Patriotuniformen tijdens de Amerikaanse Revolutie

Inhoudsopgave:

Patriotuniformen tijdens de Amerikaanse Revolutie
Patriotuniformen tijdens de Amerikaanse Revolutie
Anonim
Uniformen van de Amerikaanse Revolutie
Uniformen van de Amerikaanse Revolutie

Als je een heropvoering plant of je verkleedt voor een toneelstuk, geschiedenisles of verkleedfeest, is het belangrijk om de fijne kneepjes van de Patriot-uniformen tijdens de Revolutionaire Oorlog te begrijpen. In tegenstelling tot de Britse uniformen was er tijdens dit belangrijke conflict veel variatie in wat de burgermilities, officieren en andere deelnemers droegen. Veel van deze elementen zijn te koop, zodat u de ideale look voor uw situatie kunt creëren.

Uniformen van de militieleden

patriottenuniformen
patriottenuniformen

De Minutemen en militieleden waren boeren, smeden, winkeleigenaren en andere leden van de koloniale samenleving. Hierdoor hadden ze geen vast uniform, en de continentale regering voorzag hen er niet van. Volgens de West Virginia Society of the Sons of the American Revolution arriveerden de meesten in de strijd in hun eigen kleding. Een typische militieman zou de volgende kledingstukken kunnen hebben gedragen.

Jachtjapon

De meerderheid van de militieleden droeg een jachtjurk gemaakt van zeer zwaar linnen. Het had een losse pasvorm en een brede, volle kraag met franje. De schouders waren iets verlaagd, waardoor je gemakkelijk een geweer kon optillen en richten.

American Heritage Clothing biedt dit type geklede jas te koop aan. Deze detailhandelaar heeft de jas vervaardigd met behulp van een origineel patroon en zorgvuldig verkregen zwaar linnen. Deze authentieke look is te koop voor $ 145.

Gilet

Naast de jachtjurk droegen de meeste militieleden een vest of vest. Het kraag- en mouwloze kledingstuk was losjes gesneden en kwam tot onder de heup. Het knoopte de voorkant dicht en had soms zakken. Normaal gesproken zou dit gemaakt zijn van linnen of wol.

Het vinden van een gilet om te kopen is een uitdaging. Het is echter eenvoudig om er zelf een te maken met een giletpatroon uit de jaren 1770. Dit eenvoudige patroon en de instructies, verkrijgbaar voor ongeveer $ 10 op Amazon.com, begeleiden je door het proces van het naaien van een authentiek kledingstuk.

Rijbroeken

Aan de onderkant droegen de meeste militieleden een rijbroek en kousen. De rijbroek, meestal gemaakt van linnen of wol, eindigde in strakke manchetten net onder de knie. De meeste waren in de kleuren bruin of blauw. Kousen of lange sokken die met kousenbanden aan de rijbroek zijn bevestigd.

Smiling Fox Forge is een goede bron voor rijbroeken. Je kunt een paar bestellen in de stof naar keuze, waaronder katoen, linnen en wol. Ze worden geleverd met een tinnen knoop en kosten ongeveer $ 100, afhankelijk van de stof en de maat.

Uniformen van het Continentale Leger

patriottenuniformen
patriottenuniformen

De patriotten van het Continentale Leger hadden ook veel inconsistentie in hun uniformen. Volgens de Sons of the American Revolution in de staat Californië droegen ze vóór 1779 bruine of blauwe jassen. In 1779 vaardigde George Washington een bevel uit waarin de officiële uniformen voor het leger werden gedicteerd. Er was nog steeds enige variatie, gebaseerd op de beschikbaarheid van stoffen en financiële uitdagingen, maar het officiële uniform bestond uit het volgende.

Blauwe geklede jas met gekleurde voering en beleg

Washington besloot dat blauw de officiële kleur van het Continentale Leger moest zijn en beval dat soldaten een geklede jas in deze kleur moesten dragen. De bekleding, of revers en kleur, en de voering van de jas hadden verschillende kleuren, afhankelijk van de staat van de soldaat. Dit zijn een paar voorbeelden van de kleurencombinaties:

  • Soldaten uit New Hampshire en Massachusetts droegen blauwe jassen met witte bekleding en voering.
  • Soldaten uit Georgia, North Carolina en South Carolina droegen blauwe jassen met witte voering en blauwe bekleding.
  • Soldaten uit New Jersey en New York waren gekleed in blauwe jassen met rode bekleding en witte voering.

American Heritage Clothing maakt een Amerikaanse regimentsjas volgens uw specificaties, waarbij de voering en bekleding overeenkomen met de kleuren van de staat die u wenst. De linnen en wollen jassen zijn uiterst gedetailleerd en voorzien van metalen knopen. Ze zijn te koop voor ongeveer $ 450.

Gilet

De soldaten van het Continentale Leger droegen ook vesten onder hun geklede jassen. Het vest was meestal op maat gemaakt en had een licht uitlopende zoom voor gemakkelijke beweging. Het werd aan de voorkant dichtgeknoopt met verschillende metalen of benen knopen en kon worden gemaakt van blauw, bleekgeel, wit of bruin linnen of wol.

Een geweldig reproductiegilet vind je bij Smiling Fox Forge. Deze detailhandelaar maakt het kledingstuk naar een echt gilet uit de jaren 1770 dat zij in hun bezit hadden. U kunt de kleur en stof opgeven, evenals de maat. Afhankelijk van de opties kost dit vest ongeveer $ 150.

Rijbroeken en overalls

Patriotten van het Continentale Leger droegen rijbroeken of lange broeken, 'overalls' genoemd. De volledige broek had geïntegreerde jarretels om de schoenen te bedekken en werd in het onderbeen gepast. De overalls en rijbroeken waren meestal wit, hoewel er enige variatie was, afhankelijk van de locatie en de beschikbaarheid van stoffen.

Je kunt regimentsoveralls of rijbroeken bestellen bij American Heritage Clothing. Beide zijn verkrijgbaar in linnen, wol en katoen en beginnen bij ongeveer $ 125.

Tricorne-hoeden

Veel militieleden en leden van het Continentale Leger droegen tricorne-hoeden. Deze kenmerkende driehoekige hoofddeksels hadden een praktisch doel: het leidde water weg van het gezicht van de soldaat of militie. De hoed was gemaakt van wolvilt, beverbont en andere materialen en had soms accenten van vlechtwerk, kant of veren.

Je kunt een tricorne-hoed kopen die bij je patriottenoutfit past bij Jas Townshend and Son, Inc. Deze met de hand afgewerkte tricorne is gemaakt van zwart vilt en is voorzien van een rozet en een zwarte of witte rand naar keuze. Het kost ongeveer $ 78.

Uniformen met symbolisch belang

De uniformen die de patriotten gebruikten tijdens de Amerikaanse Revolutie symboliseerden meer dan alleen de kant waaraan ze vochten. De eenvoudige, alledaagse kleding van de militieleden toonde hun status als burgersoldaten, en het rood, wit en blauw dat in de uniformen van het Continentale Leger werd gebruikt, ging staan voor de Verenigde Staten.

Aanbevolen: