het geval is, moet u de achterkant van het frame meten. Hoe dan ook, meet nauwkeurig, inclusief eventuele fracties van een inch of centimeter.
  2. Neem contact op met een plaatselijke glaswinkel en vraag hen een stuk spiegelglas te snijden dat in de opening past.
  3. Als het spiegelglas klaar is, plaats je het in de lijst. U kunt de originele achterkant gebruiken als de spiegel dezelfde dikte heeft als het glas. Gebruik anders de punten van de glazenmaker om de spiegel in het frame te houden.

Zoveel opties voor het gebruik van oude fotolijsten

Er zijn zoveel opties voor leuke doe-het-zelf-projecten met oude fotolijsten. Het hergebruiken van deze tentoonstellingsstukken is een geweldige manier om ze in gebruik te houden en er plezier aan te blijven beleven. Naast deze ideeën kun je ook antieke fotolijsten altijd gebruiken zoals ze zijn ontworpen: als functionele wanddecoratie om je favoriete kunst te laten zien.

Kun je geen genoeg krijgen van upcycling? Probeer deze ideeën voor het hergebruiken van oude deuren.

Aanbevolen: