Antieke poppenonderdelen: verzamelobjecten op hun best houden

Inhoudsopgave:

Antieke poppenonderdelen: verzamelobjecten op hun best houden
Antieke poppenonderdelen: verzamelobjecten op hun best houden
Anonim
Antieke poppen op de markt
Antieke poppen op de markt

Of je nu een geliefd familiestuk hebt waarvan een vinger ontbreekt, een fantastische schat uit een garageverkoop die nieuw haar nodig heeft, of een Tiny Betty uit je collectie die is gevallen en haar been heeft gebroken, zoek de juiste antieke poppenonderdelen om mee te nemen weer tot leven brengen is niet altijd zo moeilijk als het lijkt.

Poppenziekenhuis of thuisreparatie

Een van de eerste dingen die een poppeneigenaar moet beslissen wanneer zijn antieke pop tekenen begint te vertonen dat hij gerepareerd moet worden, is of hij de reparatie zelf kan uitvoeren, het zich kan veroorloven om hem door een professional te laten repareren, of beter af is door het aan een nieuwe eigenaar te schenken. Voor een echte poppenliefhebber is de derde optie vaak het moeilijkst te overwegen, waardoor het vinden van vervangende poppenonderdelen des te belangrijker wordt. Veel serieuze verzamelaars kopen vervangende onderdelen voordat ze hun poppen naar een 'poppenziekenhuis' sturen om een deel van de externe kosten te besparen, hoewel professionele restaurateurs wel toegang hebben tot een grote voorraad vervangende onderdelen en deze kunnen bestellen of op maat kunnen maken. welk onderdeel je ook nodig hebt.

vintage pop
vintage pop

Bewaar alle onderdelen van je beschadigde poppen

Als de schade lang geleden is ontstaan, is de kans groot dat u de gebroken, gescheurde of losse onderdelen niet onder uw hoede heeft; maar als de schade recenter is aangericht, moet u zoveel mogelijk verwijderde of kapotte onderdelen verzamelen. Of u nu besluit een reparatie aan uw huis uit te voeren of het op te sturen voor onderhoud, als u over de originele onderdelen beschikt, kunt u veel geld besparen. Zelfs als de onderdelen zelf niet volledig kunnen worden hersteld, kunnen professionals ze verwerken in een op maat gemaakt exemplaar voor je kapotte pop.

oude vintage poppen
oude vintage poppen

Antieke poppenonderdelen lokaliseren

Als je echter iemand bent die je antieke pop zelf wil repareren, is het moeilijkste deel misschien niet eens het reparatieproces zelf, maar eerder het vinden van de juiste onderdelen die bij je kapotte of ontbrekende passen. Hier zijn een paar directe stappen die u kunt nemen om u op weg te helpen bij uw zoektocht:

  • Bel de oorspronkelijke poppenfabrikant en kijk of ze nog steeds actief zijn. Zelfs als ze het poppenonderdeel dat je nodig hebt niet hebben, kunnen ze je misschien helpen een andere plek te vinden waar je er een kunt ophalen.
  • Neem contact op met een lokaal poppenziekenhuis; als ze het onderdeel hebben dat je nodig hebt voor de reparatie, kunnen ze het aan je verkopen.
  • Online veilingen en antiekwinkelcentra zoals eBay en Ruby Lane hebben vaak lijsten met onderdelen voor antieke poppen, hoewel het doorzoeken van hun catalogi een tijdrovend proces kan zijn.
Antieke pop
Antieke pop

Reproductieonderdelen en professionals voor antieke poppen

Als je alle andere mogelijkheden tot je beschikking hebt uitgeput om een authentiek vervangingsstuk voor je antieke pop te vinden, dan is investeren in een reproductie-onderdeel je beste optie. Hoewel deze modern vervaardigde stukken een deel van de aantrekkingskracht van de historische charme van het antiek wegnemen en de waarde ervan kunnen verminderen, is dit soms de enige optie die poppeneigenaren kunnen kiezen.

Naaister naaien
Naaister naaien

De poppenfixer

The Doll Fixer is zo'n reparatiewerkplaats die gespecialiseerd is in antieke en vintage poppen. Dit bedrijf, gevestigd in Noord-Californië, kan een uitgebreid aantal diensten verlenen, waaronder het opnieuw bespannen van poppen, het repareren van kapotte stukken en het opnieuw bevestigen van kapotte of losse stukken. De ambachtslieden in deze winkel zijn echter niet uitgerust om te werken aan reparaties van porseleinen of porseleinen poppen.

Het professionele poppenreparatie- en kledingteam

Het team van het bedrijf Professional Doll Repair & Clothing heeft ervaring met het voltooien van poppenrestauratie van museumkwaliteit, waarbij de poppen in hun oorspronkelijke staat worden hersteld. Ze werken aan allerlei soorten poppen, waaronder 'bisque, porselein, compositie, hard plastic en vinyl', en hun prijzen variëren afhankelijk van de omvang van de schade die moet worden gerepareerd.

Porseleinen poppenrestauratie-experts

Onder leiding van porseleinrestauratie-expert Luba Sokolina is het restauratieteam van de Luel Restoration Studio gespecialiseerd in hoogwaardige, onzichtbare porseleinreparaties. Dit restauratieatelier omvat porseleinen poppen, borden, vazen en beeldjes en voert ongelooflijk werk uit op allerlei soorten antieke porseleinen goederen.

Antieke poppen hebben ook wat liefdevolle aandacht nodig

Hoewel preventieve zorg ongelooflijk belangrijk is voor alle antiek, kan het op de juiste manier schoonmaken en opbergen van uw antieke poppen het verschil betekenen tussen uitgebreide reparaties of milde reparaties thuis in de nabije toekomst. U kunt er echter zeker van zijn dat geen enkele reparatie te lastig is voor de restauratie-experts die u zullen helpen uw pop weer tot leven te brengen, ook al kunnen de kosten hiervoor uw portemonnee schaden.

Leer vervolgens meer over de poppenwaarden van Madame Alexander.

Aanbevolen: