5 plaatsen om tegen de computer te schaken

Inhoudsopgave:

5 plaatsen om tegen de computer te schaken
5 plaatsen om tegen de computer te schaken
Anonim
Mannen schaken online
Mannen schaken online

Als je je schaakvaardigheden wilde aanscherpen, moest je ooit een schaakclub in je gemeenschap of een plaatselijk recreatiegebied zoeken waar vaak werd geschaakt. Gelukkig hoef je dankzij het comfort van internet je bed niet uit om aan je nieuwe strategieën te werken. Of je er nu voor kiest om tegen de computer of tegen andere online spelers te schaken, deze digitale schaakprogramma's zullen net zoveel strijd leveren als een persoonlijke tegenstander.

Fantastische online plaatsen om te schaken

Van digitale platforms tot iOS-apps, al deze online programma's zijn geweldige plekken om je schaakvaardigheden te testen. Het maakt niet uit of je nieuw bent bij de activiteit of een doorgewinterde speler bent, je kunt gemakkelijk een digitale community vinden om tegen te spelen die geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

Chess.com

Chess.com is een toonaangevende vernieuwer vanwege de manier waarop het al vele jaren een online schaakgemeenschap opbouwt en een interactieve en gemakkelijk te volgen bron voor allerlei soorten schaakvragen en onderzoek opzet. Hun online schaakfunctie geeft de kans om op verschillende vaardigheidsniveaus te spelen en vanaf een vaste ronde van 10 minuten of voor snellere bliksemrondes. Je kunt zelfs lid worden van de website om met echte online concurrenten te kunnen spelen. Volgens de website is Chess.com een van de online schaakplatforms waar de meeste spelers beschikbaar zijn, waar je kunt deelnemen aan toernooien en misschien zelfs een van de vele meesters op de site kunt spelen.

Internetschaakclub

De Internet Chess Club is een van de oudste online schaakservers en heeft een meer klassieke benadering van digitaal schaken. Het ICC biedt abonnementen en een gratis proefperiode van 30 dagen en host veel andere nuttige schaakinhoud dan alleen een digitale schaaktool. Bovendien heeft de website een leercentrum en toernooien, en biedt leden ook de mogelijkheid om leraren te vinden die zichzelf kunnen helpen in het spel.

Lichess

Lichess moderniseert digitaal schaken echt met zijn no-nonsense ontwerp en open source-interface. Speel tegen andere leden of tegen de computer in hun meerdere verschillende vooraf ingestelde getimede wedstrijden. En als je nog niet helemaal zeker bent van je eigen kunnen, kun je op de startpagina voorbeelden van andere wedstrijden bekijken om een voorproefje te krijgen van de werking van het programma.

Als je klaar bent om de strijd aan te gaan met hun AI, kun je de moeilijkheidsgraad, de speelstijl en de tijdslimiet kiezen. Met deze aanpassingen kun je experimenteren met nieuwe tactieken en zien hoe ze terechtkomen voordat je ze in een echte competitie uitprobeert. Maar net als bij de andere toonaangevende online schaakprogramma's biedt Lichess andere educatieve informatie over schaken, evenals live schaakuitzendingen en nog veel meer.

Chess24

Een andere geweldige, veelzijdige schaakwebsite om op te oefenen is Chess24. Met een overvloed aan leermateriaal en gemakkelijke toegang tot het bekijken van live-evenementen en professionele toernooien, kan deze website een geweldige bron zijn voor zowel beginners als meesters. In een spel springen is net zo eenvoudig als het gebruik van de zijbalk in het menu om de parameters van een spel tegen een mens of een computer in te stellen, zoals het bepalen van de duur van het spel en hoe u de rangorde van uw tegenstander wilt hebben. Met behulp van hun analysemodus kun je ook verschillende tactieken of strategieën uitproberen en zien hoe ze op het bord werken, zonder dat je de stress hoeft te voelen als je ze tegen een echte speler gebruikt.

ChessKid

ChessKid is eigenlijk een app die compatibel is met zowel Android als iOS en absoluut perfect is voor mensen die net beginnen. Als je niet veel ervaring hebt en je geïntimideerd bent door de populairste schaakwebsites, probeer ChessKid dan eens. Deze app is erop gericht u de vaardigheden te leren die u moet kennen en u de mogelijkheid te bieden deze met praktische middelen te versterken.

Een preteenjongen zit achter de computer en speelt een online schaakspel
Een preteenjongen zit achter de computer en speelt een online schaakspel

De voordelen van spelen tegen een computer

Spelen tegen een computer is een zeer waardevol hulpmiddel waar iedereen die zijn schaakvaardigheden wil versterken, gebruik van zou moeten maken. Er zijn echter enkele dingen waar u rekening mee moet houden als u verslaafd bent aan deze digitale sfeer:

  • AI's zijn moeilijk te lezen- Deze computerprogramma's zijn slechts een weerspiegeling van duizenden uren aan het leren van zorgvuldig gecodeerde reacties op verschillende zetten, dus als je tegen ze speelt, mis je op de menselijke component. Dit kan ervoor zorgen dat ze moeilijk te voorspellen zijn en een grotere uitdaging vormen dan je had verwacht.
  • Bekijk je wedstrijden als je kunt - Wanneer je een wedstrijd voltooit, ben je pas half klaar met het spel. Net als bij persoonlijke evenementen: als u uw voltooide wedstrijd kunt bekijken, grijp dan de kans om dat te doen. Dit kan je helpen de patronen te zien die je aan het ontwikkelen bent en je duidelijkheid geven over welke concepten je vervolgens moet versterken.
  • Neem grote risico's - Als je tegen een AI speelt, is dat het moment om grote risico's te nemen. Ze kunnen vreselijk uitpakken en je zou je partij binnen twaalf zetten kunnen verliezen, maar deze online simulaties zijn perfecte arena's om naar de hekken te slingeren en te zien wat er gebeurt.

Wanneer het tafelblad en het scherm botsen

Als je tegen de computer schaakt, is de belangrijkste les uiteindelijk wat je van het spel hebt geleerd, in plaats van het winnen van het spel zelf. Of het nu gaat om een nieuwe openingsset, een middenspelstrategie of een snelle manier om schaakmat te zetten in het eindspel: verliezen kan zelfs winnen zijn met deze handige digitale hulpmiddelen. Het is dus tijd om je smartphones tevoorschijn te halen en te oefenen!

Aanbevolen: