8 Lego-bordspellen die een unieke ervaring garanderen

Inhoudsopgave:

8 Lego-bordspellen die een unieke ervaring garanderen
8 Lego-bordspellen die een unieke ervaring garanderen
Anonim
Lego blokjes
Lego blokjes

LEGO-bordspellen garanderen absoluut een unieke ervaring, maar de meeste zijn alleen bedoeld voor degenen die het geluk hebben er al een (of meer!) In hun verzameling te hebben of die een gebruikt exemplaar kunnen vinden dat de huidige eigenaar bereid is te gebruiken verkopen. Unieke LEGO-bordspellen werden in 2009 op de markt geïntroduceerd en slechts vijf jaar verkocht. Het jaar 2013 is de laatste keer dat deze spellen zijn geproduceerd. Je kunt echter nog steeds een nieuw LEGO-schaakbordspel kopen.

Waar vind je LEGO-bordspellen die niet meer in productie zijn

Als je een liefhebber van bordspellen bent en hoopt een of meer van deze uit productie zijnde spellen te vinden om aan je collectie toe te voegen, is eBay waarschijnlijk je beste optie. Er zijn daar meestal verschillende opties beschikbaar, waarvan de meeste op veilingbasis worden aangeboden. Verkopers bieden soms ook een koop nu-optie aan, wat ideaal is voor verzamelaars die op zoek zijn naar precies het juiste spel om hun verzameling compleet te maken.

8 Vintage Lego-bordspellen

Lego bordspel City Alarm
Lego bordspel City Alarm

LEGO-spellen zijn leuk voor alle leeftijden, van jonge beginners tot LEGO-meesterbouwers. Wat vooral leuk is aan LEGO-spellen is dat ze niet elke keer hetzelfde zijn. Dit introduceert een uitdagingselement in het spel dat degenen enthousiast maakt die houden van zowel een goede competitie als van de mogelijkheid om interessante dingen te creëren met behulp van LEGO-stenen. Voorbeelden van populaire opties van elk jaar zijn:

  • LEGO Minotaurus:In dit spel uit 2009 moet een groep spelers zoeken naar een geheime tempel die wordt beschermd door een minotaurus. Om het wezen te ontwijken, moeten spelers muren bouwen met LEGO-stenen. Dit eenvoudig te leren spel werd geleverd met meer dan 200 Lego-onderdelen. Als je bent opgegroeid met LEGO-bordspellen en deze aan je kinderen wilt voorstellen, is dit een geweldig spel om mee te beginnen als je er een te koop kunt vinden. In 2009 werd ook een kleinere mini-taurus-versie met 160 stuks uitgebracht.
  • LEGO Piratencode: In dit LEGO-bordspel uit 2009 is elke speler een piraat. Spelers bouwen het bordspel zelf en proberen vervolgens elkaars geheime code te ontdekken. Deze versie werd geleverd met meer dan 250 Lego-stukken en bouwbare LEGO-dobbelstenen. Degene die de codes van alle andere spelers raadt, wordt de piratenkapitein en wint het spel.
  • LEGO Monster 4: Dit bordspel uit 2009 speelt zich 's nachts af. Spelers beginnen met het gebruiken van LEGO's om een kerkhofspelbord te bouwen. Vervolgens spelen ze monsterpersonages en skeletten met als doel er vier op een rij te zetten. De eerste persoon die dat doet, wint het spel. Als obstakel moet je oppassen voor spinnen. Deze versie werd geleverd met meer dan 140 Lego's.
  • LEGO Lava Dragon: Als ridder moet je een ongrijpbare draak oproepen die op de top van de vulkaan woont als je dit spel uit 2010 speelt. Eén probleem: andere ridders doen hetzelfde, en er komt lava uit de vulkaan. Je moet de lava vermijden en de andere ridders blokkeren. Dankzij de willekeur die het spel biedt, speel je nooit twee keer precies hetzelfde spel. Deze versie werd geleverd met meer dan 130 Lego-stukken.
  • LEGO Frog Rush: Jonge kinderen waren dol op het bordspel Frog Rush uit 2011. Spelers gooien dobbelstenen om hun kikkerspelers over het speelbord te verplaatsen in een zoektocht om de vijver over te steken en terug naar huis te gaan. Het is echter niet allemaal soepel vijverhoppen. De kikkers moeten ooievaars ontwijken die ze zouden kunnen opduiken en opeten als avondeten. De speler die de meeste kikkers thuis krijgt, wint.
  • LEGO City Alarm: In 2012 bracht LEGO het bordspel City Alarm uit. Voor dit politie- en overvalleravontuur moeten spelers in twee teams worden verdeeld. Er is een team dieven en een team politieagenten. De dieven winnen als ze tien stapels geld verzamelen voordat ze allemaal worden buitgemaakt. De politie wint als ze alle criminelen bijeenbrengt voordat ze al het geld hebben verzameld.
  • LEGO Legends of Chima: In 2013, het laatste jaar dat de bordspeldivisie van LEGO nieuwe, unieke bordspellen produceerde, werd Legends of Chima geïntroduceerd. Elke speler neemt de persoonlijkheid van een krijger aan en streeft ernaar regio's te veroveren en tokens te verzamelen.
  • LEGO karakterschaaksets: Lego heeft door de jaren heen een aantal karakterversies van schaken gepubliceerd. De meeste zijn zeer gewilde verzamelobjecten, en sommige versies worden vaak voor honderden dollars verkocht. Er is een Piratenset en een Lego Vikings-schaakspel en twee Knights Kingdom-sets. Eén Koninkrijksset is een basisset met 32 onderdelen om te bouwen, maar als je de verbeterde set wilt, dan kun je een bord, de personages en ook een speciale rand bouwen die lijkt op hoe de middeleeuwse toernooispellen eruit zagen met toeschouwers, juryleden, en hekken.

Nieuw Lego-schaakbordspel

Hoewel het schaakspel niet uniek is voor LEGO, is dit een optie voor mensen die op zoek zijn naar een bordspel dat met LEGO's kan worden gebouwd en gespeeld. Je kunt een LEGO-schaakspel rechtstreeks op Lego.com kopen. Deze set bevat meer dan 1.400 LEGO-onderdelen. De meeste stukken worden gebruikt om het eigenlijke bord te bouwen, dat je zo vaak als je wilt in elkaar kunt zetten, uit elkaar kunt halen en weer in elkaar kunt zetten. Sommige zijn echte schaakstukken, die worden gebruikt om het spel met conventionele schaakregels te spelen. De schaakstukken kunnen in het speelbord worden opgeborgen.

Blijvende aantrekkingskracht van LEGO's

LEGO-bordspellen zijn een van de vele stukken uit de blijvende geschiedenis van dit lange en succesvolle speelgoedbedrijf. Generaties hebben met verschillende versies van LEGO gespeeld, van grote pakketten plastic blokken bedoeld om de creativiteit te stimuleren tot LEGO-kits bedoeld om bepaalde personages of andere creaties te ontwerpen. Als je van LEGOS houdt en het geluk hebt om niet meer geproduceerde bordspellen tegen te komen die te koop worden aangeboden, koop ze dan. De toekomstige generaties kinderen in jouw familie zullen zeker eeuwig dankbaar zijn dat ze de kans krijgen om deze ooit op grote schaal verkochte spellen te spelen.

Aanbevolen: