Hoe u de waarde van antiek zilver kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u de waarde van antiek zilver kunt vinden
Hoe u de waarde van antiek zilver kunt vinden
Anonim
Lepels En Pollepel Op Houten Tafel
Lepels En Pollepel Op Houten Tafel

Of je nu net een volledige set familiezilver hebt geërfd of een geweldige deal hebt gevonden bij een garage sale, je vraagt je misschien af hoe je de waarde van antiek zilver kunt vinden. Om te weten of oud zilverwerk waardevol is, is wat onderzoek nodig, maar het is belangrijk. Sommige antieke zilveren voorwerpen worden voor duizenden dollars verkocht, dus het is essentieel dat je de tijd neemt om het te bekijken.

Soorten zilver: weet waar u op moet letten

Echt antiek zilver is nooit zonder waarde, maar er zijn een paar details die je nodig hebt. Het eerste dat u wilt doen, is het zilver voorzichtig schoonmaken, zodat u de stempels en markeringen gemakkelijker kunt lezen. Dit worden zilverkeurmerken genoemd en kunnen zeer belangrijke aanwijzingen geven over hoeveel uw zilver waard is.

Markeringen voor sterling en zilverplaat

De markeringen op uw zilver kunnen u veel vertellen over de waarde ervan. Er zijn verschillende soorten zilver, maar dit zijn de twee die je het meest waarschijnlijk tegenkomt:

  • Silverplate:Silverplate is een proces waarbij een onedel metaal met zilver wordt bedekt, zodat het eindresultaat op het echte werk lijkt, maar in werkelijkheid veel minder duur is. Als het artikel vanwege zijn formaat licht aanvoelt, kan het worden geplateerd.
  • Sterling zilver: Sterling is op de achterkant gestempeld met het woord Sterling. Het betekent dat het zilver puur is of gemaakt van.925 zilver waaraan.075 koper is toegevoegd. Alle Sterling die na 1850 in de Verenigde Staten zijn gemaakt, worden voorzien van merktekens als "Sterling", ".925, "en "925/1000."

Als het zilver dit merkteken niet heeft, is het geen sterling, tenzij het heel oud is. Als u vermoedt dat uw zilver vrij oud is en mogelijk niet gemarkeerd is, kunt u het naar een professional brengen om het zuur te laten testen. Dit zal bepalen of het item inderdaad echt zilver is.

Waardeverschil tussen zilver en verzilverd

Silverplate heeft geen inherente waarde. Er zit niet genoeg zilver in om waarde te hebben voor iemand die het kan laten smelten, en over het algemeen heeft het misschien niet veel verkoopwaarde. Als het een erfstuk is, heeft het sentimentele waarde en moet je het vaak en met liefde gebruiken.

Sterlingzilver is waardevol omdat het verfijnd kan worden en dus de huidige smeltwaarde voor zilver heeft. Bepaalde patronen en fabrikanten zijn ook bijzonder populair bij zilververzamelaars. Antiek zilver is ook waardevol als antiek, soms veel verder dan wat het zilvergeh alte zou voorschrijven.

Tips voor het vinden van de waarde van antiek zilver

Vintage lepels op rustieke achtergrond
Vintage lepels op rustieke achtergrond

Zodra uw zilver grondig is gereinigd, kunt u het gaan onderzoeken op stempels en kenmerken. Als het zilver als sterling is gemarkeerd, kunt u het proces starten voor het bepalen van de margewaarde; Voor een nauwkeurige beoordeling en evaluatie is echter een deskundige nodig.

Begrijp de rol van de smeltwaarde van zilver

Sterlingzilver heeft een smeltwaarde, of inherente waarde vanwege het zilveren metaal dat het bevat. Hoewel het voor veel antiekliefhebbers een afschuwelijke gedachte is, worden antieke zilveren voorwerpen soms omgesmolten in perioden waarin de waarde van zilver erg hoog is. De veranderende waarde van zilvermetaal betekent dat de waarde van antieke zilveren voorwerpen ook voortdurend verandert.

De waarde van een zilveren lepel als schroot kan bijvoorbeeld dramatisch veranderen. Een zilveren theelepel bevat meestal iets minder dan één troy ounce zilvermetaal. In een periode van tien jaar, van 2012 tot 2022, varieerde de waarde van één troy ounce zilver van een hoogste punt van $37,23 tot een dieptepunt van $12,01. Dit komt neer op een verschil van ongeveer $ 25 in de waarde van een zilveren lepel als schroot. Antiek sterlingzilver is altijd meer waard als de smeltwaarde hoog is, zelfs als niemand van plan is het te smelten.

Vind de fabrikant en het patroon van uw zilver

Uw antiek zilver heeft echter meer waarde dan alleen het zilvergeh alte. Het is ook waardevol als antiek, dus het identificeren van de fabrikant en het patroon is belangrijk. Als u de fabrikant of het patroon van uw zilver niet kent, wilt u dat eerst weten. Kijk op de achterkant van uw zilver voor een merkteken van de fabrikant. Het zal anders zijn dan de sterlingzegel. Een uitgebreide gids vindt u in deze online encyclopedie van zilverkeurmerken.

Zodra je de fabrikant hebt gevonden, moet je het patroon vinden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

  • Kijk naar voorbeelden van antieke bestekpatronen van die fabrikant om te zien of ze er hetzelfde uitzien. Vaak kan een patroon voor elk onderdeel in een set een iets ander ontwerp hebben, dus zorg ervoor dat het er in het algemeen hetzelfde uitziet.
  • Je kunt het patroon en de fabrikant ook beschrijven in een Google-zoekopdracht. Als u bijvoorbeeld 'Tiffany zilveren patroon wijnranken en bladeren' typt, vindt u verschillende afbeeldingen. Als een van de afbeeldingen overeenkomt, heb je jouw patroon gevonden.
  • Ga naar de bibliotheek of bestel een boek over zilverpatronen en kijk of je het jouwe daar kunt vinden. Hoewel de waarden in deze boeken vaak verouderd zijn vanwege veranderende smeltwaarden, zijn ze een uitstekende bron voor het identificeren van uw zilver. Warman's Sterling Silver Flatware: Value and Identification Guide door Phil Dreis is een goed beginpunt.
  • Tenslotte kunt u ook een website zoals Replacements.com bezoeken op het gebied dat is aangewezen bij de fabrikant van uw zilver. Blader door de afbeeldingen totdat je de jouwe kunt matchen.

Beoordeel de staat van uw antiek zilver

antiek zilveren servies
antiek zilveren servies

Of uw antiek zilver dichtbij de smeltwaarde of veel meer waard is, hangt af van de staat ervan. Stukken in uitstekende staat zijn meer waard omdat ze mooi zijn. Degenen met ernstige aandoeningsproblemen zijn minder waard. Geef je zilver een zachte polijstbeurt en onderzoek het vervolgens met een vergrootglas op het volgende:

  • Derkenbare schade- Van ongelukken met afvalverwerking tot verbogen vorktanden: grote en voor de hand liggende schade kan de waarde van uw antiek zilver dramatisch verminderen.
  • Detailverlies - Elke keer dat zilver wordt gepolijst, wordt er een klein stukje metaal weggewreven. Na verloop van tijd kan dit leiden tot verlies van details in het patroon, waardoor het minder waardevol kan worden.
  • Monogrammen en monogramverwijdering - Antiek zilver draagt vaak de initialen van de oorspronkelijke eigenaren. Hoewel monogrammen mooi kunnen zijn, kunnen ze ook afbreuk doen aan de waarde. Een ruwe plek waar een monogram is verwijderd, maakt het ook minder waardevol.

Vergelijk uw zilver met vergelijkbare verkochte stukken

Hoewel je kunt zien welke winkels en verkopers om soortgelijke zilveren voorwerpen vragen, is het belangrijk om te onthouden dat dit niet hetzelfde is als waarde. Mensen kunnen vragen wat ze willen, maar kopers zijn misschien niet bereid om het te betalen. Kijk in plaats daarvan naar recent verkochte artikelen die op elkaar lijken.

Het zoeken naar recent verkochte items op eBay is een goede manier om dit te doen. Hier is hoe:

  • Klik op de hoofdpagina van eBay op 'Geavanceerd zoeken' rechts van het hoofdzoekgebied.
  • Voer het item in waarnaar u zoekt.
  • Klik op het vakje naast 'Verkochte aanbiedingen'.
  • Voer de zoekopdracht uit. U kunt de resultaten sorteren op prijs, verkoopdatum of afstand.

Overweeg een professionele beoordeling

Weten hoe je de waarde van antiek zilver kunt vinden, is slechts een deel van het evalueren ervan. Uiteindelijk wilt u voor een nauwkeurige taxatie en evaluatie uw zilver naar een plaatselijke taxateur brengen. Dit is de enige manier om zeker te zijn van de waarde van uw zilver voor wederverkoop- of verzekeringsdoeleinden.

Aanbevolen: